Kick-off fietsseizoen - Korting op 500+ producten ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Fietscomputers

Meten is weten! Met een fietscomputer krijg je inzicht in al je ritgegevens.

Fietscomputer kopen bij 12GO Biking

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

De beste merken in 1 assortiment

Advies van échte fietsfanaten

Ruim 16.000 klanten geven ons een 9,6

Gemakkelijk retourneren

Alle fietscomputers

Alle fietscomputers ›

Alle aanbiedingen

Alle aanbiedingen ›

Fietscomputer aanbiedingen
199,99 299,-
Waardering:
95%
ACTIE T/M ZA 1 APRIL
199,99 259,99
ACTIE T/M ZA 1 APRIL

Bekijk fietscomputers per merk

Fietscomputer met of zonder navigatie?

Fietscomputers zijn beschikbaar met of zonder navigatie. Een fietscomputer zonder navigatie laat alleen je ritgegevens zien, zoals bijvoorbeeld je snelheid. Een fietscomputer met navigatie is handig voor wanneer je nieuwe plekken wil ontdekken of op fietsvakantie.

Fietscomputer met of zonder touchscreen?

Net als een smartphone zijn sommige fietscomputers voorzien van touchscreen. Het touchscreen is handig in gebruik en zorgt ervoor dat je de functies van je fietscomputer gemakkelijk kunt gebruiken. Fietscomputers zonder touchscreen hebben verschillende knoppen aan de zijkanten van de fietscomputer om de computer te bedienen. 


Fietscomputer met of zonder kleurenscherm?

Eenvoudige fietscomputers maken gebruik van een zwart-witscherm, waarop je gemakkelijk je gegevens kunt aflezen. Bij een fietscomputer met navigatie kan het fijn zijn om een kleurenscherm te hebben, omdat je de route en de weg beter kunt zien. 

Welke sensoren bij de fietscomputer?

Voor fanatieke fietsers is het mogelijk om extra sensoren te koppelen aan je fietscomputer, zodat je ook gegevens als hartslag en cadans kunt aflezen op je fietscomputer. Ook kun je een powermeter gebruiken om gerichter te kunnen trainen. Sommige fietscomputerbundels worden geleverd met deze sensoren, in andere gevallen kun je ze los aanschaffen. 

Overige fietscomputer links

Fietscomputers met hartslagmeter
Kilometertellers
Fietsnavigaties
Mio fietsnavigaties
Wahoo fietscomputers
Sigma fietscomputers
Bosch fietscomputers
Garmin fietscomputers
Racefiets fietscomputers
MTB fietscomputers
Draadloze fietscomputers
Sensoren & toebehoren
Alle fietscomputers

Fietscomputers als ideale fietsmaatje

Een fietscomputer is een handig accessoire voor als je intensiever wilt gaan trainen of als je simpelweg graag je afgelegde afstand op fiets bijhoudt. Een fietscomputer houdt namelijk alles bij van je snelheid, tot je totale afstand en hoe lang je op de fiets zit. Bovendien zijn veel fietscomputers uit te breiden met allerlei sensoren, waarmee je nog meer gegevens kunt bijhouden.

Welke gegevens kun je bijhouden op een fietscomputer?

Een basisfietscomputer houdt over het algemeen alleen je tijd en afstand bij en afhankelijk van de standaard sensoren ook je snelheid. Wanneer je kiest voor een iets luxere fietscomputer kun je jouw computer ook aan sensoren voor de fietscomputer koppelen. Zo kun je naast je snelheid en afstand ook je hartslag en cadans bijhouden. Voor de echte fanatiekelingen is het zelfs mogelijk om het geleverde vermogen op je fietscomputer uit te lezen met een powermeter.

Verschillende soorten fietscomputers

We maken onderscheid tussen twee soorten fietscomputer. De basis fietscomputers, die ook wel bekend staan als de traditionele kilometerteller, en fietscomputers met navigatiemogelijkheden.

Basis fietscomputer

Met een basis fietscomputer heb je een eenvoudige kilometerteller waarmee je de basisgegevens van jouw rit kunt monitoren. De meeste basisfietscomputers meten je afstand, snelheid en tijd. Sommige zijn daarnaast ook nog te koppelen aan hartslag- en cadanssensoren voor iets meet inzicht in jouw ritten. De gegevens kun je via je computer of telefoon uitlezen.

Fietscomputer met navigatie

Fietsnavigatie is onmisbaar als je nieuwe wegen wilt ontdekken met de fiets. De navigatie leidt je namelijk over een door jou ingestelde route van A naar B. Zo raak je nooit meer verdwaald als je ver van huis bent.

Fietscomputers met navigatie zijn bovendien luxer dan fietscomputers zonder. Zo kun je voor meer verschillende typen sensoren kiezen en zijn ze beter bestand tegen water. Ook zijn fietscomputers met navigatie vaker uitgerust met touchscreen.

Merken fietscomputers

In het instapsegment met de eenvoudigere fietscomputers vind je merken die uitblinken in degelijkheid. Denk hierbij aan de fietscomputers van bijvoorbeeld Bontrager, BBB en Sigma.

Wanneer je op zoek bent naar de luxere fietscomputers met navigatie kom je al snel uit bij merken als Garmin en Wahoo, die ideaal zijn voor de fanatieke sportfietsers. Voor e-bikers is MIO een uitstekend alternatief dankzij het heldere scherm en overzichtelijke weergave.