a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a

Pinarello Racefietsen

Filter
Kan je niet vinden wat je zoekt? Laat het ons weten via info@12gobiking.nl of 0182-621850 dan helpen we je graag verder!

Pinarello racefietsen

Koop je Pinarello racefiets tegen scherpe prijzen bij 12GO Biking!

Pinarello begon met het produceren van de Pinarello racefiets in 1952. Giovanni Pinarello wilde in dat jaar zelf starten aan de Giro d’Italia, maar werd op het laatste moment gepasseerd door zijn team. Hij kreeg 100.000 lira ter vergoeding, waarmee hij een fietsenfabriek begon die later zou uitgroeien als het wereldberoemde Cicli Pinarello S.p.A!

Pinarello is voornamelijk bekend van hun racefietsen. Team Sky maakt al jaren de dienst uit in het wielrennen. Froome en Wiggins wonnen de Tour op een Pinarello. Dat zegt genoeg! De Pinarello racefietsen kenmerken zich door hun bizarre kronkels. Dit aerodynamische ontwerp geeft de fiets niet alleen een uniek uiterlijk, het maakt de fiets ook sneller, stijver en comfortabeler.

Pinarello racefietsen collectie

Pinarello heeft een zeer grote collectie racefietsen. Het bekendste model is de Pinarello Dogma. De Dogma is er als Dogma F10. De Dogma F10 is het topmodel en wordt ook gebruikt door Team Sky. Opvallend aan de fietsen van Pinarello is de golvende voorvork en golvende achtervork. Het is vooral het carbon wat de Pinarello’s zo bijzonder maakt. Het Pinarello carbon wordt namelijk gedolven bij een Japanse vulkaan. Het carbon wordt in verschillende stijfheden gemaakt, waarbij de Dogma F10 het allerstijfste carbon heeft. 

Naast de Dogma is ook de Pinarello Gan S leverbaar. De Gan S is iets minder stijf en daardoor iets comfortabeler, maar heeft wel dezelfde kwaliteit die je van een Pinarello racefiets kan verwachten.

Pinarello kwaliteit

Pinarello is meest vooraanstaande fietsenmerk uit Italië. Pinarello staat voor traditie, passie en vooral kwaliteit. Dit blijkt wel uit de hoge eisen die Pinarello stelt aan haar frames en het gebruik van hoogwaardige onderdelen van Campagnolo en Shimano. Pinarello bouwt haar fietsen om te voldoen aan de regels van de UCI. Dit betekent dat er dus niet op ieder grammetje gespaard wordt, maar dat Pinarello gewoon perfecte racemachines op de markt wil zetten die wel tegen een paar klappen moeten kunnen. 

Pinarello dealer & garantie

Regelmatig krijgen wij de vraag waarom wij niet op de website van Pinarello staan. Wij kunnen de Pinarello’s zo scherp aanbieden omdat wij deze niet rechtstreeks bij Pinarello Nederland inkopen. Hierdoor staan wij niet op de dealerlijst op de Pinarello website.

Natuurlijk verkopen we alleen de echte Pinarello’s en niet de beruchte Chinarello’s. Bij aanschaf krijgt u gewoon het bewijs van echtheid mee en kunt u de fiets registreren op de Pinarello website en u kunt gewoon aanspraak maken op de Pinarello fabrieksgarantie.

Alle modellen na 2009 hebben standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Registreert u de fiets op de Pinarello website, dan krijgt u daar een jaar extra bij. Naast de 3 jaar garantie krijgt u dan ook 3 jaar lang Crash Replacement voor het frame en wordt u lid van een online Pinarello community.