Feedback
Toggle Nav
Winkelwagen
Oplaadbare fietsverlichting

Oplaadbare fietsverlichting

Het is donker en nat buiten en jouw voorlicht werkt niet meer. De batterijen moeten vervangen worden. Als je dit ooit hebt meegemaakt dan begrijp je het belang van oplaadbare fietsverlichting. Om de beste keuze te maken, kijk je hoe lang de batterij meegaat en hoe lang het duurt om je verlichting op te laden.

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 61

Waardering:
100%
Adviesprijs 169,99
Adviesprijs 59,99
Waardering:
93%
Adviesprijs 54,99
Adviesprijs 199,99
Waardering:
73%
Waardering:
100%
Waardering:
93%
Adviesprijs 104,99
Waardering:
80%
Adviesprijs 69,99
Waardering:
97%
Adviesprijs 109,99
Waardering:
100%
Adviesprijs 59,99
Waardering:
87%
Waardering:
100%
Waardering:
93%
Adviesprijs 329,99
Waardering:
100%
Adviesprijs 54,99
Waardering:
100%
Adviesprijs 54,99
Adviesprijs 99,99
Waardering:
84%
Adviesprijs 39,95
Waardering:
100%
Pagina
per pagina

Oplaadbare fietsverlichting: geen batterijen meer vervangen

Waar je lamp vroeger nog ging branden door de draai van je wiel, gebeurt dat nu vaker dankzij energie van batterijen of accu’s. De oplaadbare fietsverlichting gaat nog een stapje verder: je hoeft de batterij nu ook niet meer te vervangen en je hoeft geen nieuwe lamp te kopen als de accu leeg is. Vooral voor mensen die veel fietsen is dat een groot voordeel omdat je kosten en tijd bespaart op het vervangen van batterijen of je fietsverlichting. Daarnaast is oplaadbare fietsverlichting duurzamer dan wegwerpverlichting en het vervangen van batterijen, je hergebruikt immers de lamp. 

Fietsverlichting oplaadbaar: makkelijk met USB

Vrijwel alle oplaadbare fietsverlichting is op te laden via een USB-kabel. Je vindt twee type USB-aansluitingen: USB-A en USB-C. We raden aan om verlichting met een USB-C aansluiting aan te schaffen omdat het wettelijk bepaald is dat elektronica vanaf nu alleen maar met een USB-C aansluiting geproduceerd mag worden. Grote kans dat je op dit moment al een USB-C snoer hebt of die in de toekomst op andere apparaten krijgt. Het verschilt per type licht en batterij of accu hoe lang het duurt om de lamp op te laden. Lampen hebben namelijk vaak verschillende lichtsterktes 

Oplaadbare fietslampen met een accu of batterij

Je ziet twee verschillende energiebronnen in oplaadbare fietslampen: een accu of batterij. Er zit geen verschil in de kwaliteit van het licht van de twee energiebronnen, maar het zegt meestal wel wat over de levensduur van de lampen. Een accu zie je vaker terug in verlichting met een lange levensduur omdat een accu vaak meer capaciteit heeft. Dat hoeft niet altijd zo te zijn, want accu’s worden ook gebruikt voor lampen die veel energie vragen vanwege de verlichtingssterkte. De batterij vind je meestal terug in simpelere lampen die minder energie vragen, bijvoorbeeld lampen voor stadsfietsen.

Voor vrijwel elk type fietslicht is er een oplaadbare variant beschikbaar, denk aan voorlichten, achterlichten, verlichtingssets, racefiets verlichting en mountainbike verlichting

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

 

Tijdelijke actie: De beste acties die binnenkort aflopen.
12GO's keuze: Dit zijn producten die onze collega's in de winkel aanraden wanneer je vraagt naar de beste koop. Dit zijn dan ook onze meest verkochte producten, waarbij je altijd goed zit.
Outlet: De laatste stuks voor een voordelige prijs.
Nieuwe collectie: Deze producten zijn recent aan ons assortiment toegevoegd.

Gezien worden:

Verlichting tot 100 Lumen wordt gebruikt om gezien te worden, je kunt hier geen wegdek mee verlichten. Deze verlichting is vooral handig voor overdag of in de regen. Ook als je door goed verlichte gebieden fietst zijn deze lichten toereikend.

Wegdek verlichten:

Verlichting met 100 tot 500 Lumen. Met dit type verlichting weet je zeker dat je het wegdek goed kunt verlichten als je rijdt in een minder goed verlichte omgeving.

Omgeving verlichten:

500 tot 1000 Lumen. Dit type verlichting is ideaal voor de onverlichte wegen waar je geen of af en toe een lantaarnpaal vindt. 

Alles verlichten:

1000+ Lumen. Als je op onverlichte plekken rijdt en ondertussen goed wilt zien kan je ook kiezen voor verlichting van 1000 of meer Lumen. Wordt veel gebruikt om in het donker door bossen te fietsen.

Elastische band

Veel fietsverlichting wordt geleverd met een siliconen band die genoeg elasticiteit heeft om op veel verschillende plekken gemonteerd te kunnen worden. Denk daarbij aan je stuur(pen) of zadel(pen)

Schroeven

Vaste fietsverlichting moet op je fiets gemonteerd worden met schroeven. Vaak worden de schroeven meegeleverd en kun je de verlichting gemakkelijk monteren met een schroevendraaier. 

Klemband

Anders dan een elastische band, is een klemband niet rekbaar. Een klemband klemt om een buis heen en kan stevig worden aangedraaid via een draaiknopje of door middel van één of meerdere schroeven. 

Kliksysteem

Enkele verlichting kan worden vastgezet met een kliksysteem. Dit kan alleen als je een daarvoor geschikte fiets of houder hebt. 

Verlichting voor op de fiets heeft stroom nodig. Er zijn verschillende manieren waarop een licht aan stroom kan komen.

USB-oplaadbare accu:

Deze accu is geïntegreerd in het licht. Je kunt de accu van het licht gemakkelijk opladen met een oplader. Na een aantal uur gebruik is de accu weer leeg en moet deze opnieuw opgeladen worden. 

 

Accu van elektrische fiets:

Sommige verlichting kan via kabels worden aangesloten op de accu van je elektrische fiets. Wanneer je het licht nodig hebt, kun je gebruik maken van de stroom in de accu van je fiets om het licht te voeden. Je hoeft bij deze verlichting niet na te denken over batterijen of opladen.

Losse batterijen:

 

Bij deze verlichting wordt de stroom voorzien door batterij(en). Het verschilt per licht welke batterijen ze nodig hebben en hoe veel. Vaak worden de eerste batterijen meegeleverd. Als deze leeg zijn kun je ze gemakkelijk weer vervangen.

Dynamo: 

Door je fietsverlichting aan te sluiten op de (naaf)dynamo van je fiets, wek je de benodigde stroom op door te fietsen. 

Verlichting die je met een siliconen band aan je fiets kunt monteren, is gemakkelijk afneembaar. Zo kun je dezelfde verlichting gemakkelijk van de ene fiets naar de andere overzetten en kun je de verlichting demonteren wanneer het buiten gewoon licht is. Op die manier bespaar je een beetje gewicht en ziet je fiets er strakker uit.