a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a
Datum:
3 oktober 2019
Door:
Steven L
Delen

12GO’s Keuzehulp: Racefietsen boven de €5000

Je hebt besloten een nieuwe racefiets te kopen, het budget is vastgesteld en je hebt wellicht al in je hoofd waar je nieuwe fiets minimaal aan moet voldoen. Vervolgens ga je kijken in de winkels en op internet en ziet dat er wel erg veel keuze is. Met deze blog willen we je helpen makkelijker een keuze te maken zodat jij straks lekker kan gaan fietsen op je nieuwe racefiets!

Wat kan ik verwachten van een racefiets boven de €5000?

Boven de €5000 krijg je echt grote prijsverschillen met fietsen tot wel €12.000 euro, maar wat maakt deze fietsen zo duur en is duurder ook echt beter voor jou? We zetten de grootste verschillen binnen deze prijsklasse voor je op een rijtje. Hierin leggen we uit wat de voor- en nadelen zijn en voor wie een bepaalde fiets geschikt is. In deze prijsklasse zijn drie grote verschillen te zien:

  1. Type racefiets
  2. Versnellingsgroepen
  3. Mechanisch of elektronisch schakelen
  4. Verschil in carbon
  5. Verschil in wielen
  6. Custom fietsen
  7. Welke fiets is geschikt voor mij

Type racefiets

Een fiets is er in verschillende soorten, dit omdat iedereen iets anders verlangt van zijn fiets. Want iemand die lange afstanden rijdt waarbij snelheid geen issue is, of iemand die gebrand is om het kommetje op Strava te pakken en de snelste te zijn in de sprint verwachten echt wel iets anders van een racefiets.

Kort gezegd zijn er 3 soorten fietsen in dit prijssegment: normaal, endurance, en aero fietsen. Elke soort fiets heeft een totaal andere geometrie, zithouding, en doeleinde. Om te bepalen wat het beste bij jou past is het belangrijk om te kijken wat voor fietstochten je gaat rijden. Hieronder is kort uitgelegd waar welk type fiets voor bedoeld is.

Normaal (all-round)

Een normaal frame heeft zoals de naam al zegt een gemiddelde geometrie. Deze fietsen zijn echte all-rounders. Bij deze fietsen zit je niet extreem voorover of rechtop zoals dat bij een aero of endurance fiets wel het geval is. Eigenlijk kan je met deze fietsen alle kanten op zonder dat je gebonden zit aan een bepaalde zithouding. Met deze fietsen rij je een rondje door de polder met vrienden, een wedstrijd op het lokale parcours of een mooie klim in de Alpen, met een all-round fiets kan het allemaal. Bekijk hier alle fietsen racefietsen

Endurance

Met een endurance fiets zit je een stuk rechterop dan bij andere soorten fietsen. Het doel hiervan is dat je veel comfortabeler zit, zodat je ook lange ritten prettig kunt rijden. Als je erg gesteld bent op comfort is een endurance fiets ook echt iets voor jou. Je lichaam zal een endurance fiets erg waarderen. Bekijk hier alle endurance racefietsen.

Aero

De naam zegt het eigenlijk al, alles is gemaakt om zo min mogelijk luchtweerstand te hebben en nog sneller te zijn. Je zit met een aero fiets dan ook erg voorover om de luchtweerstand zo laag mogelijk te houden. Als je de snelste wil zijn in de wedstrijden, of als je de beste tijden op Strava segmenten wil aanvallen is dit het type fiets voor jou. Bekijk hier alle Aero racefietsen.

Versnellingsgroepen

Naast het frame is ook de versnellingsgroep erg van belang. De versnellingsgroep bepaalt of je lekker kan schakelen als je het uiterste vraagt van je fiets. Om te bepalen welke versnellingsgroep jij minimaal moet hebben is het belangrijk om te kijken wat je wel en niet kan met de versnellingsgroep. Om dit duidelijker te maken lichten we de verschillende versnellingsgroepen in deze prijscategorie kort uit.

*Onder intensief gebruik scharen we: Het rijden in de bergen, lange tochten, wedstrijden, Gran Fondo's, toertochten, heuvels. 

