Koopgids: Fietscomputers - Meten is weten

18 juni 2019, Arne

Met een fietscomputer haal je meer uit je fietstocht en kun je inzicht krijgen in de gegevens van je rit. Fietscomputers zijn er in vele verschillende varianten. Eenvoudige fietscomputers meten snelheid, gefietste tijd en afstand. Uitgebreidere modellen geven je ook inzicht in je hartslag, cadans en gemaakte hoogtemeters, waardoor je efficienter kunt trainen en nauwkeurig je eigen prestaties bij kunt houden.

In deze koopgids proberen wij een beeld te schetsen van de mogelijkheden van de kilometerteller. Aan de hand hiervan kan je de fietscomputer kiezen die het best bij jouw past. Let op, deze koopgids is puur gericht op de algemene fietscomputer. Voor meer informatie zie de blog over fietsnavigatie. 

12GO Droomfiets: Scott Addict 10 Disc 2019

14 juni 2019, Steven L

De Scott Addict 10 Disc is een enorm populaire en geliefde fiets onder zowel onze klanten als collega’s. Dat deze fiets zo populair komt niet alleen door de strakke uitstraling, de fiets is namelijk voorzien van een lichtgewicht HMF Carbon frame,  hydraulische schijfremmen, een Shimano Ultegra groep en een in verhouding toch redelijk betaalbare prijs. Benieuwd geworden of deze droomfiets bij jou past? Lees dan snel verder:

Nieuw van Shimano: Deore XT en SLX 1x12 Mountainbikegroepen

14 juni 2019, Thomas

1x11 en 1x12 groepen worden steeds populairder onder mountainbikers. Heel logisch, want je schakelt nauwelijks meer mis, je hoeft geen rekening te houden met twee voorbladen en je behoudt wel een groot schakelbereik. Vorig jaar is de Shimano XTR 1x12 groep al op de markt gekomen om aan deze wens te voldoen. Dit jaar volgen ook de Deore XT en SLX groepen met een 1x12 groepset.

Technische tips: het vervangen van je mechanische shifter(s)

14 juni 2019, Tim

Of het nu komt door een valpartij of intensief gebruik, een defecte shifter is erg onhandig en kan voor flink wat irritaties zorgen tijdens je volgende rit. Om je deze irritaties te besparen leggen we in dit blog aan je uit waar je op dient te letten bij de aanschaf van nieuwe shifters en hoe je deze het beste kunt vervangen. Dit blog is onderdeel van een aantal technische blogs waarin we uitleg geven over verschillende componenten en hoe je deze het beste zelf kunt vervangen. Deze aflevering: het vervangen van je mechanische shifters.

Koopgids: Welke gravelband heb ik nodig?

13 juni 2019, Thomas

Gravelbikes worden steeds populairder, waardoor dus ook de vraag naar gravelbanden aanzienlijk toeneemt. Steeds meer mensen willen het avontuur van onverharde paden opzoeken met de racefiets of de speciaal hiervoor ontworpen gravelbikes. Om deze gravelpaden te trotseren heb je echter een andere band nodig dan je standaard weg banden. In dit blog helpen wij daarom bij het vinden van de gravelbanden die bij jou passen!

Rondje van de maand: wind en weilanden in de Alblasserwaard

4 juni 2019, Joas

Het is een bekend probleem: je bent een beginnende wielrenner, hebt er lol in, maar… je fietst eigenlijk altijd hetzelfde rondje. Het fietspad langs de N-zoveel weet je nog wel te vinden, maar echt leuk is het natuurlijk niet. Als je eens wat nieuwe fietsroutes wilt ontdekken in de buurt van 12GO Biking, lees dan ons blog ‘Rondje van de Maand’. Mooie tochtjes van zo’n 60 kilometer door het Groene Hart en omstreken, voor iedereen te doen en voorzien van een tip voor een fijne koffiestop. 

Technische tips: het vervangen van je remhoeven

4 juni 2019, Tim

Remhoeven gaan over het algemeen erg lang mee en worden meestal pas vervangen wanneer iemand op zoek is naar betere remprestaties of een fraaier design. Voor het behoud van optimale remprestaties is het natuurlijk wel aan te raden om de overige onderdelen van je remhoeven, waaronder de remblokken en remkabels, goed te onderhouden en tijdig te vervangen. Mocht je toch een keer van plan zijn om je remhoeven te vervangen, vind je er in dit blog uitleg over. Dit blog is onderdeel van een aantal technische blogs waarin we uitleg geven over verschillende componenten en hoe je deze het beste zelf kunt vervangen. Deze aflevering: het vervangen van je remhoeven.

