Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen
Fietssloten

Fietssloten

Bij een mooie fiets hoort een heel goed fietsslot, en daar zijn er heel veel van. Je kunt je fiets op verschillende manier beveiligen. Het aantal gestolen (elektrische) fietsen stijgt ieder jaar weer. We raden je dan absoluut aan een (extra) slot aan te schaffen. Van zware en veilig kettingsloten tot betaalbare en compacte kabelsloten. Uiteraard mogen de normale ringsloten ook niet ontbreken. Let erop dat als je je fiets wilt verzekeren je hiervoor een ART** goedgekeurd slot nodig hebt.

Bekijk direct: KettingslotenRingslotenKabelslotenInsteekslotenVouwslotenHangslotenInsteekketting

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

101 producten

Waardering:
88%
Waardering:
92%
Waardering:
96%
63,95
Waardering:
97%
22% korting
Waardering:
91%
199,99
Waardering:
100%
50% korting
101,95
26% korting
38,95
23% korting
Waardering:
88%
Waardering:
92%
39,95
Waardering:
100%
25% korting
90,95
23% korting
Waardering:
90%
27,95
28% korting
Waardering:
87%
Waardering:
73%
70,95
30% korting
17,99
44% korting
129,95
Waardering:
100%
15% korting
Waardering:
87%
55,95
Waardering:
90%
25% korting
57,95
Waardering:
88%
22% korting
per pagina

Waarom een fietsslot?

In 2021 hebben maar liefst 22.593 mensen aangifte gedaan omdat hun e-bike was gestolen. Normale fietsen worden nog meer gestolen, maar mensen doen daar niet altijd aangifte van. Dit hoge aantal geeft wel aan dat een slot voor je fiets vereist is. Met een fietsslot kun jij met een gerust hart een tussenstop maken tijdens je fietsrit. Je e-bike staat veilig op slot en is bestendig tegen diefstal.

Doordat fietsen vaak gestolen worden hebben fabrikanten fietssloten in alle soorten en maten gemaakt. Denk aan ring-, ketting-, kabel-, insteek-, vouw- en hangsloten. Sommige sloten zijn eenvoudig met één sleutel te bevestigen en te ontkoppelen, maar sommige moet je bevestigen met een montage set en zijn dus niet los te koppelen.

Fietssloten met ART keurmerk

Sloten met een ART keurmerk bieden de beste beveiliging tegen diefstal. Stichting ART test sloten voor tweewielers uitvoerig en geeft de sloten op basis daarvan een keurmerk. De niveaus van veiligheid lopen van ART 1 tot en met ART 5. De fietssloten met ART keurmerk worden goedgekeurd door de verzekeraar wanneer jij een diefstalverzekering afsluit. Mocht je fiets toch gestolen worden? Dan moet jij de originele sleutels aan de verzekeraar laten zien als bewijs van de diefstal. Bij inbraak is dit bijvoorbeeld lastiger. Stichting ART raadt dan ook aan je fiets, met name e-bikes, thuis ook op slot te zetten met een fietsslot.

  • ART 1 sloten: zijn sloten met de laagste preventiewaarde, geschikt voor locaties met een minimale kans op diefstal.
  • ART 2 sloten: zijn sloten voor locaties waar fietsen voor langere tijd onbeheerd staan. Deze fietssloten zijn goedgekeurd voor ALLrisk verzekeringen van fietsen.
  • ART 3 sloten: zijn sloten voor locaties waar een hoge kans op diefstal is. Deze zijn zelfs goedgekeurd voor een ALLrisk verzekering van scooters en uiteraard ook voor fietsen.
  • ART 4 en 5 sloten: voor deze sloten geldt hetzelfde, maar bieden zelfs diefstalpreventie bij motoren. Uiteraard ook voor jouw e-bike!

Soorten fietssloten

Wij bieden de volgende soorten fietssloten aan:

Ringsloten

Ringsloten zijn standaard fietssloten die je spaken blokkeren. Deze hebben in de meeste gevallen een ART-keurmerk, maar zijn niet los te koppelen. Je moet de sleutel uit het slot halen om de fiets op slot te zetten. Zo vergeet je de fiets veel minder snel op slot te zetten. De fiets kan wel worden weggetild.

Kettingsloten

Kettingsloten zijn er in alle soorten en maten. Een kettingslot is de optimale toevoeging aan een ringslot. Hierdoor kan je fiets niet wegrijden en opgetild worden. Een kettingslot is eenvoudig te bevestigen tussen de spaken en vast te maken aan een stilstaand object. Let bij jouw aankoop goed op of het fietsslot een ART-keurmerk bevat.

Kabelsloten

Kabelsloten hebben dezelfde functie als kettingsloten, zijn minder zwaar en flexibel. Kabelsloten zijn fietssloten zonder ART keurmerk. De sloten zijn van mindere kwaliteit dan kettingsloten.

Insteeksloten

Insteeksloten zijn ketting- of kabelsloten die je bevestigt aan je ringslot. Vanuit daar kun je jouw fiets bevestigen aan een object. Insteeksloten zijn minder diefstalbestendig en bevatten daarom meestal geen ART keurmerk.

Vouwsloten

Vouwsloten zijn de duurste fietssloten in het segment. Vouwsloten zijn eenvoudig los te koppelen en nemen weinig tot geen ruimte in beslag, omdat het slot zelf wordt opgevouwen. Het opgevouwen slot zit bevestigd aan het frame en kan tijdens een tussenstop eenvoudig meegenomen worden. Verder is het lastiger om dit fietsslot te bevestigen aan een stilstaand object. Dit moet namelijk gebeuren vanaf het frame. Let bij aankoop op het ART keurmerk!

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Het ART-keurmerk wordt uitgegeven door de Stichting ART. Deze stichting heeft als doelstelling 'het verhogen van het algemene niveau van diefstalpreventie in Nederland'.

Fietssloten met het ART-keurmerk zijn goedgekeurd na uitgebreide tests van TNO op beveiliging.

Geschikt voor:

  • ART**  Slot geschikt voor het verzekeren van een fiets
  • ART*** Slot geschikt voor het verzekeren van een fiets en scooter