Shimano Ultegra (Di2)

Shimano Ultegra is een uitermate goede versnellingsgroep. Deze groep doet qua schakelprestaties weinig onder aan Dura Ace, maar is een stuk beter te betalen. Bijna alle technieken van Dura Ace worden meegenomen, alleen is het materiaal dat gebruikt wordt iets zwaarder. Hierdoor is deze groepset een stuk beter te betalen en zien de onderdelen er iets minder gelikt uit. Deze groep is uitermate geschikt voor de fanatieke wielrenner die veel van zijn materiaal verlangt. De Shimano Ultegra versnellingsgroep is verkrijgbaar met een elektronische (Di2) of mechanische bediening.

Shimano Dura Ace (Di2)

De Shimano Dura Ace groep is het paradepaardje van Shimano. Fietsen afgemonteerd met Dura Ace zie je terug in het profpeloton en bij de fanatieke amateurs voor wie alleen het allerbeste goed genoeg is. De snelheid en de precisie van het schakelen van de Dura Ace groep zijn subliem en het gewicht van de onderdelen is minimaal. Dura Ace is verkrijgbaar met een elektronische (Di2) of mechanische bediening.

Sram Force eTap AXS

SRAM Force is een uitstekende groepset, waarbij dezelfde technologieën zijn gebruikt als bij de SRAM Red groepset. De gebruikte materialen zijn alleen iets goedkoper, waardoor de gehele groepset iets zwaarder is en deze er iets minder gelikt uitziet. Aan de andere kant is deze groepset hierdoor weer een stuk betaalbaarder. Deze groep is vergelijkbaar met Shimano Ultegra.

Sram Red eTap

De Red eTAP groepset is het neusje van de zalm van SRAM. Wat deze groepset zo bijzonder maakt, is het feit dat deze elektronisch én draadloos is. Hierdoor zijn er op je fiets alleen nog maar kabels nodig voor je remmen. De snelheid en de precisie van het schakelen is subliem en daarnaast is het ook nog eens de lichtste elektronische groepset op de markt. 

Sram Red

De SRAM Red groepset behoort, net zoals de eTap groepset, tot de lichtste op de markt. Ondanks dat dit de mechanische versie betreft, zijn de schakelprestaties en kwaliteit van deze onderdelen nog steeds zeer goed.

Elektronisch schakelen

Vanaf €3000 kan je naast 'gewoon' mechanisch schakelen ook elektronisch schakelen. Omdat misschien niet helemaal duidelijk is wat dit nou doet voor jou als wielrenner hebben we kort uitgelegd wat de voordelen zijn van elektronisch schakelen en welke groepen hier onder vallen. 

Wat zijn de voordelen van elektronisch schakelen?

Er zijn twee verschillende mogelijkheden: mechanisch en elektronisch schakelen. Bij mechanisch schakelen trekken de shifters aan het stuur aan een kabel die de voor- of achterderailleur in beweging zet. Bij elektrisch schakelen vindt die mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden. Op de kabels van het mechanisch schakelen kan rek komen, wat resulteert in mindere schakelprestaties. Ook zal de kabel na verloop van tijd vervangen moeten worden. Met elektronisch schakelen zijn de schakelprestaties altijd optimaal en dat zullen ze ook blijven. Het schakelt daarnaast ook een stuk sneller en preciezer dan het mechanisch schakelen.

Welke elektronische schakelgroepen zijn er?

Voor de racefiets worden zowel door Shimano als door Sram en Campagnolo elektronische schakelgroepen gemaakt. Bij Shimano noemen ze het DI2, bij Sram noemen ze het eTap en bij Campagnolo noemen ze het EPS. Shimano DI2 en Campagnolo EPS werken in de basis hetzelfde. Bij Sram eTap zit het net even anders. Met Sram eTap schakel je namelijk niet alleen elektrisch, maar ook draadloos. De elektrische schakelgroepen zijn bestaande schakelgroepen van de verschillende fabrikanten in een elektrische uitvoering. Bij Shimano zijn dat Ultegra DI2 en Dura-Ace DI2. Bij Campagnolo zijn dit Chorus EPS, Record EPS en Super Record EPS. Sram heeft met Force eTap en Red eTap twee elektronische groepsets.

Welke racefietsen zijn afgemonteerd met een elektronische schakelgroep?

