Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
Ondanks dat de meeste vrouwen ook prima op een herenfiets kunnen rijden, zijn er fabrikanten die specifieke damesmodellen uitbrengen. Wielrenfietsen voor vrouwen hebben meestal kortere bovenbuizen en hogere balhoofdbuizen, die een comfortabelere rijpositie bieden. Bovendien hebben veel dames racefietsen een smaller stuur, wat het rijden met smallere schouders en kleinere handen comfortabeler maakt.
Bekijk direct: Racefiets keuzehulp | Carbon Racefietsen | Aluminium Racefietsen | Racefiets Aanbieding
Lees verder...Racefietsen worden ontwikkeld voor zowel dames als heren. Omdat de lichaamsbouw van dames verschilt van de lichaamsbouw van mannen, zijn er speciaal ontwikkelde dames racefietsen. Deze dames racefietsen hebben een andere geometrie en zithouding dan de racefietsen voor mannen. Zo is de afstand tussen het stuur en zadel bij een dames racefiets korter. Ook zit je bij een dames racefiets vaak iets rechter op, doordat de stand van het bekken bij dames anders is dan bij mannen en de benen bij dames in verhouding tot heren vaak langer zijn. Dames racefietsen worden bovendien voorzien van speciaal voor vrouwen ontwikkelde onderdelen, zoals een speciaal dameszadel en een smaller stuur.
Er zijn genoeg dames die op een wielrenfiets voor heren fietsen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Uit de praktijk blijkt dat de wielrenfiets voor dames weldegelijk comfortabeler is. Zo heb je minder kans op pijnklachten doordat de onderdelen en geometrie is gericht op de lichaamsbouw van een vrouw, vooral op de lange afstand merk je dat verschil. Daarnaast zit je waarschijnlijk met meer vertrouwen op een wielrenfiets voor dames. Je hebt namelijk een betere controle als je goed op de fiets past en je je geen zorgen hoeft te maken om comfort. Sommige vrouwen passen echter ook op een wielrenfiets voor heren, dus kom langs in onze winkel en test uit welke wielrenfiets het beste bij jou past.
Er zijn over het algemeen 2 type racefietsen voor vrouwen: allround en endurance. Allround racefietsen kunnen van alles een beetje: klimmen, sprinten en langere afstanden. Endurance racefietsen zijn gericht op comfort en lange afstanden. Verder zijn er vrouwenracefietsen met zowel een aluminium als carbon frame. Carbon is lichter en stijver (voor een betere krachtoverbrenging), maar ook prijziger. Aluminium is genoeg voor de recreatieveling, maar als je een serieuze wielrenner bent is carbon een betere optie. Tot slot is de groepset belangrijk voor het schakelen en de remprestaties. De meeste racefietsen voor vrouwen zijn uitgerust met Shimano. Claris en Sora zijn voor beginners, Tiagra en 105 zijn duurzamer en voorzien je van betere prestaties.
Wil je uitproberen of een koersfiets voor dames bij je past of heb je nog geen keuze kunnen maken uit de verschillende damesfietsen? Neem dan een kijkje in onze winkel en test verschillende modellen uit. Als je wel weet welke koersfiets dames je nodig hebt, kun je hem ook online bestellen. We nemen dan contact met je op over de juiste framemaat en de levertijd. De koersfiets leveren we 100% rijklaar bij je af.
Uitgelicht
Tijdelijke actie: De beste acties die binnenkort aflopen.
Duurzaam: Deze producten zijn duurzaam geproduceerd.
Outlet: De laatste stuks voor een voordelige prijs.
Nieuwe collectie: Deze producten zijn recent aan ons assortiment toegevoegd.
Tweedekans: Deze producten zijn reeds gebruikt maar zijn goed bevonden om aan te bieden. Ze zijn dus 100% in orde en je hebt er de volledige garantie op.
Type racefiets
Allround: Zoals de naam al zegt, racefietsen met een gemiddelde geometrie. Dus niet aero of endurance
Klimfiets: Deze fietsen zijn licht van gewicht (onder de 8,5 kg) en zijn gemaakt om de bergen of heuvels soepel mee door te komen.
Aero: Racefietsen met een aerodynamische zithouding en ontwerp.
Endurance: Racefietsen met een zithouding die wat vriendelijker is voor het lichaam. Daardoor beter geschikt voor het maken van langere ritten.
Gravelbike: Deze fietsen houden de middenweg tussen een racefiets en een cyclocrosser.
Cyclocrosser: Een soort racefiets die speciaal is ontworpen om mee te veldrijden. De ideale afwisseling in het winterseizoen!
Framemateriaal
Aluminium: Het meest gebruikte materiaal. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.
Carbon: Lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Type rem
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Nog niet zeker welke remmen je wil op je nieuwe racefiets? Lees er alles over in ons blog Kies je racefiets: Schijfrem of velgrem!
As voorwiel
As achterwiel