a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a
Filter

Scott header

Scott fietsen

Hoewel Scott geen klassieke fietsenmerk maakt dit merk wel onderdeel uit van de geschiedenis van het wielrennen. Voor een legendarisch moment gaan we terug naar de Tour de France van 1989. Het was de alles beslissende tijdrit waarin Greg Lemond een achterstand van 50 seconden moest goedmaken op gele trui drager Laurent Fignon.  Meneer Greg Lemond won uiteindelijk met 8 seconden verschil. De reden? Je raad het misschien al, de fiets van Scott. 

Bekijk van Scott

Nooit meer weggeweest..

..Sinds die tijdrit is het merk Scott niet meer weggeweest uit de fietsenwereld. Op racegebied zijn de Scott racefietsen niet meer weg te denken uit het peloton. Vandaag de dag rijden diverse profteams zoals Orica-GreenEdge op fietsen van Scott. 

En niet alleen in het wielrennen is Scott een grote naam. Door de achtergrond in het motorcrossen ligt de voorliefde van Scott bij het mountainbiken. De Scott MTB's zijn verkrijgbaar in alle prijsklassen van goedkope instapper tot high-end model met de nieuwste onderdelen en technieken.

Ook buiten de sportieve fietsen heeft Scott inmiddels een aardig assortiment opgebouwd met aan groot aanbod in alle typen fietsen in alle prijsklassen. 

Populaire Scott Fietsen

Scott modellen

Fietsen van Scott hebben het beste van twee werelden. Ze combineren de Zwitserse precisie met Amerikaanse bluf. Scott maakt gebruik van een speciaal carbon en onderdelen van de bekende merken als Shimano, SRAM, Fox en RockShox. Scott is er ook altijd als eerste bij als er een innovatie op de markt komt. Zo waren ze één van de eerste fietsmerken met een elektrische vering en elektrisch schakelen op een mountainbike.

Het absolute topmodel in de racefietsen is de Scott Foil; een absoluut snelheidmonster gemaakt om te winnen. De lijn wordt compleet gemaakt met de comfortabele CR1 en Solace modellen, en de lichtgewicht Addict. 

Uiteraard kan je ook voor het avontuurlijke fietsen bij fiets van Scott terecht. Met de Scott Spark hardtail en de Scott Scale full-suspension als blikvangers voeren ze een complete lijn moutainbikes geschikt voor elke type rijder. 

Inmiddels hebben ook damesfietsen hun weg gevonden in het assortiment van Scott. Deze zijn te herkennen aan de toevoeging "Contessa" in de naam en beschikbaar in alle prijsklassen.

Scott fietsen dealer

12GO Biking is één van de grotere Scott dealers van Nederland. Naast de complete collectie kan je ook voor al je reviews en vragen terecht.  Scott geeft standaard 5 jaar garantie op frames en 2 jaar op voorvorken. Wel stellen ze de eis dat de fiets een keer per jaar bij een Scott-dealer langs gaat voor onderhoud.

Scott Garantie

Scott geeft 5 jaar garantie op frames en swingarms en 2 jaar op voorvorken. Wel stellen ze de eis dat de fiets een keer per jaar bij een Scott-dealer langs gaat voor een onderhoudsbeurt.