De elektrische schakelgroepen worden door de fabrikanten gemaakt vanuit de bestaande versnellingsgroepen in het duurdere segment. De fietsen die voorzien zijn van een elektrische schakelgroep vallen ook in het duurdere segment door de hoge kwaliteit onderdelen. Racefietsen met Shimano DI2, Campagnolo EPS of Sram eTap zijn verkrijgbaar vanaf €2499,-. Alle racefietsen met een elektronische groepset zijn voorzien van een carbon frame.

Verschil in carbon

Wat is carbon?

Carbon is een samengesteld materiaal dat bestaat uit carbonvezels en hars. De gebruikte carbonvezels zijn van invloed op de eigenschappen van het frame, omdat deze de stijfheid en sterkte van het frame bepalen. De keuze voor de gebruikte vezels en het patroon zijn bepalend voor de uiteindelijke prijs van het frame, omdat stijve en sterke vezels nu eenmaal duurder zijn en er in bepaalde structuren meer vezels gebruikt worden. Als er een patroon gekozen is waarbij veel vezels gebruikt zijn, is er ook minder hars nodig om deze ruimtes op te vullen. Deze frames zijn dan ook duurder, omdat de hars goedkoper is dan carbon vezels. 

Wat maakt het verschil in carbon?

Om een frame te maken worden verschillende lagen van het eerder gemaakte composiet materiaal om een latex mal gelegd. Daarbij kan voor ieder gedeelte van het frame een ander soort composiet materiaal gebruikt worden. Zo kan bijvoorbeeld meer stijfheid gecreëerd worden bij het balhoofd en de trapas, terwijl andere delen van het frame, bijvoorbeeld de achterbrug, juist minder stijf worden gemaakt. Hierdoor blijft het comfort behouden maar worden je krachten wel direct overgebracht. Een frame waarbij alleen maar de meest sterke en stijve vezels gebruikt worden zal dus heel erg oncomfortabel rijden.

Hiermee worden ook de verschillen bepaalt tussen een fiets van €5000 en €12000. Bij fietsen boven de €9000 wordt gebruikt gemaakt van de meest stijve en sterke carbonvezels en zo min mogelijk hars. Daarnaast is er een weefpatroon gebruikt waarbij de vezels zo dicht mogelijk tegen elkaar aan liggen. Hierdoor is de fiets wat minder comfortabel, maar wel erg snel, licht en extreem stijf. Je kan deze frames vinden op de echte high-end fietsen: deze hebben we onderaan dit blog op een rijtje gezet. 

Hoe herken ik per merk het verschil in carbon?

Omdat het herkennen van het verschil in carbon lastig is hebben de verschillende merken de verschillende soorten carbon een andere naam gegeven: Zo heeft Trek SL en SLR frames waarbij SLR het lichtere en stijvere frame is. Heeft Cube TL en TLR. En heeft Cannondale BallisTec of Hi-Mod carbon. Ieder merk heeft een eigen naam gegeven aan de verschillende soorten carbon frames. 

Meer informatie over carbon frames is hier te vinden.

Verschil in wielen

Bij fietsen boven de €5000 maken aluminium wielen plaats voor carbon wielen, maar wat is het voordeel van carbon wielen ten opzichte van aluminium wielen, en wat merk je hiervan? Omdat we snappen dat hier vragen over zijn leggen we dit graag kort voor je uit.

De voor en nadelen van carbon wielen

Voordeel van Carbon wielen:
Carbon wielen zijn veel lichter dan aluminium wielen. Daarnaast zijn Carbon wielen een stuk stijver, deze hoge stijfheid zorgt voor een betere wegligging en meer controle. Verder hebben carbon wielen vaak een stuk hogere velgen dan aluminium wielen, vanwege het lichte materiaal kunnen deze veel hoger gemaakt worden. Met carbon wielen kan je echt een aerodynamisch voordeel creëren. Daarnaast is carbon erg sterk en gaan carbon wielen erg lang mee. Samenvattend zijn carbon wielen lichter, stijver en een stuk aerodynamischer dan aluminium wielen. 

