Voorraaddeals OP = OP -  Tot 1150,- korting ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Elektrische bakfietsen

Bakfietsen zijn ontworpen om zware ladingen te vervoeren, waardoor ze ideaal zijn om boodschappen, bagage of zelfs kleine meubels te vervoeren. Daarnaast kun je gemakkelijk je kinderen van en naar school brengen, omdat vele bakfietsen kinderzitjes met gordels hebben ingebouwd. Elektrische bakfietsen zijn ook perfect voor woon-werkverkeer of om boodschappen te doen in de stad. Als je op zoek bent naar een handige en duurzame manier om je door je dorp of stad te verplaatsen, is een elektrische bakfiets ideaal. Het aanbod elektrische bakfietsen is de afgelopen jaren flink gestegen waardoor er ongetwijfeld een is die bij je wensen aansluit.

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

18 producten

4.699,- 5.199,-
10% korting
6.781,60
5.599,-
4.499,- 4.999,-
10% korting
3.999,- 4.799,-
17% korting
4.799,- 5.999,-
20% korting
7.999,-
4.099,- 4.999,-
18% korting
8.849,-
8.649,-
6.819,-
7.169,-
7.379,-
6.299,-
7.019,-
4.299,- 5.299,-
19% korting
6.999,-
NIEUW
6.499,-
NIEUW
per pagina

Waarom een elektrische bakfiets kopen?

Een elektrische bakfiets is het beste van twee werelden. Je geniet van de voordelen van een elektrische fiets en tegelijkertijd kun je alles wat je wilt vervoeren dankzij de gigantische ruimte die je ervaart met de grote bak voorop. Door de trapondersteuning bij deze bakfietsen is het mogelijk om langere afstanden af te leggen met je belading, omdat je minder snel vermoeid raakt. Waar veel huishoudens kiezen voor de zogenoemde boodschappenauto is de elektrische bakfiets een ideaal alternatief.

Waar let je op bij het kopen van een elektrische bakfiets?

Tweewieler of driewieler bakfiets

Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische bakfiets is de keuze tussen een tweewieler of een driewieler bakfiets. Beide varianten hebben hun eigen voordelen. Zo ervaar je meer stabiliteit bij de aanschaf van een elektrische bakfiets met drie wielen, maar ben je een stuk minder wendbaar dan bij een elektrische bakfiets met twee wielen. Een e-bakfiets met twee wielen heeft vaak iets minder ruimte in de bak dan een e-bakfiets met drie wielen. In plaats van drie kinderen is er vaak ruimte voor twee kinderen.

Het is aan te raden om een elektrische bakfiets met twee wielen te kiezen wanneer je graag een iets langere afstand fietst. Dit omdat een elektrische bakfiets met twee wielen het gevoel geeft van een normale elektrische fiets en daarnaast een stuk wendbaarder is dan een elektrische fiets met drie wielen. Een tweewielsbakfiets is daarnaast net een stukje smaller, waardoor je deze een stuk gemakkelijker kan neerzetten.

Walk-assist op een elektrische bakfiets

Een e-bakfiets is een stuk zwaarder dan een gemiddelde fiets en ook zwaarder dan een gemiddelde elektrische fiets. Dit kan je ritje met ondersteuning ineens een stuk onaangenamer maken op het moment dat je een keer moet afstappen en de elektrische fiets aan je hand moet meenemen. Wil je dit probleem niet ervaren? Ga dan voor een elektrische bakfiets met walk-assist. Deze functie zorgt ervoor dat je ook nog ondersteund wordt op het moment dat je met de bakfiets aan de hand loopt.

Welke motor is het best voor een elektrische bakfiets?

Met de Bosch Cargo Line heeft Bosch een volledige lijn ontwikkeld voor de elektrische bakfiets. Deze motoren zijn er op gebouwd om veel gewicht mee te dragen. De Bosch Cargo Line hebben een koppel van 85 Nm, waarmee je razendsnel optrekt en soepele ondersteuning ervaart. De Bosch Cargo Line Speed biedt ondersteuning tot wel 45 kilometer per uur. Deze Speed Pedelec bakfietsen hebben vaak twee wielen en zijn bedoeld om langere afstanden mee te rijden.

Elektrische bakfiets kopen bij 12GO Biking

Wil je een elektrische bakfiets aanschaffen? Dan kan je bij 12GO Biking langskomen voor een proefrit op onze testbaan. In onze winkel verkopen we elektrische bakfietsen van Cube, Batavus, Gazelle en Riese & Müller. Onze verkoopspecialisten hebben meer dan 20 jaar ervaring en voorzien je graag van onafhankelijk en passend advies! 

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Motoren bieden een lichte tot sterke trapondersteuning. Hoe hoger het aantal NM, hoe sterker de ondersteuning van de motor. Elektrische stadsfietsen zijn vaak uitgerust met een geruisloze motor die een lichte ondersteuning biedt (t/m 50 NM). Op sportieve fietsen zit vaak een sterke motor met een hoog piekvermogen (50 tot 95 NM).

Lees alles over de motor type van: Bosch, Shimano, Bafang.

De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.

De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.

Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.

Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes.

Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere.

Ketting: De klassieke aandrijving die we kennen op fietsen.
Riemaandrijving: Je fiets wordt aangedreven door middel van een riem. Een riem heeft als grootste voordeel dat je hem nauwelijks hoeft te onderhouden. In ons blog vind je alles over riemaandrijving.

Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.

Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.

Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.