a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a
Datum:
27 september 2019
Door:
Steven L
Delen

12GO’s Keuzehulp: Racefietsen tussen de €2000 en €3000

Je hebt besloten een nieuwe racefiets te kopen, het budget is vastgesteld en je hebt wellicht al in je hoofd waar je nieuwe fiets minimaal aan moet voldoen. Vervolgens ga je kijken in de winkels en op internet en ziet dat er wel erg veel keuze is. Met dit blog willen we je helpen makkelijker een keuze te maken zodat jij straks lekker kan gaan fietsen op je nieuwe racefiets!

Wat kan ik verwachten van een racefiets tussen de €2000 en €3000?

Omdat er een groot verschil zit tussen een fiets van €2000 en €3000 hebben we de grootste verschillen binnen deze prijsklasse voor je op een rijtje gezet. In deze prijsklasse zijn drie grote verschillen te zien:

  1. Type racefiets
  2. Versnellingsgroep
  3. Framemateriaal
  4. Type rem

Type racefiets

Een fiets is er in verschillende soorten, dit omdat iedereen iets anders verlangt van zijn fiets. Want iemand die lange afstanden rijdt waarbij snelheid geen issue is of iemand die gebrand is om  het kommetje te pakken en het snelste te zijn in de sprint verwachtten echt wel iets anders van een racefiets.

kort gezegd zijn er 3 soorten fietsen in dit prijssegment Normaal, Endurance en Aero elk met een totaal andere geometrie en dus de zithouding. Om te bepalen wat het beste bij jou past is te kijken wat voor fietstochten je gaat rijden. Hieronder is kort uitgelegd voor welke rijder het type fiets geschikt is.

Normaal(all-round)

Een normaal frame is zoals de naam al zegt gemiddeld. Je zit niet extreem voorover of rechtop zoals bij een Aero of Endurance fiets wel zo is. Deze fietsen zijn prima geschikt voor een rondje door de polder met vrienden, een wedstrijd op het lokale parcours of een mooie klim in de Alpen. Hier kan je alle 'normale' modellen in één overzicht vinden.Endurance

Met een Endurance fiets zit je een stuk rechterop dan bij ander soort fietsen, het doel hiervan is dat je veel comfortabeler zit ook tijdens lange ritten. Als je er gesteld bent aan comfort is een Endurance fiets ook echt iets voor jou. Je lichaam zal een Endurance fiets erg waarderen. Alle Endurance fietsen tussen de €2000 en €3000 kan je hier vinden.Aero

De naam zegt het eigenlijk al, alles is gemaakt om zo min mogelijk luchtweerstand te hebben en nog sneller te zijn. Je zit met een Aero fiets dan ook erg voorover om de luchtweerstand zo laag mogelijk te houden. Als je de snelste wil zijn in de wedstrijden, of als je de beste tijden op Strava segmenten wil aanvallen is dit het type fiets voor jou. Alle Aero fietsen tussen de €2000 en €3000 kan je hier vinden.

In deze prijsklasse zijn de eerste betaalbare Aero racefietsen te vinden, alleen is de keuze hierin erg beperkt. En natuurlijk is het leuk om een fiets te hebben uit de nieuwste collectie, maar een overjarig model uit het voorgaande jaar met een iets andere kleur kan al meer dan €150 schelen. Daarom raden wij aan om met dit budget ook altijd even te kijken naar overjarige modellen. Het kan zomaar zijn dat er een model tussen zit die normaal niet binnen je budget past, maar met korting wel. Bekijk daarom ook eens onze overjarige modellen en scoor een mooie deal: Hier zijn de overjarige Aero fietsen vinden.

Versnellingsgroepen

Naast het frame is ook de versnellingsgroep erg van belang. De versnellingsgroep bepaalt of  je lekker kan schakelen als je het uiterste vraagt van je fiets. Om te bepalen welke versnellingsgroep jij minimaal moet hebben is het belangrijk om te kijken wat je wel en niet kan met de versnellingsgroep. Om dit duidelijker te maken lichtten we de verschillende versnellingsgroepen in deze prijscategorie kort uit.

*Onder intensief gebruik scharen we: Het rijden in de bergen, lange tochten, wedstrijden, Gran Fondo's, toertochten, heuvels. 

