Onze winkel is open

Menu

Koopgids: Mountainbikes rond de €1500,-

6 juli 2020, Arne

Als je op zoek bent naar een nieuwe fiets is de prijs vaak een belangrijke factor bij de aankoop. Zo ook bij een de aanschaf van een nieuwe mountainbike. In dit blog leggen we uit wat voor mountainbike je kan verwachten bij een budget rond de 1500 euro. De belangrijkste specificaties worden uitgelegd, verschillen met duurdere en goedkopere segmenten en onze aanraders in dit segment. 

De nieuwe Trek Domane AL 2021 serie: bijzonder comfortabele beginnersfietsen

2 juli 2020, Thijs

De Trek Domane AL serie is een zeer gewilde beginnersfiets. De comfortabele geometrie, brede banden en de betrouwbaarheid van Trek maken het een goede keuze om met een fiets uit de Domane AL serie te starten met wielrennen. Voor 2021 heeft Trek hier nog een schepje bovenop gedaan. Belangrijkste upgrade: schijfremmen!

Welk insteekslot past op mijn ringslot?

29 juni 2020, Arne

Het beveiligen van je fiets is helaas zeer belangrijk. Het gebruik van een goed slot is essentieel voor een goede beveiliging van je fiets tegen diefstal. Met een insteekslot maak je deze beveiliging nog beter doordat je jouw fiets kan bevestigen aan bijvoorbeeld de fietsenstalling of een lantaarnpaal. Verklein de kans dat je de trein uitstapt en op het station jouw fiets niet meer kan vinden. 

Belang van onderkleding

25 juni 2020, Bartjan

Onderkleding helpt het lichaam op beter te presteren en is er voor alle weersomstandigheden. Tijdens het sporten produceert het lichaam warmte en gaat het lichaam transpireren. Onderkleding draag je direct op je huid en neemt het vocht snel op om het vervolgens af te stoten aan de volgende kledinglaag. Zo blijft de huid droog en het lichaam op temperatuur.

De nieuwe Trek Emonda 2021: Lichter. Sneller. Veelzijdiger.

18 juni 2020, Thomas

Al jaren is de Trek Emonda één van de populairste klimfietsen, maar ook in het vlakke Nederland zie je de fiets regelmatig voorbij suizen. Het lichte gewicht en het strakke rijgedrag maken deze fiets zo populair. Trek heeft voor het modeljaar 2021 een aantal radicale verandering gedaan aan de Emonda. De fiets ziet er nóg strakker uit en is een stuk sneller dan voorheen!

De vernieuwde Cannondale Topstone Carbon 2021

29 mei 2020, Thomas

Gravelbikes zijn hot. Dat is inmiddels geen nieuws meer. Maar het feit dat deze off-road racers steeds populairder worden, betekent wel dat ze steeds verder geïnnoveerd worden. Dit is ook precies wat Cannondale heeft gedaan met de Topstone Carbon voor 2021. Cannondale staat niet voor niets bekend als een merk dat graag unieke innovaties aan hun fietsen aanbrengt. Zo ook met de nieuwe Topstone Carbon. In dit blog laten wij jou alle nieuwe snufjes van dit spraakmakende model zien.

Racefiets versnellingsgroepen: Sram vs. Shimano

28 mei 2020, Rody

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe racefiets, misschien wel je eerste, is een versnellingsgroep iets om rekening mee te houden. Deze versnellingsgroepen worden ook wel ‘groepset’ of ‘groep’ genoemd. Veel mensen kennen de versnellingsgroepen van Shimano, maar de laatste jaren zien we ook steeds meer versnellingsgroepen van Sram verschijnen op de racefietsen. Wat zijn de verschillen? Wat zijn de voor-en nadelen van Sram ten opzichte van Shimano? En welke versnellingsgroep past bij mij? In dit blog vindt je meer informatie en worden de verschillende versnellingsgroepen met elkaar vergeleken.

