Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen
Ringsloten

Ringsloten

Een ringslot voor de fiets blokkeert het achterwiel in één sleutelomdraai. Zeer gemakkelijk te gebruiken en niet zo groot en onhandig als andere sloten, het is duidelijk te zien waarom het zo populair is in Nederland. De meeste sloten passen op de meeste (elektrische) fietsen. Hou wel rekening met het ART-certificaat. Als je je ringslot wilt gebruiken voor de verzekering moet hij minimaal ART**-sterren gecertificeerd zijn.

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

Waardering:
95%
Waardering:
100%
Waardering:
100%
Waardering:
100%
Waardering:
73%
Waardering:
100%
Waardering:
100%
90,95
23% korting
per pagina

Wat is een ringslot?

Een ringslot is het bekendste fietsslot die bevestigd is aan je frame (onder het zadel). Tegenwoordig worden de meeste fietsen al inclusief ringslot geleverd. Een ringslot voor de fiets blokkeert het achterwiel in één sleutelomdraai. Een beugel komt tussen de spaken en je kunt niet meer fietsen. Een ringslot biedt de eerste bescherming tegen diefstal. De sleutel van een ringslot kan er niet uitgehaald worden zonder dat de fiets op slot staat. Een van de voordelen is dus dat je niet vergeet om de fiets op slot te zetten, tenzij je de sleutel er in laat zitten. Helaas kan je fiets nog steeds gestolen worden door hem op te tillen en mee te nemen. Veel ringsloten zijn niet enorm sterk en daardoor met een beetje inspanning eenvoudig te forceren. Daarom raden wij aan om nog een slot aan te schaffen, naast een ringslot. Kijk bijvoorbeeld naar een kettingslot

Op welke fietsen worden ringsloten gebruikt?

Een van de voordelen van ringsloten is dat deze sloten passen op vrijwel iedere ‘gewone fiets’. Denk aan stads-, kinder-, moeder- en hybride fietsen. Niet ieder ringslot past op fietsen met een breder frame of bredere banden. Daarom hebben we grotere ringsloten voor e-bikes of mountainbikes. Kijk bijvoorbeeld naar het AXA Block XXL Ringslot.

ART Keurmerk bij ringsloten

De mate van de bescherming van diefstalpreventie wordt aangeduid met ART Keurmerken. Er zijn vijf verschillende levels, hoe hoger het level, hoe hoger de bestendigheid tegen diefstal.

Vrijwel ieder ringslot in ons assortiment heeft een ART 2 keurmerk. Dit houdt in dat het sloten zijn voor fietsen die voor langere tijd onbeheerd staan. Als jouw fiets een ART 2 ringslot heeft, heb je de mogelijkheid om een ALLrisk verzekering af te sluiten. Als je fiets dan nog gestolen wordt, moet jij je sleutel ter bewijs laten zien en krijg je alles vergoed.

AXA ringsloten

Zo’n 80% van onze ringsloten zijn van het merk AXA. De AXA ringsloten zijn van hoge kwaliteit en zorgen dat jij met een veilig gevoel een tussenstop kunt maken tijdens je fietsrit. Alle AXA ringsloten hebben een ART 2 keurmerk en zijn dus goedgekeurd door de verzekering. Verder heeft ieder ringslot een insteekpunt voor een insteekslot. De combinatie tussen deze twee sloten zorgt voor optimale diefstalbestendigheid. Zo staat je fiets op slot en kun je hem aan een vaststaand object bevestigen.

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Het ART-keurmerk wordt uitgegeven door de Stichting ART. Deze stichting heeft als doelstelling 'het verhogen van het algemene niveau van diefstalpreventie in Nederland'.

Fietssloten met het ART-keurmerk zijn goedgekeurd na uitgebreide tests van TNO op beveiliging.

Geschikt voor:

  • ART**  Slot geschikt voor het verzekeren van een fiets
  • ART*** Slot geschikt voor het verzekeren van een fiets en scooter