Bekijk alle Tour acties ›

Toggle Nav
Winkelwagen
Fietsendragers

Fietsendragers

Een fietsendrager is onmisbaar als je je fiets op een fatsoenlijke manier mee wil nemen met de auto. Met een ruime keuze aan fietsendragers voor zowel op de trekhaak, de achterklep als het dak is er voor vrijwel elke auto wel een drager te vinden. De meeste dragers zijn geschikt voor sportieve fietsen en stadsfietsen, een aantal dragers met trekhaakbevestiging is speciaal ontwikkeld voor elektrische fietsen. Geen idee welke fietsendrager je moet hebben? Lees dan ons blog 'Koopgids: Waar let je op bij het kopen van een fietsendrager?'

Type fietsendragers: Trekhaakdragers / Achterklepdragers / Dakdragers

Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 61

459,- 549,95
Waardering:
90%
649,- 919,95
Waardering:
92%
29% korting
329,99 439,95
Waardering:
100%
25% korting
369,- 539,95
32% korting
549,- 799,95
Waardering:
93%
31% korting
749,- 1.019,95
Waardering:
97%
27% korting
199,- 284,95
Waardering:
100%
30% korting
24,95
Waardering:
73%
459,99 639,95
28% korting
4,99
60,95
27,50
Waardering:
93%
529,- 739,95
Waardering:
90%
29% korting
32,50
2,50
129,99 162,95
20% korting
699,- 799,95
Vanaf 32,99 45,75
10,15
529,-
40,95
Waardering:
100%
17,25
15,25
2,99
Pagina
per pagina

Waarom een fietsendrager kopen?

Met een fietsendrager verbreed je je horizon! Je hoeft je namelijk niet meer te beperken tot het bekende rondje dichtbij huis en je hoeft geen vuile fiets meer in de kofferbak te leggen wanneer je wel iets verder weg gaat. Ook wanneer je de elektrische fietsen mee wilt nemen op vakantie is een fietsendrager de perfecte uitkomst.

Verschillende soorten fietsendragers

Op het gebied van fietsendragers is er genoeg te kiezen. Het eerste verschil dat direct opvalt is de plaatsing van een fietsendrager. Er zijn namelijk drie verschillende manieren waarop een fietsendrager op een auto kan worden geplaatst: op de trekhaak, op het dak of aan de achterklep.

Trekhaak dragers

Dit is het meest bekende type fietsendrager. De fietsendrager op de trekhaak is niet voor niets enorm populair. Dit type drager is namelijk voor alle soorten fietsen geschikt en zeer eenvoudig in gebruik. Je kunt zowel sportfietsen als elektrische fietsen eenvoudig plaatsen op een trekhaakdrager. Veel dragers hebben echter wel een beperkte draagcapaciteit. Wanneer je een fietsendrager voor de elektrische fiets wilt kopen, koop dan een fietsendrager die geschikt is voor e-bikes.

Dakdragers

Een dakdrager is een fietsendrager die je op het dak van de auto kunt plaatsen. Dit type fietsendrager heeft als grote beperking dat het plaatsen van een fiets soms wat lastig kan zijn. Daarnaast een dakdrager niet geschikt voor elektrische fietsen. Voor sportfietsen is het echter een eenvoudige oplossing als je geen trekhaak hebt.

Achterklepdragers

De achterklepdrager is een tweede oplossing wanneer je auto geen trekhaak heeft. Met een achterklepdrager hang je de fietsendrager aan de achterklep van de auto. Het nadeel van dit systeem is dat de drager maar voor een erg beperkt gewicht geschikt is. Hierdoor kun je op een achterklepdrager vaak alleen lichtgewicht sportfietsen transporteren. 

Toebehoren voor fietsendragers

Om veilig en voorbereid op weg te gaan zijn er bovendien voldoende fietsendrager accessoires. Hiermee zorg je onder andere voor de jusite koppeling aan de auto en spanbanden om de fiets goed vast te zetten. Je vindt het allemaal.

Populairste merk fietsendragers

We bieden meerdere merken fietsendragers aan, maar één merk is met kop en schouders het grootst.

Thule fietsendragers

Het grootste deel van ons assortiment fietsendragers bestaat uit Thule fietsendragers. Zowel Trekhaak-, dak- en achterklepdragers voor één, twee of drie fietsen met verschillende laadvermogens. Daarnaast zijn sommige fietsendragers ook geschikt voor e-bikes. Bij veel fietsendragers heb je Thule fietsendrager accessoires nodig. Deze accessoires zijn vaak nodig om de fietsendragers te bevestigen.

Lees verder...

Klantenservice banner

Telefoon icon 0182-621850


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Plaatsing drager

Er zijn drie mogelijke plaatsingen voor een fietsendrager. Je kunt kiezen voor plaatsing op het dak, aan de achterklep of op de trekhaak. In ons blog over fietsendragers vergelijken vind je alles over de voor- en nadelen van iedere plaatsing.

Geschikt voor e-bikes

Dragers die geschikt zijn voor elektrische fietsen hebben voldoende draagvermogen om deze veilig te kunnen vervoeren.

Fietsplaatsing

De manier waarop je een fiets op de fietsendrager plaatst.

Aansluiting

Om de verlichting op de fietsendrager te laten werken dient deze met een stekker te worden aangesloten op de auto. Veelal hebben oudere auto's een 7-polig aansluiting, nieuwere modellen zijn vaak voorzien van een 13-polig aansluiting. Dragers met een 13-polig stekker zijn voorzien van mistverlichting en achteruitrijverlichting. Indien je een drager hebt gekocht met een andere aansluiting dan de auto kun je dit oplossen door een verloopstekker aan te schaffen.

Opvouwbaar

Opvouwbare fietsendragers zijn makkelijk in te klappen en nemen daardoor minder ruimte in beslag als de drager niet in gebruik is. Ook praktisch wanneer je de drager achterin de kofferbak wilt laten staan.

Maximaal laadvermogen

Het maximaal laadvermogen voor een fietsendrager is het totaalgewicht van de fietsen die op de drager vervoerd mag worden. Je kunt je voor de gewichten per fiets de volgende cijfers aanhouden:

Racefiets/Fitness Hybride: 10kg

Mountainbike/Crosshybride: 15kg

Trekking Hybride/Stadsfiets: 20kg

Elektrische fiets: 25kg

Kantelbaar

Met een kantelbare fietsendrager kun je de fietsendrager (zelfs met fietsen bevestigd) kantelen om de kofferbakklep te kunnen openen.