Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
Orbea is het grootste Spaanse fietsmerk en staat bekend op hun kwalitatieve racefietsen die in grote wielerrondes worden gebruikt. Naast de racefietsen zijn ook hun mountainbikes en gravelbikes van de hoogste klasse. Ze creëren zeer innovatieve frames met licht gewicht en betere aerodynamica en combineren dit vervolgens met de beste onderdelen, waardoor ze in de fietswereld zeer hoog aangeschreven staan.
Bekijk direct: Orbea racefietsen | Orbea mountainbikes | Orbea gravelbikes
Lees verder...Eigenlijk zou je al eens van Orbea gehoord moeten hebben. Orbea is namelijk in 1840 al opgericht, maar toen begon het bedrijf nog als wapenmaker. Het duurde tot 1920 voordat Orbea daadwerkelijk begon met het maken van fietsen. Door het vormen van de wapens wist Orbea heel goed hoe ze staal moesten vormen, wat ook handig bleek bij het maken van de fietsen. Vanuit het gebergte in het Spaanse Baskenland begonnen ze met het maken van de fietsen, dat uiteindelijk een enorm succes is geworden.
Orbea behoort tot de absolute top als het gaat om het maken van fietsen. Zeker in Europa staat het merk hoog aangeschreven en heeft het ook in de grote rondes veel prestaties geleverd. Zo werkt Orbea samen met het team van Lotto Dstny bij het wielrennen, maar zijn ze ook in de mountainbike wereld een hoog aangeschreven merk. Alle Orbea fietsen zijn gemaakt met de jarenlange ervaring en zullen zeker niet ten onder doen aan je verwacht.
Orbea heeft een ruim bereik aan framematen. Deze staan aangegeven bij de producten zelf met de daarbij passende lengte. Zo kun jij direct zien welke maat je nodig hebt voor jouw nieuwe Orbea fiets. Als je de maat toch even een keertje wil testen, kun je gerust even langskomen in onze winkel en een rondje fietsen.
Bij 12GO hebben we een ruim aanbod aan fietsen van Orbea. Wij hebben een uitgebreide keuze aan racefietsen, mountainbikes en gravelbikes. Zit jouw kleur er nu net niet bij? Dan kun je bij ons ook een custom racefiets samenstellen van de Orba Orca of de Orbea Orca Aero. Zo kan je precies kiezen wat jij mooi vind en welke onderdelen je misschien iets beter wil. Voor meer custom racefietsen kun je op onze custom racefietsen pagina kijken.
De Orbea Orca's zijn racefietsen uit de hoogste klasse. De modellen kunnen minder dan zeven kilo wegen, waardoor het een ideale klimfiets is. Dat komt natuurlijk voort uit de locatie waar Orbea gevestigd is. Als het over de frames gaat, dan kunnen we misschien wel zeggen dat Orbea hier het beste in is. De frames worden niet alleen in de fabriek, maar ook daarbuiten getest met geavanceerde technologie. Ze willen de Orca modellen zo licht mogelijk, maar tegelijkertijd niet minder op de stijfheid van het frame. Dit is zeer belangrijk voor een betere krachtoverbrenging.
Van de Orbea Orca modellen is er ook een Aero model. Bij deze racefiets moeten de luchtstromen zo langs het frame glijden, zodat er minder weerstand is. Niet alleen het frame is hiervoor speciaal aangepast, maar ook de dikte van de voorvorken is bijvoorbeeld aangepast. Zelfs een bidon is aerodynamisch gemaakt om nog net wat minder weerstand te hebben.
De Orbea Oiz en de Orbea Alma zijn mountainbikes van Orbea die veel gebruikt worden door topatleten. De Orbea Alma is een hardtail mountainbike met enkel vering in de voorvork, de Orbea Oiz is een mountainbike met full suspension voor de technische afdalingen.
De Orbea Terra zijn de gravelbike modellen van Orbea. Ook deze zijn voorzien van speciale frames die licht gewicht met snelheid combineren door middel van een goede stijfheid van het frame. Met de gravelbike banden heb je meer grip en kun je goed snelheid maken.
Type mountainbike
Hardtail: heeft alleen vering in de voorvork. Dit type is lichter en stijver dan een fully, maar biedt wel minder controle op ruiger terrein.
Full Suspension: naast geveerde voorvork ook vering voor het achterwiel. Met een "fully" heb je meer controle over de mountainbike, al is dit type wel iets zwaarder dan een hardtail.
Fatbike: Een nieuw type mountainbike. Geschikt voor de avonturier die het strand, een dik pak sneeuw of grote modderpoel opzoekt.
Type racefiets
Allround: Zoals de naam al zegt, racefietsen met een gemiddelde geometrie. Dus niet aero of endurance
Klimfiets: Deze fietsen zijn licht van gewicht (onder de 8,5 kg) en zijn gemaakt om de bergen of heuvels soepel mee door te komen.
Aero: Racefietsen met een aerodynamische zithouding en ontwerp.
Endurance: Racefietsen met een zithouding die wat vriendelijker is voor het lichaam. Daardoor beter geschikt voor het maken van langere ritten.
Gravelbike: Deze fietsen houden de middenweg tussen een racefiets en een cyclocrosser.
Cyclocrosser: Een soort racefiets die speciaal is ontworpen om mee te veldrijden. De ideale afwisseling in het winterseizoen!
Framemateriaal
Aluminium: Het meest gebruikte materiaal. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.
Carbon: Lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen