Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

12GO's Keuzehulp: Racefietsen onder de €1000

12GO's Keuzehulp: Racefietsen onder de €1000

Je hebt besloten een nieuwe racefiets te kopen, het budget is vastgesteld en je hebt wellicht al in je hoofd waar je nieuwe fiets minimaal aan moet voldoen. Vervolgens ga je kijken in de winkels en op internet en ziet dat er wel erg veel keuze is. Met dit blog willen we je helpen makkelijker een keuze te maken zodat jij straks lekker kan gaan fietsen op je nieuwe racefiets! Gezien de grote prijs- en kwaliteitsverschillen in het aanbod hebben we de serie opgedeeld in de volgende prijsklassen:

De populairste racefietsen onder de €1000

1.199,99
25% korting
1.199,99
Waardering:
84%
33% korting
1.299,99
Waardering:
100%
23% korting
Waardering:
96.3333%

Bekijk alle racefietsen voor beginners

Wat je kunt verwachten voor een racefiets van maximaal €1000

Een racefiets in de prijsklasse tot €1000 zijn geen racefietsen waarmee je het snelst de berg op zult komen of de beste schakelprestaties zult ervaren. Het zijn wel uitstekende fietsen om kennis te maken met wielrennen of wanneer je genoegen neemt met een degelijke racefiets. Want degelijk zijn ze zeker, ondanks de prijs.  De verschillen in deze prijsklasse zitten hem voornamelijk in het framemateriaal en de versnellingsgroep. 

Ga snel naar:

Welke type racefietsen zijn er tot €1000? 

Normale (all-round) racefietsen

De meeste fietsen binnen dit segment zijn normale, all-round, racefietsen. Dit zijn fietsen met een gemiddelde geometrie. Dit houdt in dat je niet ver voorover gebogen (aero) of zeer rechtop zit (endurance). Met deze fiets kun je dus alle kanten op maar zul je nergens op uitblinken, maar dat is in dit segment ook niet het hoofddoel. All-round fietsen binnen dit prijssegment zijn geschikt voor ritjes door de polder, heuvels en lokale wedstrijden.

Alle normale racefietsen onder de €1000

De beste normale racefietsen tot €1000

Heren

1.299,99
Waardering:
100%
23% korting
1.175,99
Waardering:
93.0000%
32% korting
1.249,99
Waardering:
96.5000%
32% korting

Dames

Endurance racefietsen

In dit segment zijn ook enkele endurance racefietsen te vinden. Bij endurance fietsen zit je rechterop dan bij een normale fiets, wat het comfort bevordert. Dit maakt de fiets geschikt om lange ritten comfortabel te fietsen. Endurance racefietsen zijn vaak ook uitgerust met bevestigingspunten voor frametassen, wat de fietsen geschikt maakt voor fietsvakanties of bikepacking. 

Alle endurance racefietsen onder de €1000

De beste endurance racefietsen tot €1000

Heren 

Dames 

Framemateriaal

Aluminium frame

Bij een instapfiets kan je er eigenlijk altijd van uit gaan dat het om een aluminium frame gaat. Aluminium is sterk materiaal en is er in verschillende soorten. Zo zit er binnen aluminium frames verschil in gewicht en stijfheid. Een lichter en stijver frame is dan ook vaak kostbaarder.

Alle racefietsen met een aluminium frame onder de €1000

Een frame kan, naast het verschil in gewicht, ook verschillen in mate van stijfheid. Een fiets met een stijf frame ligt strakker op de weg. Dat merk je wanneer je kracht zet op het pedaal, bij een fiets met een stijf frame voel je dat de fiets meteen onder je vandaan wil. De kracht die in je fiets stopt haal je er meteen uit en gaat niet zitten in een frame dat heen en weer beweegt. Bij een stijf frame kan de kracht dus beter overgebracht worden.

+ Gunstig geprijsd
+ Roestvrij
+ Zeer stevig en duurzaam


-  Over het algemeen zwaarder dan carbon
-  Minder stijf dan carbon

De beste aluminium racefietsen tot €1000

Heren 

1.299,99
Waardering:
100%
23% korting
1.175,99
Waardering:
93.0000%
32% korting
1.249,99
Waardering:
96.5000%
32% korting

Dames

Carbon frame

Carbon frames zijn niet te vinden in dit segment, maar toch leggen we graag de voor- en nadelen uit. Carbon frames frames zijn in de meeste gevallen lichter en stijver dan aluminium frames. Carbon kan in allerlei vormen gemaakt worden om de stijfheid en aerodynamica van het frame te verbeteren. Een betere stijfheid zorgt voor een betere geleiding van kracht en een betere wegligging, wat weer zorgt voor meer snelheid. Aan een carbon frame hangt echter wel een hoger prijskaartje. Voor de meeste fietsers voldoet een aluminium fiets ook uitstekend en er zijn ook genoeg wedstrijdrenners die ook met een aluminium fiets rijden.

