Italiaanse kledingmerken 20% korting -  t/m ma 29 mei ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Kies je racefiets: Aero, Endurance en normaal

In een bergetappe wordt er vaak een andere fiets gebruikt dan tijdens een vlakke sprintetappe. We raden je dus aan om twee fietsen te kopen. Eén voor de lange ‘vlakke’ Nederlandse kilometers en één voor de klimtochten tijdens je vakantie…

…Het klinkt wel aantrekkelijk. Twee prachtige fietsen in de schuur. Maar je begrijpt, in de meeste gevallen is dit niet realistisch. Toch is het belangrijk om te kijken hoe je jouw racefiets gaat inzetten. Aan de hand hiervan kan je namelijk een fiets uitkiezen die naadloos aansluit op jouw wensen. Dit verhoogt je fietsplezier aanzienlijk en laat je fietsen als een pro!

Wij verdelen racefietsen in verschillende groepen: aero, endurance, en normaal/lichtgewicht. Deze groepen kenmerken zich door een aantal eigenschappen waardoor ze alle drie een specifiek profiel hebben dat past bij een bepaald gebruik.  We beschrijven ze hieronder zodat je precies weet welk type fiets het beste bij jou past.

Aero racefietsen

Aero komt zoals je wel kan raden van het woord aerodynamisch. Bij deze fiets is alles gericht op een zo laag mogelijke luchtweerstand. Je wilt als het ware de lucht netjes afvoeren, zodat je niet door de turbulentie naar achteren wordt getrokken. Dit is ook de reden dat aerofietsen vaak wat bredere buizen hebben. Wat zeker bij de duurdere fietsen vaak opvalt zijn de geïntegreerde velgremmen, het platte aerodynamische stuur en de hogere velgen.

Deze fietsen koop je als je keihard wilt bollen, je vrienden wilt kunnen bijhouden op de dijk, je een competitieve renner bent, de fietsen er gewoon super goed uit vindt zien én als jouw lichaam de agressievere houding aankan. Ondanks dat een aantal van de aerofietsen comfortabeler worden hebben ze vaak een racegeoriënteerde zithouding. Een nadeel is dat dit type fiets relatief zwaar is en duurder vanwege het ontwerp. De fietsen zijn bij uitstek geschikt voor lange vlakke tochten. Fiets jij voornamelijk in Nederland en wil jij je vrienden verslaan in een sprint of rijd je wedstijden? Dan zijn deze fietsen uitermate goed geschikt! Bekijk hier onze Aero fietsen.

3.799,- 4.699,-
19% korting
5.999,-
7.999,-
3.499,- 4.749,-
26% korting

Endurance racefietsen

Endurance betekent uithouding. Deze fietsen zijn dus voornamelijk gericht op de fietser met de lange adem, de kilometervreter, de fietser die stabiliteit en comfort boven pure snelheid zet. Alhoewel je met deze fiets ook geweldig hard kunt knallen is deze met een minder agressieve geometrie afgesteld.

Oorspronkelijk zijn deze fietsen gemaakt voor de voorjaarsklassiekers met hun venijnige kasseistroken. Dit wil zeggen dat de fiets de klappen van een slecht wegdek beter voor je opvangt. Dit komt door de bredere banden, maar ook door het speciaal ontworpen frame. Voor fietsers die puur als hobby fietsen is een endurance fiets dus goed geschikt vanwege zijn goede comfort. Bekijk hier al onze Endurance fietsen.

2.299,- 2.999,-
Waardering:
97%
23% korting
3.999,-
3.199,- 3.599,-
11% korting
2.499,- 3.199,-
22% korting

Normale lichtgewicht racefietsen

De normale/lichtgewichtfietsen, vormen eigenlijk de middenweg tussen aerofietsen en endurancefietsen en komen het meeste overeen met wat je vroeger gewoon een racefiets noemde. Deze fietsen zijn vaak minder stijf dan een aerofiets, maar stijver dan een endurance model. En qua comfort zitten ze ook in het midden. Hier komt bij dat het gewicht van deze fietsen maakt dat ze geweldige klimmers zijn. Ga je dus elk jaar op vakantie naar de Alpen, Ardennen of andere gebieden waar je ruimschoots aan je hoogtemeters komt? Dan zijn deze fietsen geschikt voor jou! Bekijk hier al onze normale/lichtgewicht racefietsen

Nu weet je het verschil tussen de soorten fietsen. Tegenwoordig heeft bijna elk fietsenmerk een aero, endurance en allround lichtgewicht fiets. Ben je merktrouw? Dan heb je dus nog de keuze welk type fiets er het beste bij jou past. Daarnaast is het goed, en natuurlijk ook gewoon leuk, om meerdere merken te bekijken. Per merk kan er namelijk het één en ander veranderen. Kijk welk merk en welke fiets er het beste bij je past! Zo haal je het maximale uit je fiets! 

Meer tips nodig bij kopen van een racefiets?

Om je te helpen bij de aanschaf van een racefiets hebben wij de meest voorkomende vragen voor je op een rijtje gezet. Een overzicht vindt je in onze koopgids voor racefietsen.

Wil je meer weten?

Heb jij naar aanleiding van dit blog vragen? Stel ze gerust.

E-mail: contact |  Bel: 0182-621850 of Whatsapp

De grootste fietsenwinkel van Nederland

In Moordrecht, vlakbij Gouda, vind je de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. In onze grote fietsenwinkel is alles aanwezig: van mountainbikes tot racefietsen en van fietskleding tot fietsaccessoires. Je kunt alle fietsen testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. Daarnaast laat je je fiets onderhouden door een van onze topmonteurs in ons moderne servicecentre. Wacht op je nieuwe fiets of onderhoudsbeurt terwijl je geniet van een broodje in het lunchcafe.

12GO Biking steunt Bikes4Africa door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Ook zijn er gedurende het jaar verschillende evenementen waarmee geld in wordt gezameld. Bikes4Africa steunt hiermee verschillende goede doelen.

Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

Top 5 winterbanden voor op de racefiets Top 5 winterbanden voor op de racefiets
Fietsverlichting: LED Lampen voor de racefiets of MTB Fietsverlichting: LED Lampen voor de racefiets of MTB
12GO's Keuzehulp: Racefietsen onder de €1000 12GO's Keuzehulp: Racefietsen onder de €1000
Hoe bepaal ik de juiste bandenspanning voor mijn racefiets? Hoe bepaal ik de juiste bandenspanning voor mijn racefiets?