Onze winkel is open

Menu
1

Pinarello Racefietsen

Prince Disk Ultegra 2020

Kom langs voor de beste deal!

€ 4.59000
CUSTOM
Dogma F12 Disc Custom

Kom langs voor de beste deal!

Vanaf € 6.86000

Pinarello racefietsen

Koop je Pinarello racefiets tegen scherpe prijzen bij 12GO Biking!

Pinarello begon met het produceren van de Pinarello racefiets in 1952. Giovanni Pinarello wilde in dat jaar zelf starten aan de Giro d’Italia, maar werd op het laatste moment gepasseerd door zijn team. Hij kreeg 100.000 lira ter vergoeding, waarmee hij een fietsenfabriek begon die later zou uitgroeien als het wereldberoemde Cicli Pinarello S.p.A!

Pinarello is voornamelijk bekend van hun racefietsen. Team Ineos, voorheen Team Sky, maakt al jaren de dienst uit in het wielrennen. Froome, Wiggins en Bernal wonnen de Tour op een Pinarello. Dat zegt genoeg! De Pinarello racefietsen kenmerken zich door hun bizarre kronkels. Dit aerodynamische ontwerp geeft de fiets niet alleen een uniek uiterlijk, het maakt de fiets ook sneller, stijver en comfortabeler.

Pinarello racefietsen collectie

Pinarello heeft een zeer grote collectie racefietsen. Het bekendste model is de Pinarello Dogma. De Dogma is er als Dogma F12. De Dogma F12 is het topmodel en wordt ook gebruikt door Team Ineos. Opvallend aan de fietsen van Pinarello is de golvende voorvork en golvende achtervork. Het is vooral het carbon wat de Pinarello’s zo bijzonder maakt. Het Pinarello carbon wordt namelijk gedolven bij een Japanse vulkaan. Het carbon wordt in verschillende stijfheden gemaakt, waarbij de Dogma F12 het allerstijfste carbon heeft. 

Naast de Dogma is ook de Pinarello Gan Disk leverbaar. De Gan Disk is iets minder stijf en daardoor iets comfortabeler, maar heeft wel dezelfde kwaliteit die je van een Pinarello racefiets kan verwachten.

Pinarello kwaliteit

Pinarello is meest vooraanstaande fietsenmerk uit Italië. Pinarello staat voor traditie, passie en vooral kwaliteit. Dit blijkt wel uit de hoge eisen die Pinarello stelt aan haar frames en het gebruik van hoogwaardige onderdelen van Campagnolo en Shimano. Pinarello bouwt haar fietsen om te voldoen aan de regels van de UCI. Dit betekent dat er dus niet op ieder grammetje gespaard wordt, maar dat Pinarello gewoon perfecte racemachines op de markt wil zetten die wel tegen een paar klappen moeten kunnen. 

Inmiddels rekent Pinarello ons tot een officiële Pinarello Dealer. Dit betekent dat wij ook op de dealerlijst op de Pinarello website staan. Je kunt zeker zijn van de echte kwaliteit van Pinarello. Bij aanschaf van een Pinarello krijg je gewoon het bewijs van echtheid mee en kun je de fiets registreren op de Pinarello website. 

Garantie voor een Pinarello fiets geldt puur en alleen voor door Pinarello erkende dealers. (Hier valt 12GO Biking dus onder). De garantie geldt op voorwaarde dat de fiets binnen 10 dagen na aankoop (zie aankoop document) geregistreerd is bij de Pinarello site. Dit kan je hier doen. Registratie is de verantwoordelijkheid van de klant. Wanneer aan deze eis is voldaan krijgt u tot 5 jaar na aankoop garantie. Met de Pinarello garantie heb je ook recht op het zogenoemde Crash Replacement program. Het crash replacement program zorgt ervoor dat je bij schade na een crash een nieuw frame met korting kan aanschaffen bij de dealer waar je origineel je Pinarello hebt gekocht.  Meer over het crash replacement program is hier te vinden.