Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Koopgids: Beste tassen voor bikepacking

Koopgids: Beste tassen voor bikepacking

In dit blog bereiden we jou voor op jouw bikepacking avontuur! We maken je wegwijs in ons tassenassortiment rondom bikepacking. Zo ga je goed voorbereid op pad en geniet je nog meer van jouw bikepacking trip!

Ga direct naar de beste: Frametassen / Zadeltassen / Dragertassen / Stuurtassen

Wat is een goede bikepacking tas?

Het welbekende plaatje met afgeladen fietsen vol met tassen is het eerste wat door jouw hoofd schiet op het moment dat je besluit het bikepacking avontuur aan te gaan. Toch scoor je niet met de meest volgeladen fiets. Waar het voornamelijk om draait bij bikepacking is dat je met zo min mogelijk gewicht op weg gaat zodat je het zo lang mogelijk volhoudt!

Andere punten die een goede bikepackingtas definiëren zijn:

  • Waterdichtheid: Je moet weer en wind kunnen doorstaan! Met natte spullen op pad gaan is geen pretje.
  • Goede sluiting: Kom niet voor verrassingen te staan en verlies geen materiaal door slecht de tas af te sluiten. 
  • Lichtgewicht materiaal: Houdt het de hele dag vol door minder gewicht mee te hoeven zeulen. 

Beste bikepacking tassen

Soorten bikepacking tassen

Ga direct naar de beste: Frametassen / ZadeltassenDragertassen / Stuurtassen

Frametassen bikepacking

Frametassen kunnen op 2 manieren worden gepositioneerd:

  • In de driehoek van het frame, tussen de zitbuis, onderbuis en bovenbuis
  • Op de bovenbuis.

Tassen in het frame: Gebruik deze tassen vooral voor de spullen die je niet direct bij de hand moet hebben zodat je niet je hele fiets ondersteboven hoeft te keren. Het voordeel van een frametas is dat deze zorgt voor een goede gewichtsverdeling van je fiets. Doe daarom de zwaarste spullen in je frametas.

Bikepacking tas in het frame

Frametassen zijn het best in gebruik met zwaardere spullen. 

Let wel! Fiets je met je knieën een beetje naar binnen? Dan kan het goed zijn dat je benen langs de frametas schuren tijdens het fietsen. Dan is een frametas niet zo’n goed idee. Probeer dus altijd je fiets met frametas uit voordat je op pad gaat!

Tassen op de bovenbuis: Eigenlijk het tegenovergestelde van een tas in het frame. Stop hier lichte spullen in die je snel nodig hebt. Bij sommige van deze tassen heb je de mogelijkheid om je mobiele telefoon in te stoppen. 

bikepacking tas op de bovenbuis

Bovenbuis tassen zijn ideaal voor spulletjes waar je snel bij moet kunnen.

Uitgelicht: BBB BSB-142 Middle Mate Frametas

De BSB-142 Middel Mate frametas van BBB is voor iedere fietser een geschikte frametas. De Middle Mate is namelijk in drie verschillende maten verkrijgbaar en heeft verstelbare bevestigingslussen. De Middle Mate past dus op vrijwel ieder frame, terwijl je ook nog ruimte overhoudt voor je bidonhouders.

De Middle Mate is bovendien verrassend ruim. De kleinste maat heeft een inhoud van 3,36 liter. Met een maatje groter beschik je over 4,31 liter inhoud terwijl je met de grootste maat maarliefst 5,6 liter inhoud hebt. Je spullen blijven netjes droog dankzij de waterdichte stof en ritssluitingen. Voor zowel de dagtripjes als de meerdaagse avonturen mag de BSB-142 Middle Mate niet ontbreken!