Technische tips: het (de)monteren van een Shimano crankstel

24 mei 2019, Tim

Kennis van het (de)monteren van je crankstel is niet alleen heel erg handig wanneer je deze dient te vervangen, maar ook voor het schoonmaken van je fiets, het onderhouden van je trapaslager en het vervangen van je kettingbladen. Daarom leggen we in dit blog graag aan je uit hoe je je Shimano crankstel op een zo veilig mogelijke manier kunt (de)monteren. Dit blog is onderdeel van een aantal technische blogs waarin we uitleg geven over verschillende componenten en hoe je deze het beste zelf kunt vervangen. Deze aflevering: het (de)monteren van een Shimano crankstel.

Uitgelicht: Onze fietsen in de AD Fietstest 2019

23 mei 2019, Steven L

Ook in 2019 heeft AD.nl in samenwerking met Fietstest.nl weer veel Elektrische fietsen getest en beoordeeld. Omdat hier ook veel van de fietsen in ons assortiment bij zitten zetten we graag op een rijtje hoe de fietsen zijn beoordeeld. Ook kan je de tests nog even uitgebreid nalezen. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder:

Vernieuwd en verbeterd: Garmin Edge 530 & Edge 830

23 mei 2019, Thomas

De Garmin fietscomputers zijn al een tijdje geen vreemd beeld meer op straat. Garmin is namelijk één van de pioniers, als het aankomt op het combineren van fietscomputers met GPS. Als opvolgers van de populaire Edge 520 en 820 brengt Garmin nu twee nieuwe fietscomputers op de markt: De Edge 530 en Edge 830. In dit blog lichten wij uit welke upgrades deze nieuwe fietscomputers bevatten en wat je van ze mag verwachten.

Compleet vernieuwd: de Trek Top Fuel

23 mei 2019, Joas

De Trek Top Fuel is compleet vernieuwd! Van een pure XC racer is hij doorontwikkeld naar een veelzijdige fiets die je niet alleen als snelle efficiënte cross country mountainbike kunt gebruiken, maar waar je ook op zwaardere trails ontzettend veel plezier van gaat beleven. De fiets is daarmee ook perfect voor mtb marathons en lange dagen in het zadel.

Hoe bepaal ik de juiste bandenspanning voor mijn racefiets?

22 mei 2019, Thomas

Bandenspanning lijkt op het oog heel eenvoudig. Hoe hoger de spanning, hoe minder rolweerstand dus hoe harder je gaat. Ja en nee. Een hogere bandenspanning zorgt inderdaad voor een lagere rolweerstand, maar wanneer je spanning te hoog wordt ga je stuiterend over het wegdek bij ieder hobbeltje. Een te lage bandenspanning wil je vanzelfsprekend ook niet, maar wat is dan wél de juiste bandspanning? Je moet hierbij rekening houden met een aantal belangrijke factoren. In dit blog lichten wij deze factoren uit en helpen wij je bij het bepalen van jouw bandenspanning!

Technische tips: het vervangen van je ketting en cassette

17 mei 2019, Tim

De ketting en cassette behoren, net als banden en remblokken, tot de grootste slijtagedelen van je fiets. Het tijdig vervangen van deze onderdelen zorgt ervoor dat je krachten zo efficiënt mogelijk worden overgebracht en snellere slijtage van je kettingbladen voorkomen wordt. In dit blog leggen wij aan je uit hoe je je ketting en cassette zelf kunt vervangen en waar je op dient te letten bij de aanschaf van deze onderdelen. Dit blog is onderdeel van een aantal technische blogs waarin we uitleg geven over verschillende componenten en hoe je deze het beste zelf kunt onderhouden. Deze aflevering: het vervangen van je ketting en cassette.

Koopgids: Mountainbikes rond de €1000,-

15 mei 2019, Steven

Jij bent op zoek naar een gewoon goede mountainbike om plezier mee te hebben. Dit segment staat vaak bekent als het instapsegment, niets is minder waar. deze mountainbikes zijn voor mensen die goed, goed genoeg vinden. Het kan altijd duurder, gekker en beter. Maar is dat ook altijd nodig? Graag helpen wij je om de keuze wat makkelijker te maken en geven je met deze koopgids wat handvatten om straks een goede mountainbike te kopen.

Koopgids: Buitenbanden voor de Mountainbike

14 mei 2019, Thomas

Buitenbanden spelen een grote rol bij het plezier dat je hebt in het mountainbiken. Met de verkeerde band heb je onvoldoende grip, waardoor je met pijn en moeite door de bochten heen komt, of heb je juist een te hoge rolweerstand. Er zit dan ook veel variatie tussen verschillende mountainbikebanden. Op ieder type terrein excelleert een andere band. Je kan je banden dus zien als gereedschap, waarbij je voor iedere klus ander type gereedschap nodig hebt. In dit blog helpen wij jou, bij het vinden van de perfecte band voor jouw mountainbike!

Artikelen 1 tot 15 van 278 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5