Onze winkel is open

Menu
1

Bikepacking tassen

Backpacken, maar dan met je fiets: Bikepacking. Het rondtrekken met je rugzak gaat nu op twee wielen. Om dit avontuur aan te gaan is het belangrijk dat je een goede uitrusting hebt. Een normale vakantiefiets waarbij al je bagage achter op je bagagedrager zit valt hier niet onder. Je uitrusting bestaat dan ook uit tassen die verdeeld zijn over de gehele fiets en lichter van gewicht zijn. 12GO Biking heeft dan ook een assortiment wat varieert van stuurtassen, frametassen en zadeltassen. Zo ben jij volledig klaar voor fietsavontuur.

Kom je er niet uit welke fietstassen je moet hebben? Lees onze koopgids!

45% KORTING
Ultimate Six Free Stuurtas

€ 89,95

Special Price € 4999

Handlebar Pack

€ 129,95

Vanaf € 10995
20% KORTING
Framebag Aqau Frametas

€ 50,00

€ 4000

Welke bikepacking tassen moet ik kopen?

Bikepacking tassen zijn er in veel verschilende soorten en maten. De soort bikepackingtas die jij nodig hebt hangt af van wat voor soort rit je gaat maken. Is dit een lange rit in de bergen of een overnachting in Nederland? Trotseer je weer en wind of ben je een zondagsrijder? 

Stuurtassen bikepacking kopen

Stuurtassen zijn ideaal voor als je van plan bent langer op weg te gaan. In een stuurtas neem je je grotere bagage mee zoals je slaapzak en kleding. Stuurtassen hebben we in de volgende merken: Topeak en BBB.

Frametassen bikepacking kopen 

Frametassen zijn op twee verschillende manieren te bevestigen. in de driehoek van je frame en boven op de bovenbuis. Op de bovenbuis kan je snel bij je spullen. Je kan de frametassen dan ook gebruiken in een korte rit én de meest lange ritten waar je gemakkelijk je waardevolle spullen binnen handbereik hebt.

Merken frametassen op de bovenbuis kopen

Basil / Lezyne / BBB / Ortlieb 

De frametas in de driehoek van het frame is ideaal bij lange ritten. Bij grote frametassen kan je hier al je benodigde gerei voor onderweg in vervoeren. Doe met name je zware spullen in deze tassen. Hierdoor is het gewicht op de fiets beter verdeelt. 

Stuurtassen bikepacking kopen

Stuurtassen zijn ideaal voor een langere bikepackingtrip. In deze tas neem je bijvoorbeeld je slaapzak, overige kleding of kampeerspullen mee. Let bij de aanschaf van een stuurtas op de breedte van je eigen stuur, je wilt niet dat de stuurtas je stuurgedrag teveel beïnvloedt! 

Zadeltassen bikepacking kopen

Waar normaal zadeltassen dienen als klein tasje waarmee kleine gereedschapjes opslaat zijn de bikepacking zadeltassen een stuk groter en dienen deze om campinggerei en andere essentiele spullen mee te nemen tijdens je trip. 

Assortiment bikepacking tassen

BBB Bikepacking tassen kopen

BBB Bikepacking tassen zijn ideaal op het moment dat je met bikepacken wilt beginnen, maar nog niet de hoofdprijs wilt aftikken. BBB tassen zijn vaak van lichtgewicht materiaal en waterdicht of waterafstotend waardoor je in Nederland prima uit de voeten kan met een BBB bikepacking tas. Bekijk hier bijvoorbeeld de BBB BSB-142 frametas die ideaal is om gereedschapjes mee te nemen voor pech tijdens een lange rit. 

Vaude Bikepacking tassen kopen

Vaude staat voor klassieke looks en kwaliteit. De hoogwaardige Vaude Bikepacking tassen zijn waterdicht en de stuurtassen zijn ideaal voor een langere trip in de bergen of een meerdaagse vakantie!

Topeak bikepacking tassen kopen

Topeak bikepacking tassen zijn van een hoogwaardig niveau en ideaal voor je extreme bikepacking trip. De meeste Topeak tassen zijn uitgerust met een ventiel wat overbodig lucht uit je tas laat lopen. Met Topeak stel je je volledige uitrusting samen: Van frametas, stuurtas tot dragertas! 

Ortlieb bikepacking tassen kopen

Ortlieb is de créme de la créme onder de bikepackingtassen. Waterdicht, grote
ruimtes en extreem licht. Jouw avontuur begint met de uitrusting van Ortlieb

Andere merken op het gebied van bikepackingtassen zijn: 

Lezyne / Basil / KlickFix / Bontrager