Onze winkel is open

Menu

Mountainbike afmontage: SRAM groepen voor de MTB

31 maart 2021, Tim

Om de juiste keuze te maken bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike is het handig om te weten wat je nu precies koopt. In allerlei productomschrijvingen, zowel op het web als in magazines, zie je de term ‘groep’ geregeld terugkomen. Ben je benieuwd waar zo’n groep nu precies uit bestaat en welke verschillen er zijn? Lees dan zeker even verder!

Alles wat je moet weten over Shimano Di2 versnellingen

31 maart 2021, Niels

Het maakt tegenwoordig niet meer uit wat je doelen zijn, of je nu op de weg, gravel of MTB route rijdt, elektronisch schakelen maakt het allemaal makkelijker. Elektronisch schakelen is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het duurdere segment racefietsen en mountainbikes. Met elektronisch schakelen schakel jij veel preciezer en ben je verzekerd van zeer soepele en snelle schakelprestaties. De onderdelen hebben een lange levensduur en zijn van topkwaliteit. Of je nu je fiets wilt upgraden naar een Shimano Di2 systeem of dat je simpelweg een onderdeel van het elektronisch systeem moet vervangen, leer hier alles over de Shimano DI2.

Hoe kan het zo druk zijn? Waarom maar 30 minuten winkelen?

26 maart 2021, Steven

We maken de meest bizarre 12GO Biking-periode ooit door. We helpen iedereen graag, hoe doen we dat? Lees het antwoord van onze klanten-manager Dion.

We zijn ontzettend blij dat we eindelijk weer een beetje open kunnen en dat we 50 klanten tegelijk in de winkel mogen ontvangen. Hoewel we het liefst zien dat we van de corona-pandemie af zijn en weer volledig open kunnen moeten we er nog even mee dealen. Ondertussen blijft de vraag naar fietsen blijft groeien. Dat merken we bij 12GO Biking.

EenVandaag bij 12GO Biking 'Schaarste is erger dan tijdens de eerste lockdown'

25 maart 2021, 12GO Biking

12GO Biking is vanavond te zien in EenVandaag over de schaarste in de fietsbranche. Nederland stapt massaal op de fiets. Nu de lockdown al lange tijd aanhoudt vinden steeds meer mensen de weg naar een nieuwe fiets. Er is alleen een probleem. Fabrikanten wereldwijd kunnen de vraag niet aan. Er zijn haast geen mountainbikes meer te krijgen en steeds vaker moet er voor racefietsen ‘nee’ verkocht worden.

Welk sporthorloge moet ik kopen? De beste sporthorloges uitgelicht

22 maart 2021, Thomas

Het sporthorloge is een accessoire dat we bij steeds meer sporters om de pols zien zitten. Met een sporthorloge kun je namelijk 24/7 je gegevens bijhouden, waardoor je ervoor kunt zorgen dat jouw training haarfijn afgestemd is op jouw behoeften. Aan keuze is er geen gebrek. In iedere prijsklasse zijn er uitstekende horloges te vinden. In dit blog lichten wij voor iedere prijsklasse de beste sporthorloges uit.

Keuzehulp fietsbrillen: Fotochromatisch, klassiek of polariserend?

16 maart 2021, Bartjan

Fietsbrillen. Ze zouden je moeten helpen om beter zicht te krijgen, maar in eerste optiek lijk je te verdwalen tussen de opties en technische termen. De keuze is reuze en elke fabrikant gebruikt andere termen om hun product aan te prijzen. In dit blog leggen wij uit wat de voor- en nadelen van verschillende fietsbrillen zijn en wat de technische benamingen zijn voor de technieken die een fietsbril een goede fietsbril maakt.

De lichtste elektrische fietsen van 2021

15 maart 2021, Arne

Je koopt een elektrische fiets om je leven een beetje gemakkelijker te maken. Maar niets is vervelender dan  erachter te komen dat je alsnog met een zwaargewicht te maken krijgt. Hierdoor is op de fiets stappen ineens een stuk minder aangenaam. In dit blog geven we je een overzicht hoe het gewicht van een elektrische fiets is opgebouwd en een overzicht van de lichtste elektrische fietsen van het moment. 

