a

>KLIK HIER VOOR KORTING<

a
a a
410 Gone

410 Gone


nginx
Shimano groepen voor de racefiets

Racefiets afmontage: Shimano groepen en versnellingen

Wat zijn de verschillen tussen de Shimano groepen voor de racefiets? Lees onze blog

Welke binnenband past op mijn fiets?

16 februari 2018, Hessel

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Er is  zoveel keuze in binnenbanden. Dat het moeilijk is om de juiste binnenband te kiezen. Met dit blog willen we je helpen om het allemaal wat eenvoudiger te maken.

Vroeger werden bandenmaten alleen getoond in inches. Deze staan vaak nog steeds op de banden maar er staan nu verschillende maatvoeringen bij. Het gaat hier om drie soorten maatvoeringen. De Klassieke maat, ETRTO en de Franse maat. We zetten de maatvoeringen even een rijtje. Zodat het zoeken naar een geschikte binnen- of buitenband gemakkelijker wordt.

Wat jij moet doen voor een top fietsseizoen

14 februari 2018, Hessel

Wat is jouw fietsdoel dit jaar? Wil je jouw kilometerstand van vorig jaar op STRAVA overtreffen ,  heb je dit jaar een bijzondere tocht voor de boeg? Of wil je gewoon de snelste zijn tijdens de befaamde bordjessprints? In dit blog vind je onze checklist om van dit seizoen een knallend succes te maken! 

Rondje van de maand: IJssel - Lek - Vlist (58 km)

31 januari 2018, Joas

Het is een bekend probleem: je bent een beginnende wielrenner, hebt er lol in, maar… je fietst eigenlijk altijd hetzelfde rondje. Op de fiets kom je opeens op plekken in de polder waar je normaal nooit komt en waar je eigenlijk de weg helemaal niet kent. Het fietspad langs de N-zoveel weet je nog wel te vinden, maar echt leuk is het natuurlijk niet. En dan al die stoplichten… Als jij eens wat nieuwe rondjes wilt ontdekken in de buurt van 12GO Biking, lees dan ons blog ‘Rondje van de Maand’. Mooie tochtjes van zo’n 50 kilometer door het Groene Hart en omstreken, voor iedereen te doen en voorzien van een tip voor een fijne koffiestop. 

De juiste sportvoeding voor het fietsen

26 januari 2018, Tim

Het is algemeen bekend dat je lichaam meer energie verbruikt wanneer je je inspant dan wanneer je stilzit. Om je lichaam van voldoende energie te voorzien tijdens het fietsen is het daarom van essentieel belang om goede voeding tot je te nemen. Het gebruik van specifieke sportvoeding kan hier enorm bij helpen. We leggen je daarom ook graag uit wat het nut van deze specifieke sportvoeding is, welke soorten er zijn en op welke manier je dit het beste kunt gebruiken!

Minder lek rijden met Schwalbe Durano racebanden

24 januari 2018, Joas

Twee keer lek in drie weken, je banden worden vierkant, je voelt dat je minder grip hebt in de bochten… Tijd voor nieuwe buitenbanden. Ga je voor een vervangend setje van je vertrouwde banden? Of probeer je een keer wat nieuws? In dit blog bespreken we de populaire Schwalbe Durano band. De Durano is voor een buitenband nog niet eens zo heel lang op de markt, maar al een echte klassieker onder wielrenners en toerfietsers. 

12GO Bikefitting getest door hetiskoers.nl

18 januari 2018, Pieter

Vorige week was Bastiaan Gaillard van hetiskoers.nl bij ons te gast om een bikefit uit te voeren. Bastiaan zijn doel voor 2018 is om een pijnvrij nieuw seizoen te rijden, geen blessures op te lopen en bovenal zonder klachten te kunnen fietsen. Wij hebben hetiskoers.nl uitgenodigd om onze nieuwe Bikefit Studio te komen bekijken en zich aan de kunsten van onze bikefitter Eric Schulte te onderwerpen.

