Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen
Fietspompen met drukmeter

Fietspompen met drukmeter

Wil je weten met welke bandenspanning je zelf het prettigste fietst? Kies dan voor een fietspomp met drukmeter, omdat je kunt aflezen hoeveel bar je in jouw fiets pompt. Met een drukmeter kun je snel controleren of je banden goed zijn opgepompt, en je kunt ze zo nodig bijstellen. Bovendien kun je met een manometer voorkomen dat je banden te erg worden opgepompt, waardoor ze kunnen scheuren.

Bekijk direct: Fietspompen met compressor

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

32 producten

34,99
Waardering:
98%
14% korting
37,95
Waardering:
100%
26% korting
49,95
Waardering:
94%
20% korting
139,99
29% korting
Waardering:
100%
41,95
Waardering:
100%
24% korting
39,99
25% korting
Waardering:
96%
Waardering:
87%
69,99
Waardering:
100%
29% korting
46,50
20% korting
Waardering:
97%
Waardering:
83%
51,50
26% korting
44,99
22% korting
64,99
23% korting
81,95
66,95
28% korting
Waardering:
98%
Pagina
per pagina

Wat is een fietspomp met een drukmeter?

Een fietspomp is onmisbaar voor elke fietser. Maar een pomp met een drukmeter is onmisbaar als je je prestaties op de mountainbike of racefiets naar een hoger niveau wil tillen. Met een drukmeter op de fietspomp kun je exact aflezen hoeveel spanning er in je band zit. De juiste bandenspanning is van belang om het maximale uit je band te halen, zoals de rolweerstand, grip of demping. Wil je meer snelheid maken? Dan is een hoge bandenspanning de beste optie. Ben je van plan off-road te fietsen, dan is een lagere bandenspanning aan te raden zodat je meer grip hebt. Met de drukmeter zul je in elke situatie de juiste bandenspanning hebben voor een optimale prestatie.

Analoog / digitaal

Er zijn verschillende drukmeters of manometers op de markt. Zo zijn er fietspompen met een analoge drukmeter en fietspompen met een digitale drukmeter. Een groot voordeel van een analoge drukmeter is dat je geen batterij nodig hebt om de drukmeter te gebruiken. Een ander voordeel van de pompen met analoge drukmeters is de mogelijkheid om de druk in zowel PSI als in Bar af te lezen, dit is niet bij alle digitale drukmeters het geval. Waar een digitale meter weer op voorloopt is de precisie. Een fietspomp met een digitale drukmeter is namelijk preciezer af te lezen dan de analoge drukmeters.

Verschillende fietspompen met een drukmeter

Er zijn verschillende soorten fietspompen met een drukmeter verkrijgbaar. Zo zijn er vloerpompen met een drukmeter, minipompen met een drukmeter en vorkpompen met een drukmeter. Vloerpompen met een drukmeter zijn ideaal voor als je thuis voor je rit je fiets op de juiste bandenspanning wilt brengen. Minipompen met een drukmeter zijn handig als je ten alle tijden voorzien wil zijn van een drukmeter, ook onderweg. Tevens komt een minipomp met drukmeter goed van pas wanneer je verschillende parcours af gaat leggen met een mountainbike en daarvoor verschillende bandenspanningen voor nodig hebt. Om het af te maken de vorkpompen met een drukmeter. Het is van belang om de juiste luchtdruk in je vering te hebben om het optimale uit je vering te halen. Hier is een vorkpomp met een drukmeter de ideale oplossing voor.

Fietspomp met een drukmeter kopen

Weet je niet zeker welke fietspomp met drukmeter het beste bij jou past? Neem dan een kijkje in onze winkel en vraag één van onze medewerkers voor onafhankelijk advies.

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader
"Voor ieder type fietser hebben we Black Friday"

Vloerpompen: Een grote, staande pomp met een grote luchtkamer waardoor het pompen zo efficiënt mogelijk gebeurt. Een vloerpomp is de meest stabiele pomp en kan de meeste druk leveren.
Minipompen: Minipompen zijn pompen die je op de fiets mee kunt nemen doordat ze lekker klein zijn. Perfect wanneer je onderweg een lekke band hebt.
CO2-pompen: Met een CO2-pomp kun je met een CO2-patroon je band oppompen. Het is klein en compact, en daardoor perfect voor onderweg.
Vorkpompen: Met een vorkpomp kun je een luchtgeveerde voorvork precies op de juiste druk brengen.
Pompaccessoires: Verloopnippels, CO2 patronen, een drukmeter of een pompkop om alle producten compatibel te maken.

Het type ventiel is is per type fiets vaak hetzelfde. De meest voorkomende ventielen per type fiets zijn als volgt:

  • Stadsfiets: Hollands / Dunlop
  • MTB: Frans / Presta of Auto / Schrader
  • Race: Frans / Presta

*Check altijd eerst je ventieltype voordat je een pomp koopt.

De ideale druk is per type band zeer afwijkend. Binnen een type band zijn de verschillen kleiner en is de optimale druk van meerdere factoren afhankelijk.

Globaal is de bandendruk als volgt in te schalen:

  • Stadsfiets: 3 - 4 bar
  • Hybridefiets: 3 - 5 bar
  • MTB: (off-road): 1.8 - 2.5 bar
  • Race: 6 - 9 bar

*Let op, de bandendruk is per band anders. De (minimale) en maximale bandendruk wordt vaak op de buitenband aangegeven.

De kwaliteit van een pomp wordt voor een groot deel bepaald door het materiaal van de pomp. Hoogwaardig materiaal maakt een pomp duurzamer en lichter. Duurdere aluminium pompen gaan soms wel een leven lang mee.

De voet van een pomp is een belangrijk onderdeel voor de kwaliteit van een pomp. De voet heeft invloed op de stabiliteit, duurzaamheid en het pompgemak. De stabiliteit is afhankelijk van de vorm en het gewicht van de voet. Een aluminium voet maakt de pomp ook duurzamer.

De druk die uitgeoefend wordt op de pomp komt uit bij de voet, waardoor de stijfheid van de voet ook invloed heeft op het gemak waarmee een hoge bandendruk bereikt kan worden.

Een uitschuifbare pompslang is flexibel en geeft meer bewegingsvrijheid tijdens het pompen. Een pomp zonder slang is lastiger op het ventiel te houden wanneer er wat kracht gezet moet worden, door de krachten op het ventiel kan het ventiel beschadigen. Met een flexibel slangetje wordt pompen comfortabeler en gaat je ventiel langer mee.