a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a

Koopgids: Beste elektrische fietsen rond de €3000,-

24 januari 2020, Arne

Een stukje door de polder, maar de wind weer flink tegen? Inmiddels ben je daar wel flink klaar mee. Gelukkig biedt de elektrische fiets jouw een steun in de rug waardoor je niet meer bezweet op werk aankomt. Ook een heuveltje op is met een elektrische fiets geen probleem meer.  Ondanks deze voordelen blijft een elektrische fiets natuurlijk een flinke aanschaf en wil je graag weten waar je nu precies je geld aan uitgeeft. In deze blog geven we je dan ook graag een aantal tips die je helpen bij de aanschaf van je nieuwe  elektrische fiets, zodat je de fiets koopt waar die aan al jouw behoeften voldoet!

Koopgids: Beste elektrische fietsen rond de €2500,-

24 januari 2020, Arne

Dankzij de elektrische fiets kan je de auto een stuk vaker laten staan en gezond richting je werk rijden. Door het extra steuntje in je rug wordt fietsen een stuk aantrekkelijker. Ondanks deze voordelen blijft een elektrische fiets natuurlijk een flinke aanschaf en wil je graag weten waar je nu precies je geld aan uitgeeft. In deze blog geven we je dan ook graag een aantal tips die je helpen bij de aanschaf van je eerste (of nieuwe)  e-bike, zodat je een fiets aanschaft waar volledig tevreden mee bent en jaren plezier van hebt!

Sloopregeling Amsterdam; Draag bij aan een schonere stad!

22 januari 2020, Marten

Woon jij in de gemeente Amsterdam en ben je in het bezit bent van een dieselauto? Dan kan het zomaar zijn dat je vanaf november 2020 niet meer binnen de ring mag komen met je auto. De gemeente stelt voor het slopen van deze auto’s een subsidie tot wel €750 ter beschikking, zodat jij kunt kiezen voor een schoner alternatief. Met deze subsidie kan je in onze winkel een mooie nieuwe fiets kopen, compleet met accessoires. De regeling loopt van 1 januari 2020 tot en met 27 januari 2021. Lever ook je oude voertuig in, koop je nieuwe fiets bij 12GO Biking en draag bij aan een schoner Amsterdam!

Nieuwe fiets? Kom hem ophalen in de winkel!

17 januari 2020, Tim

Wanneer je een nieuwe fiets bij ons aanschaft kun je ervoor kiezen om deze zelf in de winkel op te halen of om hem thuis te laten bezorgen op een moment dat het jou uitkomt. We begrijpen dat het in sommige gevallen een stuk gemakkelijker is om je fiets thuis te laten bezorgen, maar hierdoor kunnen wij niet altijd de volledige service bieden die je van ons gewend bent. We leggen in dit blog graag aan je uit wat we hiermee bedoelen en hopen je de volgende keer dan ook gewoon in onze winkel te mogen begroeten!

Uitgelicht: Tacx NEO 2T, het neusje van de zalm

10 januari 2020, Luuk

De Tacx NEO 2T is de stilste fietstrainer van dit moment. Maar er is meer wat deze fietstrainer zo speciaal maakt. Acht WorldTour ploegen, waaronder Jumbo Visma bereiden zich op de Tacx NEO 2T voor op belangrijke tijdritten. Daarom een speciaal blog over deze fietstrainer.

De beste winterjacks voor fietsers van 2019/2020

10 januari 2020, Arne

Het is inmiddels januari en de winter heeft zijn intrede gedaan. De temperatuur zakt langzaam maar zeker onder de 10 graden en er valt af en toe een buitje. Fietsen in een korte broek en een shirt is dan ook niet echt comfortabel (en verstandig) meer te noemen. Gelukkig hebben alle fietskledingmerken een fatsoenlijke wintercollectie, met meer dan voldoende keus om ook in de winter lekker warm op de fiets te zitten. Wij hebben de beste jacks uit de wintercollectie van dit jaar voor jou op een rijtje gezet!

Fietstassen: Welke fietstas past op mijn elektrische fiets?

10 januari 2020, Arne

Wanneer je een nieuwe elektrische fiets koopt wil je dat deze compleet naar jouw wens is uitgerust. Misschien wil je de fietstassen gebruiken van je oude fiets maar twijfel je of dat kan. In dit blog leggen we uit wanneer je fietstassen op je nieuwe fiets passen én wanneer niet. Zo ben je goed voorbereid en kom je niet voor de teleurstelling te staan dat je fietstassen tóch niet passen.

Fietsrouteplanners vergeleken

6 januari 2020, Bartjan

Hoe vaak gebeurt het niet dat jij graag een rondje wilt gaan fietsen, maar dat je eigenlijk niet weet waar naartoe. Dan hebben wij het rondje van de maand, als inspiratiebron, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf een rondje te maken. Dit doe je met behulp van een fietsrouteplanner. Er zijn verschillende fietsrouteplanners op het internet te vinden, dus in dit blog helpen wij jou om de mooiste route te maken (en te fietsen natuurlijk).

