26 en 27 augustus: E-bike Test- en Koopdagen ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Koopgids: Fitness hybride fietsen

Je wilt graag een fitness hybride fiets om lekker fit te worden. Een heel fijne fiets voor op de weg, maar net iets comfortabeler dan een echte racefiets. Waar moet je op letten bij het kopen van een fitness hybride? In deze koopgids geven we je alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken.

Bekijk direct al onze fitness hybride fietsen

449,- 514,-
Waardering:
96.0000%
BACK 2 SCHOOL
949,-
1.049,-
Waardering:
99.5000%
1.249,-
Waardering:
95.0000%
999,-
949,-
Waardering:
95.6667%
899,-
Waardering:
89.0000%
1.599,-
Waardering:
98.5000%
1.099,-
Waardering:
98.0000%
649,-
Waardering:
96.3333%

Fitness hybride fietsen kopen

Is een fitness hybride geschikt voor jou?

Zoek je een mooie fiets voor woon-werkverkeer die ook perfect te gebruiken is voor sportieve ritten? Dan is een fitness hybride een goede keuze. Je bent op zoek naar snelheid, maar zit graag minder diep dan op een racefiets. In het weekend maak je graag lange tochten op de weg. Fietsen in het bos en over zandwegen doe je niet, of daar heb je een aparte fiets voor.

Je vindt een goede balans tussen comfort en snelheid belangrijk. Herken je jezelf hierin? Lees dan vooral verder, want een fitness hybride is dé fiets voor jou!

Dit kun je verwachten van een fitness hybride

Met een fitness hybride koop je een fiets die geschikt is voor het gebruik op de weg. Pak je af en toe een bospad of zandweg mee, dan kun je beter kiezen voor een cross hybride. Af en toe toeren over een schelpenpad is wel mogelijk met een fitness hybride. Een fitness hybride combineert de snelheid van een racefiets met een recht stuur en een comfortabelere zithouding. Om deze reden zijn fitness hybride fietsen ook uitgerust met banden met weinig profiel en een lage rolweerstand. Zo dun als bij een racefiets zijn de banden echter niet. De meeste fitness hybride fietsen hebben een frame dat is gemaakt van aluminium.

Hoeveel kost een fitness hybride?

Je koopt deze fietsen al voor €500,-. De topklasse fitness hybride fietsen gaan over de toonbank voor €1800,- of meer. Je koopt dan wel een fiets met een frame van carbon, een zeer licht en stijf materiaal. De meeste fietsen zijn uitgerust met hydraulische schijfremmen, waarmee je zowel in droge als in natte omstandigheden kunt vertrouwen op goede remprestaties. Sommige fietsen beschikken over velgremmen of mechanische schijfremmen. Fietsen met deze remmen vind je in de lagere prijsklassen. Fitness hybride fietsen zijn uitgerust met een vaste voorvork. Een vaste voorvork garandeert het beste rijgedrag op een verharde weg. Veel fietsen hebben ook de mogelijkheid om accessoires zoals spatborden of een bagagedrager te kunnen bevestigen.

Al voorzien van een fitness hybride? Bekijk al onze accessoires!

Wat is een fitness hybride fiets

Fitness hybride fietsen rond de €600 - €900

Ook een goedkope fitness hybride doet precies waar deze voor bedoeld is. Met alle fietsen kom je snel op je bestemming en kun je mooie recreatieve ritjes maken. Toch bestaan er verschillen tussen goedkope en dure fitness hybride fietsen. Je ziet vooral verschillen tussen de afmontage en de remmen. Ook worden op fitness hybride fietsen verschillende voorvorken gemonteerd, waardoor de prijs kan verschillen. 

Fitness hybride fietsen rond de €800 

Ongeveer de helft van de bij ons verkrijgbare fitness fietsen bevinden zich in de categorie tot €800,-. Dit zijn prima fietsen voor woon-werkritjes en af en toe een tochtje in het weekend. In deze prijsklasse kom je fietsen tegen met velgremmen en mechanische schijfremmen. Velgremmen remmen prima, maar bij natte omstandigheden gaat de remkracht wat achteruit. Met mechanische schijfremmen heb je hier minder last van. Dergelijke schijfremmen voegen echter best wel wat gewicht aan je fiets toe en zijn wat minder krachtig dan hydraulische schijfremmen. Ook in deze prijsklasse kun je al kiezen voor hydraulische schijfremmen, welke de beste remprestaties bieden. Krachtig en gedoseerd remmen bij nat weer is hiermee geen enkel probleem.

Versnellingsgroepen

Net zoals bij racefietsen zit er bij fitness hybride fietsen een groot verschil in de versnellingsgroep. Kies je voor een goedkoper model, dan moet je er rekening mee houden dat schakelen iets minder vloeiend en snel gaat en dat bij veel kilometers bepaalde onderdelen sneller kunnen slijten. Denk hierbij aan je tandwielen (cassette) of ketting. De meeste fitness hybride fietsen in het lagere segment zijn afgemonteerd met een Shimano Tourney, Acera, Alivio of Altus versnellingsgroep. Dit zijn de instappers onder de groepen, die we ook terugzien bij andere hybride fietsen en mountainbikes. Deze groepen zijn wat lager van kwaliteit, maar daardoor wel erg voordelig geprijsd.

