a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a
Datum:
27 september 2019
Door:
Steven L
Delen

12GO’s Keuzehulp: Racefietsen tussen de €3000 en €5000

Je hebt besloten een nieuwe racefiets te kopen, het budget is vastgesteld en je hebt wellicht al in je hoofd waar je nieuwe fiets minimaal aan moet voldoen. Vervolgens ga je kijken in de winkels en op internet en ziet dat er wel erg veel keuze is. Met dit blog willen we je helpen makkelijker een keuze te maken zodat jij straks lekker kan gaan fietsen op je nieuwe racefiets!

Wat kan ik verwachten van een racefiets tussen de €3000 en €5000?

Omdat er een groot verschil zit tussen een fiets van €3000 en een fiets van €5000 hebben we de grootste verschillen binnen deze prijsklasse voor je op een rijtje gezet. Hierin leggen we uit wat de voor- en nadelen zijn, en voor wie een bepaalde fiets geschikt is. In deze prijsklasse zijn drie grote verschillen te zien:

  1. Type racefiets
  2. Versnellingsgroep
  3. Mechanisch of elektronisch schakelen?
  4. Custom fietsen

Type racefiets

Een fiets is er in verschillende soorten, dit omdat iedereen iets anders verlangt van zijn fiets. Want iemand die lange afstanden rijdt waarbij snelheid geen issue is, of iemand die gebrand is om het kommetje op Strava te pakken en de snelste te zijn in de sprint verwachten echt wel iets anders van een racefiets.

Kort gezegd zijn er 3 soorten fietsen in dit prijssegment: normaal, endurance, en aero fietsen. Elke soort fiets heeft een totaal andere geometrie, zithouding, en doeleinde. Om te bepalen wat het beste bij jou past is het belangrijk om te kijken wat voor fietstochten je gaat rijden. Hieronder is kort uitgelegd waar welk type fiets voor bedoeld is.

Normaal (all-round)

Een normaal frame heeft zoals de naam al zegt een gemiddelde geometrie. Deze fietsen zijn echte all-rounders. Bij deze fietsen zit je niet extreem voorover of rechtop zoals dat bij een aero of endurance fiets wel het geval is. Eigenlijk kan je met deze fietsen alle kanten op zonder dat je gebonden zit aan een bepaalde zithouding. Met deze fietsen rij je een rondje door de polder met vrienden, een wedstrijd op het lokale parcours of een mooie klim in de Alpen, met een all-round fiets kan het allemaal. Bekijk hier alle fietsen racefietsen.

Endurance

Met een endurance fiets zit je een stuk rechterop dan bij andere soorten fietsen. Het doel hiervan is dat je veel comfortabeler zit, zodat je ook lange ritten prettig kunt rijden. Als je erg gesteld bent op comfort is een endurance fiets ook echt iets voor jou. Je lichaam zal een endurance fiets erg waarderen. Bekijk hier alle Endurance racefietsen.

Aero

De naam zegt het eigenlijk al, alles is gemaakt om zo min mogelijk luchtweerstand te hebben en nog sneller te zijn. Je zit met een aero fiets dan ook erg voorover om de luchtweerstand zo laag mogelijk te houden. Als je de snelste wil zijn in de wedstrijden, of als je de beste tijden op Strava segmenten wil aanvallen is dit het type fiets voor jou. Bekijk hier alle Aero racefietsen.

Versnellingsgroepen

Naast het frame is ook de versnellingsgroep erg van belang. De versnellingsgroep bepaalt of je lekker kan schakelen als je het uiterste vraagt van je fiets. Om te bepalen welke versnellingsgroep jij minimaal moet hebben is het belangrijk om te kijken wat je wel en niet kan met de versnellingsgroep. Om dit duidelijker te maken lichten we de verschillende versnellingsgroepen in deze prijscategorie kort uit.

*Onder intensief gebruik scharen we: Het rijden in de bergen, lange tochten, wedstrijden, Gran Fondo's, toertochten, heuvels. 

Shimano Ultegra (Di2)

Shimano Ultegra is een uitermate goede versnellingsgroep. Deze groep doet qua schakelprestaties weinig onder voor Dura Ace, maar is een stuk beter te betalen. Bijna alle technieken van Dura Ace worden meegenomen, alleen is het materiaal dat gebruikt wordt iets zwaarder. Hierdoor is deze groepset een stuk beter te betalen en zien de onderdelen er iets minder gelikt uit. Deze groep is uitermate geschikt voor de fanatieke wielrenner die veel van zijn materiaal verlangt. De Shimano Ultegra versnellingsgroep is verkrijgbaar met een elektronische (Di2) of mechanische bediening. 