Alle racefietsen met een carbon frame

+ Lichter dan een aluminium frame
+ Stijver waardoor kracht beter omgezet wordt in snelheid
+ Comfortabel

- Duur in aanschaf

Versnellingsgroep

De versnellingsgroep is een belangrijk om mee te nemen in de keuze voor een nieuwe racefiets. De versnellingsgroep heeft namelijk veel invloed op de schakelprestaties en daarmee het gebruik van de fiets. Een versnellingsgroep bepaalt dus ook deels het fietsplezier, want als je niet lekker schakelt dan kan je ook niet lekker fietsen. De schakelgroep heeft in het segment tot €1000 tevens de meeste invloed op het prijsverschil.

Als de term groep gebruikt wordt, gaat het over alle onderdelen die in verband staan met het schakelwerk en de aandrijving van de fiets. We hebben het dan over:

Deze onderdelen bij elkaar worden een groep of groepset genoemd en worden gebruikt bij de afmontage van fietsen. Meer informatie over de race groepen kan je hier vinden:

Meer lezen over Shimano groepen en versnellingen

In dit prijssegment zijn drie verschillende groepen te vinden: Shimano Claris, Sora en Tiagra. Deze groepen zeggen je wellicht helemaal niks, maar hieronder leggen we ze voor je uit.

*Onder intensief gebruik scharen we: Het rijden in de bergen, lange tochten, wedstrijden, Gran Fondo's, toertochten, heuvels. 

Shimano Claris: ideaal om af en toe een rondje mee te fietsen 

Shimano Claris is ideaal om af en toe een rondje in het weekend te fietsen. Een groot voordeel aan Shimano Claris is dat de groep, en dus de fiets in verhouding goedkoper is dan fietsen met Sora en Tiagra. Die andere groepen schakelen net wat soepeler en hebben een groter bereik. Desondanks is de Claris een geschikte versnellingsgroep voor jou als je af en toe een rondje door de polder maakt. Voor intensief en heuvelachtig gebruik raden we Claris af. Claris maakt namelijk grote stappen tussen versnellingen en de duurzaamheid is niet optimaal.

Alle racefietsen met Claris

+ Voordelig
+ Geschikt voor af en toe een rondje

-  Minder geschikt voor intensief gebruik 

De beste racefietsen met Shimano Claris tot €1000

Heren

949,99
Waardering:
96.5000%
8% korting

Dames

Shimano Sora: de groep om kennis met het wielrennen te maken

Shimano Sora is de ideale groep om kennis met het wielrennen te maken. Shimano Sora schakelt soepel, er zijn 18 versnellingen en het is net iets lichter en duurzamer dan Claris. Met Sora kan je Limburg prima opzoeken, maar zal je in de bergen merken dat de versnellingsgroep wat minder soepel schakelt. Dat wil niet zeggen dat je een fiets met Sora niet gewoon mee kan nemen op je zomervakantie naar de Alpen, want bovenkomen zal je met Sora ook echt wel lukken - als je zelf fit genoeg bent natuurlijk.

Alle racefietsen met Sora

Sora is minder geschikt voor in de bergen omdat het systeem minder soepel schakelt als je veel druk op de pedalen houdt, zoals bergop het geval is. Ook zijn de stappen tussen de versnellingen vrij groot. Aan de andere kant, als je op je gemak op het kleinste versnellinkje naar boven peddelt is er niets aan de hand en voldoet Sora uitstekend. Ben je van plan de fiets intensief te gaan gebruiken, voor bijvoorbeeld toertochten met lange afstanden of fietsen in de bergen? Dan is het aan te raden minimaal een Tiagra groep te nemen. Het is dan wel iets duurder maar dit betaald zich uit in meer versnellingen, duurzamer materiaal en soepeler schakelen.

+ Ideale groep om kennis te maken met het wielrennen
+ Goede prijs/kwaliteit verhouding

- Minder voor intensief gebruik
- Minder geschikt om de bergen mee in te trekken  

De beste racefietsen met Shimano Sora tot €1000

Heren 

1.299,99
Waardering:
100%
23% korting

Dames 

Shimano Tiagra: jaren fietsplezier

Met Shimano Tiagra heb je de beste groep in deze prijsklasse. Je schakelt soepel, hebt 20 versnellingen en de groep is voor zowel het vlakke als in de bergen prima geschikt. Met Tiagra zal je dan ook echt jaren plezier hebben. Met Tiagra kan je zonder problemen kilometers gaan maken, en heb je voor elk terrein de juiste versnelling.

Alle racefietsen met Tiagra

Tiagra is voor het veel wielertoeristen een ideale groep. Alleen wanneer je grote fietsplannen hebt en meerdere keren per week wilt fietsen of bijvoorbeeld Gran Fondo’s of clubwedstrijden denkt te gaan rijden adviseren we je om naar een fiets uit het iets duurdere middensegment met een Shimano 105 groep te kijken. Een onderdeel laten vervangen bij een Tiagra groep is een stuk betaalbaarder dan bij een duurdere groep.