Alles over de geometrie van een racefiets en de invloed op het rijgedrag

12 mei 2020, Rody

Wanneer je informatie over een racefiets opzoekt ontkom je er niet aan dat je allerlei termen over de geometrie op je af ziet komen. Ondanks dat de verschillen in racefietsen niet zo erg opvallen als een verschillen in framemateriaal of amontage, is de geometrie wél minstens net zo belangrijk voor het rijgedrag van een racefiets. In dit blog vertellen we alles wat je moet weten over de geometrie van een racefiets en de invloed op het rijgedrag.

Wat is de beste fietsapp voor jou?

7 mei 2020, Arne

In de grote wirwar van de Appstore en Android playstore is het vinden van de fietsapp die bij jou past een hele opgave. Je bent op zoek naar de perfecte mountainbike app of je wilt gewoon een heerlijke fietsroute rijden op je zondagmiddag, maar je hebt geen flauw idee wat je moet downloaden. In dit blog zorgen we ervoor dat jij wegwijs wordt tussen al deze apps en zo de app kan kiezen die jou motiveert of ervoor zorgt dat je nog meer plezier ervaart van je rit.

Fietskleding voor beginners. Wat heb je nodig?

6 mei 2020, Sanne

Een fietsoutfit kun je zo duur en comfortabel mogelijk maken als je zelf wil. Verschil in kwaliteit gebruikt materiaal, zeem en technische eigenschappen maken het verschil tussen een broek van de supermarkt of van een vooraanstaand fietskledingmerk. Aan jou de keuze.

10 tips: Op de fiets naar je werk (na het thuiswerktijdperk)

4 mei 2020, Arne

Nu je thuiswerkt sta je niet voor het auto/fiets dilemma. Toch is het handig om nu alvast na te gaan denken wat jij na het thuiswerktijdperk gaat doen. Pak je toch weer de auto? Of maak je een nieuwe start en stap je over op de gezonde tour: fietsend naar je werk. Met deze 10 tips hopen we je wat extra motivatie te geven om tóch eens de fiets naar je werk te gaan pakken. 

Welke fietskleding bij welke temperatuur

30 april 2020, Sanne

De ene wielrenner kan beter tegen de kou dan de ander dus dit blijft een lastige vraag om te beanwoorden. Start met een goede basis en experimenteer vanuit daar. Merk je dat je het steeds koud blijft houden schaf dan extra kleding aan. Beter laagjes onderweg uit trekken dan met een koud lijf zo snel mogelijk naar huis willen. 

De vernieuwde Cannondale Mavaro Neo 2021

10 april 2020, Thomas

Wie een nieuwe elektrische fiets koopt, wil graag een fiets waar je zorgeloos en comfortabel op kunt fietsen. Daarnaast wil het oog vaak ook wat, dus naast de technologische snufjes moet de fiets ook een strakke uitstraling hebben. Met de compleet vernieuwde Mavaro Neo serie brengt Cannondale alles wat je van een elektrische fiets kunt vragen, en meer samen! In dit blog vertellen wij je alles wat de nieuwe Mavaro Neo jou te bieden heeft!

Waar kan je nu nog rustig fietsen?

3 april 2020, Marten

Het is even zoeken naar een nieuwe balans als je gewend bent om normaal gesproken ieder weekend op de fiets te stappen. Wat is nog toegestaan volgens de regels en adviezen van het RIVM? En wat is nog toegestaan volgens je eigen moraal? In dit artikel helpen we je bepalen waar je nog verantwoord kunt fietsen. 

Er is teveel keuze. Herkenbaar?

2 april 2020, Steven

Vind in een wereld met zoveel goed aanbod maar eens de juiste fiets. Dat is moeilijk, of lijkt dat alleen zo? Soms vindt de fiets jou. Bekijk hier de video van een man op zoek naar zijn perfecte fiets. In dit blog krijg je gelijk wat handvatten om zelf de juiste keus te maken.

Artikelen 1 tot 15 van 320 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5