Shimano Dura Ace (Di2)

De Shimano Dura Ace groep is het paradepaardje van Shimano. Fietsen afgemonteerd met Dura Ace zie je terug in het profpeloton en bij de fanatieke amateurs voor wie alleen het allerbeste goed genoeg is. De snelheid en de precisie van het schakelen van de Dura Ace groep zijn subliem en het gewicht van de onderdelen is minimaal. Dura Ace is verkrijgbaar met een elektronische (Di2) of mechanische bediening.

Sram Force eTap AXS

SRAM Force is een uitstekende groepset, waarbij dezelfde technologieën zijn gebruikt als bij de SRAM Red groepset. De gebruikte materialen zijn alleen iets goedkoper, waardoor de gehele groepset iets zwaarder is en deze er iets minder gelikt uitziet. Aan de andere kant is deze groepset hierdoor weer een stuk betaalbaarder. Deze groep is vergelijkbaar met Shimano Ultegra.

Elektronisch schakelen

Vanaf €3000 kan je naast 'gewoon' mechanisch schakelen ook elektronisch schakelen. Omdat misschien niet helemaal duidelijk is wat dit nou doet voor jou als wielrenner hebben we kort uitgelegd wat de voordelen zijn van elektronisch schakelen en welke groepen hier onder vallen. 

Wat zijn de voordelen van elektronisch schakelen?

Er zijn twee verschillende mogelijkheden: mechanisch en elektronisch schakelen. Bij mechanisch schakelen trekken de shifters aan het stuur aan een kabel die de voor- of achterderailleur in beweging zet. Bij elektrisch schakelen vindt die mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden. Op de kabels van het mechanisch schakelen kan rek komen, wat resulteert in mindere schakelprestaties. Ook zal de kabel na verloop van tijd vervangen moeten worden. Met elektronisch schakelen zijn de schakelprestaties altijd optimaal en dat zullen ze ook blijven. Het schakelt daarnaast ook een stuk sneller en preciezer dan het mechanisch schakelen.

Welke elektronische schakelgroepen zijn er?

Voor de racefiets worden zowel door Shimano als door Sram en Campagnolo elektronische schakelgroepen gemaakt. Bij Shimano noemen ze het DI2, bij Sram noemen ze het eTap en bij Campagnolo noemen ze het EPS. Shimano DI2 en Campagnolo EPS werken in de basis hetzelfde. Bij Sram eTap zit het net even anders. Met Sram eTap schakel je namelijk niet alleen elektrisch, maar ook draadloos, hierdoor lopen er veel minder kabels door je frame. Er zijn dus ook minder kabels die kunnen slijten wat weer scheelt in onderhoudskosten. De elektrische schakelgroepen zijn bestaande schakelgroepen van de verschillende fabrikanten in een elektrische uitvoering. Bij Shimano zijn dat Ultegra DI2 en Dura-Ace DI2. Sram heeft met Force eTap en Red eTap twee elektronische groepsets.

Welke racefietsen zijn afgemonteerd met een elektronische schakelgroep?

De elektrische schakelgroepen worden door de fabrikanten gemaakt vanuit de bestaande versnellingsgroepen in het duurdere segment. De fietsen die voorzien zijn van een elektrische schakelgroep vallen ook in het duurdere segment door de hoge kwaliteit onderdelen. Racefietsen met Shimano DI2, of Sram eTap zijn verkrijgbaar vanaf €2499,-. Alle racefietsen met een elektronische groepset zijn voorzien van een carbon frame. Campagnolo is alleen te vinden op custom fietsen in ons assortiment. Alle fietsen met een elektronische schakelgroep kan je hier vinden.

Custom fietsen

In deze prijsklasse is het ook mogelijk om je fiets volledig zelf samen te stellen. "Dit is mijn fiets." Dat kun je met recht zeggen als je je eigen fiets samen stelt. Hoe gaat dat in zijn werk? Onder het genot van een bak koffie, stel jij met een van onze custom specialisten jouw droomfiets samen. Vertel je verhaal. Wat zijn jouw wensen? Welk frame kies je, neem je een standaard kleur of heb je de kleurcodes van je droomfiets al bij je? We kunnen het zo gek maken als jij wilt, jij bepaalt.

