Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

De longtail e-bike: een elektrische cargo fiets met lange bagagedrager

De longtail e-bike: een elektrische cargo fiets met lange bagagedrager

Heb jij weleens gehoord van longtail e-bikes? Deze fietsen vallen onder de cargo bikes – fietsen die extra laadcapaciteit aankunnen - en worden steeds populairder. Ze zijn namelijk zo veelzijdig te gebruiken dat ze prima een auto kunnen vervangen voor kortere afstanden. Je bent er zo mee op je werk, brengt er de kinderen mee naar school, haalt er je boodschappen mee en vervoert gemakkelijk grote spullen. En dat allemaal zonder dat de fiets té groot of log wordt. De longtails zijn namelijk net een beetje aangepast ten opzichte van een normale elektrische fiets, om wel een natuurlijke rijervaring te behouden. Denk bijvoorbeeld aan de iets kleinere wielen, die ervoor zorgen dat de fiets wel lekker wendbaar blijft en het aangepaste frame om voor iedereen een prettige zithouding te kunnen waarborgen.

Wat maakt een longtail ideaal als elektrische cargofiets?

Een longtail e-bike wordt gekenmerkt door de langere "staart" van de fiets. De achterbrug is een stuk langer dan wat gebruikelijk is, waardoor de fiets ook veel meer ruimte heeft voor een grtoere bagagedrager. Dankzij deze langere bagagedrager heb je meer ruimte op de fiets om van alles te vervoeren. Je kunt bijvoorbeeld grotere, of meer, fietstassen kwijt op de fiets. Ook met kinderen is de cargo e-bike ideaal. Op de lange bagagedrager passen doorgaans namelijk 2 kinderzitjes. Verder kun je ook op andere plekken op de fiets bagegebakken, dagers, of manden plaatsen waardoor je altijd genoeg ruimte hebt voor je boodschappen.

Een elektrische longtail of een bakfiets als cargofiets?

De elektrische longtail is dé concurrent van de elektriche bakfiets. Waar je op een bakfiets al je bepakking voorop in de bak kunt gooien, doe je het bij de longtail gewoon achterop. Bovendien kun je met beide fietsen (bijna) je hele gezin meenemen. Het grote verschil met een elektrische bakfiets merk je vooral aan het rijgedrag van de fiets. Een elektrische bakfiets kan al heel snel aanvoelen als het besturen van een vrachtschip. Het kost dan ook wel even wat tijd om te wennen aan het stuurgedrag. Doordat een longtail meer lijkt op een normale fiets, ben je veel sneller gewend aan het rijgedrag van de longtail e-bike.

Onze favorie longtaile elktrische fiets: De Trek Fetch+ 2

De Trek Fetch+ 2 is een opvallende fiets. In positieve zin, want je ziet meteen dat het hier gaat om een onwijs praktische én mooie fiets. Deze longtail e-bike is verkrijgbaar in diverse kleuren, van neutraal tot opvallend. Voor ieder wat wils. Het frame is robuust zonder te zwaar te worden en de brede banden stralen meteen comfort uit. Wat daarnaast opvalt is natuurlijk de bagagedrager; want zo zien we die nog niet vaak hier in Nederland. Ondanks dat de fiets op het eerste gezicht wellicht onpraktisch lang lijkt, is dat niet het geval. Trek heeft deze fiets zo ontworpen dat de bagagedrager wel een stuk langer is, maar de fiets in zijn geheel niet veel langer is dan een normale e-bike. Daardoor ben je verzekerd van fijn en stabiel stuurgedrag en kun je deze longtail e-bike net zo gemakkelijk ergens stallen als een andere fiets.

De bagagedrager is bij de Trek Fetch 2 wel duidelijk een stuk langer dan bij een gewone fiets. Daardoor kun je er ook dubbel zo veel op kwijt. Bijvoorbeeld twee kinderzitjes in plaats van één. Of boodschappen voor een hele week. De bagagedrager is veilig te gebruiken tot een lading van 80 kilo.

Trek heeft tal van accessoires ontworpen om de bagagedrager zo in te richten dat het bij jouw wensen past. Zo zijn er twee verschillende systemen om kinderen veilig achterop te vervoeren, maar je kunt ook enkel bakken bevestigen om spullen in te vervoeren. 

Ook niet onbelangrijk zijn de verdere specificaties van de fiets. De Trek Fetch+ 2 is voorzien van een krachtige Bosch Performance CX middenmotor met een maximaal koppel van 85 Nm. Daarmee is het een van de krachtigste e-bikes op de markt en ben je ervan verzekerd dat je snel op snelheid raakt; ook wanneer de fiets volbeladen is. Met de 500 Wh accu die in het frame is geïntegreerd kun je veel kilometers maken voordat de accu moet worden opgeladen. 

Doordat het zadel en stuur makkelijk te verstellen zijn is de fiets voor zowel jou als je partner geschikt. Slechts in een handomdraai maak je de fiets geschikt voor personen van 1.50m tot 1.96m lang. Echt een familiefiets!

Andere longtail e-bikes

Naast de Trek Fetch+ 2 hebben we ook soortgelijke longtail e-bikes in ons assortiment. Denk bijvoorbeeld aan de Bergamont E-Cargoville LT Edition. Waar de Trek Fetch+ 2 vooral ideaal is om op een veilige wijze je kinderen achterop de fiets te vervoeren, is de E-Cargoville LT Edition met name geschikt voor het vervoeren van grotere bagage of boodschappen. Op deze fiets kun je tot zo'n 80 kilo aan bagage kwijt. Waar heb je nog een auto voor nodig als je ook met deze snelle en praktische fiets de stad kunt doorkruisen?

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.