Advies van een expert?
Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail
Een klimfiets is ontworpen om te presteren tijdens het beklimmen van steile hellingen en bergen. Klimfietsen vereist een fiets die licht van gewicht is, stijf en responsief, zodat de fiets gemakkelijk kan worden gestuurd en de fietser weinig inspanning hoeft te leveren om bergopwaarts te gaan. De frames van klimfietsen zijn meestal gemaakt van materialen zoals carbonvezel of aluminium om de stijfheid en lichtheid te garanderen die nodig zijn voor een goede klimervaring. Of je nu een ervaren wielrenner bent of net begint, een goede klimfiets kan je helpen om je prestaties op de heuvels en bergen te verbeteren en een onvergetelijke fietservaring te beleven.
Bekijk direct: Racefiets keuzehulp | Carbon Racefietsen | Racefiets Aanbiedingen
Lees verder...Een klimfiets is speciaal gemaakt om makkelijker de berg of een steile helling op te kunnen fietsen. Het zijn de lichtste racefietsen en ze beschikken over precieze versnellingen. De lichtste klimfietsen wegen zelfs onder de 7 kg! Een hoge stijfheid van de materialen/onderdelen is ook belangrijk, zo wordt al jouw kracht omgezet in snelheid om de berg op te komen. Tot slot heeft de klimfiets over het algemeen een wat comfortabelere geometrie dan andere racefietsen.
Lichte racefietsen, of klimfietsen, zijn vrijwel altijd gemaakt van carbon materiaal. Carbon is lichtgewicht en stijf: het draagt dus bij aan het lage gewicht en de goede krachtoverbrenging van de lichte racefietsen.
Welke lichtgewicht racefiets om de berg mee op te fietsen bij jou past, hangt af van je budget en wensen. Klimfietsen variëren sterk in prijs, maar dat is een goed teken: er is dus voor iedereen een geschikte lichtgewicht racefiets. Alle klimfietsen zijn van carbon materiaal, dus over het frame hoef je niet na te denken. Waar je wel over na moet denken is de groepset en een passende geometrie voor jou. De groepset is belangrijk omdat je snel moet schakelen onder hoge druk, een dure groepset zal beter uit de voeten komen maar is niet noodzakelijk. Je kunt ook nadenken over elektronisch schakelen, dat maakt het vinden van de juiste schakel op de berg namelijk erg makkelijk. Verder moet je je afvragen hoe lang je op de fiets wil zitten per rit. Als dat langer dan een paar uur is moet je op zoek naar een comfortabele geometrie.
De beste klimfiets is simpelweg de duurste: die bevat immers het beste frame en de beste onderdelen. Daarnaast is het ook de lichtste fiets. De beste klimfietsen zijn voorzien van de beste schakelgroepen waarmee je altijd het juiste verzet vindt, zoals Shimano Dura Ace Di2, Ultegra Di2, SRAM Red AXS of Force AXS. Deze elektronische schakelgroepen schakelen als de beste en worden zelfs door professionals gebruikt. Het gewicht licht bij de beste klimfietsen tot slot onder de 7 kg, wat uiterst licht is voor een racefiets. Dat komt doordat alle onderdelen, van de wielen tot de groepset en van het stuur tot het zadel, gericht zijn op stijfheid en een laag gewicht.
Uitgelicht
Tijdelijke actie: De beste acties die binnenkort aflopen.
Duurzaam: Deze producten zijn duurzaam geproduceerd.
Outlet: De laatste stuks voor een voordelige prijs.
Nieuwe collectie: Deze producten zijn recent aan ons assortiment toegevoegd.
Tweedekans: Deze producten zijn reeds gebruikt maar zijn goed bevonden om aan te bieden. Ze zijn dus 100% in orde en je hebt er de volledige garantie op.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Schakeling
Mechanisch schakelen
Bij mechanisch schakelen wordt door middel van een kabel de voor- of achterderailleur in beweging gezet.
Elektrisch schakelen
Bij elektrisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden.
Materiaal velg
As achterwiel