Shimano 105

De Shimano 105 groep is dé keus als je op zoek bent naar de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Het verschil in kwaliteit tussen 105 en Ultegra is veel kleiner dan vaak gedacht, de 105 groep is vooral iets zwaarder en minder mooi afgewerkt. Het schakelen is ook iets minder zuiver dan bij de duurdere groepen, maar dit verschil merk je pas echt onder zware belasting. Voor normaal sportief gebruik is de 105 groep daarom gewoon een hele goede keuze. 

Shimano Ultegra

Shimano Ultegra is een uitermate goede versnellingsgroep. Deze groep doet qua schakelprestaties weinig onder voor Dura Ace, maar is een stuk beter te betalen. Bijna alle technieken van Dura Ace worden meegenomen, alleen is het materiaal dat gebruikt wordt iets goedkoper. Hierdoor is het gewicht iets hoger en zien de onderdelen er iets minder gelikt uit. De Ultegra groep is de perfecte keus voor veeleisende wielrenners die het maximale van hun materiaal vragen, maar niet per sé met het allerduurste en mooiste materiaal hoeven te rijden. 

Framemateriaal:

Het framemateriaal is een van de belangrijkste factoren voor het prijskaartje van een fiets. Een frame is erg belangrijk om mee te nemen in je keuze omdat het frame bepalend is voor het comfort, aerodynamica en misschien wel het belangrijkste de rijeigenschappen. Bij fietsen tussen de €2000 en €3000 zijn op een enkele fiets na de frames van carbon. De verschillen in carbon frames zit hem in de stijfheid van het carbon, het gewicht en de keuze van vezels.

Hieronder zetten we de voor en nadelen van een carbon frame op een rijtje:

Carbon frame:

Een carbon frame is verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg.

+ Een stuk lichter dan een aluminium frame
+ Stijver waardoor kracht beter omgezet wordt in snelheid
+ Comfortabel
+ De rijeigenschappen van een carbon frame kunnen specifiek voor ieder soort rijder en doeleinde gemaakt worden
+ Een carbon frame kan (bijna) iedere gewenste vorm aannemen

Duur in aanschaf
- Een carbon frame kan bij een val of harde klap breken en/of scheuren

Meer over carbon frames lees je hier.

Type remmen

Je remmen zijn natuurlijk enorm belangrijk voor de veiligheid op de fiets. Goede remmen zorgen dat je op tijd tot stilstand komt en dat je met vertrouwen op de racefiets zit. Binnen het prijssegment van 2000 tot 3000 euro heb je de keuze uit fietsen met velgremmen en met hydraulische schijfremmen. We zien wel steeds meer dat schijfremmen de voorkeur krijgen boven velgremmen. Zowel velg- als schijfremmen hebben een aantal voor en nadelen ten opzichte van elkaar.

Velgremmen:

Velgremmen remmen zoals gezegd direct op de velg, hierdoor sta je snel stil, maar slijten je velgen wel. Velgremmen hebben als groot voordeel dat ze een stuk goedkoper zijn dan fietsen met schijfremmen. Ook is het vervangen van materiaal een stuk betaalbaarder en gaan de remblokken lang mee. Velgremmen zijn relatief makkelijk te onderhouden.

Het grote nadeel aan velgremmen is dat je ten opzichte van schijfremmen veel minder controle hebt onder slechte weersomstandigheden. Ook heb je met velgremmen minder remcapaciteit, en sta je minder snel stil dan met schijfremmen.

+Makkelijk in onderhoud
+Remblokken zijn niet duur om te vervangen
+Goedkoper in aanschaf

-Slijten van de velg
-Minder remcapaciteit onder slechte omstandigheden
-Minder controle dan schijfremmen

Velgremmen

Hydraulische Schijfremmen:

Met hydraulische schijfremmen heb je ook onder slechte weersomstandigheden remkracht, en heb je veel meer controle over je remmen dan met velgremmen. Met schijfremmen koop je dus een extra stukje veiligheid.

Het nadeel aan schijfremmen is dat ze een stuk duurder zijn in aanschaf, en dat ze een stukje zwaarder zijn. Het onderhouden van je schijfremmen zal even wennen zijn, maar met een blog of Youtube filmpje moet dit geen problemen geven. 

+Gaat lang mee
+Geen wielen die slijten
+Beter te doseren 
+Ruimte voor bredere banden indien je frame het toelaat
+Meer remvermogen, ook onder slechte weersomstandigheden
+Steekas (niet bij alle fietsen)

-Gevoelig voor vuil (kan gaan piepen door regen of vuil)
-Gewicht (c.a. 500 gram verschil met velgremmen)
-Remblokjes slijten sneller dan velgremblokken
-Speciaal gereedschap nodig voor onderhoud
-Ietsje duurder dan velgremmen

SchijfremmenSchijfremmen worden steeds meer de standaard.