Fietsverzekeringen bij 12GO Biking

10 januari 2018, Tim

Natuurlijk denk je er liever niet over na, maar wanneer je een nieuwe fiets koopt bestaat altijd het risico dat deze gestolen wordt of beschadigd raakt. Met een verzekering kun je jezelf indekken voor deze risico's. Een verzekering kun je ook heel gemakkelijk afsluiten via 12GO wanneer je een nieuwe fiets koopt. We leggen je dan ook graag uit wat de voordelen hiervan zijn en wat we allemaal voor je kunnen betekenen.

Mountainbike gereedschap voor onderweg: wat neem je mee?

5 januari 2018, Tim

Niets is zo vervelend als materiaalpech krijgen tijdens een rit op de mountainbike. Toch zijn de meeste problemen gemakkelijk te verhelpen wanneer je het juiste gereedschap bij je hebt. Welke producten dit precies zijn en waar je ze allemaal voor kunt gebruiken leggen we aan je uit in deze blog! 

Waar heb ik MTB-vignetten nodig?

28 december 2017, Hessel

Je raast door de bossen, genietend van de natuur ben je elke obstakel de baas. Dat heerlijke gevoel van vrijheid zal je herkennen als je regelmatig op de Mountainbike zit. Op veel verschillende plekken kun je dit in Nederland ervaren, maar voor sommige natuurgebieden heb je een vignet nodig. Waar dit precies geldt lees je in deze blog!

De 5 dikste fietsen van 2017

28 december 2017, Tim

2017 is bijna ten einde, maar voordat we aan het nieuwe jaar beginnen blikken we nog een keer goed terug. Daarbij kan een eindejaarslijstje met de mooiste fietsen natuurlijk niet ontbreken. Daarom lichten wij in deze blog de 5 dikste fietsen van het afgelopen jaar bij 12GO Biking nog eens uitgebreid uit! Wie weet staat jouw toekomstige droomfiets hier ook wel tussen...

Ga op avontuur, ga eens nightbiken!

22 december 2017, Tim

De donkere wintermaanden bieden een perfecte gelegenheid om een keer te gaan nightbiken! Zoek speciaal voor vanavond dan ook eens een leuke route of singletrack in de buurt uit om met je vrienden of vriendinnen te gaan rijden. In dit blog maak je kennis met nightbiken en geven we je een aantal tips waar je op moet letten voordat je op pad gaat. 

Het belang van de juiste zadelbreedte

21 december 2017, Huib

De juiste zadelbreedte is van het grootste belang om comfortabel te kunnen fietsen. Wanneer je een te smal zadel hebt komt er teveel druk terecht op de verkeerde plekken, waardoor een onprettig gevoel ontstaat. Een té breed zadel zorgt er daarentegen weer voor dat je bovenbenen langs het zadel kunnen gaan schuren. Daarom leggen wij je in deze blog uit wat het belang is van de juiste zadelbreedte en hoe dit bepaald wordt.

Onderhoud aan je racefiets of mountainbike: tips bij het schoonmaken

18 december 2017, Tim

Het is van groot belang om je racefiets of mountainbike goed te onderhouden. Wij helpen je dan ook graag op weg met tips voor het onderhouden van je fiets, zodat jij zoveel mogelijk fietsplezier kan ervaren! We trappen af met een blog waarin wij een stappenplan beschrijven voor het schoonmaken van je racefiets of mountainbike!

De mooiste kerstcadeaus uit onze Kerstsale

14 december 2017, Tim

Het einde van 2017 komt in zicht en dat betekent dat we nog één keer goed gaan stunten! Dit doen we met behulp van een aantal hele speciale kerstacties die je niet mag missen. Wij weten zeker dat iedere fietsfanaat deze producten maar al te graag onder zijn kerstboom ziet verschijnen. Om je een idee te geven welke acties we de komende periode allemaal hebben lichten we hieronder de 5 mooiste kerstcadeaus voor je uit!

Top 5 winterbanden voor op de racefiets

13 december 2017, Hessel

Nu de winter zijn intocht heeft gedaan zijn de meeste auto’s weer voorzien van winterbanden. Hoe zit dat met je racefiets? Wat wordt er gevraagd van jouw banden tijdens de winter? Waar moet je op letten bij de aankoop van banden voor de racefiets? 

Artikelen 1 tot 15 van 149 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5