Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Welk insteekslot past op mijn ringslot?

Welk insteekslot past op mijn ringslot?

Het beveiligen van je fiets is helaas zeer belangrijk. Het gebruik van een goed slot is essentieel voor een goede beveiliging van je fiets tegen diefstal. Met een insteekslot maak je deze beveiliging nog beter doordat je jouw fiets kan bevestigen aan bijvoorbeeld de fietsenstalling of een lantaarnpaal. Verklein de kans dat je de trein uitstapt en op het station jouw fiets niet meer kan vinden. 

Het uitzoeken van een passend slot kan soms nog een hele klus zijn, meer over het kiezen van een juist slot is te vinden in ons blog: Fietssloten een overzicht. 

Hieronder volgt een overzicht welke insteeksloten op welk ringslot passen:

Insteekslot Past op
Luma Insteekketting Universeel 140cm

Abus Shield serie, AXA Defender, Solid, Victory, Block XXL,
Trelock RS450, RS452 & RS453

AXA RLC Insteekketting 140cm AXA Defender, Solid, Victory
AXA Newton 10 Insteekkabel 180cm AXA Defender, Solid, Victory
AXA Defender Insteekketting AXA Defender, Fusion, Solid Plus, Victory
Abus Amparo 4850 Insteekketting 150cm ABUS Amparo 485(0) 
Abus 4960 6KS/130 cm Insteekketting

Abus Pro Shield Plus 5950/
Pro Shield 5850/5650/5650L,

Pro Tectic 4960, Trelock 450 & 455 

AXA Victory Ringslot + Insteekketting 100cm Ringslot bijgeleverd
AXA Block ULC Insteekketting Universeel AXA Block XXL
Koga Insteekketting (AXA RLC) Koga Ringslot (AXA Victory)

Vuistregel is dat AXA insteeksloten alleen op AXA ringsloten passen.

Insteekslot Past op
Luma Insteekketting Universeel 140cm Abus Shield serie, AXA Defender, Solid, Victory, Block XXL,
Trelock RS450, RS452 & RS453
AXA RLC Insteekketting 140cm AXA Defender, Solid, Victory
AXA Newton 10 Insteekkabel 180cm AXA Defender, Solid, Victory
AXA Defender Insteekketting AXA Defender, Fusion, Solid Plus, Victory
Abus Amparo 4850 Insteekketting 150cm ABUS Amparo 485(0) 
Abus 4960 6KS/130 cm Insteekketting

Abus Pro Shield Plus 5950
Pro Shield 5850/5650/5650L,

Pro Tectic 4960, Trelock 450 & 455 

AXA Victory Ringslot + Insteekketting 100cm Ringslot bijgeleverd
AXA Block ULC Insteekketting Universeel AXA Block XXL
Koga Insteekketting (AXA RLC) Koga Ringslot (AXA Victory)

Wat is een insteekslot

Een insteekslot is een verlenging van je huidige slot op je fiets, je huidige slot noem je een ringslot. Het insteekslot is een toevoeging aan je ringslot om jouw fiets te kunnen bevestigen aan iets op straat voor nog meer veiligheid. Doordat je fiets bijvoorbeeld vast staat aan het fietsenrek is de kans nog kleiner dat jou fiets wordt meegenomen. 

Je insteekslot kan dus niet gebruikt worden als extra slot zoals bijvoorbeeld bij een kettingslot het geval is, een insteekslot is echt een complementair gedeelte van je ringslot en kan niet op zichzelf gebruikt worden. Heb je geen ringslot? Dan kan je een insteekslot niet gebruiken. Koop een ringslot om een insteekslot te gebruiken of koop een kettingslot

Waar moet ik op letten bij het kopen van een insteekslot

Wanneer je een insteekslot wilt kopen moet je op een aantal zaken letten. Het allerbelangrijkste is dat je insteekslot past op het ringslot wat op jouw fiets gemonteerd zit. In dit blog vind je puntsgewijs waar je op moet letten zodat jij het beste insteekslot koopt!