Welke fiets is geschikt voor mij?

Nu de verschillen wat duidelijker zijn is het tijd om te kijken welke fiets bij jou past. We hebben een aantal profielen samengesteld zodat het makkelijker is om een keuze te maken.

De populairste fietsen tussen de €2000 en €3000 euro:
GTR Team Disc Ultegra 2020

Wilier GTR Team Disc Ultegra 2020

(6)

<p>De Wilier GTR Team Disc Ultegra is een stijlvolle carbon racefiets met Italiaans design. De fiets is afgemonteerd met een Shimano Ultegra groepset, waardoor je altijd kan rekenen op zeer goede schakelprestaties. Ultegra ligt qua prestaties dicht tegen Dura-Ace aan, het voornaamste verschil is dat de duurdere Dura-Ace groep nog iets lichter is. Door de hydraulische schijfremmen kan je altijd rekenen op voldoende remvermogen, ook in natte weersomstandigheden. De kabels in deze fiets zijn netjes weggewerkt, waardoor ze beter beschermd worden en waardoor de fiets er natuurlijk veel strakker uit ziet. Het unieke Italiaanse design maakt deze fiets voor de echte liefhebber.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal
€ 2.600,00
Addict 10 Disc 2020

Scott Addict 10 Disc 2020

<p>De Scott Addict 10 Disc is een comfortabele racefiets met een lichtgewicht HMF Carbon frame. De racefiets is afgemonteerd met een Shimano Ultegra 11-speed groepset, waardoor je profiteert van zeer goed schakelprestaties. Daarnaast is deze fiets voorzien van hydraulische schijfremmen, zodat je in alle weersomstandigheden voldoende remvermogen hebt. De fiets is aangekleed met onderdelen van Syncros. Door het lichte gewicht van de fiets is deze goed te gebruiken in een heuvelachtige omgeving, maar kun je er ook prima mee uit de voeten in de Nederlandse polders.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance
€ 2.499,00
12GO'S KEUZE
Emonda SL 6 Disc 2020

Trek Emonda SL 6 Disc 2020

(1)

<p>De Emonda SL serie is ontworpen om de lichtste en snelste in zijn klasse te zijn. De &Eacute;monda SL 6 Disc 2020 voegt hier hydraulische schijfremmen en een Shimano Ultegra groepset aan toe.&nbsp;</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal, Klimfiets
€ 2.749,00

Kom langs voor de beste deal!

Ideale fietsen voor in de bergen:

Deze fietsen zijn licht, hebben een uitstekende schakelgroep en zijn uitgerust met schijfremmen voor extra veiligheid. Ideaal dus om de alpen of Pyreneeën te verkennen. 

Heren:

Addict 10 Disc 2020

Scott Addict 10 Disc 2020

<p>De Scott Addict 10 Disc is een comfortabele racefiets met een lichtgewicht HMF Carbon frame. De racefiets is afgemonteerd met een Shimano Ultegra 11-speed groepset, waardoor je profiteert van zeer goed schakelprestaties. Daarnaast is deze fiets voorzien van hydraulische schijfremmen, zodat je in alle weersomstandigheden voldoende remvermogen hebt. De fiets is aangekleed met onderdelen van Syncros. Door het lichte gewicht van de fiets is deze goed te gebruiken in een heuvelachtige omgeving, maar kun je er ook prima mee uit de voeten in de Nederlandse polders.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance
€ 2.499,00
12GO'S KEUZE
Emonda SL 6 Disc 2020

Trek Emonda SL 6 Disc 2020

(1)

<p>De Emonda SL serie is ontworpen om de lichtste en snelste in zijn klasse te zijn. De &Eacute;monda SL 6 Disc 2020 voegt hier hydraulische schijfremmen en een Shimano Ultegra groepset aan toe.&nbsp;</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal, Klimfiets
€ 2.749,00

Kom langs voor de beste deal!

