Onze winkel is open

Menu
1

Fietsjacks

Een fietsjack biedt een extra beschermlaag voor over een shirt. Voor ieder seizoen en alle weersomstandigheden is er een passend fietsjack, van een gevoerd winterjack voor de koudste omstandigheden tot een dun windjack. Een fietsjack houdt je lichaam op de juiste temperatuur; dit bespaart je lichaam veel energie. Deze energie kan je goed gebruiken om harder en verder te fietsen. Een ander belangrijke eigenschap van een fietsjack is het lichaam drooghouden, door vocht af te stoten maar tegelijkertijd zweet wel af te voeren. 

Populaire merken: AGU / Castelli / Craft  
Bekijk ook onze fietskleding outlet!
Blog: De beste winterjacks van deze herfst/winter

24% KORTING
Jack Essential Wind II

€ 64,99

€ 4999
50% KORTING
Verve XT Padded Fietsjack

€ 159,95

Special Price € 7999

21% KORTING
Winter Jacket
(1)

€ 199,99

€ 15999
26% KORTING
Winterjack Hi-Vis

€ 119,99

€ 8999

Waarom heb ik een fietsjack nodig?

Als je net bent begonnen met fietsen is dit een heel logische vraag. Waar heb je eigenlijk een fietsjack voor nodig? Je hebt toch een jersey met een ondersshirt aan? Voor de warmere dagen is dat natuurlijk ook gewoon voldoende, maar het is zeker niet onverstandig om tussen jouw fietskleding ook een fietsjas te hebben. Als het een keer wat frisser is, dan ben je blij als je een lekker warm fietsjack hebt. Je lichaam blijft daardoor warm, waardoor je niet onnodig veel energie verbruikt aan jezelf warm houden. De energie die je daarmee bespaart kan je weer steken in het fietsen.

Verschillende soorten heren fietsjacks

Natuurlijk is niet ieder fietsjack hetzelfde. Voor verschillende weersomstandigheden zijn er verschillende fietsjacks beschikbaar.

Fietsjacks voor winterse omstandigheden

Voor de dagen dat het echt koud is zijn er de winterjacks. Met een winterjack voor heren zorg je dat je lichaam goed op temperatuur blijft tijdens een frisse winterse rit. Winterjacks zijn vaak winddicht en waterafstotend, waardoor je ook goed beschermd bent tegen de elementen.

Fietsjacks voor in de regen

Als het niet te koud is, maar er worden wel buien verwacht dan is het verstandig om een regenjack met je mee te nemen als je gaat fietsen. Veel regenjacks voor op de fiets zijn compact op te vouwen. Je kunt ze daardoor meenemen in de achterzak van je jersey en aantrekken wanneer je hem nodig gaat hebben.

Windjacks voor op de fiets

Ondanks dat het in Nederland erg druilerig kan zijn, regent het gelukkig niet elke dag. Toch hebben we hier wel regelmatig last van een gure wind. Voor zulke omstandigheden is een windstopper voor op de fiets ideaal. Een windjack houdt de wind buiten, zodat je het niet koud krijgt van de gure wind. Windstoppers zijn met en zonder mouwen te krijgen en eenvoudig mee te nemen in je achterzak.

Groot assortiment heren fietsjacks

Op zoek naar een fietsjack? Wij hebben een zeer groot aanbod in heren fietsjacks, van echte winterjassen tot een zeer klein opvouwbaar windjack. Alle fietsjacks zijn zowel in onze grote winkel als in de webshop verkrijgbaar. Zo heeft u altijd de mogelijkheid om de kleding in het echt te zien en te passen.

Voor het kiezen van een fietsjack moet er gekeken worden naar het gebruik en naar de weersomstandigheden waarin de jas moet voldoen. Een winterjack moet bescherming bieden in slechte weersomstandigheden zoals een snijdende wind en hagel. Een winter fietsjack is onmisbaar voor de fanatieke fietser! Maar ook in de zomer kan een jack een oplossing zijn. Een frisse wind of kans op een bui in ons wisselvallige klimaat. Dan is een windjack een uitstekende oplossing.  

Een specifieke fietsjas kenmerkt zich door een langere achterkant waardoor de jas mooi valt in de voorovergebogen fietshouding. Stretch materiaal zorgt voor bewegingsvrijheid en achterzakken bieden ruimte aan wat attributen. De grootste uitdaging bij een fietsjack is het lichaam op temperatuur houden. Dit kan door enerzijds regen en wind af te stoten en anderzijds een hoog ademend vermogen te creëren. Daarom is een goed fietsjack soms een flinke investering die het fietsplezier ten alle tijden verhoogt. 

Onze merken heren fietsjacks