Advies van een expert?
Elektrische fietsen met voorwielmotor
Hoewel voorwielmotoren steeds minder populair worden, zijn er nog enkele elektrische stadsfietsen en elektrische transportfietsen die gebruik maken van een voorwielmotor. De ondersteuning van een voorwielmotor voelt aan alsof je vooruit wordt getrokken en is daarom vooral fijn voor gebruik in de stad en niet voor lange tochten. Elektrische fietsen met een voorwielmotor behoren tot het instapsegment en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding.
Bekijk direct: E-bikes met achterwielmotor | E-bikes met middenmotor | E-bikes met Bosch motor
Lees verder...Elektrische fiets met voorwielmotor
De elektrische stadsfiets blijft populariteit winnen. Bij een elektrische fiets met voorwielmotor zit de motor, zoals de naam al weggeeft, in het voorwiel weggewerkt. De voorwielmotor is de standaard op elektrische fietsen in het instapsegment dankzij het aantrekkelijk prijskaartje van de voorwielmotor. Het systeem is namelijk niet heel ingewikkeld, waardoor het een fietsfabrikant ook minder kost om de voorwielmotor te integreren in de e-bike. De voorwielmotor biedt niet enorm veel kracht, maar dat is in het vlakke Nederland geen probleem.
Gazelle en Cortina zijn hofleverancier op het gebied van ebikes met voorwielmotor.
Waarom een elektrische fiets met voorwielmotor kopen?
Een e-bike met voorwielmotor koop je vaak als je op zoek bent naar een voordelige (eerste) elektrische fiets. Doordat de constructie minder complex en dus goedkoper is, is de elektrische fiets met voorwielmotor enorm populair in het instapsegment. Voor een relatief klein prijskaartje haal je namelijk al een dergelijke e-bike in huis. Bovendien is de voorwielmotor lekker stil, omdat deze niet veel kracht hoeft te leveren.
Wanneer je een elektrische fiets met voorwielmotor koopt moet je er wel rekening mee houden dat de motor het voorwiel een stukje zwaarder maakt. Hierdoor is de fiets minder stabiel in bochten en voelt de ondersteuning een stuk minder natuurlijk aan. Als je op zoek bent naar een fiets met stabiel rijgedrag en soepelere ondersteuning, kijk dan naar de elektrische fietsen met middenmotor.
E-bike met voorwielmotor
Een elektrische fiets met middenmotor koop je omdat je simpelweg een eenvoudige elektrische fiets zoekt, die doet wat ie moet doen: jou van A naar B brengen zonder te veel gedoe. Dat is ook precies wat een elektrische fiets met voorwielmotor doet. Zonder poespas jou brengen waar je moet wezen.
E-bike met voorwielmotor kopen bij 12GO Biking
Een elektrische fiets met middenmotor kopen doe je bij 12GO Biking. Wij hebben altijd elektrische fietsen met voorwielmotor op voorraad. Je kunt daarom direct met je nieuwe e-bike op pad. Jouw nieuwe fiets kan namelijk direct mee naar huis. Mocht je toch twijfelen hebben we in de winkel een team verkoopexperts klaarstaan op jou te hulp te schieten. Kom langs of bestel direct online!

Lichaamslengte
Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Levertijd
Plaats motor
De positie van de motor in de fiets bepaalt voor het grootste deel de rijeigenschappen van de fiets.
Voorwielmotor: Deze motor trekt je als het ware vooruit. De ondersteuning voelt hierdoor niet heel natuurlijk.
Middenmotor: De ondersteuning wordt geleverd in de trapas. Hierdoor voelt het natuurlijk aan en is de e-bike erg stabiel.
Achterwielmotor: Geeft je letterlijk een steuntje in de rug. Dit type motor wordt echter weinig meer gebruikt. Je vind het met name nog terug op enkele sportieve e-bikes.
Kracht motor
De kracht van de motor wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm). Dit geeft een indicatie van hoe snel je elektrische fiets optrekt. Een krachtigere e-bike trekt sneller op.
Normaal: Dit zijn de motoren die gewoon doen wat ze moeten doen. Onder normaal verstaan we motoren tot 45 Nm.
Krachtig: Deze motoren trekken al een stukje sneller op dan normale motoren en bieden wat meer power op hellingen. Krachtige motoren hebben tussen de 45 en 75 Nm koppel.
Zeer krachtig: De aller sterkste motoren. Deze zorgen dat je iedere helling op kunt en ook met gemak over onverharde wegen kunt rijden. Alle motoren met meer dan 75 Nm vallen onder "zeer krachtig"
Motor type
Motoren bieden een lichte tot sterke trapondersteuning. Hoe hoger het aantal NM, hoe sterker de ondersteuning van de motor. Elektrische stadsfietsen zijn vaak uitgerust met een geruisloze motor die een lichte ondersteuning biedt (t/m 50 NM). Op sportieve fietsen zit vaak een sterke motor met een hoog piekvermogen (50 tot 95 NM).
Actieradius
De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.
De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.
Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.
Aantal Wh accu
Het aantal Wh, ofwel Wattuur, geeft een indicatie van hoeveel inhoud de accu heeft. Met een groter aantal Watturen kun je langer doorfietsen. De grootte van de accu's verschilt per type motor en vaak heb je keuze uit verschillende accugroottes.
Een grotere accu geeft, zoals genoemd, een grotere actieradius, waardoor je er verder mee kunt fietsen. Het is echter wel zo, dat een grotere accu iets zwaarder is dan een kleinere.
Type aandrijving
Ketting: De klassieke aandrijving die we kennen op fietsen.
Riemaandrijving: Je fiets wordt aangedreven door middel van een riem. Een riem heeft als grootste voordeel dat je hem nauwelijks hoeft te onderhouden. In ons blog vind je alles over riemaandrijving.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Kinderzitje
Standaard: zijn het minst slijtvast en het minst geoptimaliseerd qua gewicht.
Goed: Deze onderdelen bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding en zijn betrouwbaar. De duurzaamheid en het gewicht van deze onderdelen is goed.
Professioneel: Dit is professionele kwaliteit en wordt gebruikt in de wielersport. De onderdelen gaan lang mee en zijn ook nog eens lichtgewicht.
Type rem
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Meer weten? Lees alles over de verschillende soorten remmen!