Lengte insteekslot

Daar sta je dan met je insteekslot bij de lantaarnpaal, je trekt je fiets nog nét even wat dichter naar de paal toe, maar nee, je insteekslot is te kort en aan je insteekslot heb je helemaal niks. Dit probleem wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het belangrijk om te kijken welke lengte insteekslot het beste is.

De lengtes van de insteeksloten die wij verkopen variëren van 100 tot wel 180 centimeter. Bedenk waar je jouw fiets aan wilt vastmaken. Is dat een spijl van een fietsenstalling? Dan is een insteekslot van een meter genoeg. Maak je de fiets vast aan een lantaarnpaal of boom, dan is een insteekslot van 110 tot 150 centimeter een betere oplossing. Ben je er niet zeker over? Neem dan een keer een touwtje meer naar de desbetreffende plek om te meten hoe lang jouw insteekslot moet zijn.

alt=insteekslot op ringslot width=80%}}

Mate van beveiliging

Een ART-certificering bepaalt of het betreffende insteekslot een keuring heeft gehad van stichting ART. Deze stichting probeert fietsdiefstal binnen Nederland te verlagen. Bij twee sterren ART-certificering weet je dat jouw slot van hoge kwaliteit is. 

58,95
27% korting

Met of zonder frame bevestiging

Het nadeel van een insteekslot is dat je weer extra gewicht met je meebrengt. Dankzij framebevestiging heb je hier geen last meer van. Je insteekslot zit op deze manier netjes op je frame waardoor je insteekslot jou nooit in de weg zit. Wanneer je geen insteekslot hebt met framebevestiging kan je een insteekslot opbergen in een zadeltas. Bij sommige insteeksloten wordt dit zelfs mee verkocht.

Insteekketting of insteekkabel?

Allebei deze opties hebben voor- en nadelen. Een insteekketting is een stuk zwaarder dan een kabel maar biedt wel meer bescherming tegen diefstal omdat deze vaker ART-gecertificeerd zijn. Een kabel is daarentegen gemakkelijk mee te nemen en een stuk flexibeler. 

Welke insteekslot past op mijn ringslot

Het belangrijkste van de aanschaf van een insteekslot is dat deze op jouw fietsslot past. Zo past bijvoorbeeld een insteekslot van Koga niet op een AXA Defender ringslot. Bekijk dus goed welk slot op jouw fiets zit. Jouw fietsmerk kan anders zijn dan het merk fietsslot op jouw fiets. Koop dus niet zomaar een insteekslot van hetzelfde merk als jouw fiets maar kijk eerst goed welk merk jouw fietsslot is.  

Bescherm jouw fiets nog beter met een insteekslot en geniet daarmee zorgeloos van al je fietsavonturen!

Waardering:
88%
38,95
23% korting
38,95
Waardering:
93%
36% korting
58,95
27% korting

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB

De fietslampen van merken zoals Bontrager, BBB en Lezyne bieden allemaal uitstekende verlichting waarmee je moeiteloos in de donkere dagen je buitentrainingen voort kan zetten. Door de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van LED en accu's zijn er steeds meer krachtige en felle lampen op de markt voor een zeer schappelijke prijs. 

Winter fietshandschoenen: waterdicht, winddicht en verwarmd? Winter fietshandschoenen: waterdicht, winddicht en verwarmd?
De beste fietsnavigatie van 2024 De beste fietsnavigatie van 2024

Fietsnavigatie gaat een stuk verder dan de klassieke fietscomputer en brengt jouw prestaties zo goed in beeld dat jij nog beter zicht hebt in je trainingen, je progressie en de route. In dit blog maken we jou wegwijs over de beste fietsnavigatie zodat jij na het lezen van dit blog exact weet welke navigatie jij nodig hebt. Wij hebben vijf van onze beste navigatiesystemen getest om jou een ultiem overzicht te geven.

Mountainbike gereedschap voor onderweg: wat neem je mee? Mountainbike gereedschap voor onderweg: wat neem je mee?