Daarna bepalen we de versnellingsgroep, de wielset en de overige onderdelen. We raden je aan om een bikefit voor je nieuwe fiets uit te voeren, zodat jij perfect op de fiets zit. Speciaal voor jou bestellen we de fiets. Bij binnenkomst wordt de fiets in elkaar gezet door onze monteur custom fietsen die zorgvuldig elk onderdeel op het frame monteert. Wij bellen je op wanneer je droomfiets binnen is, stellen hem volledig op je af en jij kan gaan genieten.  Klik hier om zelf je droomfiets samen te stellen.

Welke fiets is geschikt voor mij?

Nu de verschillen wat duidelijker zijn is het tijd om te kijken welke fiets bij jou past. We hebben een aantal profielen samengesteld zodat het makkelijker is om een keuze te maken.

Populairste Racefietsen tussen de €3000 en €5000:

Addict RC 20 2020

Scott Addict RC 20 2020

<p>De Scott Addict RC 20 is een mooie carbon racefiets die is afgemonteerd met de nieuwe SRAM Force eTap AXS groepset. Deze groepset is helemaal nieuw en is de beter betaalbare variant van de SRAM Red eTap AXS. Hierbij heb je dezelfde zeer hoge kwaliteit van de schakelprestaties, het voordeel van elektronisch schakelen en de nieuwste technologische snufjes, zoals een ketting die aan de bovenkant plat is en een geheel vernieuwd crankstel. Daarnaast heeft dit groepset bladen van 2x12, waardoor je nog meer bereik hebt. De hydraulische schijfremmen op de fiets zorgen ervoor dat je altijd voldoende remvermogen hebt. De ge&iuml;ntegreerde stuur/stuurpen combinatie zorgt ervoor dat de fiets aerodynamisch is en er ook nog eens zo uitziet. De Addict RC Pro is aangekleed met zeer goede Syncros onderdelen, zoals het aluminium Creston iC 2.0 stuur, de Syncros Duncan 1.0 Aero zadelpen, het Syncros Belcarra Regular 2.0 zadel en het Syncros Capital 2.0 35 Disc wielset.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Sram Force eTap AXS
Versnellingen
24
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal, Klimfiets
€ 4.899,00
SuperSix Evo Carbon Disc Ultegra 2020

Cannondale SuperSix Evo Carbon Disc Ultegra 2020

<p>Ook in 2020 is er een nieuwe SuperSix Evo Disc Ultegra, nog lichter, nog aerodynamischer en tergelijkertijd is er gezorgd voor meer comfort. De Supersix is de ideale fiets voor elke renner die opzoek is naar snelheid op zowel het vlakke als bergop, zonder dat je al te veel inlevert op comfort. Niet voor niets is dit de fiets waarmee de profs van EF Education First de bergen mee ingaan en succes mee boeken in de grote rondes. Dit model is afgemonteerd met de nieuwste Shimano Ultegra 11-speed groepset met hydraulische schijfremmen.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal, Klimfiets
€ 3.499,00
Domane SL 6 2020

Trek Domane SL 6 2020

(7)

<p>De Trek Domane SL 6 2020 is een erg mooie carbon racefiets die je in staat stelt om lange ritten te maken. De Domane SL 6 is voorzien van een Shimano Ultegra afmontage, waarmee je over een zeer goed groepset beschikt. Met dit groepset kan je vele kilometers onbezorgd rijden, maar ook in een wedstrijd staat deze fiets zijn mannetje. De IsoSpeed op de fiets zorgt ervoor dat je het comfort ervaart van een fiets die meegeeft op terrein met oneffenheden, terwijl de effici&euml;ntie van het stijve racefietsontwerp blijft. De hydraulische schijfremmen op de fiets zorgen ervoor dat je altijd voldoende remvermogen hebt, ook in natte weersomstandigheden. Nieuw aan deze Domane is de kleine interne opbergruimte in het frame, BITS, waarin je wat kleine spullen handig kan wegstoppen. De Domane SL 6 kan door de combinatie van comfort en aerodynamica gerust een echte endurace racer worden genoemd!</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance
€ 3.599,00

Kom langs voor de beste deal!

