Kick-off fietsseizoen - Korting op 500+ producten ›

Toggle Nav
Winkelwagen
Fietspompen met compressor

Fietspompen met compressor

Een fietspomp met een compressor is ideaal om te gebruiken als je de banden van je fiets tubeless wilt maken of als je jouw fietsbanden op wilt pompen tot het juiste aantal bar. Compressorpompen zijn prijziger dan andere fietspompen, maar zijn krachtiger en kunnen binnen een mum van tijd jouw fietsbanden oppompen. Ben je een fanatieke fietser die lange afstanden rijdt? Dan is een compressorfietspomp de investering waard.

Bekijk direct: Fietspompen met drukmeter 

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

58,99 64,99
9% korting
99,95
Waardering:
87%
79,99 89,99
11% korting
139,99
79,99
24,99 39,99
38% korting
25,99 34,99
26% korting
79,-
49,99 59,99
17% korting
115,99 149,95
23% korting
128,99 179,95
28% korting
132,99 179,95
26% korting
per pagina

Wat is een fietspomp met een compressor?

Er zijn veel verschillende fietspompen op de markt. Zo ook de fietspomp met een compressor. Een pomp met compressor is voorzien van een luchtkamer waar de gepompte lucht wordt verzameld voordat het in de band gaat. Vervolgens kun je de lucht zeer geleidelijk of juist met hoge snelheid in de band laten lopen. Je kunt dus zeer gecontroleerd de lucht in je banden laten stromen. Een fietspomp met compressor is meestal ook voorzien van een drukmeter. Net als bij normale fietspompen met een drukmeter kun je bij fietspompen met een compressor en drukmeter de bandenspanning meten. Een aanrader wanneer je je prestaties naar een hoger niveau wil tillen. Fietspompen met een compressor zijn zo goed als altijd vloerpompen

Wanneer heb ik een fietspomp met een compressor nodig?

Een pomp met compressor komt van pas als je een zeer precieze luchtdruk je band wil hebben. Met een precieze luchtdruk zul je het maximale uit je banden halen, zullen ze minder snel slijten en fiets je efficiënter. Verder is een fietspomp met compressor onmisbaar bij het oppompen van tubeless banden. Tubeless banden moeten namelijk in één keer alle lucht in de band krijgen om op de juiste manier opgepompt te worden. Een fietspomp met compressor is daar de ideale oplossing voor. 

Fietspomp met een compressor kopen

Bij het kopen van een fietspomp is het belangrijk om een pomp te kopen die op het ventiel van je fiets past. Weet je niet zeker of je een fietspomp met compressor nodig hebt? Of weet je niet zeker welke fietspomp met compressor je wil kopen? Kom dan gerust langs in onze winkel waar onze medewerkers klaarstaan voor onafhankelijk en deskundig advies.

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader

Vloerpompen: Een grote, staande pomp met een grote luchtkamer waardoor het pompen zo efficiënt mogelijk gebeurt. Een vloerpomp is de meest stabiele pomp en kan de meeste druk leveren.
Minipompen: Minipompen zijn pompen die je op de fiets mee kunt nemen doordat ze lekker klein zijn. Perfect wanneer je onderweg een lekke band hebt.
CO2-pompen: Met een CO2-pomp kun je met een CO2-patroon je band oppompen. Het is klein en compact, en daardoor perfect voor onderweg.
Vorkpompen: Met een vorkpomp kun je een luchtgeveerde voorvork precies op de juiste druk brengen.
Pompaccessoires: Verloopnippels, CO2 patronen, een drukmeter of een pompkop om alle producten compatibel te maken.

Het type ventiel is is per type fiets vaak hetzelfde. De meest voorkomende ventielen per type fiets zijn als volgt:

  • Stadsfiets: Hollands / Dunlop
  • MTB: Frans / Presta of Auto / Schrader
  • Race: Frans / Presta

*Check altijd eerst je ventieltype voordat je een pomp koopt.

De ideale druk is per type band zeer afwijkend. Binnen een type band zijn de verschillen kleiner en is de optimale druk van meerdere factoren afhankelijk.

Globaal is de bandendruk als volgt in te schalen:

  • Stadsfiets: 3 - 4 bar
  • Hybridefiets: 3 - 5 bar
  • MTB: (off-road): 1.8 - 2.5 bar
  • Race: 6 - 9 bar

*Let op, de bandendruk is per band anders. De (minimale) en maximale bandendruk wordt vaak op de buitenband aangegeven.

De kwaliteit van een pomp wordt voor een groot deel bepaald door het materiaal van de pomp. Hoogwaardig materiaal maakt een pomp duurzamer en lichter. Duurdere aluminium pompen gaan soms wel een leven lang mee.

De voet van een pomp is een belangrijk onderdeel voor de kwaliteit van een pomp. De voet heeft invloed op de stabiliteit, duurzaamheid en het pompgemak. De stabiliteit is afhankelijk van de vorm en het gewicht van de voet. Een aluminium voet maakt de pomp ook duurzamer.

De druk die uitgeoefend wordt op de pomp komt uit bij de voet, waardoor de stijfheid van de voet ook invloed heeft op het gemak waarmee een hoge bandendruk bereikt kan worden.

Een uitschuifbare pompslang is flexibel en geeft meer bewegingsvrijheid tijdens het pompen. Een pomp zonder slang is lastiger op het ventiel te houden wanneer er wat kracht gezet moet worden, door de krachten op het ventiel kan het ventiel beschadigen. Met een flexibel slangetje wordt pompen comfortabeler en gaat je ventiel langer mee.