Agree C:62 SL 2020

Cube Agree C:62 SL 2020

<p>De Cube Agree C:62 SL is een van de beter afgemonteerde racefietsen in zijn prijsklasse. Dit model is namelijk voorzien van een volledige Shimano Ultegra Di2 11-speed versnellingsgroep met hydraulische schijfremmen. Daarnaast is er gebruik gemaakt van verschillende onderdelen van het merk Newmen, waaronder een carbon stuur en zadelpen. De Agree C:62 SL is niet alleen voorzien van goede onderdelen, maar is ook nog eens een zeer opvallende verschijning.&nbsp;Het mat zwarte frame in combinatie met de gele decals vormen een bijzondere combinatie. Zelfs de Fulcrum Racing 77 wielset is in dezelfde kleurstelling uitgevoerd en zorgen ervoor dat je met deze fiets zeker gezien mag worden.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra Di2
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal, Klimfiets
€ 2.999,00

Dames:

Contessa Addict 15 Disc 2020

Scott Contessa Addict 15 Disc 2020

De Contessa Addict 15 Disc is een comfortabele racefiets specifiek ontwikkeld voor dames. De racefiets is afgemonteerd met een Shimano Ultegra 11-speed groepset met hydraulische schijfremmen. Dit zorgt voor sublieme schakelprestaties en voldoende remvermogen in verschillende weersomstandigheden. De combinatie van de Shimano Ultegra 11-speed groepset en het lichtgewichte frame zorgt ervoor dat deze fiets enorm sterk en licht is,

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance
€ 2.499,00
Axial WS C:62 SL Team Disc 2020

Cube Axial WS C:62 SL Team Disc 2020

<p>De Cube Axial WS C:62 SL Disc Team is een lichtgewicht carbon racefiets met een endurance geometrie, speciaal ontwikkeld voor dames, speciaal aan het WS C:62 SL model is dat deze versie aerodynamischer is dan de andere Axial modellen, zonder dat dit te kostte is gegaan van de endurance houding. De Axial WS C:62 SL heeft de speciale Cube teamkleuren, welke er ontzettend mooi en bijzonder uitzien, verder heeft de fiets een speciaal dameszadel voor meer comfort,&nbsp; De Axial WS C:62 SL is afgemonteerd met de uitstekende Shimano Ultegra groep en uitstekende Newman, Cube en FSA onderdelen. Zo rij je soepel een rondje door polder, versla je de concurrentie in een sprint op het lokale clubparcours en zet je mede door het lichte frame een toptijd neer in de bergen, of in de Limburgse heuvels. Met de Axial WS C:62 SL Disc kan je ook bij langere fietstochten comfortabel door blijven fietsen dankzij de endurance geometrie.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal, Endurance
€ 2.499,00

Ook op lange toertochten nog zeer comfortabel:

Deze fietsen hebben een endurance geometrie, waardoor je tijdens lange tochten comfortabel zit. Naast deze geometrie hebben deze modellen bredere banden die dienen als een extra vering voor nog meer comfort. Meer informatie over

Endurance fietsen met schijfremmen kan je lezen in ons bog: 
12GO's Keuzehulp: Endurance racefietsen tussen de 1.999 en 2.599 euro

Heren:

Addict 10 Disc 2020

Scott Addict 10 Disc 2020

<p>De Scott Addict 10 Disc is een comfortabele racefiets met een lichtgewicht HMF Carbon frame. De racefiets is afgemonteerd met een Shimano Ultegra 11-speed groepset, waardoor je profiteert van zeer goed schakelprestaties. Daarnaast is deze fiets voorzien van hydraulische schijfremmen, zodat je in alle weersomstandigheden voldoende remvermogen hebt. De fiets is aangekleed met onderdelen van Syncros. Door het lichte gewicht van de fiets is deze goed te gebruiken in een heuvelachtige omgeving, maar kun je er ook prima mee uit de voeten in de Nederlandse polders.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance
€ 2.499,00
12GO'S KEUZE
Domane SL 5 2020

Trek Domane SL 5 2020

<p>De Trek Domane SL 5 2020 is een erg mooie carbon racefiets die je in staat stelt om lange ritten te maken. De Domane SL 5 is voorzien van een Shimano 105 afmontage, de groep met de beste prijs-kwaliteit verhouding. De IsoSpeed op de fiets zorgt ervoor dat je het comfort ervaart van een fiets die meegeeft op terrein met oneffenheden, terwijl de effici&euml;ntie van het stijve racefietsontwerp blijft. De hydraulische schijfremmen op de fiets zorgen ervoor dat je altijd voldoende remvermogen hebt. Nieuw aan deze Domane is de kleine interne opbergruimte in het frame, BITS, waarin je wat kleine spullen handig kan wegstoppen. De Domane SL 5 kan door de combinatie van comfort en aerodynamica gerust een echte endurace racer worden genoemd!</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano 105
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance
€ 2.699,00

Kom langs voor de beste deal!

