Kick-off fietsseizoen - Korting op 500+ producten ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Fietstrainers

Met een fietstrainer blijf je het hele jaar door fit. Door Zwift hoef je je vaste fietsmaatjes niet te missen én heb je altijd tegenstand. Daarnaast stap je lekker snel op je fiets en vergt het minder onderhoud. Je hebt zelfs meer mogelijkheden:

  • Vanuit huis iedere berg ter wereld beklimmen
  • Makkelijker trainen in blokjes en intervallen
  • Wattages meten zonder powermeter

Test alle trainers in de winkel

Voor 21.00u besteld, morgen trainen

Hulp met installatie en vragen

Bekijk alle fietstrainers

Uitgelichte fietstrainer

Met een fietstrainer blijf je het hele jaar door fit. Door Zwift hoef je je vaste fietsmaatjes niet te missen én heb je altijd tegenstand. Daarnaast stap je lekker snel op je fiets en vergt het minder onderhoud. Je hebt zelfs meer mogelijkheden:

  • Vanuit huis iedere berg ter wereld beklimmen
  • Makkelijker trainen in blokjes en intervallen
  • Wattages meten zonder powermeter

Bekijk alle fietstrainers

Uitgelichte fietstrainer

Test alle trainers in de winkel

Voor 21.00u besteld, morgen trainen

Hulp met installatie en vragen

Wheel-on fietstrainers ›

Instapsegment | < €500

Goedkoop binnen trainen

Geen wiel loshalen

Minder realistisch

Alleen basisfuncties

Interactieve fietstrainers ›

Middensegment | €500 - €850

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Alle functies die je nodig hebt

Interactief

Minder nauwkeurig

Interactieve fietstrainers ›

Hoge segment | €750 - €1300

Zeer nauwkeurig

Optimaal indoor presteren

Stiller dan het middensegment

Hoge maximale hellingshoek

Smart Bikes ›

Topsegment | €2000 +

Volledige indoor fietservaring

Het beste van het beste

Geen montage

Je wilt niet meer buiten fietsen

Fietstrainer aanbiedingen
279,99 489,-
Waardering:
83%
ACTIE T/M ZA 1 APRIL

Populaire fietstrainer merken

Realistisch indoor trainen

Wil je gewoon kilometers maken en je conditie behouden, voldoet een eenvoudige trainer met weinig functies. Wil je leuker, effectiever en dus realistischer trainen, kies je voor een geavanceerdere trainer (> €500). Hierop kun je Zwiften, intervalprogramma’s volgen, FTP testen doen en nog veel meer.

Geluid fietstrainer

Fabrikanten slagen er steeds meer in fietstrainers zo geruisloos mogelijk te maken. Toch zal een fietstrainer altijd geluid produceren. Dit hangt af van het type rem, en type afwerking. Om dit te reduceren kopen de meeste fietsers eigenlijk altijd een trainermat.Conditie trainen fietstrainer

Wat heb je nodig om thuis te fietstrainen?

Veel direct drive fietstrainers worden geleverd zonder cassette. Dit betekent dat je een losse cassette aan moet schaffen die bij de aandrijflijn van je fiets past. Om de cassette te monteren heb je ook een cassettesleutel en een kettingzweep nodig. Naast deze essentials zijn er een hoop accessoires te koop die je voor je fietstrainer kunt gebruiken.

Het installeren van je fietstrainer

Het installeren van een fietstrainer is erg gemakkelijk. Zeker wheel-on fietstrainers, maar ook direct drive fietstrainers installeer je binnen 15 minuten. Trainer monteren, cassette erop, fiets erop, en ten slotte verbinden met een device.

In ons blog lees uitgebreid je hoe je in 5 stappen je fietstrainer installeert.

Een fietstrainer kopen in de winkel, hoe werkt dat?

Fietstrainer advies

Testen van de fietstrainers

Fietstrainer accessoires uitzoeken

Fietstrainer meenemen

Bekijk openingstijden winkel

Een fietstrainer online kopen, hoe werkt dat?

Oriënteren fietstrainers

Fietstrainer bestellen

Inpakken en versturen van fietstrainer

Veel fietsplezier

Een fietstrainer online kopen

Overige fietstrainer links

Trainer matten
Zwift fietstrainers
Elite fietstrainers
Tacx fietstrainers accessoires
Tacx fietstrainers
Wahoo fietstrainers
Alles om te Zwiften
Fietstrainer accessoires
Wheel-on fietstrainers
Direct drive trainers
Rollenbanken
Smart Bikes
Basis trainers
Interactieve trainers
Alle fietstrainers

Op een fietstrainer blijf je de hele winter fit

Fietstrainers zijn razendpopulair onder de fanatieke fietsers. Niet voor niets kopen enorm veel fietsfanaten een fietstrainer. Wanneer je graag je conditie op peil houdt tijdens de koude maanden, maar geen fan bent van het fietsen door weer en wind is de fietstrainer de ideale uitkomst. Je kunt lekker in het comfort van je eigen huis trainen, zodat je fitter dan ooit aan het nieuwe wielerseizoen kunt beginnen! 