Nadeel van Carbon wielen:
Het nadeel van Carbon wielen kan zijn dat de carbon remrand bij slecht weer minder goed remt, bij afdalingen kan een carbon wiel oververhit raken, de oplossing hiervoor is een aluminium remrand, maar dit kost weer gewicht. Doordat steeds meer fietsen zijn uitgerust met schijfremmen speelt dit probleem steeds minder.

Een ander nadeel van de hoge stijfheid is dat bij een crash de carbon wielen het begeven, en onherstelbaar beschadigd raken. Met aluminium wielen is het materiaal in veel gevallen verbogen of zit er een deuk in en is dit nog te herstellen.

Echter zijn hier tegenwoordig prima oplossingen voor: Het accessoire merk van Trek Bontrager heeft hiervoor het Carbon care programma, waarbij je wielen goedkoper kan laten repareren of de wielen zelfs onder garantie kan laten vervangen. Lees hier meer over in ons blog: Bontrager Carbon Care: 2 jaar garantie en meer voordelen.. 

Custom fietsen

In deze prijsklasse is het ook mogelijk om je fiets volledig zelf samen te stellen. "Dit is mijn fiets." Dat kun je met recht zeggen als je je eigen fiets samen stelt. Hoe gaat dat in zijn werk? Onder het genot van een bak koffie, stel jij met een van onze custom specialisten jouw droomfiets samen. Vertel je verhaal. Wat zijn jouw wensen? Welk frame kies je, neem je een standaard kleur of heb je de kleurcodes van je droomfiets al bij je? We kunnen het zo gek maken als jij wilt, jij bepaalt.

Daarna bepalen we de versnellingsgroep, de wielset en de overige onderdelen. We raden je aan om een bikefit voor je nieuwe fiets uit te voeren, zodat jij perfect op de fiets zit. Speciaal voor jou bestellen we de fiets. Bij binnenkomst wordt de fiets in elkaar gezet door onze monteur custom fietsen die zorgvuldig elk onderdeel op het frame monteert. Wij bellen je op wanneer je droomfiets binnen is, stellen hem volledig op je af en jij kan gaan genieten.  Klik hier om zelf je droomfiets samen te stellen.

Welke fiets is geschikt voor mij

Nu de verschillen wat duidelijker zijn is het tijd om te kijken welke fiets bij jou past. We hebben een aantal profielen samengesteld zodat het makkelijker is om een keuze te maken.

Populairste Racefietsen boven de €5000:

Izalco Max Disc 9.7 2020

Focus Izalco Max Disc 9.7 2020

<p>De Focus Izalco Max fietsen is de beste lijn van Focus. Deze fietsen zijn zeer veelzijdig, of je nu je vrienden wilt verslaan in een sprint of bergop wilt knallen: het kan met deze fiets.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra Di2
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Aero
€ 5.999,00
Foil 10 2020

Scott Foil 10 2020

<p>De Scott Foil 10 is een luxe aerofiets met een bijzonder lichtgewicht carbon frame. Dit model is namelijk afgemonteerd met de elektronische Shimano Ultegra groepset, waardoor je over zeer soepele en betrouwbare schakelprestaties beschikt. Daarnaast is deze fiets voorzien van een (semi-)geintegreerd stuur, een Syncros Capital wielset en brede (28mm) Schwalbe One-Guard banden. Dit zorgt ervoor dat deze fiets zowel extreem snel als comfortabel is.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra Di2
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Aero
€ 5.499,00
Madone SL 7 Disc 2020

Trek Madone SL 7 Disc 2020

(2)

De Trek Madone SL 7 Disc is de perfecte fiets voor iedereen die gebrand is op snelheid. De Trek Madone SL 7 Disc springt uit het peleton vanwege zijn iconische vormgeving van de buizen in het frame. Verder is er alles aan gedaan om deze fiets zo licht mogelijk te houden. Er is namelijk gebruik gemaakt van een frame dat bestaat uit 500 Series OCLV Carbon, wat bekend staat om zijn stijfheid. Verder is deze fiets voorzien van een Carbon voorvork, die de eerste trillingen van het wegdek goed kan absorberen. De fiets is uitgerust met carbon velgen, hydraulische schijfremmen en Shimano Ultegra Di2 afmontage.

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra Di2
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Aero
€ 5.999,00

Kom langs voor de beste deal!