Agree C:62 Race 2020

Cube Agree C:62 Race 2020

<p>De Cube Agree C:62 SL is een van de beter afgemonteerde racefietsen in zijn prijsklasse. Dit model is namelijk voorzien van een volledige Shimano Ultegra Di2 11-speed versnellingsgroep met hydraulische schijfremmen. Daarnaast is er gebruik gemaakt van verschillende onderdelen van het merk Newmen, waaronder een carbon stuur en zadelpen. De Agree C:62 SL is niet alleen voorzien van goede onderdelen, maar is ook nog eens een zeer opvallende verschijning.&nbsp;Het mat zwarte frame in combinatie met de gele decals vormen een bijzondere combinatie. Zelfs de Fulcrum Racing 77 wielset is in dezelfde kleurstelling uitgevoerd en zorgen ervoor dat je met deze fiets zeker gezien mag worden.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal, Klimfiets
€ 2.499,00
Synapse 105 Disc 2020

Cannondale Synapse 105 Disc 2020

<p><span>De Synapse 105 van Cannondale laat je ultiem comfort ervaren, zonder dat dit en kostte gaat van het rijgedrag en het vermogen om snelle prestaties te leveren. Zo heb je het echt racegevoel en zit je zelfs na uren in het zadel nog steeds comfortabel. Een Synapse is niet alleen gemaakt om comfortabel mee door de vlakke polder te rijden, integendeel zelfs, met een Synapse voel je bijna niks als je over kasseien vlamt en klim je tegelijkertijd soepel een heuvel of berg op door het relatief lage gewicht. </span></p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano 105
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance
€ 2.499,00

Dames:

Contessa Addict 15 Disc 2020

Scott Contessa Addict 15 Disc 2020

De Contessa Addict 15 Disc is een comfortabele racefiets specifiek ontwikkeld voor dames. De racefiets is afgemonteerd met een Shimano Ultegra 11-speed groepset met hydraulische schijfremmen. Dit zorgt voor sublieme schakelprestaties en voldoende remvermogen in verschillende weersomstandigheden. De combinatie van de Shimano Ultegra 11-speed groepset en het lichtgewichte frame zorgt ervoor dat deze fiets enorm sterk en licht is,

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance
€ 2.499,00
Contessa Addict 25 Disc 2020

Scott Contessa Addict 25 Disc 2020

De Contessa Addict 25 Disc is een comfortabele racefiets specifiek ontwikkeld voor dames. Deze racefiets is afgemonteerd met een Shimano 105 11-speed groepset met hydraulische schijfremmen. Dit zorgt voor betrouwbare schakelprestaties en voldoende remvermogen in verschillende weersomstandigheden. Door het lichtgewicht HMF Carbon frame is deze racefiets goed te gebruiken in een heuvelachtige omgeving, maar kun je er ook prima mee uit de voeten in de Nederlandse polders. Het specifieke dameszadel en de kleinere remgrepen zorgen daarnaast voor extra comfort voor dames.

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano 105
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance
€ 2.099,00
Axial WS C:62 SL Team Disc 2020

Cube Axial WS C:62 SL Team Disc 2020

<p>De Cube Axial WS C:62 SL Disc Team is een lichtgewicht carbon racefiets met een endurance geometrie, speciaal ontwikkeld voor dames, speciaal aan het WS C:62 SL model is dat deze versie aerodynamischer is dan de andere Axial modellen, zonder dat dit te kostte is gegaan van de endurance houding. De Axial WS C:62 SL heeft de speciale Cube teamkleuren, welke er ontzettend mooi en bijzonder uitzien, verder heeft de fiets een speciaal dameszadel voor meer comfort,&nbsp; De Axial WS C:62 SL is afgemonteerd met de uitstekende Shimano Ultegra groep en uitstekende Newman, Cube en FSA onderdelen. Zo rij je soepel een rondje door polder, versla je de concurrentie in een sprint op het lokale clubparcours en zet je mede door het lichte frame een toptijd neer in de bergen, of in de Limburgse heuvels. Met de Axial WS C:62 SL Disc kan je ook bij langere fietstochten comfortabel door blijven fietsen dankzij de endurance geometrie.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal, Endurance
€ 2.499,00
Synapse 105 Disc Dames 2020