Steekassen voor de racefiets: de huidige standaard

11 maart 2021, Niels

Een aantal jaar geleden werden alle racefietsen standaard voorzien van velgremmen en een wielset met snelspanners. De afgelopen jaren is deze trend flink veranderd en worden steeds meer racefietsen voorzien van schijfremmen en steekassen, dit is ook duidelijk te zien als je bij ons in de winkel komt. Deze verandering is geleidelijk doorgevoerd en daardoor zijn er meerdere soorten assen op de markt. Hierdoor is het niet helemaal duidelijk meer welke soorten en maten er nu allemaal zijn. Daarom zetten wij in dit blog alle ontwikkelingen en verschillende assen voor je op een rij. Daarnaast geven we ook tips hoe je erachter kunt komen welke as jij op dit moment hebt, zodat jij precies weet waar je de volgende keer op moet letten! 

Hoe stel ik mijn SPD en SPD-SL schoenplaatjes af?

8 maart 2021, Niels

Het juist afstellen van je SPD-SL schoenplaatjes is erg belangrijk. Het is niet veel werk en ook niet zo heel moeilijk. Het is echter van groot belang dat het goed gebeurt, omdat de stand van je schoenplaatje een grote invloed heeft op de stand van je knieën en daarmee op het comfort waarmee je op de fiets zit.

Interview met gouden randje: Social media actie 2020

4 maart 2021, Luuk

Dagelijks maken we veel mensen blij met hun nieuwe fiets. Enthousiaste klanten doen vaak mee aan onze social media actie. Deze actie werkt als volgt: maak kans om je aankoopbedrag terug te winnen door een mooie foto met je nieuwe fiets te plaatsen op Instagram of Facebook met de hashtag: #12gobiking en tag @12go_biking

Stromer: Fiets van de toekomst?

4 maart 2021, Arne

Dit Zwitserse fietsmerk spreekt al jaren tot de verbeelding. De prijs is het eerste wat opvalt aan deze Rolls Royce onder de fietsen. Maar dat prijskaartje is niet voor niks: Deze elektrische fietsen zijn van absolute topklasse! In dit blog lees je meer over het merk Stromer, wat maakt deze fietsen zo speciaal?

Beste fietsnavigatie 2021

3 maart 2021, Arne

Fietsnavigatie gaat een stuk verder dan de klassieke fietscomputer en brengt jouw prestaties zo goed in beeld dat jij nog beter zicht hebt in je traingen en je progressie. In dit blog maken we jou wegwijs over de beste fietsnavigatie zodat jij na het lezen van dit blog exact weet welke navigatie jij nodig hebt. Wij hebben vijf van onze beste navigatiesystemen getest om jou het ultieme plaatje te schetsen. 

De 10.000ste review in het zonnetje!

26 februari 2021, Luuk

Al bijna twintig jaar draait het bij 12GO Biking om fietsplezier.  Dit fietsplezier realiseren we met alle collega’s in de Winkel, Werkplaats en de Webshop. Op verjaardagen en feestjes wordt gepraat over fietsplezier. Sinds ruim vijf jaar worden ervaringen van klanten verzameld op het onafhankelijke platform Trustpilot.

Geen fietsen meer te koop?! Wel bij 12GO Biking!

25 februari 2021, 12GO Biking

Geen fiets meer te koop? Wel bij 12GO Biking.Fietsen zijn ongekend populair. Meerdere fietsenwinkels krijgen (bijna) geen fietsen meer binnen. 12GO Biking gelukkig wel. Dankzij grote voororders komen de eerste fietsen die uit de fabriek rollen deze kant op. Reserveren is hiervoor hét advies! Daarnaast hebben we nog ruim 8000 fietsen op voorraad. Er is dus altijd een fiets voor jou!

Wat is bikepacking?

25 februari 2021, Luuk

Met de komst van de gravelbikes is ook het fenomeen bikepacking een veel gehoorde term. Op een verjaardag heeft altijd wel een bekende een verhaal over zijn of haar bikepacking tocht. In dit blog wordt uitgelegd wat bikepacking nou eigenlijk is. 

Artikelen 1 tot 15 van 371 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5