BBB BSB-142 Middle Mate frametas

Onze favoriete frametassen

Stuurtassen bikepacking

Een stuurtas beïnvloedt het stuurgedrag tijdens het fietsen behoorlijk. Let daarom bij een stuurtas goed op je stuurbreedte. Het is handig om wat speling te houden tussen tas en stuur zodat je veilig op weg gaat! Heb je een carbon stuur? Dan is een stuurtas af te raden, de kans dat het carbon breekt wordt groter als er meer gewicht op komt. Het is bovendien slim om het gewicht van de stuurtas zo laag mogelijk te houden. Hiermee beperk je de invloed van de tas op het stuurgedrag. Wij adviseren om bijvoorbeeld een slaapzak of kleding in de stuurtas mee te nemen.

Stuurtas bikepacking

Zorg dat je stuurgedrag zo min mogelijk wordt beïnvloed door de juiste maat stuurtas aan te schaffen

Onze favoriete stuurtassen

Zadeltassen bikepacking

Deze tassen zijn geschikt voor grotere items als kampeerspullen en kleding. Het voordeel van een zadeltas is dat je in tegenstelling tot de andere tassen weinig merkt van de aanwezigheid van de tas. Plaats bij een zadeltas de zwaarste spullen zo dicht mogelijk bij de zadelpen, hierdoor gaat je tas niet heen en weer zwaaien. Het opstappen gaat wel wat lastiger met dit soort tassen. Ook het naar achteren hangen tijdens de afdaling is lastiger wanneer je met de mountainbike gaat bikepacken. 

Zadeltas bikepacking

Stop je zwaarste spullen het dichtst bij je zadelpen, zo verlaag je de kans op zwiepen.

Uitgelicht: Topeak Backloader 

Deze tas is geschikt voor de bikepacker met ervaring. De zadeltas wordt ook wel de seatpack genoemd. Deze Topeak Backloader is verkrijgbaar in verschillende maten. Het absolute voordeel van deze tas is de manier waarop je de tas kan verkleinen. De tas is namelijk voorzien van een ventiel die de overbodige lucht uit de tas laat lopen. Hierdoor heb je een compacte tas die zo min mogelijk heen en weer zwiept! De tas is waterdicht waardoor je weer en wind kan bestormen met deze Topeak! 

Onze favoriete zadeltassen

Dragertassen bikepacking

Deze tassen worden voornamelijk gebruikt door bikepackers die er met hun hybride fiets op uit gaan. Voor de bikepacker die vaak op stap gaat met een gravelbike of mountainbike zijn dragertassen minder geschikt. Deze fietsen zijn niet standaard voorzien van een bagagedrager. Voor meerdaagse tochten zijn dragertassen echter wel aan te bevelen. Je kan namelijk veel bagage kwijt, ideaal voor jouw slaapzak of reservekleding!

90,-
Waardering:
100%
39% korting
102,50

Bikepackingtassenset

Jouw ideale uitrusting aan bikepacking hangt mede af van de tocht die je gaat maken. Ben je van plan om een dagenlange tocht te maken, dan heb je een volledige uitrusting nodig met een frametas, stuurtas, bovenbuistas en dragertas. Ga je 1 nacht overnachten in een B&B? Dan heb je aan een goede stuurtas of dragertas genoeg. 

Het is ook mogelijk om een set tassen aan te schaffen. Met bijvoorbeeld de Ortlieb Gravel-Pack Fietstassen zorg je voor veel bagageruimte op je rit. Deze tassen zijn geschikt voor de die-hard bikepackers onder ons.

bikepackingtassen

Tips bij het kopen van bikepackingtassen

  • Let goed op het gewicht, met minder gewicht houd je het langer vol gedurend je bikepacking rit. 
  • Let goed op de afmetingen van de tas, past deze op jouw fiets?
  • Prop je fiets niet te vol, je moet nog wel comfortabel kunnen blijven fietsen. 
  • Kom langs in de winkel voor het beste advies.

Wil je meer weten over bikepacking? Lees dan onze blog.

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

We 12GO Bikepacking #1 We 12GO Bikepacking #1
Wat is bikepacking? Wat is bikepacking?
We 12GO Bikepacking #2 We 12GO Bikepacking #2