Domane SL 7 2020

Trek Domane SL 7 2020

<p>De Trek Domane SL 7 2020 is een erg mooie carbon racefiets die je in staat stelt om lange ritten te maken. De Domane SL 7 2020 is voorzien van een Shimano Ultegra Di2 afmontage, een groepset die je in staat stelt elektronisch te schakelen. Met deze groepset kan je vele kilometers onbezorgd rijden, maar ook in een wedstrijd gaat het schakelen vloeiend. De IsoSpeed op de fiets zorgt ervoor dat je het comfort ervaart van een fiets die meegeeft op terrein met oneffenheden, terwijl de effici&euml;ntie van het stijve racefietsontwerp blijft. De hydraulische schijfremmen op de fiets zorgen ervoor dat je in elk weertype goed kan remmen.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra Di2
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance
€ 5.599,00

Kom langs voor de beste deal!

Cento10 NDR Disc Ultegra DI2 2020

Wilier Cento10 NDR Disc Ultegra DI2 2020

<!-- generated description --><p>De Cento10 NDR Disc Ultegra DI2 2020 van het merk Wilier heeft de volgende positieve kenmerken:</p><ul><li>Stijf uitgebalanceerd frame met fantastische rijeigenschappen</li><li>De unieke actiflex demper zorgt voor extra comfort</li><li>Geschikt voor quick release en steekassen</li><li>Shimano Ultegra Flat mount schijfremmen</li><li>Shimano Ultegra Di2 afmontage</li></ul>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra Di2
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance

€ 8.700,00

Vanaf € 6.900,00

Populairste Aero modellen:

Deze fietsen zijn gemaakt voor pure snelheid, aan alles is gedacht om de fietsen zo gestroomlijnd mogelijk te maken. Alles om te zorgen dat jij net iets sneller bent dan de rest in de sprint, of de KOM kan pakken op dat ene segment. 

Foil 10 2020

Scott Foil 10 2020

<p>De Scott Foil 10 is een luxe aerofiets met een bijzonder lichtgewicht carbon frame. Dit model is namelijk afgemonteerd met de elektronische Shimano Ultegra groepset, waardoor je over zeer soepele en betrouwbare schakelprestaties beschikt. Daarnaast is deze fiets voorzien van een (semi-)geintegreerd stuur, een Syncros Capital wielset en brede (28mm) Schwalbe One-Guard banden. Dit zorgt ervoor dat deze fiets zowel extreem snel als comfortabel is.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra Di2
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Aero
€ 5.499,00
Madone SL 7 Disc 2020

Trek Madone SL 7 Disc 2020

(2)

De Trek Madone SL 7 Disc is de perfecte fiets voor iedereen die gebrand is op snelheid. De Trek Madone SL 7 Disc springt uit het peleton vanwege zijn iconische vormgeving van de buizen in het frame. Verder is er alles aan gedaan om deze fiets zo licht mogelijk te houden. Er is namelijk gebruik gemaakt van een frame dat bestaat uit 500 Series OCLV Carbon, wat bekend staat om zijn stijfheid. Verder is deze fiets voorzien van een Carbon voorvork, die de eerste trillingen van het wegdek goed kan absorberen. De fiets is uitgerust met carbon velgen, hydraulische schijfremmen en Shimano Ultegra Di2 afmontage.

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra Di2
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Aero
€ 5.999,00

Kom langs voor de beste deal!

Reacto Disc 8000-E 2020

Merida Reacto Disc 8000-E 2020

<p>Met de Reacto Disc 8000-E beschik je over een van de snelste fietsen die er op dit moment te verkrijgen zijn</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra Di2
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Aero
€ 6.499,00

Populairste endurance fietsen:

Deze fietsen hebben een endurance geometrie, waardoor je tijdens lange tochten comfortabel zit. Naast deze geometrie hebben deze modellen bredere banden die ervoor zorgen dat je meer controle hebt, waardoor je nog meer comfort ervaart.