Cannondale Synapse 105 Disc Dames 2020

<p>De Synapse Womens 105 van Cannondale laat je ultiem comfort ervaren, zonder dat dit en kostte gaat van het rijgedrag en het vermogen om snelle prestaties te leveren. Zo heb je het echt racegevoel en zit je zelfs na uren in het zadel nog steeds comfortabel. Het speciaal ontworpen damesframe en een speciaal dameszadel zorgen dat jij nog beter en comfortabeler op de fiets zit Een Synapse is niet alleen gemaakt om snel mee door de vlakke polder te rijden, integendeel zelfs, met een Synapse rij je comfortabel over kasseien en klim je tegelijkertijd soepel omhoog door het relatief lage gewicht.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano 105
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance
€ 2.499,00

Voor de wielrenner die op zoek is naar pure snelheid:

Deze fietsen zijn gemaakt voor pure snelheid, aan alles is gedacht om de fietsen zo gestroomlijnd mogelijk te maken. Alles om te zorgen dat jij net iets sneller bent dan de rest in de sprint, of de KOM kan pakken op dat ene segment. 

Madone SL 6 2019

Trek Madone SL 6 2019

(2)

<p>De Madone SL 6 is een uitstekende aero fiets die je het echte racegevoel laat ervaren. Met de Madone SL 6&nbsp; heb je een aero fiets die je ook nog eens comfort geeft, maar hij ziet er vooral ontzettend strak uit. Doorat Trek Met een Madone kan je zowel bergop (vanwege het lage gewicht) en op het vlakke goed uit de voeten vanwege het aerodynamische design. Iedereen zal jaloers zijn als ze jou zien fietsen op deze prachtige Madone SL 6!</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Mechanische velgremmen
Type racefiets
Aero

€ 3.999,00

€ 2.799,00
OUTLET
SystemSix Ultegra 2019

Cannondale SystemSix Ultegra 2019

(1)

<p>De SystemSix Ultegra is het meest betaalbare model uit de nieuwste SystemSix serie. Dit wil echter niet zeggen dat deze onder doet voor de andere modellen, want hij is uitgerust met dezelfde technologie&euml;n die Cannondale heeft ontwikkeld om deze racefiets sneller dan ooit te maken. De SystemSix Ultegra is onder andere afgemonteerd met de nieuwste Shimano Ultegra R8020 mechanische schakelgroep, een Fulcrum Racing 400 wielset en een Vision Metron 4D stuur.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Aero

€ 3.999,00

€ 2.799,00
OUTLET
Reacto Disc 5000 2020

Merida Reacto Disc 5000 2020

<p>De Merida Reacto Disc 5000 heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt en is zeer competitief in zijn prijsklasse. Zo heeft deze aerofiets natuurlijk een carbon frame, dat erg stijf is en waarmee je gewicht bespaart. De Reacto Disc 5000 is voorzien van een Shimano Ultegra groepset, waarmee je altijd kan vertrouwen op zeer goede schakelprestaties. De hydraulische schijfremmen zorgen ervoor dat je altijd voldoende remkracht hebt, ook in natte weersomstandigheden. De interne kabelgeleiding zorgt voor bescherming van je kabels en het ziet er bovendien mooi uit.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Aero
€ 2.699,00
Giuliaero Ultegra 2020

Sensa Giuliaero Ultegra 2020

<!-- generated description --><p>De Giuliaero Ultegra 2020 van het merk Sensa heeft de volgende positieve kenmerken:</p><ul><li>Aerodynamisch geoptimaliseerd</li><li>Shimano Ultegra R8000 versnellingsgroep</li><li>Lichtgewicht carbon frame</li></ul><p>Onze testers hebben de volgende negatieve punten ontdekt:</p><ul><li>Banden niet ideaal voor wedstrijdgebruik</li></ul>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Mechanische velgremmen
Type racefiets
Aero

€ 2.249,00

€ 2.049,00

Alle racefietsen tussen de €2000 en €3000:

Zit je nieuwe fiets er nog niet tussen? Kijk dan ook eens naar de andere racefietsen in deze prijsklasse:
Alle racefietsen tussen de €2000 en €3000 zijn hier te vinden.

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: info@12gobiking.nl  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv 

Instagram: @12go_biking 

Strava: @12GO Biking