Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
Sensa is een echt Hollands merk. Daardoor weet Sensa ook precies wat de behoefte is van Nederlandse fietsfanaten. Hier heeft het merk haar fietsen dan ook op afgestemd. Met een Sensa ben je altijd verzekerd van een goede prijs-kwaliteitverhouding en een goede wegligging. Bovendien kun je bij 12GO Biking kiezen voor de Sensa LTD serie: een serie fietsen die exclusief voor 12GO Biking is ontworpen, waardoor je voor nog minder geld nog meer fiets in huis haalt!
Bekijk direct: Sensa racefietsen | Sensa mountainbikes | Sensa e-bikes
Lees verder...Sensa Bikes is een grote internationale speler op fietsgebied, maar komt gewoon uit het Twentse Almelo. Sensa heeft een grote collectie fietsen in alle segmenten die zich moeiteloos kan meten met modellen van de concurrent. Toch weet Sensa de hoge kwaliteit altijd te conbineren met een zeer scherpe prijs.
Uniek is de samenwerking tussen Sensa en 12GO Biking. Omdat wij dagelijks in gesprek zijn met onze klanten en daarnaast zelf veel op de fiets zitten weten wij met welke onderdelen een fiets afgemonteeerd moet worden om er lang en veel plezier van te hebben. In samenwerking met Sensa hebben wij een aantal fietsen ontwikkeld die aan onze eisen voldoen en alleen bij 12GO Biking leverbaar zijn. De Sensa LTD fietsen.
De Sensa LTD modellen zijn gebaseerd op de Sensa Romagna en de Sensa Umbria, maar hebben een betere afmontage en een iets andere styling. Hierdoor heeft u met een Sensa LTD model altijd een goede aanbieding. De collectie bestaat uit de Sensa Milano en de Sensa Modena voor heren en de Sensa Latina voor vrouwen.
Sensa staat vooral bekend om zijn uitstekende racefietsen. Ze hebben in aantal schitterende frames in hetzelfde (hogere) prijssegment, met elk andere rijeigenschappen.
De Sensa Giulia G2 (de tweede generatie) is het snelle en agressieve racemodel, terwijl de Sensa Aquila meer bedoelt is voor het echte klimwerk. Wat deze fietsen van Sensa uniek maakt zijn de vele custom mogelijkheden. Je kan deze fietsen bijna helemaal naar wens laten opbouwen.
Sensa heeft ook een aantal racefietsen qua prijs in een net iets lager segment zitten. Goede keuze hierin is de Sensa Romagna. Dit model heeft een wat meer klassieke geometrie, waardoor hij zeer breed inzetbaar is.
Liever een Sensa mountainbike? Dat kan natuurlijk ook. Sensa heeft twee uitstekende frames, de carbon Fiori en de aluminium Merano, ontwikkeld. Beide zijn beschikbaar als 29-er en als 27,5 inch MTB.
12GO Biking is de grootste Sensa dealer van Nederland (vandaar onze samenwerking). We kunnen de complete collectie leveren en voor al je garanties, reviews en vragen ben je natuurlijk welkom in de winkel en showroom in Moordrecht!
Net als vrijwel ieder ander fietsmerk laat Sensa haar frames, volgens strenge kwaliteitseisen, produceren in Azië. Daarna worden alle frames opgestuurd naar Nederland, waar ze in Almelo afgemonteerd worden met onderdelen van Supra (Sensa’s eigen onderdelen) en Shimano.
De garantievoorwaarden van Sensa zijn over het algemeen zeer goed. Zo krijg je 5 jaar garantie op een aluminium frame en 3 jaar op een carbon frame. Op ongeveerde vorken zit 5 jaar garantie, op het lakwerk en overige onderdelen 2 jaar. Wel is het belangrijk om de fiets ieder jaar onderhoud te geven bij een Sensa dealer
Uitgelicht
Tijdelijke actie: De beste acties die binnenkort aflopen.
Duurzaam: Deze producten zijn duurzaam geproduceerd.
Outlet: De laatste stuks voor een voordelige prijs.
Nieuwe collectie: Deze producten zijn recent aan ons assortiment toegevoegd.
Tweedekans: Deze producten zijn reeds gebruikt maar zijn goed bevonden om aan te bieden. Ze zijn dus 100% in orde en je hebt er de volledige garantie op.
Type racefiets
Allround: Zoals de naam al zegt, racefietsen met een gemiddelde geometrie. Dus niet aero of endurance
Klimfiets: Deze fietsen zijn licht van gewicht (onder de 8,5 kg) en zijn gemaakt om de bergen of heuvels soepel mee door te komen.
Aero: Racefietsen met een aerodynamische zithouding en ontwerp.
Endurance: Racefietsen met een zithouding die wat vriendelijker is voor het lichaam. Daardoor beter geschikt voor het maken van langere ritten.
Gravelbike: Deze fietsen houden de middenweg tussen een racefiets en een cyclocrosser.
Cyclocrosser: Een soort racefiets die speciaal is ontworpen om mee te veldrijden. De ideale afwisseling in het winterseizoen!
Plaats motor
De positie van de motor in de fiets bepaalt voor het grootste deel de rijeigenschappen van de fiets.
Voorwielmotor: Deze motor trekt je als het ware vooruit. De ondersteuning voelt hierdoor niet heel natuurlijk.
Middenmotor: De ondersteuning wordt geleverd in de trapas. Hierdoor voelt het natuurlijk aan en is de e-bike erg stabiel.
Achterwielmotor: Geeft je letterlijk een steuntje in de rug. Dit type motor wordt echter weinig meer gebruikt. Je vind het met name nog terug op enkele sportieve e-bikes.
Plaats accu
De accu kan op drie verschillende manieren gepositioneerd worden op de e-bike.
In de bagagedrager: De voordeligste en bekendste optie. De accu zit onder de bagagedrager. Het zwaartepunt ligt wel iets hoger, wat de e-bike iets minder stabiel maakt.
Aan het frame: De accu zit zichtbaar aan het frame bevestigd. Het zwaartepunt is hierdoor lager dan met een drageraccu.
Geïntegreerd in het frame: De accu zit vrijwel onzichtbaar in het frame weggewerkt. Hierdoor is je accu goed beschermd en ziet de fiets er fraai uit.
Motor type
Motoren bieden een lichte tot sterke trapondersteuning. Hoe hoger het aantal NM, hoe sterker de ondersteuning van de motor. Elektrische stadsfietsen zijn vaak uitgerust met een geruisloze motor die een lichte ondersteuning biedt (t/m 50 NM). Op sportieve fietsen zit vaak een sterke motor met een hoog piekvermogen (50 tot 95 NM).
Aantal Wh accu
Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes.
Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen