410 Gone

410 Gone


nginx
Shimano groepen voor de racefiets

Racefiets afmontage: Shimano groepen en versnellingen

Wat zijn de verschillen tussen de Shimano groepen voor de racefiets? Lees onze blog

Alpina kinderfietsen collectie 2018

15 november 2017, Pieter Schoonens

Alpina is één van de populairste merken voor kinderfietsen. Het assortiment van Alpina is geschikt voor kids in de leeftijd van twee t/m twaalf jaar. In de grote collectie zit voor iedere jongen of meisjes wel een droomfiets. Of je nu zoekt naar een loopfiets, crossfiets, schoolfiets of een stoere transportfiets? Alpina heeft het in huis. In deze blog gaan we dieper in op de 2018 collectie.

Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

8 november 2017, Tim Rodenburg

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Het aanschaffen van een fiets met riemaandrijving is dan zeker aan te raden. Deze vorm van aandrijving is namelijk enorm duurzaam en onderhoudsvrij. 

Racefiets afmontage: SRAM groepsets en versnellingen

1 november 2017, Tim Rodenburg

Om de juiste keuze te maken bij de aanschaf van een nieuwe racefiets is het handig om te weten wat je nu precies koopt. In allerlei productomschrijvingen, zowel op het web als in magazines, zie je de term ‘groep’ geregeld terugkomen. Dit is dan ook iets waar je zeker rekening mee moet houden, aangezien deze groep voor een groot gedeelte bepalend is voor de uiteindelijke prijs van je nieuwe racefiets. Ben je benieuwd waar zo’n groep nu precies uit bestaat en welke verschillen er zijn? Lees dan zeker even verder!

PI Dry - Waterafstotende techniek van Pearl Izumi

27 oktober 2017, Huib

Pearl Izumi heeft een nieuwe technologie bedacht om fietsers warm en droog te houden in koude en natte omstandigheden. Zo zorgt Pearl Izumi ervoor dat je 365 dagen per jaar op de fiets kan stappen. Door een speciale manier van weven wordt het materiaal waterdicht gemaakt. Pearl Izumi heeft de komende drie jaar het alleenrecht op deze techniek. 

Hoe kies je de juiste fietshelm?

23 oktober 2017, Tim Rodenburg

Een helm is een van de belangrijkste accessoires wanneer je op de fiets stapt, of je nou het bos ingaat op de mountainbike of vol gas over het asfalt raast. Bij een val vermindert het dragen van een helm de kans op ernstig hoofdletsel enorm. De helmen van tegenwoordig zijn ook nog eens licht van gewicht een goed geventileerd, je merkt bijna niet dat hij op je hoofd zit. Geen enkele reden om een geen helm te dragen dus.

Wij zijn Gazelle Premium Dealer!

19 oktober 2017, Hessel Boon

Gazelle staat bekend om haar kwalitatief hoogwaardige fietsen. Om deze kwaliteit te kunnen waarborgen kan niet elke fietsenwinkel zomaar Gazelle dealer worden. Alleen de fietsspeciaalzaken die aan de hoge eisen van Gazelle voldoen worden dealer. Gazelle beloont haar beste dealers met het Gazelle Premium Dealerschap. Wij zijn er dan ook trots op om Gazelle Premium Dealer te mogen zijn.

Nieuwe collectie: racefietsen 2018

18 oktober 2017, Joas

De nieuwe racefietscollecties voor 2018 van de grote merken in ons assortiment staan weer in de webshop en zijn deels ook al in de winkel te bewonderen! In dit blog zetten we de nieuwe collecties van Trek, Cube, Scott, Focus en Merida naast elkaar en bespreken we de belangrijkste veranderingen.

12GO Bikefitting getest door chickfietst.nl

11 oktober 2017, Marc van Dijk

Enkele weken geleden was Kim Bruining bij ons te gast om een bikefit uit te laten voeren. Enige jaren geleden heeft Kim het fietsen ontdekt en probeert haar enthousiasme voor wielrennen via haar blog chickfietst.nl op anderen over te brengen. Kim had inmiddels al twee bikefits achter de rug en kan zich dus ervaringsdeskundige op dit gebied noemen. Wij hebben haar uitgenodigd om onze nieuwe Bikefit Studio te komen bekijken en zich aan de kunsten van onze bikefitter Eric te onderwerpen.

