Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Hoeveel bar bandenspanning in de fietsband van mijn elektrische fiets?

Hoeveel bar bandenspanning in de fietsband van mijn elektrische fiets?

Fietsen met de juiste bandenspanning is erg belangrijk. Niet alleen voorkom je slijtage aan de band, maar de juiste bandenspanning zorgt ook voor comfort, efficiëntie en veiligheid. Een lagere bandenspanning zorgt er ook voor dat de actieradius van je accu naar beneden gaat, omdat jij en je fiets meer moeite moeten doen om vooruit te komen. Door de juiste bandenspanning aan te houden zorg je voor de optimale actieradius.

De juiste bandenspanning is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de ondergrond, het gewicht van de fiets en de berijder en de geadviseerde bandenspanning. Ook de breedte van de band bepaald voor een groot deel de bandenspanning. Hoe breder de band, hoe minder druk er in de band hoeft.

De geadviseerde bandenspanning van een e-bike

Op de zijkant van de band vind je de geadviseerde bandenspanning.  Naast de bandenmaat staan twee getallen met het woord ‘bar’ erachter. Dit is de minimale en maximale bandenspanning die wordt geadviseerd door de fabrikant van de band. Tussen deze twee waardes kun je variëren op basis van de omstandigheden.

Wanneer kies je voor een hogere of lagere bandenspanning in de banden van je elektrische fiets?

Je hoeft je niet altijd te houden aan de geadviseerde bandenspanning. Afhankelijk van een aantal omstandigheden kun je ervoor kiezen om met een hogere of lagere bandenspanning te rijden.

Als vuistregel geldt: hoe meer gewicht op de fiets, hoe meer druk er in je banden moet. Als er niet genoeg lucht in je banden zit kan je met de velg de grond raken bij een hobbel. Dit zorgt voor extra slijtage aan de band en de velg en kan zelf een lekke band veroorzaken. Ben je zelf iets zwaarder van gewicht, of wil je veel (zware) bagage vervoeren? Kies dan voor een hoger bandenspanning.

Wanneer je je banden gaat oppompen moet je ook rekening houden met de ondergrond waar je op rijdt of gaat rijden. Op verharde wegen is het verstandig om een hogere bandenspanning te kiezen. Met meer druk in je banden heb je een lagere rolweerstand en fiets je efficiënter. Tijdens het fietsen op een hobbelige (onverharde) weg ben je meer gebaat bij een lagere bandenspanning, omdat schokken worden gedempt en je meer grip houdt.

Bandenspanning van een elektrische fiets is afhankelijk van de ondergrond

Eerste maandag van de maand? E-bike bandenspanning controleren!

In de werkplaats krijgen we veel e-bikes binnen met een veel te lage bandenspanning. Dit zorgt voor een verminderende actieradius, meer slijtage en een grotere kans op een lekke band.  Als tip geven we mee om je bandenspanning elke maand te controleren. Om dit niet te vergeten kun je het testen van het luchtalarm elke eerste maandag van de maand om 12.00 als reminder gebruiken.

Bekijk ons hele assortiment fietspompen met drukmeter.

Waardering:
100%
59,99
17% korting
49,95
Waardering:
94%
20% korting
 

Nieuwe elektrische fietsen

5.493,89
Waardering:
90%
KICK-OFF DEAL
4.499,99
Waardering:
99%
22% korting
5.899,99
Waardering:
100%
19% korting
3.199,99
13% korting

Bekijk alle elektrische fietsen.

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

In 6 stappen zelf je achterderailleur afstellen! In 6 stappen zelf je achterderailleur afstellen!
In 7 stappen zelf je voorderailleur afstellen! In 7 stappen zelf je voorderailleur afstellen!

In dit blog wordt in 7 stappen uitgelegd hoe je zelf een voorderailleur kan afstellen. Het is verstandig om eerst de achterderailleur af te stellen en daarna de voorderailleur.