Domane SL 7 2020

Trek Domane SL 7 2020

<p>De Trek Domane SL 7 2020 is een erg mooie carbon racefiets die je in staat stelt om lange ritten te maken. De Domane SL 7 2020 is voorzien van een Shimano Ultegra Di2 afmontage, een groepset die je in staat stelt elektronisch te schakelen. Met deze groepset kan je vele kilometers onbezorgd rijden, maar ook in een wedstrijd gaat het schakelen vloeiend. De IsoSpeed op de fiets zorgt ervoor dat je het comfort ervaart van een fiets die meegeeft op terrein met oneffenheden, terwijl de effici&euml;ntie van het stijve racefietsontwerp blijft. De hydraulische schijfremmen op de fiets zorgen ervoor dat je in elk weertype goed kan remmen.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra Di2
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance
€ 5.599,00

Kom langs voor de beste deal!

Cento10 NDR Disc Ultegra 2020

Wilier Cento10 NDR Disc Ultegra 2020

<p>De Wilier Cento10 NDR Disc Ultegra NDR is de nieuwste carbon endurance racer van Wilier. Deze fiets is voorzien van sterk carbon, dat ondanks het lage gewicht toch de stijfheid behoudt. Verder is de Wilier Cento10 NDR uitgerust met de geavanceerde, mechanische schakelgroep van Shimano, de Ultegra groepset. Met deze groepset weet je zeker dat je betrouwbare schakelprestaties hebt, en dat alles soepel zal verlopen. Naast het carbon frame en de schakelgroep heeft Wilier op deze fiets ook hydraulische schijfremmen geplaatst. Deze remmen zorgen ervoor dat je op tijd tot stilstand komt, wat wel handig is als je deze fiets koopt, want reken er maar op dat je met deze fiets hoge snelheden zult behalen.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance

€ 7.800,00

Vanaf € 5.800,00
Cento10 NDR Disc Ultegra DI2 2020

Wilier Cento10 NDR Disc Ultegra DI2 2020

<!-- generated description --><p>De Cento10 NDR Disc Ultegra DI2 2020 van het merk Wilier heeft de volgende positieve kenmerken:</p><ul><li>Stijf uitgebalanceerd frame met fantastische rijeigenschappen</li><li>De unieke actiflex demper zorgt voor extra comfort</li><li>Geschikt voor quick release en steekassen</li><li>Shimano Ultegra Flat mount schijfremmen</li><li>Shimano Ultegra Di2 afmontage</li></ul>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra Di2
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance

€ 8.700,00

Vanaf € 6.900,00
Synapse Hi-Mod Ultegra Di2 Disc 2020

Cannondale Synapse Hi-Mod Ultegra Di2 Disc 2020

<p><span>De Synapse Hi-Mod Ultegra Di2 van Cannondale laat je ultiem comfort ervaren, zonder dat dit en kostte gaat van het rijgedrag en het vermogen om snelle prestaties te leveren. Zo heb je het echt racegevoel en zit je zelfs na uren in het zadel nog steeds comfortabel. Een Synapse is niet alleen gemaakt om comfortabel mee door de vlakke polder te rijden, integendeel zelfs, met een Synapse voel je bijna niks als je over kasseien vlamt en klim je tegelijkertijd soepel een heuvel of berg op door het relatief lage gewicht. </span></p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Ultegra Di2
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance
€ 6.499,00

Fiets zoals een prof:

Altijd al willen ervaren hoe het is om met het beste van het beste te rijden? Met deze fietsen rij je op hetzelfde materiaal als de profs. Beter dan dit ga je niet vinden.

Voor de sprinter:

Madone SLR 9 eTAP AXS 2020

Trek Madone SLR 9 eTAP AXS 2020

(1)

<p>De Trek Madone SLR 9 eTap AXS Disc is misschien wel de allerbeste fiets die Trek op de markt heeft. Alles aan deze fiets klopt! Zo is het frame natuurlijk volledig van carbon en de kabels zijn volledig weggewerkt in het frame. Dit maakt de fiets niet alleen heel aero is, maar dat hij er ook nog eens supersnel uitziet! Dankzij zijn lage gewicht is deze fiets in zowel vlakke als heuvelachtige omgevingen zeer goed te gebruiken. Wanneer je met deze fiets aan komt rijden weet je in iedergeval zeker dat je een enorme voorsprong hebt op de concurrentie! De hydraulische schijfremmen zorgen ervoor dat je altijd voldoende remvermogen hebt en onder alle weersomstandigheden maximale controle over je fiets hebt.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Sram Force eTap AXS
Versnellingen
24
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Aero
€ 11.699,00

Kom langs voor de beste deal!

