Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Alles over Shimano e-bike middenmotoren

Alles over Shimano e-bike middenmotoren

Hoewel de meeste elektrische fietsen zijn uitgerust met Bosch motoren, zien we tegenwoordig ook steeds meer elektrische fietsen met Shimano motor. Shimano is de grootste concurrent van Bosch als het gaat om e-bike motoren en dat is niet voor niets. Veel fietsfabrikanten kiezen voor Shimano motoren vanwege de goede kwaliteit en het feit dat veel fietsen ook al worden afgemonteerd met schakel en/of remsystemen van dit merk. De Shimano motoren zijn natuurlijk perfect afgestemd op deze andere Shimano onderdelen.

Hoogste tijd om alle Shimano motoren uit te lichten. Het merk kent op dit moment vier verschillende middenmotoren. E-bikes met Shimano E5000 motor zien we net als elektrische fietsen met Shimano E6100 motor vooral terug in de stad of op elektrische hybride fietsen waar je een goede toertocht op kunt rijden. De krachtige Shimano EP6 middenmotor verschijnt vooral op elektrische hybride fietsen en elektrische trekkingfietsen waarmee je de heuvels in kunt of op onverhard terrein kunt rijden. Dan hebben we als laatste nog de echte krachtpatser over; de Shimano EP8 middenmotor. Deze motor vind je veelal terug op elektrische mountainbikes waarmee moeilijke trails in de bergen overwonnen moeten worden.

Alle Shimano motoren kun je naar je eigen voorkeuren instellen via de E-Tube App. Via deze app kun je tevens je ritgegevens inzien en nieuwe routes plannen. De routes kun je inladen op je e-bike display of je plaatst je telefoon in een telefoonhouder op je stuur zodat je de navigatie van de app af kunt lezen.

Bekijk hier alle fietsen met een Shimano motor in onze collectie.

Shimano E5000: voor alledaagse ritten

De E5000 middenmotor is de lichtste en stilste e-bike motor van Shimano. Deze motor is perfect voor dagelijkse ritten naar bijvoorbeeld werk of afspraken in de stad. De motor weegt slechts 2,5 kilogram, heeft een koppel van 40 Nm en een ondersteuning van 200%. Dat is meer dan voldoende voor het vlakke Nederlandse landschap. Elektrische fietsen met E5000 middenmotor bieden je genoeg ondersteuning om fris op je bestemming aan te komen terwijl je toch lekker buiten in beweging bent. Dat nodigt uit om vaker de fiets te pakken.

Bij deze motor kun je wisselen tussen drie typen ondersteuning; Comfort, Sportive of Custom. Comfort biedt een natuurlijke en zuinige ondersteuning, Sportive is wat feller, met een hoger koppel voor acceleratie en klimmen. Bij Custom kun je de software precies zo instellen als jij zelf wilt.

5.493,89
Waardering:
90%
TOPDEAL
3.999,99
Waardering:
92%
TOPDEAL
2.599,99
Waardering:
93%
TOPDEAL
2.899,99
Waardering:
100%
TOPDEAL

Bekijk hier alle elektrische fietsen met een E5000 motor in onze collectie.

Shimano E6100: de upgrade

Met een elektrische fiets met E6100 middenmotor kun je nog net even verder, harder en gemakkelijker naar je bestemming fietsen. De motor is met een maximaal koppel van 60 Nm een stuk krachtiger dan de E5000 motor. Waar de E5000 net tekort kan schieten bij langere afstanden en klimmetjes, merk je dat de E6100 hier op zijn best is. Met deze motor kun je zelfs af en toe een stukje off-road rijden. Aan de 200% ondersteuning heb je voldoende om heerlijk ontspannen rond te toeren.

