Tacx Neo 2T Fietstrainer

OKTOBERFEST
Plus- en minpunten
 • Stilste fietstrainer van dit moment
 • 2200 Watt vermogen
 • Helling simulatie tot 25%
 • Geen calibratie nodig
 • Alleen 135x10 en 135x12 assen hebben een adapter nodig

Beschrijving

De Tacx Neo 2T is de meest krachtige, realistische, nauwkeurige en stille fietstrainer tot op heden! De motor van de Neo heeft een volledige redesign gehad, waardoor je een meer realistische rijervaring hebt, een hogere wattage en bovenal een stille trainer. De Neo behoudt unieke kenmerken als de Road feel, Dynamic inertia en Descent simulation. Wat wel nieuw is, is dat de trainer te koppelen is aan verschillende fietscomputers door middel van ANT+. En vanzelfsprekend is de trainer aan je favoriete apps te koppelen.

De Neo 2T is extreem stil dankzij het vernieuwde ontwerp van de motor. De interne onderdelen hebben een nieuw ontwerp gekregen waardoor er minder geluid ontstaat door het verstoren van de lucht en trillingen op lage cadans zijn ook verminderd. Je hoeft hierbij echter niet op prestaties in te leveren. De Neo 2T heeft namelijk een maximaal vermogen van 2200 Watt!


Ook aan realisme is geen gebrek met de Tacx Neo 2T. De fietstrainer kan hellingshoeken tot wel 25% simuleren. Daarbij komt, als je bergop gaat, moet je ook weer bergaf. Dit is ook meegenomen met de Neo 2T. De trainer herkent wanneer je afdaalt en zal hier je snelheid en weerstand op aanpassen. De Road Feel functie wordt ook gewoon behouden op de Neo 2T. Deze functie zorgt dat je trillingen van het wegdek ook voelt als je op de trainer zit. Rijd je op Zwift een stuk over kasseien, dan voel je dit oop op de trainer. De Dynamic Inertia functie zorgt ervoor dat de weerstand die je ervaart zo realistisch mogelijk is.

Je kunt daarnaast ook je eigen prestaties analyseren met deze trainer. De ingebouwde Pedal Stroke Analysis meet hoe je de kracht verdeelt over een pedaalomwenteling, waardoor je kan werken naar een gelijkmatige verdeling van de kracht over een hele omwenteling. Deze data wordt gemeten met twee sensoren die op de trainer zijn bevestigd. Je kunt vervolgens de data aflezen op bijvoorbeeld je Garmin Edge fietscomputer.

De Neo 2T is onderhoudsvrij! Je hoeft op deze trainer niks te calibreren, aan te passen of te onderhouden dankzij het vernieuwde ontwerp zonder interne transmissies. Dit zorgt er ook voor dat de overbrenging van kracht extreem nauwkeurig, met een afwijking van midner dan 1%. Je kunt met de Tacx Neo 2T dus gelijk opstappen en lekker fietsen. Dit wordt nog verder versterkt doordat eigenlijk iedere fiets op de trainer past. Alleen voor 135x10 en 135x12 assen heb je een adapter nodig, voor alle andere assen niet!

De Neo 2T is ook op zichzelf te gebruiken, zonder dat hier een energiebron bij nodig is. Je kunt op deze trainer dus warm fietsen voor een wedstrijd, met het gevoel dat je gewoon over een vlakke weg rijdt. 

Met de Tacx Neo 2T wil je niets anders meer dan lekker fietsen. Met de vrijwel grenzeloze mogelijkheden is de winter in een oogwenk voorbij en laat je de concurrentie in het nieuwe seizoen alleen nog maar je achterwiel zien. De Neo 2T is de stilste, krachtigste en meest realistische Direct Drive fietstrainer van dit moment!

LET OP: Je zult zelf nog een cassette moeten aanschaffen!

Bekijk de volgende categorieën: Fietstrainers , Oktoberfest Kleding, Onderdelen en Accessoires , Oktoberfest Accessoires

Handige informatie

Test deze trainer in onze winkel!

Als je van plan bent een fietstrainer aan te schaffen dan drukken wij je op het hart om deze trainer ook te testen. Wij selecteerden de meest populaire modellen en hebben ze voor je klaar staan in testopstelling. Terwijl jij de trainers uitprobeert vertellen wij je graag meer over de mogelijkheden en de beste keuze voor het door jou gestelde budget.

Keuzehulp: welke fietstrainer is het beste voor jou?

In deze fietstrainer koopgids vertellen we alles over de nieuwste fietstrainers. We vergelijken de meest populaire modellen in vier verschillende segmenten. We bespreken alle trainers, in iedere prijsklasse, die dit seizoen verkrijgbaar zijn.

Interactief trainen: wat heb je nodig?

Om een interactieve trainer optimaal te benutten en apps als Zwift of TrainerRoad te kunnen gebruiken heb je naast de trainer zelf vaak nog een aantal accessoires nodig.

Past mijn fiets op deze trainer?

Met name als je een fiets met steekassen hebt is het belangrijk om te controleren of jouw fiets met een trainer te combineren is. Bekijk de specificaties van het product of doorloop het stappenplan op ons blog om te bepalen of jouw fiets op deze trainer past.

Specificaties

Algemeen

Type fietstrainer

Basis trainer: Zonder mogelijkheid te koppelen of met software aan te sturen.

 

Interactieve trainer: Volledig aan te sturen en uit te lezen via software.

 

Rollenbank: Een alternatief op traditionele trainers, realistisch fietsgevoel.

 

Smart trainer: Trainingen hiermee zijn uit te lezen via software maar de trainer kan niet aangestuurd worden.

 • Interactieve trainer
Plaatsing fiets
 • Direct drive
Fietstrainer rem

Magneetrem: Simpele rem welke vaak via een schakelaar bediend wordt. De directe druk op de buitenband zorgt voor de weerstand.

 

Vloeistofrem: Dankzij de vloeistof zijn deze remmen erg stil. De weerstand kan handmatig niet worden aangepast.

 

Elektrorem: Werken hetzelfde als magneetremmen maar hebben dan elektronische functies zoals het aansturing en uitlezen van de trainer. Ook kunnen deze remmen veel hogere weerstanden aan dan magneetremmen.

 

Motorrom: Alleen bij Tacx trainers te vinden, wordt gebruikt bij de krachtigste trainers voor hoge weerstand en stijgingssimulatie.

 • Elektrorem
Bediening

Handmatige schakeling is vaak door middel van een schakelaar op het stuur.

 

Door software zijn trainers die door middel van apps en pc software worden aangestuurd en weerstanden aanpassen.

 

Progressieve bediening is als de trainer vanzelf zwaarder zal gaan fietsen naarmate er harder gefietst wordt.

 • Door software
Te koppelen via
 • ANT+
 • Bluetooth
Netspanning nodig
 • Nee
Stijgingspercentage
 • 25%
Geschikt voor steekas
 • Ja
Maximale Vermogen
 • 2200 Watt
Te gebruiken met Zwift
 • Ja
Test en koop in de winkel

Als je van plan bent een fietstrainer aan te schaffen dan drukken wij je op het hart om deze trainer ook te testen. Wij selecteerden de meest populaire modellen en hebben ze voor je klaar staan in testopstelling.

Terwijl jij de trainers uitprobeert vertellen wij je graag meer over de mogelijkheden en de beste keuze voor het door jou gestelde budget.

 • Ja

Vermogen

Besturing

Technische specificaties

Productvragen

Nog geen vragen gesteld. Ben de eerste die de vraag stelt!

Vraag over dit product? Vul het onderstaande formulier in, neem contact op per mail/telefoon of kom langs in de winkel.

Stel je vraag!

Je vraag wordt getoond na goedkeuring.