Onze winkel is open

Menu
Filter

Pinarello header

Pinarello fietsen

Pinarello modellen:

Iedere wielerliefhebber kent het Italiaanse merk Pinarello wel, de beroemde assymetrische en aerodynamische frames en unieke uitstraling doet het hart van menig fietser sneller kloppen. Daarnaast is het merk Pinarello verbonden aan de successen van Team INEOS en voorheen Team SKY.

De Tourwinnaars van de laatste drie jaar Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal zullen dan ook niet ontkennen dat de Pinarello fietsen hebben bijgedragen aan de overwinningen, want goed materiaal is en blijft extreem belangrijk in het wielrennen.

In ons assortiment zijn de bekende modellen als de Pinarello Dogma F10 en F12 te vinden. Ook de Gan en Prince Disk en de gravelfiets van Pinarello de Grevil zijn terug te vinden in het assortiment. Wij voeren standaard alleen een klein gedeelte van de collectie racefietsen van Pinarello. Andere modellen zijn op verzoek leverbaar.

Zelf ervaren hoe het is om op een Dogma, Pinarello Grevil of Gan of Prince Disk te rijden, dat kan. Stel zelf je eigen Pinarello Dogma F12 of F10 samen en ervaar hoe het is om op de fiets van een Tour de France winnaar te rijden. In ons assortiment Pinarello fietsen zijn alle high-end modellen te vinden.

Bekijk van Pinarello:

Pinarello modellen

Pinarello Dogma:

De Pinarello Dogma modellen zijn superlicht, aerodynamisch en gemaakt om te winnen! Niet voor niets maakt team Ineos, het voormalige team SKY al jaren gebruik van deze fietsen en winnen ze grote ronde na grote ronde. De Pinarello Dogma modellen zijn echte all-round fietsen, dit komt door het zeer aerodynamische frame waarmee een sprint rijden geen probleem is. Ook rij je een berg heel soepel op dankzij het ultralichte frame.

Pinarello Prince Disk en Gan Disk: 

Als een Pinarello Dogma F10 of F12 toch net iets te duur is en je toch op een Italiaanse topfiets wil rijden, kijk dan eens naar de Pinarello Gan Disk of de Prince Disk. Deze modellen hebben een iets minder stijf frame en asymmetrische ingrepen, maar zijn nog steeds aerodynamisch en zijn voorzien van schijfremmen een uitstekende afmontage en een unieke Pinarello look.

Pinarello Grevil:

Graveltochten zijn helemaal in, en de bijbehorende fietsen ook. Pinarello heeft hier de Grevil voor geïntroduceerd, deze gravelracer geeft het voor Pinarello kenmerkende assymetrische frame, lekker brede banden en een hoogwaardige groepsset. Alles om er voor te zorgen dat jij bij je volgende graveltocht moeiteloos aan de finish komt.

Bekijk het complete assortiment:

Pinarello dealer

Inmiddels rekent Pinarello ons tot een officiële Pinarello Dealer. Dit betekent dat wij ook op de dealerlijst op de Pinarello website staan. Je kunt zeker zijn van de echte kwaliteit van Pinarello. Bij aanschaf van een Pinarello krijg je gewoon het bewijs van echtheid mee en kun je de fiets registreren op de Pinarello website. 

Garantie voor een Pinarello fiets geldt puur en alleen voor door Pinarello erkende dealers. (Hier valt 12GO Biking dus onder). De garantie geldt op voorwaarde dat de fiets binnen 10 dagen na aankoop (zie aankoop document) geregistreerd is bij de Pinarello site. Dit kan je hier doen. Registratie is de verantwoordelijkheid van de klant. Wanneer aan deze eis is voldaan krijgt u tot 5 jaar na aankoop garantie. Met de Pinarello garantie heb je ook recht op het zogenoemde Crash Replacement program. Het crash replacement program zorgt ervoor dat je bij schade na een crash een nieuw frame met korting kan aanschaffen bij de dealer waar je origineel je Pinarello hebt gekocht.  Meer over het crash replacement program is hier te vinden. 

Dat we Pinarello dealer zijn betekent dat we standaard de Dogma F12 en Dogma F10 als custom fietsen kunnen aanbieden, daarnaast zijn exclusieve modellen als de Dogma F12 Disk Launch Edition te verkrijgen. Ook de Gan Disk en Prince Disk zijn verkrijgbaar bij 12GO Biking. Omdat gravelfietsen steeds populairder worden heeft Pinarello de Grevil gelanceerd, deze Gravelfiets is een van de nieuwste fietsen van Pinarello en is nu verkrijgbaar. 

De Historie van Pinarello

Pinarello begon met het produceren van de Pinarello racefiets in 1952. Giovanni Pinarello wilde in dat jaar zelf starten aan de Giro d’Italia, maar werd op het laatste moment gepasseerd door zijn team. Hij kreeg 100.000 lira ter vergoeding, waarmee hij een fietsenfabriek begon. Deze fabriek zou later uitgroeien tot het wereldberoemde Cicli Pinarello S.p.A!

Ook tegenwoordig is Pinarello nog te vinden in het peloton, en zijn er meerdere grote rondes gewonnen door renners als: Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas. Een renner die een grote ronde rijdt op een Pinarello, is na de droom van Giovanni Pinarello toch uitgekomen. In ons assortiment zijn verschillende Pinarello modellen te vinden, zoals de: Pinarello Dogma, Gan en Prince.