Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
Het is donker en nat buiten en jouw voorlicht werkt niet meer. De batterijen moeten vervangen worden. Als je dit ooit hebt meegemaakt dan begrijp je het belang van oplaadbare fietsverlichting. Om de beste keuze te maken, kijk je hoe lang de batterij meegaat en hoe lang het duurt om je verlichting op te laden.
Bekijk snel: Fietsverlichting
Lees verder...Waar je lamp vroeger nog ging branden door de draai van je wiel, gebeurt dat nu vaker dankzij energie van batterijen of accu’s. De oplaadbare fietsverlichting gaat nog een stapje verder: je hoeft de batterij nu ook niet meer te vervangen en je hoeft geen nieuwe lamp te kopen als de accu leeg is. Vooral voor mensen die veel fietsen is dat een groot voordeel omdat je kosten en tijd bespaart op het vervangen van batterijen of je fietsverlichting. Daarnaast is oplaadbare fietsverlichting duurzamer dan wegwerpverlichting en het vervangen van batterijen, je hergebruikt immers de lamp.
Vrijwel alle oplaadbare fietsverlichting is op te laden via een USB-kabel. Je vindt twee type USB-aansluitingen: USB-A en USB-C. We raden aan om verlichting met een USB-C aansluiting aan te schaffen omdat het wettelijk bepaald is dat elektronica vanaf nu alleen maar met een USB-C aansluiting geproduceerd mag worden. Grote kans dat je op dit moment al een USB-C snoer hebt of die in de toekomst op andere apparaten krijgt. Het verschilt per type licht en batterij of accu hoe lang het duurt om de lamp op te laden. Lampen hebben namelijk vaak verschillende lichtsterktes
Je ziet twee verschillende energiebronnen in oplaadbare fietslampen: een accu of batterij. Er zit geen verschil in de kwaliteit van het licht van de twee energiebronnen, maar het zegt meestal wel wat over de levensduur van de lampen. Een accu zie je vaker terug in verlichting met een lange levensduur omdat een accu vaak meer capaciteit heeft. Dat hoeft niet altijd zo te zijn, want accu’s worden ook gebruikt voor lampen die veel energie vragen vanwege de verlichtingssterkte. De batterij vind je meestal terug in simpelere lampen die minder energie vragen, bijvoorbeeld lampen voor stadsfietsen.
Voor vrijwel elk type fietslicht is er een oplaadbare variant beschikbaar, denk aan voorlichten, achterlichten, verlichtingssets, racefiets verlichting en mountainbike verlichting.
Uitgelicht
Tijdelijke actie: De beste acties die binnenkort aflopen.
Duurzaam: Deze producten zijn duurzaam geproduceerd.
Outlet: De laatste stuks voor een voordelige prijs.
Nieuwe collectie: Deze producten zijn recent aan ons assortiment toegevoegd.
Tweedekans: Deze producten zijn reeds gebruikt maar zijn goed bevonden om aan te bieden. Ze zijn dus 100% in orde en je hebt er de volledige garantie op.
Lichtsterkte
Gezien worden:
Verlichting tot 100 Lumen wordt gebruikt om gezien te worden, je kunt hier geen wegdek mee verlichten.
Wegdek verlichten:
Verlichting met 100 tot 500 Lumen. Met dit type verlichting weet je zeker dat je het wegdek goed kunt verlichten als je rijdt in een minder goed verlichte omgeving.
Omgeving verlichten:
500 tot 1000 Lumen. Dit type verlichting is ideaal voor de onverlichte wegen waar je geen of af en toe een lantaarnpaal vindt.
Alles verlichten:
1000+ Lumen. Als je op onverlichte plekken rijdt en ondertussen goed wilt zien kan je ook kiezen voor verlichting van 1000 of meer Lumen. Wordt veel gebruikt om in het donker door bossen te fietsen.