Rondje van de maand: midwintertoertocht naar BBB in Leiden (64 km)

2 januari 2020, Joas

Het is een bekend probleem: je bent een beginnende wielrenner, hebt er lol in, maar… je fietst eigenlijk altijd hetzelfde rondje. Het fietspad langs de N-zoveel weet je nog wel te vinden, maar echt leuk is het natuurlijk niet. Als je eens wat nieuwe fietsroutes wilt ontdekken in de buurt van 12GO Biking, lees dan ons blog ‘Rondje van de Maand’. Mooie tochtjes van zo’n 60 kilometer door het Groene Hart en omstreken, voor iedereen te doen en voorzien van een tip voor een fijne koffiestop.

Wat is bikepacking?

24 december 2019, Luuk

Met de komst van de gravelbikes is ook het fenomeen bikepacking een veel gehoorde term. Op een verjaardag heeft altijd wel een bekende een verhaal over zijn/ haar bikepacking. In deze blog wordt uitgelegd wat bikepacking inhoudt. Bikepacking is een verwante term van het bekende backpacking, waarin je met alleen een rugzak op pad gaat. Het grote verschil is dat je met bikepacking op de fiets gaat, een soort vakantiefietsen 2.0. De Van Dale heeft nog geen definitie van Bikepacking dus er zijn geen regels over welk type fiets of welk type bepakking. Het belangrijkste bij bikepacking is dat je met de fiets nieuwe plekken gaat ontdekken en dat het een meerdaagse tocht is.

Technische tips: het vervangen van je derailleurwielen

23 december 2019, Tim

De grootste slijtagedelen van de aandrijflijn van je fiets bestaan uit je ketting, kettingbladen, cassette en derailleurwielen. Laatstgenoemde wordt nog wel eens vergeten wanneer men zelf onderhoud aan de fiets verricht, maar om je aandrijflijn optimaal te laten functioneren is het zeker aan te raden om ook je derailleurwielen tijdig te vervangen. In dit blog leggen wij aan je uit hoe je dit doet en waar je op dient te letten bij de aanschaf en montage van nieuwe derailleurwielen  Dit blog is onderdeel van een aantal technische blogs waarin we uitleg geven over verschillende componenten en hoe je deze het beste zelf kunt vervangen. Deze aflevering: het vervangen van je derailleurwielen.

Knooppunten fietsen

23 december 2019, Bartjan

Een goede route vinden om te fietsen kan soms lastiger zijn dan je denkt. De mooiste paden en de leukste routes liggen vaak verborgen in het mooie Nederland. Gelukkig zijn er fietsknooppunten, waardoor je gemakkelijk, leuke fietsroutes kunt uitstippelen. In dit blog vertellen wij jou alles wat je moet weten over het fietsen van knooppunten.

Technische tips: het onderhouden van je schijfremmen

23 december 2019, Tim

Het gebruik van schijfremmen zorgt ervoor dat je zelfs in regenachtige situaties over voldoende remvermogen beschikt en daarnaast je remkracht beter kunt doseren. Om deze positieve eigenschappen zo lang mogelijk te behouden is het van belang om je schijfremmen goed te onderhouden. In dit blog leggen wij aan je uit hoe je dit doet en welk gereedschap hiervoor benodigd is. Dit blog is onderdeel van een aantal technische blogs waarin we uitleg geven over verschillende componenten en hoe je deze het beste zelf kunt onderhouden. Deze aflevering: het onderhouden van je schijfremmen.

5 Onderhoudstips voor de racefiets: Haal het maximale uit je fiets

16 december 2019, Thomas

Je hebt een nieuwe racefiets aangeschaft en geniet van je rondjes. Wanneer je de kans hebt ga je er dan ook lekker op uit om weer even wat kilometers te maken. Bij racefiets komt echter ook onderhoud kijken. Veel mensen zien hier tegenop, maar kleine dingen doen aan het onderhoud kan voorkomen dat je bij een beurt tegen onverwachte reparatiekosten aanloopt. Daarom geven wij 5 tips voor het onderhoud van je racefiets.

E-bikes: het verschil tussen A-Merk of B-Merk

14 december 2019, Bartjan

Regelmatig krijgen wij de vraag naar de verschillen tussen onze e-bike merken en merken die wij niet verkopen. Fietsen die je koopt bij bijvoorbeeld de bouwmarkt en “eigen” merken zoals Stella.
Wij weten dat er veel mensen op rijden en wij zullen ook nooit zeggen dat dit slechte fietsen zijn. Maar wel willen we graag de verschillen uitleggen om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt.

Artikelen 1 tot 15 van 269 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5