Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Fietscomputers

Meten is weten! Met een fietscomputer krijg je inzicht in al je ritgegevens. Van gewoonweg kilometers tellen tot een nauwkeurige fietsnavigatie. 

Fietscomputer kopen bij 12GO Biking

Je koopt alle fietscomputers makkelijk en snel bij 12GO Biking. Voor ieder type fietser is er een geschikte fietscomputer. Advies nodig over wat bij jou past? Kom langs in de winkel of neem contact op met de klantenservice.

Alle fietscomputers

Alle fietscomputers ›

Alle aanbiedingen

Alle aanbiedingen ›

Advies van fietsfanaten

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

30 dagen retour

Populaire fietscomputers

449,99
Waardering:
97%
27% korting
249,99
Waardering:
92%
40% korting
499,99
Waardering:
93.5000%
10% korting
399,99
Waardering:
93%
10% korting

Bekijk fietscomputers per merk

Fietscomputer met of zonder navigatie?

Fietscomputers zijn beschikbaar met of zonder navigatie. Een fietscomputer zonder navigatie laat alleen je ritgegevens zien, zoals bijvoorbeeld je snelheid. Een fietscomputer met navigatie is handig voor wanneer je nieuwe plekken wil ontdekken of op fietsvakantie.

Fietscomputer met of zonder touchscreen?

Net als een smartphone zijn sommige fietscomputers voorzien van touchscreen. Het touchscreen is handig in gebruik en zorgt ervoor dat je de functies van je fietscomputer gemakkelijk kunt gebruiken. Fietscomputers zonder touchscreen hebben verschillende knoppen aan de zijkanten van de fietscomputer om de computer te bedienen. 


Fietscomputer met of zonder kleurenscherm?

Eenvoudige fietscomputers maken gebruik van een zwart-witscherm, waarop je gemakkelijk je gegevens kunt aflezen. Bij een fietscomputer met navigatie kan het fijn zijn om een kleurenscherm te hebben, omdat je de route en de weg beter kunt zien. 

Welke sensoren bij de fietscomputer?

Voor fanatieke fietsers is het mogelijk om extra sensoren te koppelen aan je fietscomputer, zodat je ook gegevens als hartslag en cadans kunt aflezen op je fietscomputer. Ook kun je een powermeter gebruiken om gerichter te kunnen trainen. Sommige fietscomputerbundels worden geleverd met deze sensoren, in andere gevallen kun je ze los aanschaffen. 

Overige fietscomputer links

Fietscomputers met hartslagmeter
Kilometertellers
Fietsnavigaties
Mio fietsnavigaties
Wahoo fietscomputers
Sigma fietscomputers
Bosch fietscomputers
Garmin fietscomputers
Racefiets fietscomputers
MTB fietscomputers
Draadloze fietscomputers
Sensoren & toebehoren
Alle fietscomputers

Een fietscomputer als ideaal fietsmaatje

Een fietscomputer is een handig accessoire voor als je intensiever wilt gaan trainen of als je simpelweg graag je afgelegde afstand op fiets bijhoudt. Een fietscomputer houdt namelijk alles bij van je snelheid, tot je totale afstand en hoe lang je op de fiets zit. Bovendien zijn veel fietscomputers uit te breiden met allerlei sensoren, waarmee je nog meer gegevens kunt bijhouden.

Welke gegevens kun je bijhouden op een fietscomputer?

Een kilometerteller houdt over het algemeen alleen je tijd en afstand bij en afhankelijk van de standaard sensoren ook je snelheid. Wanneer je kiest voor een iets luxere fietscomputer kun je jouw computer ook aan sensoren voor de fietscomputer koppelen. Zo kun je naast je snelheid en afstand ook je hartslag en cadans bijhouden. Voor de echte fanatiekelingen is het zelfs mogelijk om het geleverde vermogen op je fietscomputer uit te lezen met een powermeter.

Kilometerteller fiets

Met een basis fietscomputer heb je een eenvoudige kilometerteller waarmee je de basisgegevens van jouw rit kunt monitoren. De meeste basisfietscomputers meten je afstand, snelheid en tijd. Sommige zijn daarnaast ook nog te koppelen aan hartslag- en cadanssensoren voor iets meet inzicht in jouw ritten. De gegevens kun je via je computer of telefoon uitlezen.

Fietscomputer kopen

Voordat je een fietscomputer koopt is het dus belangrijk dat je weet waarvoor je hem wilt gebruiken. Hierdoor koop je een fietscomputer met de juiste specificaties. Hoef jij alleen maar te weten hoe hard je fietst? Dan is een kilometerteller echt meer dan genoeg. Als je meer informatie wilt over jouw rit, zoals cadans en hartslag, kan je beter naar een fietscomputer kopen. Voor de fanatieke fietsers zijn fietscomputers met navigatie het beste.