Toggle Nav
Winkelwagen
Hypertone sportdranken

Hypertone sportdranken

Als je op de fiets zit, moet je gehydrateerd blijven om optimaal te presteren. Hoewel water altijd een goede optie is, heb je soms iets met meer pit nodig. Dat is waar hypertone sportdranken om de hoek komen kijken. In tegenstelling tot isotone dranken, die ontworpen zijn om snel door het lichaam te worden opgenomen, hebben hypertone dranken een hogere concentratie suiker en elektrolyten. Daardoor worden ze langzamer opgenomen en geven ze een langduriger energieboost. Ze zijn ook ideaal voor lange ritten, wanneer je je energieniveau op peil moet houden maar niet wilt stoppen voor een pauze. 

Bekijk direct: Hypotone sportdrankenIsotone sportdranken | Sportdrankpoeders

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

66,99
25% korting
6,95
Waardering:
47%
29% korting
56,49
29% korting
per pagina
Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Voor het sporten heb je vooral een goede basis nodig. Een gelletje van tevoren kan helpen. Neem dan een gelletje met isomatulose; dit heeft als voordeel dat de glucose in het bloed veel minder snel stijgt dan bij andere suikers, zodat je geen piek in je bloedsuikerspiegel krijgt.

Tijdens het sporten kies je voor isotone of hypotone sportvoeding. Een gelletje of reepje is makkelijk mee te nemen. Ook kan je een schepje poeder in je bidon doen.

Na het sporten vraagt je lichaam om herstelvoeding. Hiervoor kan je hypertone sportdrank gebruiken, omdat daarin meer koolhydraten zitten dan in je eigen lichaamsvocht. Een herstelreep of hersteldrank is soms nóg beter, omdat de koolhydraten in die producten aangevuld worden met eiwitten, essentieel voor de opbouw en het herstel van je spieren.

Cafeïne zorgt voor extra scherpte in de prestaties. Daarom wordt er in de finale van koersen vaak gebruik gemaakt van reepjes en gels met toegevoegde cafeïne. Denk er hierbij wel aan dat je het op tijd inneemt, omdat de waarden na 30 tot 60 minuten na inname ideaal zijn. Wees wel voorzichtig met het gebruik van cafeïne, overmatig gebruik kan leiden tot ongewenste effecten op lichaam en geest.