Start fietsseizoen - Korting op 150+ producten ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Cassettes

Een cassette is een essentieel onderdeel van de aandrijflijn van je fiets. Allerlei soorten cassettes zijn bij ons te koop.

Cassette kopen

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

De beste merken in 1 assortiment

Advies van échte fietsfanaten

Ruim 16.000 klanten geven ons een 9,6

Gemakkelijk retourneren

Alle cassettes

Alle cassettes ›

Alle aanbiedingen

Alle aanbiedingen ›

Cassette aanbiedingen
69,99 106,-
34% korting
39,99 59,99
33% korting

Direct een expert spreken?

0182-621850

[email protected]

Bekijk cassettes per merk

Overige cassette links

7-speed cassettes
8-speed cassettes
9-speed cassettes
10-speed cassettes
11-speed cassettes
12-speed cassettes
Campagnolo cassettes
SRAM cassettes
Shimano cassettes
Sunshine cassettes
Sunrace cassettes
Racefiets cassettes
Mountainbike cassettes
Alle cassettes

Wanneer moet ik mijn cassette vervangen?

De vertanding (kleinste kransje, grootste kransje, tussenstapjes) van een cassette bepaalt samen met de kettingbladen jouw schakelbereik. Door een andere cassette te monteren kun je dus het schakelbereik van jouw fiets aanpassen aan jouw wensen. De cassette is aan vervanging toe als de tandjes afstompen en de ketting minder goed schakelt of zelfs regelmatig overslaat. We adviseren je om bij vervanging van de cassette ook gelijk een nieuwe ketting te monteren. 

Cassette op de fiets

In de aandrijflijn van de fiets is een cassette een zeer belangrijk onderdeel. Zonder cassette kom je niet vooruit, en de cassette bepaalt ook hoe zwaar je het hebt om vooruit te komen. Je kunt een cassette met een licht verzet kiezen, of juist een zwaar verzet. Met de juiste cassette heb je het juiste schakelbereik op de fiets. Na een tijd is een cassette versleten, dit kun je zien aan de afgestompte tandjes en dit kun je merken aan een slecht schakelende ketting. Een nieuwe cassette werkt het beste als je ook direct een nieuwe ketting koopt, de oude ketting en cassette kunnen namelijk op elkaar ingesleten zijn. 

Cassettes voor de racefiets

Voor de racefiets zijn er verschillende cassettes met uiteenlopende vertandingen. Ook het aantal versnellingen speelt hier een rol natuurlijk. Kijk goed wat de compatibiliteit is van je derailleur, want anders heb je niet zoveel aan een 11-speed cassette. Je kunt kiezen voor een 'brede' vertanding, waarin je een groot bereik hebt, of je kunt kiezen voor een 'smallere' vertanding, waar de afstand tussen de versnellingen niet al te groot is. 

Cassettes voor de mountainbike

Cassettes voor de mountainbike zijn er in verschillende soorten en maten. Het belangrijkste bij een mountainbike cassette is om te kijken wat voor soort aandrijflijn je hebt, heb je een 1x aandrijflijn? Dan heb je ook een 1x cassette nodig. Heb je een 2x aandrijflijn? Dan moet je hier rekening mee houden. Vaak is de kleinste vertanding een tandwiel met 11 tandjes, om zo ook bergop goed vooruit te kunnen komen. 

Cassettes riemaandrijving

Ook voor fietsen met riemaandrijving zijn er cassettes beschikbaar. Omdat deze fietsen allemaal een naafversnelling hebben, kan je bij dit soort cassettes niet kiezen uit uitgebreide vertandingsmogelijkheden. Je moet goed kijken welke cassette er op je huidige fiets gemonteerd is, want een andere vertanding past niet op de fiets. Let er op dat een nieuwe cassette bij een riemaangedreven fiets ook een nieuwe riem vereist.