a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a

Interactieve fietstrainers: wat heb je nodig?

21 augustus 2019, Joas

De laatste jaren neemt de populariteit van interactieve fietstrainers een hoge vlucht. Met deze trainers, die beschikbaar zijn in zogenaamde wheel-on en direct drive modellen, kun je niet alleen binnen fietsen, maar ook interactief trainen met behulp van programma’s als Zwift en TrainerRoad. In dit blog leggen we je uit wat je nodig hebt om een interactieve fietstrainer te gebruiken.

Past mijn fiets op een fietstrainer?

21 augustus 2019, Joas

Veel mensen die zich oriënteren op een fietstrainer vragen zich af of hun fiets ook past op de trainer die ze overwegen aan te schaffen. Met name als je een fiets met steekassen hebt is het belangrijk om te controleren of jouw fiets met de beoogde trainer te combineren is. In dit blog zetten we een en ander voor je op een rij.

Fietstrainer Keuzehulp: Welke fietstrainer moet ik kopen?

15 augustus 2019, Marc

Het aanbod aan fietstrainers is de laatste jaren explosief gegroeid, waardoor de aanschaf van een nieuwe trainer niet altijd even makkelijk is. Wij hebben de belangrijkste kenmerken van de fietstrainers van de herfst en winter 2018/2019 op een rij gezet en helpen je bij het kiezen.

Cube 2020: vernieuwing, innovatie en stijl

14 augustus 2019, Thomas

De Cube collectie voor 2020 is bekend! Cube staat al jaren bekend om hun uitstekende frames en een aanbod dat voor ieder wat wils heeft. Bij Cube kun je terecht voor een comfortabele elektrische hybride, maar ook voor een razendsnelle racefiets of mountainbike. Voor 2020 heeft Cube bij de meeste modellen kleine aanpassingen gemaakt, terwijl we ook twee gloednieuwe modellen zien.

Rondje van de maand: gravelen rond Lage Vuursche

13 augustus 2019, Joas

Het is een bekend probleem: je bent een beginnende wielrenner, hebt er lol in, maar… je fietst eigenlijk altijd hetzelfde rondje. Het fietspad langs de N-zoveel weet je nog wel te vinden, maar echt leuk is het natuurlijk niet. Als je eens wat nieuwe fietsroutes wilt ontdekken in de buurt van 12GO Biking, lees dan ons blog ‘Rondje van de Maand’. Mooie tochtjes van zo’n 60 kilometer door het Groene Hart en omstreken, voor iedereen te doen en voorzien van een tip voor een fijne koffiestop. 

Altijd tevreden: Bontrager garandeert het

11 augustus 2019, Tim en Thijs

Bontrager heeft zijn assortiment de afgelopen jaren flink uitgebreid en biedt op dit moment een groot aantal verschillende onderdelen en accessoires voor de sportieve fietser aan. Of je nu op zoek bent naar een veilige fietshelm, een snelle wielset of een goede set verlichting: Bontrager heeft het allemaal. Naast dit grote assortiment heeft biedt dit merk een 'Unconditional Bontrager Guarantee' en een 'Crash Replacement Guarantee' aan, waardoor jij onbezorgd kunt genieten van je nieuwe product.

Video: Consumentenbond op bezoek bij 12GO Biking

10 augustus 2019, Steven V

Enkele weken geleden was marktonderzoeker Peter Houtman namens de Consumentenbond bij ons te gast om een video te maken over waar je op moet letten bij het kopen van een elektrische fiets. In de video biedt de Consumentenbond kooptips voor het kopen van een E-bike. Om tips te geven over de onderwerpen kopen en proefrijden kwam de Consumentenbond bij 12GO Biking langs in het 12GO E-bike Testcenter. Lees verder en bekijk de video!

Technische tips: het vervangen van je kettingbladen

26 juli 2019, Tim

Kettingbladen behoren tot de groep slijtagedelen van een fiets en dienen dan ook na verloop van tijd te worden vervangen. Het vervangen van je kettingbladen kun je gemakkelijk zelf doen, maar er zijn wel een paar belangrijke punten waar je op dient te letten bij de aanschaf en montage van nieuwe kettingbladen. In dit blog bespreken wij deze punten en geven we daarnaast een aantal tips voor het vervangen van je kettingbladen. Dit blog is onderdeel van een aantal technische blogs waarin we uitleg geven over verschillende componenten en hoe je deze het beste zelf kunt vervangen. Deze aflevering: het vervangen van je kettingbladen.