Agree C:62 SLT 2020

Cube Agree C:62 SLT 2020

(1)

<p>De Cube Agree C:62 SLT is het topmodel uit de Agree C:62 modellenreeks van Cube. Het C:62 Carbon frame is namelijk voorzien van een volledige Sram Force AXS 12-speed versnellingsgroep en hydraulische schijfremmen. Hierdoor verwissel je moeiteloos tussen je versnellingen onder de meest uitdagende omstandigheden zonder dat hier ook maar een kabel aan te pas hoeft te komen. Daarnaast is er gebruik gemaakt van verschillende carbon componenten van het merk Newman, waaronder een wielset, stuurpen en zadelpen. Om ervoor te zorgen dat je in iedergeval de komende maanden geen binnenband hoeft te verwisselen is deze wielset voorzien van de recentelijk vernieuwde Conti Grand Prix 5000 banden met Kevlar beschermlaag.&nbsp;</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Sram Force eTap AXS
Versnellingen
24
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal, Klimfiets
€ 3.699,00

Populairste Aero modellen:

Deze fietsen zijn gemaakt voor pure snelheid, aan alles is gedacht om de fietsen zo gestroomlijnd mogelijk te maken. Alles om te zorgen dat jij net iets sneller bent dan de rest in de sprint, of de KOM kan pakken op dat ene segment. 

Foil 20 2020

Scott Foil 20 2020

(1)

<p>De Foil 20 is het instapmodel uit de Scott Foil serie, maar met deze benaming zouden we dit model echt tekort doen. Dit is namelijk veel meer dan slechts een intsapmodel, want dankzij de Shimano Ultegra versnellingsgroep, hydraulische schijfremmen en een (semi-)geintegreerd stuur beschik je met dit model over een ware racemachine. Ondanks het stijve, aerodynamische frame is er ook aandacht besteed aan het comfort, bijvoorbeeld door deze fiets van 28mm brede banden te voorzien.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Aero
€ 3.499,00
Madone SL 6 Disc 2020

Trek Madone SL 6 Disc 2020

(3)

De Trek Madone SL 6 Disc 2020 is een prachtig vormgegeven aero fiets. Naast dat dit een fiets is die extreem scherp door de wind snijdt is dit ook nog eens een fiets met superieure rijkwaliteiten. Deze prachtige fiets is voorzien van een frame vervaardigd uit 500 Series OCLV Carbon, een IsoSpeed Decoupler, full carbon voorvork, geïntegreerde hydraulische schijfremmen en volledige Shimano Ultegra afmontage. Dat maakt deze fiets zeer compleet en geeft je weinig redenen om een andere fiets te kiezen.

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Aero
€ 4.499,00

Kom langs voor de beste deal!

Cento1Air Disc Ultegra 2020

Wilier Cento1Air Disc Ultegra 2020

<p>De Wilier Cento1Air Disc Ultegra is een fiets die gebouwd is voor snelheidsduivels. Met deze fiets breek je persoonlijk record na persoonlijk record. Door het snelle aerodynamische frame en de nieuwste Shimano Ultegra schakelgroep ben jij de baas op de weg. De fietsen van Wilier zien er altijd al prachtig uit met het bekende frame, maar met deze fiets weet je zeker dat je je ploegmaten voorbij kunt rijden, terwijl ze nog even naar jouw mooie fiets zitten te kijken. In de tussentijd heb jij er alweer een tandje bij gezet, wat verrassend soepel gaat met de Shimano Ultegra afmontage. Op het moment dat jij moet remmen omdat je fietsvrienden je niet bij kunnen houden zal je veel plezier ervaren van de hydraulische schijfremmen. Deze remmen zorgen ervoor dat je met verrassend veel comfort tot stilstand kunt komen, om daarna weer weg te sprinten.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal, Klimfiets

€ 4.000,00

Vanaf € 3.300,00
Systemsix Ultegra 2020

Cannondale Systemsix Ultegra 2020

(1)

<p>Als je opzoek bent naar een fiets waarmee je alle concurrentie achter je laat, dan heb je met de SystemSix Ultegra de ideale fiets gevonden. Niet alleen ziet de SystemSix er heel snel uit, het is de snelste door de UCI goedgekeurde fiets. De kleuren van de SystemSix Ultegra zijn niet zo kleurrijk als de modellen van vorig jaar maar geven de fiets toch een hele mooie uitstraling. De fiets is afgemonteerd met de uitstekende Shimano Ultegra groepset, zo schakel je altijd soepel. De kabels zijn bijna volledig weggewerkt in het frame wat de fiets niet alleen nog aerodynamischer maakt, ook de kabels slijten zo minder snel en het geeft een ontzettend mooie uitstraling.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Aero
€ 4.699,00

Populairste Endurance fietsen:

Deze fietsen hebben een endurance geometrie, waardoor je tijdens lange tochten comfortabel zit. Naast deze geometrie hebben deze modellen bredere banden die ervoor zorgen dat je meer controle hebt, waardoor je nog meer comfort ervaart.

