Italiaanse kledingmerken 20% korting -  t/m ma 29 mei ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Maattabel: Welke maat kinderfiets is geschikt voor mijn kind?

Kinderfietsen zijn er in veel verschillende soorten en maten. In dit blog wordt beschreven hoe je de maat bepaalt van een kinderfiets. Ook hebben wij onze collectie kinderfietsen aan de hand van deze maattabel op een rij gezet om u verder te helpen in uw keuze!

Ga direct naar: Maattabel kinderfietsen / Assortiment / Wanneer kan mijn kind op een volwassen fiets?

De maten van kinderfietsen worden uitgedrukt in de afmeting van de wielen gemeten in inches. De kleinste maat kinderfiets is een 12 inch fiets, deze fiets heeft dus wielen van 12 inch. Vanaf 12 inch worden (de wielen van) de fietsen steeds 2 inch groter, dus 14, 16, 18, 20, 22, 24 inch, de grootste maat is een 26 inch. Fietsen met een wielmaat van 28 inch worden een volwassenfiets genoemd.

Kinderfiets Cortina

Maattabel kinderfietsen

De juiste maat kinderfiets is te bepalen aan de hand van de lichaamslengte en de kledingmaat. 

Zoals in de tabel is te zien, kunnen kinderen ongeveer 10 cm groeien in een fiets. Daarna wordt een fiets vaak te klein. Veiligheid is het voornaamste punt als het gaat om je kind en fietsen. Als er te lang met een kleine fiets gereden wordt, kunnen de knieën het stuur raken. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Ook een te grote fiets zorgt weer voor gevaar doordat uw kind te weinig controle kan uitoefenen op de fiets. 

Assortiment kinderfietsen

12 inch kinderfiets

Jong geleerd, oud gedaan! Kinderen kunnen vanaf ongeveer 2 jaar beginnen met fietsen op een 12 inch fiets. Er zijn 12 inch kinderfietsen als loopfiets en als fiets met pedalen en een aandrijflijn. Het is aan te raden om kinderen jong kennis te laten maken met een loopfiets. Hierdoor ontwikkelt het evenwichtsorgaan waardoor de overgang naar een echte fiets met aandrijflijn gemakkelijk is. 

16 inch kinderfiets

De 16 inch fietsen zijn normaliter geschikt voor kinderen van 105 cm tot 115 cm. Dit is een veel gebruikte maat, omdat de meeste kinderen van een 12 inch kunnen overstappen naar een 16 inch. Deze fietsen worden in verschillende uitvoeringen gemaakt, zoals transportfietsen en fietsen met een sportieve uitstraling. Dit is de grootste maat waar zijwieltjes op passen.

18 inch kinderfiets

De volgende maat is de 18 inch fiets, deze fiets is geschikt voor kinderen van 5 t/m 7 jaar. Op deze leeftijd kunnen kinderen vaak al goed fietsen. De maat 18 inch kan door sommige kinderen worden overgeslagen. Dit kan als een kind in korte tijd veel is gegroeid.

20 inch kinderfiets

De 20 inch fiets is een veelvoorkomende fiets voor kinderen van 6 t/m 8 jaar. Dit is de eerste maat waarin veel verschillende type fietsen worden gemaakt, zoals transportfietsen, sportieve stadsfietsen, en mountainbikes. Bij de 20 inch fietsen is er ook keuze in het type remmen en versnellingen.

399,- 579,-
31% korting
519,- 580,-
Waardering:
100%
11% korting
399,-
Waardering:
90.0000%
399,-

22 inch kinderfiets

Maat 22 inch is een tussenmaat die geschikt is voor kinderen van 120cm – 130cm. In deze maat is er keuze uit verschillende stadsfietsen, maar er worden geen racefietsen en mountainbikes gemaakt.

24 inch kinderfiets

De fietsen in maat 24 inch zijn geschikt voor kinderen van 8 t/m 11 jaar. Kinderen van 125cm tot 140 passen mooi op deze fietsen. Er zijn tientallen fietsen beschikbaar in maat 24 inch. Het assortiment 24 inch kinderfietsen is het grootst van alle kinderfietsen. 

399,- 579,-
Waardering:
100%
31% korting
479,- 529,-
9% korting
539,- 605,-
11% korting
429,- 529,-
Waardering:
100.0000%
19% korting

26 inch kinderfiets

De 26 inch fietsen zijn de fietsen in de grootste kindermaat. Vanaf een lengte van 140 cm passen kinderen op deze fietsen. Soms wordt deze maat overgeslagen en wordt er direct gekozen voor een 28 inch fiets.

499,- 549,-
Waardering:
96%
9% korting
499,- 549,-
9% korting
569,-
549,-

Wanneer past mijn kind op een volwassen fiets?

In de maattabel staat ook de 28 inch fiets, dit is de inchmaat van volwassen fietsen. Dat betekent dat een kind vanaf 150 cm meestal op een volwassen fiets past. Volwassen fietsen zijn er ook in verschillende hoogtes. De maat wordt hier bepaald door het aantal centimeters dat de zitbuis lang is. De kleinste 28 inch fiets heeft een zitbuis van 46 cm. Deze fiets is al geschikt voor personen met een lengte van 1.48m.

Het is verstandig om de fiets te komen passen bij ons in de winkel. In de winkel is er een speciale kindertestbaan. Bij een kinderfiets is het belangrijk dat het kind goed met de voeten bij de grond kan. Zo kan er ook in onverwachte situaties veilig worden gestopt. Daarnaast is het van belang om te controleren of het kind eenvoudig bij het stuur en eventueel bij de remhendels kan. We hebben experts op het gebied van kinderfietsen die je graag verder helpen. 
Kindertestbaan

Wil je meer weten?

Heb jij naar aanleiding van dit blog vragen? Stel ze gerust.

E-mail: contact |  Bel: 0182-621850 of Whatsapp

De grootste fietsenwinkel van Nederland

In Moordrecht, vlakbij Gouda, vind je de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. In onze grote fietsenwinkel is alles aanwezig: van mountainbikes tot racefietsen en van fietskleding tot fietsaccessoires. Je kunt alle fietsen testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. Daarnaast laat je je fiets onderhouden door een van onze topmonteurs in ons moderne servicecentre. Wacht op je nieuwe fiets of onderhoudsbeurt terwijl je geniet van een broodje in het lunchcafe.

12GO Biking steunt Bikes4Africa door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Ook zijn er gedurende het jaar verschillende evenementen waarmee geld in wordt gezameld. Bikes4Africa steunt hiermee verschillende goede doelen.

Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.