Elite Direto - Nauwkeurige Direct Drive Fietstrainer

11 oktober 2017, Marc van Dijk

Nu de herfst haar regen weer in volle glorie over het land uitstort is ook het indoor fietstrainerseizoen weer in volle gang. Wil je online aanhaken bij je fietsmaten en ben je zoek naar een betaalbare maar complete interactieve fietstrainer waarmee je maximaal gebruik kan maken van Zwift? Dan mag de Elite Direto niet ontbreken op je shortlist.

Even wegdromen met een Custom Sensa Giulia

5 oktober 2017, Hessel Boon

Je rijdt in de kopgroep, de mensen aan de kant scanderen jouw naam. Twee km voor de top voel je even aan je benen.. Wat zijn ze goed vandaag! Om je heen zie je de rest afzien. Dit is jouw kans.. Je schakelt , gaat staan en voor de rest kan reageren heb je al een gaatje geslagen. Het lijkt alsof je vliegt. Je kijkt om, en verbaasd je, niemand komt ook maar bij je in de buurt..

Tubeless op de racefiets? Probeer de Schwalbe Pro One

5 oktober 2017, Joas

Tubeless buitenbanden zijn al langer erg populair onder mountainbikers en winnen de laatste jaren ook aan populariteit onder wielrenners. In dit blog geven we iets meer uitleg over de voor- en nadelen van tubeless rijden en bespreken we de populairste tubeless banden van dit moment, de Schwalbe Pro One. Deze Pro One MicroSkin TL-Easy, zoals hij volledig heet, heeft verschillende prijzen gewonnen in de industrie, ontving lovende reviews op BikeRadar.com en Road.cc, en is de snelste band in het assortiment van Schwalbe.

Mountainbike afmontage: SRAM groepen voor de MTB

30 september 2017, Tim Rodenburg

Om de juiste keuze te maken bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike is het handig om te weten wat je nu precies koopt. In allerlei productomschrijvingen, zowel op het web als in magazines, zie je de term ‘groep’ geregeld terugkomen. Ben je benieuwd waar zo’n groep nu precies uit bestaat en welke verschillen er zijn? Lees dan zeker even verder!

Top 5 onmisbare fietsgereedschappen

29 september 2017, Joas

We snappen het heel goed als je liever niet aan je bottom bracket zit, of geen zin hebt om zelf de lagers in je assen te vervangen, maar veel onderhoud aan je fiets kun je gemakkelijk zelf doen. Voordelig en wel zo makkelijk. In dit blog bespreken we daarom vijf onmisbare gereedschappen voor vijf eenvoudige klusjes die eigenlijk iedereen zelf kan doen en laten we je een aantal goede opties zien van het bekende Nederlandse onderdelenmerk BBB.

Nieuwe racefiets: carbon of aluminium frame?

23 september 2017, Tim Rodenburg

Ondanks dat er steeds meer carbon gebruikt wordt in de fietswereld blijft de meest gestelde vraag of er nu gekozen moet worden voor een carbon of aluminium frame. Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig, maar in deze blog zullen we proberen hier een antwoord op te geven. Dit doen we door de voor –en nadelen van beide materialen te bespreken.

Alles over cyclocrossers

16 september 2017, Tim Rodenburg

De komende periode wordt het weer steeds wisselvalliger en dalen de temperaturen steeds verder. Een tocht op de racefiets is dan al snel minder plezierig. Dit omdat je vaak lange stukken stil op de fiets zit en de wegen gladder zijn. Om deze koude en natte periode te op een leuke manier te overbruggen stappen veel wielrenners over op de crossfiets. 

Artikelen 1 tot 15 van 134 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
410 Gone

410 Gone


nginx