+ Groep voor jaren fietsplezier
+ Hiermee kan je de bergen of heuvels in


- Minder voor grote fietsplannen als lange tochten of wedstrijden
- Een stuk duurder dan Claris of Sora 

De beste racefietsen met Shimano Tiagra tot €1000

Heren 

1.175,99
Waardering:
93.0000%
32% korting

Dames 

Remmen

Mechanische velgremmen

De goedkoopste en lichtste manier om veilig te kunnen remmen op een racefiets is de mechanische velgrem. Dit is een rem, die zoals de naam al zegt, direct contact heeft met de velg van je fiets. Een velgrem is makkelijk in onderhoud en heeft een relatief laag gewicht. Echter heeft het directe contact met de velg het gevolg dat de velg eerder aan vervanging toe is dankzij de slijtage. Tevens zijn de remprestaties van velgremmen minder goed dan schijfremmen, dit verschil merk je vooral in slechte omstandigheden zoals kou of nattigheid.

+ Makkelijk in onderhoud
+ Remblokken zijn niet duur om te vervangen
+ Goedkoper in aanschaf

- Sneller slijten van de velg
- Minder remcapaciteit onder slechte omstandigheden

De beste racefietsen met mechanische velgremmen tot €1000

Heren

1.175,99
Waardering:
93.0000%
32% korting
1.249,99
Waardering:
96.5000%
32% korting

Dames

Mechanische schijfremmen

Eén van de voordelen van schijfremmen is de hogere remkracht ten opzichte van velgremmen. Bij velgremmen is de remkracht niet direct op de velg geconcentreerd, maar rem je door middel van een remschijf. Dit zorgt ervoor dat je velg niet beschadigd en er minder viezigheid tussen de remmen komt in slechte weersomstandigheden.

+ Meer remkracht
+ Geen slijtage van de velg
+ Ruimte voor bredere banden indien je frame het toelaat
+ Meer remvermogen, ook onder slechte weersomstandigheden


- Gewicht, zwaarder dan schijfremmen
- Remblokjes slijten sneller dan velgremblokken
- Speciaal gereedschap nodig voor onderhoud

De beste racefietsen met mechanische schijfremmen tot €1000

Heren

1.299,99
Waardering:
100%
23% korting
949,99
Waardering:
96.5000%
8% korting

Dames

Hydraulische schijfremmen

Hydraulische schijfremmen zul je niet terugvinden in dit segment. Hydraulische schijfremmen zijn eigenlijk in alles beter dan velgremmen. De remkracht is goed te doseren, je velgen slijten niet, zijn duurzaam en bovenal bieden de hydraulische schijfremmen ook goede remkracht in slechte weersomstandigheden. Wil je zo veilig mogelijk op de fiets zitten, zul je dus in een hoger segment moeten kijken voor een racefiets.

+ Gaat lang mee
+ Geen slijtende velgen
+ Remkracht is goed te doseren
+ Ruimte voor bredere banden indien je frame het toelaat
+ Meer remvermogen, ook onder slechte weersomstandigheden
+ Steekas (niet bij alle fietsen)

- Erg gevoelig voor vuil (kan gaan piepen door regen of vuil)
- Gewicht (c.a. 500 gram verschil met velgremmen)
- Remblokjes slijten sneller dan velgremblokken
- Speciaal gereedschap nodig voor onderhoud
- Stuk duurder dan velgremmen

Onderhoud

Belangrijk om te weten is dat de duurzaamheid van de onderdelen mede zal worden bepaald door hoe jij de fiets onderhoudt. Onderhoudsbeurten zijn hier uiteraard van belang; zeker de eerste beurt is heel belangrijk, omdat onderdelen zich zetten en kabels etc. uitrekken door het gebruik. Meer hierover lees je in ons blog: Onderhoud aan je racefiets.

Welke fiets past bij mij?

Om de keuze uit de meer dan vijftig fietsen iets makkelijker te maken hebben we een aantal heren-en damesfietsen geselecteerd per type fietser.

De populairste racefietsen tot €1000:

Als er mensen binnenkomen voor een racefiets is een aantal modellen erg populair. Daarom hebben we de populairste fietsen voor je op een rijtje gezet.

Heren:

Dames:

 

Benieuwd geworden naar al onze racefietsen onder de €1000? 
Bekijk alle racefietsen onder de €1000

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

Top 5 winterbanden voor op de racefiets Top 5 winterbanden voor op de racefiets
De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB De beste fietsverlichting voor de racefiets of MTB

De fietslampen van merken zoals Bontrager, BBB en Lezyne bieden allemaal uitstekende verlichting waarmee je moeiteloos in de donkere dagen je buitentrainingen voort kan zetten. Door de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van LED en accu's zijn er steeds meer krachtige en felle lampen op de markt voor een zeer schappelijke prijs. 

Hoe bepaal ik de juiste bandenspanning voor mijn racefiets? Hoe bepaal ik de juiste bandenspanning voor mijn racefiets?
Steekassen voor de racefiets: de huidige standaard Steekassen voor de racefiets: de huidige standaard