Systemsix Hi-Mod Dura-Ace Di2 2020

Cannondale Systemsix Hi-Mod Dura-Ace Di2 2020

<p>Als je opzoek bent naar een fiets waarmee je alle concurrentie achter je laat, dan heb je met de SystemSix Hi-Mod Dura-Ace Di2 de ideale fiets gevonden. Niet alleen ziet de SystemSix er heel snel uit, het is de snelste door de UCI goedgekeurde fiets. Voor het 2020 model is het het frame bijna volledige zwart, wat de fiets een speciale uitstraling geeft, de letters Cannondale zijn niet meer zo aanwezig als vorig jaar. De fiets is afgemonteerd met de beste groep van Shimano Dura-Ace Di2, met dit elektronische schakelsysteem is iedere klik met je shifter raak. De kabels zijn volledig weggewerkt in het frame wat de fiets niet alleen nog aerodynamischer maakt, ook de kabels slijten zo minder snel en het geeft een ontzettend mooie uitstraling.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Dura Ace Di2
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Aero
€ 10.499,00

Voor de klimmer:

Emonda SLR 9 AXS eTap Project One 2020

Trek Emonda SLR 9 AXS eTap Project One 2020

<p>Dit is de &Eacute;monda SLR 9 Disc, het absolute topmodel uit de &Eacute;monda SLR serie. Het frame van deze fiets is gemaakt van zeer stijf en licht 700 Series OCLV carbon, waardoor elke pedaalslag raak is.&nbsp;Naast het feit dat dit de een van de lichtste fietsen met schijfremmen is die Trek maakt, is deze racefiets ook nog eens afgemonteerd met de meest hoogwaardige componenten die er op dit moment te verkrijgen zijn. Hierbij moet je denken aan een draadloze en de&nbsp; beste groepset van SRAM, de RED eTap AXS groepset, een Bontrager Aeolus XXX 2 wielset en een Bontrager XXX ge&iuml;ntegreerde stuur/stuurpen-combinatie. Wanneer je alleen genoegen neemt met het allerbeste en graag het tempo bepaalt op de zwaarste beklimmingen dan is dit d&eacute; fiets voor jou!</p> <p></p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Sram Force eTap AXS
Versnellingen
24
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal, Klimfiets
€ 10.599,00

Kom langs voor de beste deal!

Zero SLR Disc Superlight Custom

Wilier Zero SLR Disc Superlight Custom

<p>Dit is de configuratie voor de Wilier Zero SLR Superlight versie, de Superlight vesie kenmert zich door afmontage van de hoogste kwaliteit (Shimano Dura-ace DI2 of&amp;nbsp;SRAM RED AXS), Wilier Triestina ULT38KT Carbon Tubolar wielset en een lichter zadel (Selle Italia SLR Boost Carbon Kit). Net zoals bij de reguliere versie is er keuze uit 3 verschillende kleurstellingen, zijnde; velvet red, black/white en admiral blue.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Dura Ace Di2, Sram Red eTap AXS
Versnellingen
22, 24
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal, Klimfiets
Vanaf € 11.100,00

De perfecte all-rounder:

Addict RC Ultimate 2020

Scott Addict RC Ultimate 2020

<p>De Scott Addict RC Ultimate is het absolute topmodel van de Addict-serie. Dit is een fiets met een heel stijf carbon frame, waardoor deze fiets ontzettend stijf en sterk is. Op deze fiets zit de net uitgebrachte SRAM Red eTap AXS groepset, waarmee kunt genieten van de allerbeste technologie. Deze groep schakelt elektronisch en beide bladen zijn stijlvol opgebouwd uit &eacute;&eacute;n geheel vanuit de crank.&nbsp;SRAM zegt dat dit groepset tot wel 50% duurzamer is dan de Sram Red eTap groepset, die ook al erg duurzaam is. Deze groep heeft een Flat Top ketting; dit betekent dat hij aan de bovenkant plat is, waardoor er sneller, soepeler en stiller geschakeld kan worden. De Addict RC Ultimate is voorzien van hydraulische schijfremmen, zodat je in alle weersomstandigheden op voldoende remkracht&nbsp;kan rekenen. De fiets is aangekleed met de allerbeste componenten van Syncros en een supersnel Zipp 202 NSW wielset. Deze fiets is gemaakt om mee te vlammen!</p> <p></p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Sram Red eTap AXS
Versnellingen
24
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal, Klimfiets
€ 11.999,00
SuperSix Evo Hi-Mod Disc Dura Ace Di2 2020

