Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
Wist je dat 12GO Biking al meer dan 20 jaar Sensa (race)fietsen verkoopt? Als Sensa specialist helpen we u graag verder met het samenstellen van jouw droomfiets. De Sensa Giulia kun je altijd komen bekijken in onze showroom en vaak kunnen we direct uit voorraad leveren. Custom samenstellen ook mogelijk!
Lees verder...De Giulia serie van Sensa is het beste wat dit Nederlandse fietsenmerk te bieden heeft. De Giulia is het carbon topmodel. Inmiddels zijn er verschillende varianten te krijgen van de Sensa Giulia. Namelijk;
GF staat in deze voor Gran Fondo. Deze Giulia heeft een iets comfortabele geometrie. Dat wil zeggen dat de stack wat hoger is en de reach iets korter. Daarmee kom het stuur iets hoger en iets dichterbij. Wel zo prettig als je graag lange dagen in het zadel maakt maar niet de lenigheid hebt om als een prof op de fiets te zitten. De Giulia GF is van altijd carbon, heeft schijfremmen en fraiie onderdelen. Er zijn een aantal verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Waaronder een model met Shimano 105 Di2, Ultegra Di2 en je kunt de Giulia GF ook custom samenstellen bij 12GO Biking.
De Giulia Supreme is het absolute topmodel van Sensa. Het frame is volledig opnieuw ontwikkeld en daarvoor zijn kosten nog moeite gespaard. Het 'oude' model, de Giulia Integrale is als basis genomen en vanuit daar is Sensa gaan doorontwikkelen. In een windtunnel is onderzocht welke vormen er aan het frame verbeterd konden worden om de aerodynamica te verbeteren. Het onderzoek heeft er onder andere toe geleid dat het frontale oppervlak van de Giulia Supremo gedaald is van 0.423m2 naar 0.412m2. Dit verschil is vergelijkbaar met een Iphone 14 Pro. Absoluut noemenswaardig. Daar de Giulia Supremo het absolute topmodel is heeft de fiets een sportieve geometrie en wordt hij standaard geleverd met een volledig geïntegreerd carbon stuur. De overige onderdelen zijn naar wens samen te stellen.
De Giulia gravel is een gravelbike gebaseerd op de succesvolle Sensa Giulia. Deze gravelracer heeft het DNA van een racefiets en is daardoor zeer veelzijdig. De geometrie is aangepast op 'gravelen' door de zithouding comfortabeler te maken. De maximale bandbreedte is 47mm en de fiets komt standaard met 40mm banden. Uiteraard kan er ook gewoon een 28mm of 30mm band in de fiets. Dit is dus een gravelfiets die je met een ander wielsetje/banden zo omtovert to een volwaardige wegfiets maar aan de andere kant ook geschikt kan zijn voor heftige gravel omstandigheden.
Uitgelicht
Tijdelijke actie: De beste acties die binnenkort aflopen.
Duurzaam: Deze producten zijn duurzaam geproduceerd.
Outlet: De laatste stuks voor een voordelige prijs.
Nieuwe collectie: Deze producten zijn recent aan ons assortiment toegevoegd.
Tweedekans: Deze producten zijn reeds gebruikt maar zijn goed bevonden om aan te bieden. Ze zijn dus 100% in orde en je hebt er de volledige garantie op.
Type racefiets
Allround: Zoals de naam al zegt, racefietsen met een gemiddelde geometrie. Dus niet aero of endurance
Klimfiets: Deze fietsen zijn licht van gewicht (onder de 8,5 kg) en zijn gemaakt om de bergen of heuvels soepel mee door te komen.
Aero: Racefietsen met een aerodynamische zithouding en ontwerp.
Endurance: Racefietsen met een zithouding die wat vriendelijker is voor het lichaam. Daardoor beter geschikt voor het maken van langere ritten.
Gravelbike: Deze fietsen houden de middenweg tussen een racefiets en een cyclocrosser.
Cyclocrosser: Een soort racefiets die speciaal is ontworpen om mee te veldrijden. De ideale afwisseling in het winterseizoen!
Fiets model
Herenfiets: Fietsen met hoge stang. Opstappen op deze fietsen doe je door een been over het zadel te zwaaien
Damesfiets: Fietsen zonder hoge stang. Ze worden ook veel door heren gekozen, door de makkelijke in- en uitstap.
Lage instap: Vergelijkbaar met damesfietsen, maar dan extra lage instap.
Trapeze frame: Deze fietsen worden ook wel trapezemodellen genoemd. Ze hebben een extra diagonale stang in het frame.
Aantal versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.