De Shimano E6100 motor wordt meestal gecombineerd met een handmatig schakelsysteem maar kan tevens in combinatie met een Di2 Nexus of Alfine 8-speed versnellingsnaaf worden gebruikt.Hiermee kun je handmatig of automatisch schakelen. De automatische functie zorgt ervoor dat je altijd in de goede versnelling zit en je de motor zo zuinig mogelijk gebruikt. In combinatie met Di2 biedt het E6100 systeem bovendien de unieke Start Mode functie: als jij remt schakelt het systeem automatisch terug.

5.493,89
Waardering:
90%
TOPDEAL
3.999,99
Waardering:
92%
TOPDEAL
2.599,99
Waardering:
93%
TOPDEAL
2.899,99
Waardering:
100%
TOPDEAL

Bekijk hier alle elektrische fietsen met een E6100 motor in onze collectie.

e8000 motor

Shimano EP6 (EP600): op avontuur

De EP6 en EP8 middenmotoren van Shimano zijn perfect voor e-mountainbikes. De Shimano EP6 (ook wel EP600) motor wordt echter ook op elektrische trekkingfietsen en elektrische hybride fietsen geplaatst. Het is fijn als deze fietsen over een krachtige motor beschikken wanneer je off-road paden wilt ontdekken of pittige klimmetjes tegenkomt in je ritten. Dat kan namelijk allemaal met het maximaal koppel van 85 Nm.

Deze motor kent vier ondersteuningsstanden; Walk, Eco, Trail en Boost. Je kunt de mate van ondersteuning tevens aanpassen in de E-Tube app. Hierop stem je ook de instellingen voor Auto Shift en Free Shift af. Deze technologie die in combinatie met Di2 (elektrisch schakelen) werkt biedt extra functies in het schakelen. In de Free Shift stand schakel je zelfstandig. In de Auto Shift stand bepaald de intelligente sensortechnologie wat de beste versnelling is aan de hand van je trapfrequentie, koppel en snelheid. Elektrische fietsen met Di2 bieden nog meer rijcomfort dankzij de extra schakelfuncties en soepele werking.

4.199,99
TOPDEAL
4.399,99
Waardering:
99%
TOPDEAL
119,99
17% korting

Bekijk hier alle elektrische fietsen met een EP6 motor in onze collectie.

Shimano EP8 (EP801): de krachtpatser

De Shimano EP8 motor is echt het beste van het beste onder de Shimano e-bike motoren. Op dit moment is de EP801 motor de nieuwste editie van de EP8 lijn. Deze motor heeft net als de EP6 motor een maximaal koppel van 85 Nm en daardoor kun je zeggen dat beide motoren net zo krachtig zijn. Daarnaast zijn ook de ondersteuningsstanden en de opties voor Auto- en Free Shift hetzelfde en kun je de EP801 motor gebruiken in combinatie met Di2. Wel is de EP801 met haar 2,6 kilo nog 300 gram lichter dan de EP6 motor en werkt alles net even soepeler en preciezer. Deze motor zie je dan ook vooral op elektrische mountainbikes waarbij een lichte motor gewenst is en de beste schakelprestaties nodig zijn. Met deze mountainbikes is geen trail of klim meer te gek; dankzij de extra ondersteuning tot wel 400% kun je echt alle kanten op met deze motor.

4.699,99
24% korting
4.699,99
TOPDEAL

Bekijk hier alle elektrische fietsen met een EP8 motor in onze collectie.

 

Meer weten over de kracht van je motor? Lees dan ons blog!

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?

Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen. Aan een grotere accu hangt echter ook een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt overigens niet alleen af van de accucapaciteit; uiteindelijk bepaalt de mate van ondersteuning die je van de motor vraagt hoelang je met de accu doet.
In deze blog vertellen we je meer over de verschillende accugroottes en de bijbehorende actieradius zodat je straks precies weet welke accu het beste bij jou past. Daarnaast delen we een paar tips om zuiniger met je accu om te gaan, zodat je zo veel mogelijk kilometers kunt maken met jouw gekozen accu.

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud.