Kick-off fietsseizoen - Korting op 500+ producten ›

Toggle Nav
Winkelwagen

De nieuwe Shimano Cues versnellingen, wat is het en wat betekent het voor jouw fiets?

Shimano produceert al meer dan 100 jaar versnellingen voor alle soorten fietsen. Door de jaren heen zijn er allerlei verschillende groepen op de markt gebracht, iedere groep voor een ander type gebruik en de onderdelen waren lang niet altijd met elkaar uitwisselbaar. Met de Shimano Cues versnellingen komt daar verandering in.

Eenvoud als basis voor Shimano Cues

Bij Shimano zijn onderdelen over het algemeen geschikt voor een specifiek aantal versnellingen. Als je een 9-speed groep hebt, moeten daar bijvoorbeeld altijd 9-speed derailleurwieltjes op. Met de Shimano Cues versnellingen worden de onderdelen uitwisselbaar met elkaar. Je kunt dezelfde ketting, derailleurwieltjes of crankstellen gebruiken voor 9, 10 en 11-speed groepen. Dat maakt het wel zo makkelijk!

Shimano Cues versnellingsgroep

Eenvoud door uniformiteit

Wat de Shimano Cues groep met name eenvoudig maakt is de gelijke tandafstand voor alle aantallen versnellingen. Een 9-speed groep heeft dus net zo veel afstand tussen de tandjes zitten als een 11-speed groep. Deze uniformiteit zorgt dat je voor alle aantallen versnellingen gewoon dezelfde ketting of derailleurwieltjes kunt gebruiken.

Veelzijdige versnellingsgroep

Shimano Cues is niet alleen gericht op eenvoud, maar ook bij uitstek op veelzijdigheid. De Cues groep wordt namelijk geschikt voor ieder type fiets. Door de grote variatie aan opties kun je de Cues groep zowel op e-bikes als mountainbikes en hybride fietsen terugvinden.

Shimano Linkglide technologie voor duurzaamheid

Met iedere versnellingsgroep wil je dat de duurzaamheid minstens net zo goed is als de schakelprestaties. Shimano waarborgt met de Shimano Cues groepen een goede duurzaamheid door gebruik te maken van de Linkglide technologie.

Hogere en bredere tandjes op de tandwielen

Tandwielen die geschikt zijn voor de Linkglide technologie hebben hogere en bredere tandjes. Deze vorm van tandjes zorgt dat de ketting altijd perfect op het tandwiel valt, wat zorgt voor soepelere schakelprestaties. Soepele schakeling zorgt voor minder slijtage van de onderdelen, waardoor de groep als geheel duurzamer is.

Gemaakt voor dagelijks gebruik

De Shimano Cues versnellingen zijn gemaakt voor intensief gebruik. Denk bijvoorbeeld aan je elektrische fiets of woon-werk hybride. Hier is ook aan gedacht bij de ontwikkeling. De groep heeft namelijk de duurzaamheid die je van een alledaagse versnellingsgroep mag verwachten.

Specificaties van de Shimano Cues groep

  • Bedoeld als mid-tier versnellingsgroep voor alledaags gebruik
  • Uitwisselbare onderdelen voor alle aantallen versnellingen
  • 9, 10 en 11-speed mogelijkheden
  • Linkglide technologie voor soepel schakelen en duurzaamheid

Wanneer kan ik een fiets kopen met Shimano Cues?

Vanaf het modeljaar 2024 verwachten we de eerste fietsen met Shimano Cues versnellingen te zien. Met name elektrische fietsen, alledaagse hybride fietsen en de voordeligere mountainbikes zullen uitgerust worden met Shimano Cues onderdelen.

Kan ik nog met een Alivio, Acera, Altus of Deore groep rijden?

Uiteraard kan je gewoon nog doorfietsen met je Alivio, Acera, Altus of Deore versnellingen. Hier blijven de vervangingsonderdelen ook gewoon voor beschikbaar. Op termijn zullen deze groepen echter niet meer te vinden zijn op nieuwe fietsen.

Kan ik ook een racefiets kopen met Shimano Cues versnellingen?

Vooralsnog is er nog geen variant op de Shimano Cues versnellingen die geschikt is voor racefietsen. In de toekomst is het mogelijk dat er ook een variant komt van de Cues groep die de Shimano Sora, Claris en Tiagra groepen vervangt.

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van dit blog vragen? Stel ze gerust.

Mail: [email protected] / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media.

   

Gerelateerde berichten

In 6 stappen zelf je achterderailleur afstellen! In 6 stappen zelf je achterderailleur afstellen!
In 7 stappen zelf je voorderailleur afstellen! In 7 stappen zelf je voorderailleur afstellen!

In dit blog wordt in 7 stappen uitgelegd hoe je zelf een voorderailleur kan afstellen. Het is verstandig om eerst de achterderailleur af te stellen en daarna de voorderailleur.

Mountainbike afmontage: Shimano groepen en versnellingen voor de MTB Mountainbike afmontage: Shimano groepen en versnellingen voor de MTB
1x11 en 1x12 versnellingsgroepen: Alles wat je moet weten 1x11 en 1x12 versnellingsgroepen: Alles wat je moet weten