Verschillende soorten fietstrainers

Fietstrainers zijn in verschillende soorten of 'uitvoeringen' beschikbaar. Het grootste verschil zie je in de manier van monteren. Je hebt wheel-on fietstrainers, waarbij je het wiel op een 'rol' plaatst en direct drive trainers, waarbij je de fiets echt op de trainer plaatst (dus zonder achterwiel).

Naast het verschil in plaatsing heb je ook nog verschillende typen trainers. Zo heb je een basis trainer, die echt alleen bedoeld is om je conditie op peil te houden of een interactieve fietstrainer, waarmee je ook apps als Zwift en TrainerRoad kunt gebruiken. Voor mensen die echt uit willen pakken zijn er de smart bikes, die het meest realistische fietsgevoel gevel dat er is. Aan de compleet andere kant ven het spectrum heb je de rollenbank, waar je met je eigen fiets overheen kunt knallen.

Bij het kopen van een fietstrainer is het daarom belangrijk dat je goed de verschillen op een rijtje hebt. Lees hier alles over de verschillen tussen fietstrainers!

Fietstrainer kopen en direct meenemen kan bij 12GO Biking!

In onze showroom in Moordrecht hebben we een grote voorraad fietstrainers. We hebben zowel Wheel-on als Direct drive fietstrainers. Daarnaast hebben we voor ieder budget een passende oplossing. Een basis fietstrainer is aan te schaffen vanaf 150 euro bij 12GO Biking. Niets houdt je dus tegen om een nieuwe fietstrainer te kopen.

Ook online zijn de fietstrainers makkelijk te kopen. Online niet helemaal zeker van je zaak? Enkele fietstrainers staan op display en zijn bij ons uit te testen. Zo krijg je een nog beter beeld!

Waarom zou je een fietstrainer kopen? Hieronder volgen enkele voorbeelden waarom de aanschaf van een fietstrainer ideaal is:

  • Je bent niet meer weersafhankelijk
  • Op een fietstrainer kun je in de winter ook ’s avonds fietsen
  • In de winter hoef je je niet dik aan te kleden
  • Je hebt geen last van verkeer, stoplichten en dergelijke

Fietstrainers collectie bij 12GO Biking

Bij 12GO Biking hebben we een ruim assortiment aan fietstrainers, waardoor we voor iedere fietser wel wat wils hebben. Bij 12GO Biking vind je fietstrainers van Tacx, Wahoo en Elite. Dit zijn stuk voor stuk uitstekende merken die voor iedere fietser de juiste kwaliteit weten te bieden.

Tacx fietstrainers

Het door Nederlandse door Garmin overgenomen Tacx is een populaire speler op het gebied van fietstrainers. Kies bij 12GO Biking uit fietstrainers uit alle soorten prijscategorieën. De Tacx Neo 2T is een erg realistische fietstrainer die hellingshoeken tot wel 20% kan simuleren. Wil je echt all-in? Kies dan voor een Neo Bike Smart T8000 fietstrainer. Een revolutionaire smart bike met een levendige ervaring. Deze fietstrainer is ook in de winkel te koop!

Wahoo fietstrainers

In zeer korte tijd heeft Wahoo een groot aandeel verovert in de fietstrainermarkt. De trainers zijn te herkennen aan hun hoge kwaliteit en scherp design. Wahoo heeft fietstrainers in verschillende segmenten tegen een scherpe prijs. Een voorbeeld hiervan is de Kickr Core. Hét antwoord van Wahoo op de Tacx Flux en de Elite Direto. Met deze trainer krijg je het realistische fietsgevoel van de originele Wahoo Kickr v5.0 alleen tegen een voordeligere prijs. Wil je de ultieme trainingservaring? Ga dan voor een Wahoo Kickr Bike.

Elite fietstrainers

De Elite fietstrainers zijn nauwkeurig, krachtig en aan stabiliteit is geen gebrek. De Elite Direto XR fietstrainer is een interactieve direct drive trainer. Op deze trainer kan je al je kracht moeiteloos kwijt. Bij de trainer wordt een standaard voorwielsteun geleverd. De Elite Suito is lekker makkelijk mee te nemen dankzij het kleine formaat. 

Trainingswielen en toebehoren

Naast fietstrainers biedt 12GO Biking ook verschillende onderdelen en trainingswielen aan. Deze trainingswielen maken je trainingen nog makkelijker. Je hoeft met een trainingswiel je wiel niet meer constant te verwisselen.