Addict SE Disc 2020

Scott Addict SE Disc 2020

<p>De Scott Addict SE Disc is een heel comfortabele fiets van carbon. De endurance geometrie in combinatie met de stijfheid en sterkte van het carbon maakt dat deze fiets uitermate geschikt is om veel kilometers op weg te trappen. De fiets is afgemonteerd met een Shimano Ultegra Di2 groepset, waardoor je altijd kan vertrouwen op zeer goede schakelprestaties. Ook ervaar je het comfort van elektronisch schakelen. De Addict SE Disc is voorzien van hydraulische schijfremmen, zodat je in alle weersomstandigheden voldoende remkracht tot je beschikking hebt. Deze fiets is aangekleed met mooie onderdelen van Syncros, het eigen merk van Scott.&nbsp;</p> <p></p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra Di2
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance
€ 3.799,00
Domane SL 6 2020

Trek Domane SL 6 2020

(7)

<p>De Trek Domane SL 6 2020 is een erg mooie carbon racefiets die je in staat stelt om lange ritten te maken. De Domane SL 6 is voorzien van een Shimano Ultegra afmontage, waarmee je over een zeer goed groepset beschikt. Met dit groepset kan je vele kilometers onbezorgd rijden, maar ook in een wedstrijd staat deze fiets zijn mannetje. De IsoSpeed op de fiets zorgt ervoor dat je het comfort ervaart van een fiets die meegeeft op terrein met oneffenheden, terwijl de effici&euml;ntie van het stijve racefietsontwerp blijft. De hydraulische schijfremmen op de fiets zorgen ervoor dat je altijd voldoende remvermogen hebt, ook in natte weersomstandigheden. Nieuw aan deze Domane is de kleine interne opbergruimte in het frame, BITS, waarin je wat kleine spullen handig kan wegstoppen. De Domane SL 6 kan door de combinatie van comfort en aerodynamica gerust een echte endurace racer worden genoemd!</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance
€ 3.599,00

Kom langs voor de beste deal!

Agree C:62 SLT 2020

Cube Agree C:62 SLT 2020

(1)

<p>De Cube Agree C:62 SLT is het topmodel uit de Agree C:62 modellenreeks van Cube. Het C:62 Carbon frame is namelijk voorzien van een volledige Sram Force AXS 12-speed versnellingsgroep en hydraulische schijfremmen. Hierdoor verwissel je moeiteloos tussen je versnellingen onder de meest uitdagende omstandigheden zonder dat hier ook maar een kabel aan te pas hoeft te komen. Daarnaast is er gebruik gemaakt van verschillende carbon componenten van het merk Newman, waaronder een wielset, stuurpen en zadelpen. Om ervoor te zorgen dat je in iedergeval de komende maanden geen binnenband hoeft te verwisselen is deze wielset voorzien van de recentelijk vernieuwde Conti Grand Prix 5000 banden met Kevlar beschermlaag.&nbsp;</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Sram Force eTap AXS
Versnellingen
24
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal, Klimfiets
€ 3.699,00
Paralane 9.8 2020

Focus Paralane 9.8 2020

<p>Lange rit of tocht maken is zeer vermoeiend, maar het geeft ontzettend veel voldoening als je thuis komt en de kilometers in de benen hebt. Het nadeel van een racefiets met een sportievere houding is dat je altijd voorover zit, waardoor dit niet altijd comfortabel meer zit en je hier echt last van kan krijgen zowel tijdens als na het fietsen. De endurance Paralane serie van Focus is hier speciaal voor ontworpen, je zit een stuk rechterop waardoor je ook na meer dan 100km nog bijna net zo lekker fietst als toen je net opstapte. De Focus Paralane 9.8 helpt jou de langste tochten een stuk comfortabeler doorkomen.&nbsp;</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra Di2
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance
€ 4.099,00

Alle racefietsen tussen de €3000 en €5000

Zit je nieuwe fiets er nog niet tussen? Kijk dan ook eens naar de andere racefietsen in deze prijsklasse:
Alle normale racefietsen tussen de €3000 en €5000

Alle Aero racefietsen tussen de €3000 en €5000
Alle Endurance fietsen tussen de €3000 en €5000

Alle Racefietsen tussen de €3000 en €5000

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: info@12gobiking.nl  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv 

Instagram: @12go_biking 

Strava: @12GO Biking