Kick-off fietsseizoen - Korting op 500+ producten ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Direct-Drive trainers

In tegenstelling tot een traditionele trainer, die aan het achterwiel van je fiets wordt bevestigd, vervangt een direct drive trainer je achterwiel en wordt hij rechtstreeks aan je fietsframe bevestigd. Dit zorgt voor een realistischere rijervaring en minimaliseert ook nog eens de slijtage van je fiets. Bovendien zijn direct drive trainers veel stiller dan traditionele trainers, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik binnenshuis. Met een direct drive trainer krijg je de intense training die je nodig hebt om je fietsdoelen te bereiken.

Bekijk direct: Fietstrainers accessoires

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

499,99 679,-
Waardering:
92%
26% korting
629,99 799,-
Waardering:
94%
21% korting
749,99 999,99
Waardering:
100%
25% korting
2.499,- 2.599,-
Waardering:
96%
1.099,99 1.299,-
Waardering:
92.5000%
15% korting
3.999,99
per pagina

Direct-Drive trainer kopen bij 12GO Biking

Een Direct-Drive trainer is een fietstrainer waarbij je het achterwiel van de fiets verwijdert en je de fiets direct monteert op je fietstrainer. Direct Drive fietstrainers maken gebruik van een vliegwiel om te zorgen voor een realistisch fietsgevoel. Bovendien zijn deze trainers een stuk stiller dan wheel-on fietstrainers, doordat er geen frictie is tussen een rol en het achterwiel.

De prijs van een direct drive fietstrainer

Doordat een direct drive trainer complexer is dan een wheel-on trainer en bovendien vaak ook meer vermogen kan leveren zijn direct drive fietstrainers ook iets meer aan de prijs. De voordeligste uitvoeringen kosten je al snel meer dan 500 euro, terwijl de echte topmodellen zelfs meer dan 1000 euro kosten.

Het verschil in prijs zit in de specificaties van de trainer en hoe realistisch ze aanvoelen. Een duurdere trainer is vaak krachtiger dan goedkopere trainers, terwijl ze ook stiller zijn en een beter gevoel van inertie bieden. Dat wil echter niet meteen zeggen dat goedkopere trainers niet krachtig kunnen zijn, maar bij voordeligere direct drive trainers gaat dat ten koste van de nauwkeurigheid.

Waar let je op bij het kopen van een direct drive trainer?

Bij het kopen van een direct drive fietstrainer is het belangrijk om vooraf goed voor ogen te hebben waar je de trainer voor wilt gaan gebruiken. Een recreatieve fietser zal bijvoorbeeld al genoeg hebben aan een voordeliger model met een iets minder hoog maximaal vermogen, omdat je gewoon lekker wilt fietsen. Een prestatiegerichte fietser zal echter op zoek zijn naar een krachtige trainer voor de sprints met een nauwkeurige meting van het vermogen. Dan zal je dus snel op een duurder model komen.

Onze merken direct drive fietstrainers

In onze collectie vind je de drie grootste fietstrainer merken van dit moment. Van al deze merken bieden wij de volledige range direct drive fietstrainers aan.

Elite | Tacx | Wahoo

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader
 • Basis trainer: Zonder mogelijkheid te koppelen of met software aan te sturen.
 • Interactieve trainer: Volledig aan te sturen en uit te lezen via software.
 • Rollenbank: Een alternatief op traditionele trainers, realistisch fietsgevoel.
 • Smart bike: Bij deze trainers heb je geen fiets meer nodig om te trainen, maar rij je direct op het apparaat voor een nog realistischer gevoel.
 • Magneetrem: Simpele rem die vaak via een schakelaar bediend wordt. De directe druk op de buitenband zorgt voor de weerstand.
 • Vloeistofrem: Dankzij de vloeistof zijn deze remmen erg stil. De weerstand kan niet handmatig worden aangepast.
 • Elektrorem: Werken hetzelfde als magneetremmen maar hebben dan elektronische functies zoals het aansturing en uitlezen van de trainer. Ook kunnen deze remmen veel hogere weerstanden aan dan magneetremmen.
 • Motorrem: Alleen bij Tacx trainers te vinden, wordt gebruikt bij de krachtigste trainers voor hoge weerstand en stijgingssimulatie.

De maximale afwijking geeft aan hoeveel het gemeten vermogen maximaal afwijkt van het daadwerkelijk geleverde vermogen. Een lagere afwijking betekent nauwkeurigere gegevens.

 • Handmatige schakeling is vaak door middel van een schakelaar op het stuur.
 • Door software zijn trainers die door middel van apps en pc software worden aangestuurd en weerstanden aanpassen.
 • Progressieve bediening is als de trainer vanzelf zwaarder zal gaan fietsen naarmate er harder gefietst wordt.