Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Gereedschap

Goed nieuws het meeste onderhoud aan je fiets kun je gewoon thuis uitvoeren! Maar wat heb je nodig voor je gereedschapskist? Denk aan bandenlichters, multitools, momentsleutels vooral voor carbon onderdelen, cassettesleutel en kettingzweep. Of wil je in een keer alles in huis hebben? Ga dan voor een hele gereedschapsets. 

Bekijk direct: BandenlichtersCasettesleutelsKettingponsen | Kettingzwepen | Momentsleutels

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

165 producten

Waardering:
100%
54,99
Waardering:
96%
18% korting
289,-
58% korting
29,99
33% korting
NIEUW
Vanaf
22,99
Waardering:
100%
35% korting
Waardering:
90%
34,99
43% korting
Waardering:
87%
Vanaf
Waardering:
92%
Waardering:
91%
69,99
57% korting
48,99
Waardering:
100%
59% korting
Waardering:
100%
Waardering:
100%
Vanaf
Waardering:
100%
per pagina

Gereedschap voor onderhoud aan je fiets

Net als een auto heeft ook een fiets onderhoud nodig. Hoe meer kilometers je maakt, hoe vaker je fiets onderhoud nodig heeft. Denk hierbij aan het afstellen van je derailleur, het repareren van je banden of het meten van de slijtage van je ketting. Binnen ons assortiment vind je specifiek gereedschap voor onderhoud aan je racefiets, mountainbike, elektrische fiets of stadsfiets.

Het meeste onderhoud aan je fiets kun je gewoon thuis uitvoeren. Toch heb je ook gereedschap voor onderweg nodig, bijvoorbeeld als je band tijdens een flinke toch lek is of als je zadel steeds een klein beetje verdraaid. Als je vaak langere tochten maakt met je racefiets of mountainbike is het verstandig om verschillend gereedschap onderweg mee te nemen voor kleine en snelle reparaties. Een multitool past gemakkelijk in je zadeltas of in de achterzak van je fietsshirt. Ook bandenlichters zijn compact en gemakkelijk mee te nemen voor onderweg. 

Verschillende typen fietsgereedschap

Voor onderhoud aan verschillende onderdelen van je fiets heb je verschillend gereedschap nodig.

Bandenlichters

Je gebruikt bandenlichters om je buitenband los te krijgen van je velg wanneer je je band moet vervangen, bijvoorbeeld omdat de band lek is. Een bandenlichter maakt dit soms zware werk een stuk lichter. Bandenlichters zijn gemaakt van hard plastic en kunnen onderweg meegenomen worden. 

Multitools

Voor onderweg is een multitool een echte uitkomst. De compacte tool heeft meerdere functies en bevat schroevendraaiers, inbussleutels en hexsleutels die je kunt gebruiken trillende bouten of schroeven aan te draaien tijdens je tocht. 

Momentsleutels

Als je een carbon frame hebt is een momentsleutel onmisbaar in je collectie fietsgereedschap. Met een momentsleutel voorkom je schade aan je frame of andere componenten door het te strak aandraaien van bouten en moeren. 

Cassettesleutel en kettingzweep

Om veilig en gemakkelijk los te maken heb je cassettesleutel en een kettingzweep nodig. Beide gereedschappen kunnen niet ontbreken in de gereedschapskoffer van een fietser.

Fietsgereedschap kopen bij 12GO Biking

In ons assortiment vind je alles wat je nodig hebt voor het onderhoud aan je fiets, zowel voor thuis als voor onderweg. Kies voor een gereedschapset om gelijk in één keer klaar te zijn, of stel zelf je eigen pakket samen met alle benodigdheden. Een fanatiek fietser kan niet zonder fietsgereedschap.

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader