Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Direct-Drive trainers

Met een direct drive trainer wordt je fiets rechtstreeks met het frame aan de trainer bevestigd, dus niet aan je achterwiel. Het biedt een realistischere rijervaring met minder slijtage. Bovendien zijn ze zijn veel stiller dan traditionele trainers, perfect voor binnenshuis gebruik. Met een direct drive trainer krijg je de intense training die je nodig hebt om je fietsdoelen te bereiken.

Bekijk ook: Fietstrainer keuzehulp | Alle fietstrainers | Keuzehulp: Welke fietstrainer past bij mij?

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

599,99
Waardering:
92%
17% korting
679,-
Waardering:
91%
26% korting
2.599,-
Waardering:
96%
699,99
Waardering:
93%
26% korting
1.299,-
Waardering:
92%
12% korting
999,99
Waardering:
100%
23% korting
799,99
Waardering:
89%
10% korting
949,-
21% korting
1.299,99
23% korting
per pagina

Direct drive fietstrainer

Een Direct-Drive trainer is een fietstrainer waarbij je het achterwiel van de fiets verwijdert en je de fiets direct monteert op je fietstrainer. Direct Drive fietstrainers maken gebruik van een vliegwiel om te zorgen voor een realistisch fietsgevoel. Bovendien zijn deze trainers een stuk stiller dan wheel-on fietstrainers, doordat er geen frictie is tussen een rol en het achterwiel.

De beste direct drive fietstrainer

Bij het kopen van een direct drive fietstrainer is het belangrijk om vooraf goed voor ogen te hebben waar je de trainer voor wilt gaan gebruiken. Een recreatieve fietser zal bijvoorbeeld al genoeg hebben aan een voordeliger model met een iets minder hoog maximaal vermogen, omdat je gewoon lekker wilt fietsen. Een prestatiegerichte fietser zal echter op zoek zijn naar een krachtige trainer voor de sprints met een nauwkeurige meting van het vermogen.

Het verschil in prijs zit in de specificaties van de trainer en hoe realistisch ze aanvoelen. Een duurdere trainer is vaak krachtiger dan goedkopere trainers, terwijl ze ook stiller zijn en een beter gevoel van inertie bieden. Dat wil echter niet meteen zeggen dat goedkopere trainers niet krachtig kunnen zijn, maar bij voordeligere direct drive trainers gaat dat ten koste van de nauwkeurigheid.

Direct drive trainer vergelijken bij 12GO Biking

Fietstrainers vergelijken kan gemakkelijk via de site of bij ons in de winkel. Op de website kun je meerdere producten vergelijken door ‘vergelijken’ aan te vinken. Je krijgt dan een overzicht van de verschillende specificaties. In de winkel heb je de mogelijkheid om verschillende type fietstrainers uit te proberen. Je krijgt tevens deskundig en eerlijk advies over welke fietstrainer het best bij jou past.

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader
 • Basis trainer: Zonder mogelijkheid te koppelen of met software aan te sturen.
 • Interactieve trainer: Volledig aan te sturen en uit te lezen via software.
 • Rollenbank: Een alternatief op traditionele trainers, realistisch fietsgevoel.
 • Smart bike: Bij deze trainers heb je geen fiets meer nodig om te trainen, maar rij je direct op het apparaat voor een nog realistischer gevoel.
 • Magneetrem: Simpele rem die vaak via een schakelaar bediend wordt. De directe druk op de buitenband zorgt voor de weerstand.
 • Vloeistofrem: Dankzij de vloeistof zijn deze remmen erg stil. De weerstand kan niet handmatig worden aangepast.
 • Elektrorem: Werken hetzelfde als magneetremmen maar hebben dan elektronische functies zoals het aansturing en uitlezen van de trainer. Ook kunnen deze remmen veel hogere weerstanden aan dan magneetremmen.
 • Motorrem: Alleen bij Tacx trainers te vinden, wordt gebruikt bij de krachtigste trainers voor hoge weerstand en stijgingssimulatie.

De maximale afwijking geeft aan hoeveel het gemeten vermogen maximaal afwijkt van het daadwerkelijk geleverde vermogen. Een lagere afwijking betekent nauwkeurigere gegevens.

 • Handmatige schakeling is vaak door middel van een schakelaar op het stuur.
 • Door software zijn trainers die door middel van apps en pc software worden aangestuurd en weerstanden aanpassen.
 • Progressieve bediening is als de trainer vanzelf zwaarder zal gaan fietsen naarmate er harder gefietst wordt.