Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
Een allround racefiets is een fiets die geschikt is voor verschillende soorten ritten, van snelheidstrainingen tot langeafstandstochten. Het is een compromis tussen een race- en een endurance-geometrie, waardoor het comfortabel genoeg is voor lange ritten, maar ook aerodynamisch genoeg om snel te zijn op vlakke wegen en sprints. Deze fietsen zijn ontworpen om veelzijdigheid en comfort te bieden aan wielrenners die niet willen kiezen tussen snelheid en comfort. Of je nu een beginnende wielrenner bent of een ervaren fietser, een allround racefiets kan de perfecte keuze zijn voor jouw ritten.
Bekijk direct: Racefiets keuzehulp | Carbon Racefietsen | Racefiets Aanbiedingen
Lees verder...Als je op zoek bent naar een racefiets die geschikt is voor alle soorten ritten, dan is een allround racefiets een uitstekende keuze. Deze fietsen zijn ontworpen om prestaties te leveren op verschillende soorten terrein en bieden veelzijdigheid en comfort. Maar wat is de beste allround racefiets op de markt? Dat hangt af van verschillende factoren.
Ten eerste moet je rekening houden met het materiaal van de fiets. De meeste allround racefietsen zijn gemaakt van carbon of aluminium. Carbon racefietsen zijn lichter en stijver dan aluminium fietsen, waardoor ze sneller en efficiënter zijn op de weg. Maar aluminium fietsen zijn over het algemeen betaalbaarder en duurzamer dan carbon fietsen. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te kiezen op basis van je persoonlijke voorkeur en budget.
Een ander belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen van de beste allround racefiets is de geometrie van de fiets. Allround racefietsen hebben meestal een compromis tussen een race- en een endurance-geometrie. Dit betekent dat ze comfortabel genoeg zijn voor langere ritten, maar ook aerodynamisch genoeg zijn om snel te zijn op vlakke wegen en sprints. Een goede allround racefiets heeft een evenwichtige geometrie die geschikt is voor zowel snelle ritten als lange afstanden.
Ook de componenten van de fiets zijn van groot belang bij het kiezen van de beste allround racefiets. Een allround racefiets moet uitgerust zijn met kwalitatieve onderdelen die geschikt zijn voor verschillende soorten terrein en ritten. Daarnaast hebben de beste allround racefietsen meestal schijfremmen voor betere remprestaties en meer controle tijdens het remmen.
Een andere belangrijke factor bij het kiezen van de beste allround racefiets is de bandenkeuze. Allround racefietsen hebben meestal banden die breed genoeg zijn om comfortabel te zijn op slecht wegdek, maar ook snel genoeg zijn op vlakke wegen. Tubeless banden zijn ook een goede optie voor allround racefietsen, omdat ze minder kans hebben op lekrijden en een betere grip bieden tijdens het fietsen.
Lichaamslengte
Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Levertijd
Framemateriaal
Aluminium: Het meest gebruikte materiaal. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.
Carbon: Lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Schakeling
Mechanisch schakelen
Bij mechanisch schakelen wordt door middel van een kabel de voor- of achterderailleur in beweging gezet.
Elektrisch schakelen
Bij elektrisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden.
Type rem
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Nog niet zeker welke remmen je wil op je nieuwe racefiets? Lees er alles over in ons blog Kies je racefiets: Schijfrem of velgrem!
Materiaal velg
As voorwiel
As achterwiel