Toggle Nav
Winkelwagen

Kleine Elektrische Fietsen

Shimano schoenen en pedalen

Shimano schoenen en pedalen

Er zijn genoeg goede redenen om een kleine elektrische fiets te kopen. Ten eerste zijn ze uiterst handig. Je kunt ze gemakkelijk opvouwen en meenemen in het openbaar vervoer of in de kofferbak van je auto. Ze zijn ook ideaal voor op de campus of voor boodschappen in de buurt. En natuurlijk zijn ze erg leuk om op te rijden!

Bekijk direct: E-bike keuzehulp | E-bikes met Lage Instap | Elektrische Fietsen | Elektrische Fiets Aanbiedingen

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina

Ontdek de Veelzijdigheid van Kleine Elektrische Fietsen

Met een kleine elektrische fiets geniet je van het beste van twee werelden - compactheid en elektrische trapondersteuning. Deze fietsen zijn ontworpen om gemakkelijk door drukke stadsstraten te manoeuvreren en kunnen eenvoudig worden opgevouwen of meegenomen in het openbaar vervoer of in de kofferbak van je auto. Ze zijn perfect voor woon-werkverkeer, stedelijke avonturen of gewoon voor mensen die graag een compacte fiets willen voor hun dagelijkse ritten.

Voordelen van Compacte E-bikes

Een van de voordelen van compacte elektrische fietsen is hun handzaamheid en wendbaarheid. Dankzij hun compacte formaat kun je gemakkelijk door smalle steegjes en drukke straten navigeren. Ze zijn ook handig om mee te nemen in de lift, op trappen of in kleine ruimtes. Of je nu in een stedelijke omgeving woont of vaak met het openbaar vervoer reist, een compacte elektrische fiets past perfect in je levensstijl.

Compacte ebikes zijn ook ideaal voor mensen die beperkte opbergruimte hebben. Ze kunnen gemakkelijk worden opgevouwen en opgeborgen in een kast, onder je bureau op het werk of zelfs in je appartement. Dit maakt ze uitermate geschikt voor mensen die in kleine appartementen of studio's wonen en geen grote fietsenstalling hebben. Met een compacte elektrische fiets hoef je je geen zorgen te maken over waar je je fiets kunt parkeren.

Naast hun compacte formaat bieden compacte elektrische fietsen ook het voordeel van elektrische trapondersteuning. Ze zijn uitgerust met krachtige motoren die je helpen bij het trappen, waardoor je moeiteloos lange afstanden kunt afleggen en heuvels kunt beklimmen zonder al te veel inspanning. Dit is vooral handig voor mensen die niet graag zweten tijdens het fietsen of voor degenen die wat extra ondersteuning nodig hebben tijdens het trappen.

Ondanks hun compacte formaat en lichtgewicht ontwerp bieden compacte elektrische fietsen nog steeds comfort tijdens het fietsen. Ze zijn uitgerust met ergonomische zadels en verstelbare stuurhoogtes, zodat je een comfortabele en ontspannen rijpositie kunt vinden. Sommige modellen hebben zelfs geavanceerde veringssystemen om schokken en trillingen op te vangen, waardoor je geniet van een soepele en comfortabele rijervaring, zelfs op oneffen terrein.

Kleine Elektrische Fiets kopen

Kies vandaag nog voor een compacte elektrische fiets en ervaar de vrijheid en flexibiliteit die deze fietsen bieden. Of je nu naar je werk fietst, boodschappen doet in de stad of gewoon geniet van een ontspannen rit door het park, een kleine elektrische fiets is de perfecte metgezel voor al je dagelijkse avonturen.

Innovatief, praktisch en gemakkelijk te gebruiken - een compacte elektrische fiets is de ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een slimme en efficiënte manier om zich te verplaatsen. Ontdek de veelzijdigheid van compacte elektrische fietsen en ervaar het plezier van het rijden op een kleine, maar krachtige elektrische fiets.

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader
""

De accu kan op drie verschillende manieren gepositioneerd worden op de e-bike.

In de bagagedrager: De voordeligste en bekendste optie. De accu zit onder de bagagedrager. Het zwaartepunt ligt wel iets hoger, wat de e-bike iets minder stabiel maakt.
Aan het frame: De accu zit zichtbaar aan het frame bevestigd. Het zwaartepunt is hierdoor lager dan met een drageraccu.
Geïntegreerd in het frame: De accu zit vrijwel onzichtbaar in het frame weggewerkt. Hierdoor is je accu goed beschermd en ziet de fiets er fraai uit.

De kracht van de motor wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm). Dit geeft een indicatie van hoe snel je elektrische fiets optrekt. Een krachtigere e-bike trekt sneller op.

Normaal: Dit zijn de motoren die gewoon doen wat ze moeten doen. Onder normaal verstaan we motoren tot 45 Nm.
Krachtig: Deze motoren trekken al een stukje sneller op dan normale motoren en bieden wat meer power op hellingen. Krachtige motoren hebben tussen de 45 en 75 Nm koppel.
Zeer krachtig: De aller sterkste motoren. Deze zorgen dat je iedere helling op kunt en ook met gemak over onverharde wegen kunt rijden. Alle motoren met meer dan 75 Nm vallen onder "zeer krachtig"

Motoren bieden een lichte tot sterke trapondersteuning. Hoe hoger het aantal NM, hoe sterker de ondersteuning van de motor. Elektrische stadsfietsen zijn vaak uitgerust met een geruisloze motor die een lichte ondersteuning biedt (t/m 50 NM). Op sportieve fietsen zit vaak een sterke motor met een hoog piekvermogen (50 tot 95 NM).

Lees alles over de motor type van: Bosch, Shimano, Bafang.

De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.

De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.

Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.

Ketting: De klassieke aandrijving die we kennen op fietsen.
Riemaandrijving: Je fiets wordt aangedreven door middel van een riem. Een riem heeft als grootste voordeel dat je hem nauwelijks hoeft te onderhouden. In ons blog vind je alles over riemaandrijving.

zithouding elektrische fietsen

Rechte zithouding: Perfect voor de alledaagse ritjes, waarbij je geen uren op de fiets zit.
Gebogen zithouding: Een goede zithouding voor de middellange ritten. Denk aan woon-werkverkeer of een recreatieve rit.
Sportieve Zithouding: De ideale zithouding op de lange afstanden. In deze houding houd je het makkelijk een paar uur uit op de fiets.

Derailleurversnelling: geschikt voor een lichte fiets met veel versnellingen.

Naafversnelling: Minder onderhoud nodig en robuuster dan een derailleur.

Enviolo: Traploze versnellingsnaven waarmee je altijd de juiste weestand vindt om comfortabel te fietsen.

Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.

Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.

Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.

In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen