Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Elektrische Bakfietsen

Bakfietsen zijn ontworpen om zware ladingen te vervoeren, waardoor ze ideaal zijn om boodschappen, bagage of zelfs kleine meubels te vervoeren. Daarnaast kun je gemakkelijk je kinderen van en naar school brengen, omdat vele bakfietsen kinderzitjes met gordels hebben ingebouwd.  Als je op zoek bent naar een handige en duurzame manier om je door je dorp of stad te verplaatsen, is een elektrische bakfiets ideaal. Het aanbod elektrische bakfietsen is de afgelopen jaren flink gestegen waardoor er ongetwijfeld een is die bij je wensen aansluit.

Bekijk direct: E-bike keuzehulp | Elektrische Fietsen | Koopgids elektrische bakfietsen

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

per pagina

Elektrische bakfiets: praktisch met elektrische ondersteuning

Elektrische bakfietsen zien er niet uit als de typische elektrische fietsen; ze bieden namelijk een combinatie van elektrische mobiliteit en ruime laadcapaciteit. Dat maakt de fiets geschikt voor zowel ouders die kinderen willen vervoeren als mensen die vaak veel spullen moeten vervoeren. De elektrische ondersteuning geeft een extra duwtje in de rug, wel zo fijn als de bak volgeladen is. Daarnaast is het daardoor makkelijker om lange afstanden af te leggen en zonder veel moeite door heuvelachtig gebied te fietsen.

Waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische bakfiets

Voordat je een elektrische bakfiets gaat kopen, is het belangrijk om de eigenschappen van je bakfiets te bepalen. Zo kun je kiezen tussen een bak aan de voorzijde of achterzijde, twee wielen of drie wielen, de grootte van de bak, de elektrische ondersteuning en de aandrijving. Om je hierbij een handje te helpen, hebben we een koopgids voor elektrische bekfietsen gemaakt, zodat je alle voor- en nadelen op een rijtje ziet van verschillende eigenschappen.

Elektrische bakfietsen zijn veelzijdig en stabiel

Als je veel bagage moet vervoeren, zou je ook kunnen kiezen voor een elektrische transportfiets. Of als je kinderen mee wilt nemen op de fiets, kun je kiezen voor een elektrische moederfiets. Waarom zou ik dan een enorme elektrische bakfiets aanschaffen? Dat heeft simpelweg te maken met de enorme laadruimte die ervoor zorgt dat je veel meer kan vervoeren dan alleen kinderen. Zo kun je meubels of andere spullen en huisdieren vervoeren, en zelfs je baby meenemen in de bakfiets indien je de juiste benodigdheden hebt. Daarnaast zijn bakfietsen een stuk stabieler als ze beladen zijn dan een e-bike met kinderzitjes of een voordrager bijvoorbeeld. Dat maakt de elektrische bakfiets net wat veiliger.

De elektrische ondersteuning van elektrische bakfietsen

Elektrische bakfietsen worden vrijwel altijd aangedreven door een middenmotor, die een natuurlijke ondersteuning biedt. De Bosch Cargo Line middenmotor is speciaal ontwikkeld voor elektrische bakfietsen en wordt daarom veel gebruikt in dit segment. De motor heeft een koppel van 85Nm, die goede ondersteuning biedt bij zware belading. Een andere motor die je veel ziet op elektrische bakfietsen is de Bosch Performance Line CX middenmotor, met eveneens een koppel van 85 Nm. Sommige elektrische bakfietsen zijn ook uitgerust met het Bosch Smart System waardoor je allerlei instellingen kunt aanpassen en gegevens in kunt zien via je telefoon.

Type aandrijving van elektrische bakfietsen

Steeds meer elektrische fietsen zijn uitgerust met riemaandrijving.. Riemaandrijving staat bekend om de onderhoudsvrijheid en riemen gaan tot wel vier keer langer mee dan een kettingen. Tegenwoordig zijn ook steeds meer elektrische bakfietsen uitgerust met riemaandrijving. Als je en e-bike wilt die altijd voor je klaarstaat en waar je weinig onderhoud aan hebt, is riemaandrijving daarom zeker aan te raden. Daarnaast is riemaandrijving ook stiller dan een ketting.

Elektrische bakfiets aanbieding 

Er zijn regelmatig elektrische bakfietsen in de aanbieding. Een elektrische bakfiets in de aanbieding bezit dezelfde kwaliteiten als normaal gesproken, maar dan voor een lagere prijs. 

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Motoren bieden een lichte tot sterke trapondersteuning. Hoe hoger het aantal NM, hoe sterker de ondersteuning van de motor. Elektrische stadsfietsen zijn vaak uitgerust met een geruisloze motor die een lichte ondersteuning biedt (t/m 50 NM). Op sportieve fietsen zit vaak een sterke motor met een hoog piekvermogen (50 tot 95 NM).

Lees alles over de motor type van: Bosch, Shimano, Bafang.

De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.

De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.

Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.

Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes.

Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere.

Ketting: De klassieke aandrijving die we kennen op fietsen.
Riemaandrijving: Je fiets wordt aangedreven door middel van een riem. Een riem heeft als grootste voordeel dat je hem nauwelijks hoeft te onderhouden. In ons blog vind je alles over riemaandrijving.

Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.

Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.

Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.