Cannondale SuperSix Evo Hi-Mod Disc Dura Ace Di2 2020

<p>Ook in 2020 is er een nieuwe SuperSix Evo Hi-Mod, nog lichter, nog aerodynamischer en tegelijkertijd is er gezorgd voor meer comfort. De SuperSix is de ideale fiets voor elke renner die opzoek is naar snelheid op zowel het vlakke als bergop, zonder dat je al te veel inlevert op comfort. Niet voor niets is dit de fiets waarmee de profs van EF Education First de bergen mee ingaan en succes mee boeken in de grote rondes.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Dura Ace Di2
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Normaal, Klimfiets
€ 10.499,00

De fiets voor op kasseien:

Domane SLR 9 2020

Trek Domane SLR 9 2020

<p>De Trek Domane SLR 9 2020 is een erg mooie carbon racefiets die je in staat stelt om naar jouw rijstijl lange ritte te maken. Het SLR carbon waarvan het frame van deze fiets is gemaakt is nog stijver en lichter dan het SL carbon. De Domane SLR 9 2020 is voorzien van een Shimano Dura-Ace Di2 afmontage, de allerbeste Shimano groepset die je in staat stelt elektronisch te schakelen. Met deze groepset kan je vele kilometers onbezorgd rijden, maar ook in een wedstrijd gaat het schakelen vloeiend. Het is ook nog eens het lichtste en meest duurzame groepset van Shimano. De IsoSpeed aan de voorkant op de fiets zorgt ervoor dat je het comfort ervaart van een fiets die meegeeft op terrein met oneffenheden, terwijl de effici&euml;ntie van het stijve racefietsontwerp blijft. De verstelbare IsoSpeed aan de achterzijde maakt het mogelijk om de mate van flexibiliteit op je persoonlijke rijstijl en het terrein af te stellen, waardoor je kunt kiezen uit een stijvere of meer comfortabele fiets in vergelijking met de huidige Domane. De totale toename in verticale flexibiliteit is 14% als de schuifregelaar in de laagste stand staat. Deze fiets is aangekleed met de allerbeste lichtgewicht Aeolus XXX wielen, de carbon wielen die erg stijf en aerodynamisch zijn.</p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Shimano Dura Ace Di2
Versnellingen
22
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance
€ 11.099,00

Kom langs voor de beste deal!

Synapse Hi-Mod Red eTap AXS Disc 2020

Cannondale Synapse Hi-Mod Red eTap AXS Disc 2020

<p><span>De Synapse Hi-Mod Red eTap AXS van Cannondale laat je ultiem comfort ervaren, zonder dat dit en kostte gaat van het rijgedrag en het vermogen om snelle prestaties te leveren. Zo heb je het echt racegevoel en zit je zelfs na uren in het zadel nog steeds comfortabel. Een Synapse is niet alleen gemaakt om comfortabel mee door de vlakke polder te rijden, integendeel zelfs, met een Synapse voel je bijna niks als je over kasseien vlamt en klim je tegelijkertijd soepel een heuvel of berg op door het relatief lage gewicht. </span></p>

Framemateriaal
Carbon
Versnellingsgroep
Sram Red eTap AXS
Versnellingen
24
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type racefiets
Endurance
€ 9.999,00

Alle racefietsen vanaf €5000

Zit je nieuwe fiets er nog niet tussen? Kijk dan ook eens naar de andere racefietsen in deze prijsklasse:
Alle aero racefietsen boven de €5000
Alle endurance racefietsen boven de €5000
Alle normale(all-round) racefietsen boven de €5000
Alle Racefietsen vanaf €5000 

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: info@12gobiking.nl  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.
Facebook: @12gobikingbv 

Instagram: @12go_biking 

Strava: @12GO Biking