Meer items toegevoegd aan kledingoutlet ›

Toggle Nav
Winkelwagen
Direct-Drive trainers

Direct-Drive trainers

Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
€ 48995 € 65900
Waardering:
90%
26% korting
€ 61995 € 84900
Waardering:
95%
27% korting
€ 52900 € 59900
Waardering:
91%
€ 64900 € 79900
Waardering:
94%
€ 67900 € 79900
Waardering:
95%
€ 1.06900 € 1.29900
Waardering:
94%
€ 1.07900 € 1.19900
Waardering:
94%
€ 79900 € 1.09999
27% korting
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina

Direct-Drive trainer kopen bij 12GO Biking

Een Direct-Drive trainer is een fietstrainer waarbij je het achterwiel van de fiets verwijdert en je de fiets direct monteert op je fietstrainer. Direct Drive fietstrainers maken gebruik van een vliegwiel om te zorgen voor een realistisch fietsgevoel. Bovendien zijn deze trainers een stuk stiller dan wheel-on fietstrainers, doordat er geen frictie is tussen een rol en het achterwiel.

Voorbeelden van direct-drive trainers zijn wahoo kickr core, wahoo kickr v5.0, Elite direto XR en tacx flux 2.

De prijs van een direct drive fietstrainer

Doordat een direct drive trainer complexer is dan een wheel-on trainer en bovendien vaak ook meer vermogen kan leveren zijn direct drive fietstrainers ook iets meer aan de prijs. De voordeligste uitvoeringen kosten je al snel meer dan 500 euro, terwijl de echte topmodellen zelfs meer dan 1000 euro kosten.

Het verschil in prijs zit in de specificaties van de trainer en hoe realistisch ze aanvoelen. Een duurdere trainer is vaak krachtiger dan goedkopere trainers, terwijl ze ook stiller zijn en een beter gevoel van inertie bieden. Dat wil echter niet meteen zeggen dat goedkopere trainers niet krachtig kunnen zijn, maar bij voordeligere direct drive trainers gaat dat ten koste van de nauwkeurigheid.

Waar let je op bij het kopen van een direct drive trainer?

Bij het kopen van een direct drive fietstrainer is het belangrijk om vooraf goed voor ogen te hebben waar je de trainer voor wilt gaan gebruiken. Een recreatieve fietser zal bijvoorbeeld al genoeg hebben aan een voordeliger model met een iets minder hoog maximaal vermogen, omdat je gewoon lekker wilt fietsen. Een prestatiegerichte fietser zal echter op zoek zijn naar een krachtige trainer voor de sprints met een nauwkeurige meting van het vermogen. Dan zal je dus snel op een duurder model komen.

Onze merken direct drive fietstrainers

In onze collectie vind je de drie grootste fietstrainer merken van dit moment. Van al deze merken bieden wij de volledige range direct drive fietstrainers aan.

Elite | Tacx | Wahoo

Lees verder...

Klantenservice banner

Telefoon icon 0182-621850


Kiyoh logo


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4africa.

Fietstrainer rem

  • Magneetrem: Simpele rem die vaak via een schakelaar bediend wordt. De directe druk op de buitenband zorgt voor de weerstand.
  • Vloeistofrem: Dankzij de vloeistof zijn deze remmen erg stil. De weerstand kan niet handmatig worden aangepast.
  • Elektrorem: Werken hetzelfde als magneetremmen maar hebben dan elektronische functies zoals het aansturing en uitlezen van de trainer. Ook kunnen deze remmen veel hogere weerstanden aan dan magneetremmen.
  • Motorrem: Alleen bij Tacx trainers te vinden, wordt gebruikt bij de krachtigste trainers voor hoge weerstand en stijgingssimulatie.