De nieuwe Trek Domane 2020: Sneller en comfortabeler dan ooit!

25 juli 2019, Thomas

De Trek Domane serie staat al jarenlang bekend vanwege de hoge hoeveelheid comfort die je ervaart op deze fietsen. Niet voor niet is Domane de Endurance lijn van Trek. Mede dankzij de unieke IsoSpeed decoupler in de vork en zadelpen worden schokken van de weg opgevangen, waardoor je langer in het zadel kunt blijven zitten. Voor 2020 heeft de Domane lijn een volledig vernieuwd ontwerp gekregen, waar je niet omheen kunt. Over al dit nieuws lees je in dit blog.

Nieuw bij 12GO Biking: Fietsen van het merk Kona

22 juli 2019, Marten

Kona is aan de andere kant van de oceaan al jaren een gevestigd merk op het gebied van sportieve fietsen. Of het nou een racefiets of een mountainbike was, een Kona was geen vreemd beeld. In Nederland zie je ze echter een stuk minder. Dat terwijl de Kona fietsen niet alleen een flitsende naam hebben, maar ook flitsende rijeigenschappen. Daarom is 12GO nu ook officieel dealer van dit mooie en eigenwijze merk.

Rondje van de maand: Geheimen van het Groene Hart 2019

18 juli 2019, Thijs

Het is een bekend probleem: je bent een beginnende wielrenner, hebt er lol in, maar… je fietst eigenlijk altijd hetzelfde rondje. Het fietspad langs de N-zoveel weet je nog wel te vinden, maar echt leuk is het natuurlijk niet. Als je eens wat nieuwe fietsroutes wilt ontdekken in de buurt van 12GO Biking, lees dan ons blog ‘Rondje van de Maand’. Mooie tochtjes van zo’n 60 kilometer door het Groene Hart en omstreken, voor iedereen te doen en voorzien van een tip voor een fijne koffiestop. 

Technische tips: het vervangen van een mechanisch voor- en achterderailleur

15 juli 2019, Tim

Een defect derailleur maakt het in de meeste gevallen bijna onmogelijk om comfortabel verder te fietsen. In een dergelijke situatie is het dan ook fijn om te weten hoe je je derailleur (of beide) zelf vervangt zodat je weer snel op pad kunt. In dit blog leggen wij aan je uit hoe je dit doet en waar je op dient te letten bij aanschaf van een nieuw derailleur. Dit blog is onderdeel van een aantal technische blogs waarin we uitleg geven over verschillende componenten en hoe je deze het beste zelf kunt vervangen. Deze aflevering: het vervangen van een mechanisch voor- en achterderailleur.

Appen op de fiets voortaan verboden

1 juli 2019, Steven L

Vanaf vandaag 1 juli 2019 is het verboden om je telefoon in je hand te houden tijdens het fietsen. Vervelend als je altijd de weg kwijt bent en via Google Maps toch je bestemming kan vinden. Of als je een belangrijk telefoontje krijgt en toch echt even moet opnemen. Maar vanaf vandaag mag dat dus niet meer, maar wat nu? Wij helpen je graag en hebben op een rijtje gezet welke accessoires er voor gaan zorgen dat jij toch op je telefoon kan blijven kijken, of toch kan bellen zonder dat je straks een dikke boete krijgt. Benieuwd geworden, lees dan snel verder:

De nieuwe SuperSix EVO serie: de snelste lichtgewicht racefiets van het moment?

28 juni 2019, Steven L

"De snelste lichtgewicht racefiets die er is!" Zo presenteerde Cannondale vandaag zijn nieuwe SuperSix EVO collectie voor 2020. Onze eerste indruk is dat de fiets niet teleurstelt. De SuperSix heeft een volledige facelift gehad voor 2020. Het frame is volgens een iets andere filosofie ontworpen, waardoor het meer op comfort gericht is. Maar vergis je niet, deze fiets is nog steeds extreem snel! Lees alles over de nieuwe SuperSix EVO's in dit blog!

Artikelen 1 tot 15 van 295 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5