Racefietsen
Waar moet ik op letten bij het kopen van een racefiets?
Bedenk eerst goed waar je de racefiets voor wilt gebruiken. Als je jouw eerste racefiets koopt is het verstandig om een instapmodel aan te schaffen. Daarnaast is het belangrijk dat je een racefiets mee naar huis neemt waarvan de framemaat bij jouw lichaam past. Er gaat een hoop fietsplezier verloren als je niet op de juiste maat racefiets zit. Bepaal daarnaast het budget wat je wilt uitgeven: prijzen van racefietsen lopen erg uiteen. Bedenk tenslotte of je met schijf- of velgremmen wilt rijden en welke versnellingsgroep bij jouw ambities past.
Welke typen racefietsen zijn er?
Wanneer je een racefiets aanschaft zijn er verschillende typen racefietsen waar je tussen kan kiezen:
Normale racefiets
Een "normale" racefiets heeft het meeste weg van de traditionele racefiets. Deze fietsen zijn lekker veelzijdig en zoeken de middenweg tussen een aerofiets en een endurance racefiets.
Aero racefiets
Aero racefietsen worden juist gekenmerkt door hun agressieve geometrie en aerodynamische eigenschappen. Deze fietsen zijn ontworpen om de luchtstroom zo efficiënt mogelijk om de fiets heen te leiden, voor een minimale luchtweerstand.
Endurance racefietsen
Endurance racefietsen zijn gericht op fietsers die graag lange tochten rijden en op zoek zijn naar een fiets met een comfortabele zithouding. Op een endurance racefiets zit je rechter op dan op een aero-, klim-, of normale racefiets, waardoor je dus ook langer in het zadel kunt blijven zitten.
Klimfietsen
Naast de eerder genoemde racefietsen vind je ook nog de klimfiets. Klimfietsen zijn extreem licht en hebben vaak een aangepast (lichter) verzet. Hierdoor zijn ze ideaal om mee te nemen op vakantie als je van plan bent naar de bergen te gaan.
Framemateriaal racefiets: Wat is het verschil tussen aluminium en carbon?
Carbon racefietsen zijn lichter en vaak ook stijver dan aluminium racefietsen. Dit verschil merk je ook in de prijs. Zoek je een voordeligere racefiets, dan kom je dus uit op een aluminium frame. Een aluminium racefiets zal daarom vaker worden gebruikt door recreatieve fietsers of door fietsers die op zoek zijn naar instapmodellen. Carbon racefietsen zijn meer prestatiegericht en worden daarom ook meer door de fanatiekelingen gebruikt. Carbon racefietsen kunnen daarnaast specifiek voor een bepaald doel gemaakt worden. Bij 12GO Biking hebben wij voor iedereen een racefiets die perfect bij je wensen past.
Wat zijn de verschillen tussen een dames en heren wielrenfiets?
Dames racefietsen zijn speciaal ontwikkeld voor de lichaamsbouw van een vrouw. Denk aan een kortere bovenbuis waardoor je dichter op het stuur zit. Een compact stuur en smaller stuur houden rekening met de smallere bouw van een vrouwelijk lichaam. Daarnaast zorgt een dameszadel voor een duidelijk verschil door de grotere afstand tussen de zitbotjes. Lees in ons blog alles over dames racefietsen.
Hoeveel kost een racefiets?
De prijzen van racefietsen lopen erg uiteen. Sommige racefietsen zijn al te koop voor €700 terwijl anderen gerust €10.000 kosten. Deze prijsverschillen komen door verschillende factoren: Het frame, de aandrijving/onderdelen en de overige componenten. Hoe lichter het frame hoe hoger het prijskaartje.
Daarnaast maakt het soort groepsset ook een verschil in de prijs. Een goedkopere groepsset vind je op goedkope racefietsen en gaan minder lang mee dan een duurdere groepsset. Andere prijsverschillen tussen de groepssets is het verschil in belastbaarheid, gewicht en precisie in het schakelen.
Racefiets kopen in de winkel
Het kopen van een racefiets, ook wel wielrenfiets genoemd, doe je niet elke dag. Vaak is het een beslissing waar behalve het verstand ook een stukje gevoel bij komt kijken. En als het even kan wil je de fiets in het echt gezien hebben. Bij ons is dat mogelijk door de hulp van onze verkoopspecialisten. Kom langs in onze winkel!
De specialist op het gebied van racefietsen
Als dé specialist op het gebied van racefietsen en wielrenfietsen hebben wij een grote fietsenwinkel waar heel erg veel racefietsen staan geëtaleerd. Hier kun je alle racefietsen dus eens rustig van dichtbij bekijken.
Advies op maat
Voor het bepalen van de framemaat voor racefietsen gebruiken we een bikefitting systeem. Hiermee wordt de juiste framemaat en zithouding van je nieuwe fiets bepaald. Afhankelijk van je verdere wensen en eisen komen we tot een advies op maat. Doordat wij bij 12GO Biking altijd een breed assortiment aan racefietsen op voorraad hebben, kun je in de meeste gevallen zelfs gelijk je fiets meenemen. Terwijl jij nog even je accessoires uitzoekt wordt in de werkplaats namelijk je fiets al klaargemaakt.
Het uiteindelijk afstellen van je wielrenfiets gebeurt door een van onze uitleverspecialisten. De fiets wordt compleet naar jouw wensen afgeleverd. Als je iets mindere terugstand van het zadel, een langere stuurpen of diepere zithouding wilt zullen we dit gelijk voor je in orde maken. Wil je een fiets die echt helemaal naar jouw wensen is opgebouwd, dan kun je bij ons ook altijd terecht voor custom racefietsen. Hier vind je alle informatie over de mogelijkheiden van Custom fietsen.
Racefiets online kopen
Weet je al precies welke racefiets je wilt kopen, of heb je niet de mogelijkheid om langs te komen in de winkel? Dan kan je je racefiets ook gewoon online kopen. Nadat je je racefiets hebt besteld nemen we altijd even contact met je op over de levertijd van je nieuwe fiets en om nog te controleren of je de juiste framemaat gekozen hebt. Want je moet natuurlijk wel goed op je nieuwe wielrenfiets zitten!
Populaire racefiets merken
Trek / Cube / Cannondale / Scott / Merida / Sensa / Bulls / Wilier

Lichaamslengte
Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Levertijd
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Schakeling
Mechanisch schakelen
Bij mechanisch schakelen wordt door middel van een kabel de voor- of achterderailleur in beweging gezet.
Elektrisch schakelen
Bij elektrisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden.
Type rem
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Meer weten? Lees alles over de verschillende soorten remmen!