In deze lage prijsklasse zijn er ook een aantal modellen die worden uitgerust met een schakelgroep die we meer terugzien op wegfietsen. Je komt dan uit op modellen met een Shimano Claris of Sora versnellingsgroep. Onderdelen die doen wat ze moeten doen, maar wel iets minder van kwaliteit zijn. Zit je vooral bij mooi weer op de fiets en vind je supersnel en vloeiend schakelen niet zo belangrijk? Dan kun je veel plezier aan deze onderdelen beleven.

Fitness hybrides zijn uitgerust met een vaste voorvork, die in deze prijsklasse is gemaakt van aluminium. Een mooi materiaal, dat comfortabel is en tegenwoordig ook heel mooi afgewerkt kan worden.

449,- 514,-
Waardering:
96.0000%
BACK 2 SCHOOL
899,-
Waardering:
89.0000%
649,-
Waardering:
96.3333%
729,-
Waardering:
94.0000%
829,-
Waardering:
100%

Fitness hybride fietsen boven de €900

Zie je het helemaal zitten om veel kilometers te gaan maken op je fitness hybride? Dan is het verstandig iets meer uit te geven aan de fiets. Vanaf ongeveer €900,- krijg je een fiets met een hoogwaardigere versnellingsgroep. Ook als je meer van je materiaal vraagt of vaak in de regen fietst loont het om hiervoor te kiezen.

Voor een dergelijk bedrag koop je ook een fiets die altijd is uitgerust met hydraulische schijfremmen. Deze remmen bieden uitstekende remprestaties, zijn goed te doseren en erg krachtig als je onverwachts snel tot stilstand moet komen. 

Shimano 105 of Ultegra versnellingsgroep

De versnellingsgroepen in deze prijsklasse zijn hoogwaardiger en slijtvaster dan bij de instapmodellen. Je koopt voor dit bedrag al gauw een fiets die is afgemonteerd met Shimano Tiagra. Is er nog ruimte in je budget? Dan kun je zelfs kiezen voor een Shimano 105 of zelfs een Shimano Ultegra schakelgroep. Deze groepen zijn lichter, bieden soepelere schakelprestaties en zijn gemaakt van duurzamere materialen, waardoor ze slijtvaster zijn en je minder snel onderdelen hoeft te vervangen.

Carbon voorvork

Hoe duurder de fiets, hoe groter de kans dat deze beschikt over een carbon voorvork. Carbon is een sterk, licht en zeer stijf materiaal dat specifiek voor ieder doeleinde (comfort, race) gemaakt kan worden. De duurste fitness hybride fietsen zijn zelfs volledig gemaakt van carbon. Je koopt dan een zeer lichte fiets, waarmee je qua snelheid niet veel onder doet voor een racefiets. Maar je hebt wel een recht stuur en profiteert van een comfortabelere houding!

Voor een hogere prijs koop je dus een lichtere fiets, die soepeler schakelt en beschikt over onderdelen die onder slechte weersomstandigheden beter presteren en slijtvaster zijn. Zeker als je van plan bent vaak te gaan fietsen zal dit je goed gaan bevallen!

1.049,-
Waardering:
99.5000%
1.249,-
Waardering:
95.0000%
1.599,-
Waardering:
98.5000%
1.099,-
Waardering:
98.0000%
1.599,-
1.099,-
1.849,-
3.199,-
1.099,-
Waardering:
93.5000%
1.849,-

Waarom een hybride fiets kopen

12GO's keuze in het fitness hybride segment

Hieronder vind je een selectie populaire fitness hybride fietsen. Deze fietsen bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en kunnen je helpen bij je keuze. Deze fitness hybride fietsen zijn wat ons betreft een hele goede keuze die we je graag aanraden!

449,- 514,-
Waardering:
96.0000%
BACK 2 SCHOOL
999,-
899,-
Waardering:
89.0000%
1.099,-
Waardering:
98.0000%
649,-
Waardering:
96.3333%
1.599,-
1.099,-
999,-
729,-
Waardering:
94.0000%
829,-
Waardering:
100%

Meer tips nodig bij kopen van een hybride fiets?

Om je te helpen bij de aanschaf van een hybride fiets hebben wij de meest voorkomende vragen voor je op een rijtje gezet. Een overzicht vind je in onze koopgids voor hybride fietsen.

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van dit blog vragen? Stel ze gerust.

Mail: [email protected] / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media.

   

Blog footer

Bikes4africa

Gerelateerde berichten

Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Koopgids: Cross hybride fietsen Koopgids: Cross hybride fietsen
Koopgids: Trekking hybride fietsen Koopgids: Trekking hybride fietsen
Koopgids: Lifestyle & Urban hybride fietsen Koopgids: Lifestyle & Urban hybride fietsen