Outlet | tot wel 50% korting! ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Welk type elektrische fiets past er bij jou?

Elektrische fietsen zijn er tegenwoordig in allerlei verschillende soorten en maten, waardoor ze nét iets beter of juist net iets minder goed bij jouw wensen zullen aansluiten. Om in dit bos de juiste boom te kunnen zien zullen wij jou helpen om de juiste elektrische fiets te vinden, die helemaal past bij jouw wensen.

Bekijk direct: Elektrische stadsfietsen | Elektrische hybride fietsen | Keuze onderdelen e-bike

Gebruik van de fiets

De allerbelangrijkste vraag bij het aanschaffen van een elektrische fiets is: "Waar ga jij de fiets voor gebruiken?". Elektrische fietsen zijn gecategoriseerd voor het beoogde gebruik. Om het simpel te houden beginnen we met twee verschillende categorieën, namelijk: elektrische stadsfietsen en elektrische hybride fietsen. Binnen deze twee categorieën zijn er veel verschillende mogelijkheden, die wij per prijsklasse in dit blog zullen behandelen. Allereerst is het goed om te weten wat het verschil is tussen een elektrische stadsfiets en een elektrische hybride fiets. 

Verschil elektrische stadsfietsen en elektrische hybride fietsen

Het belangrijkste verschil tussen een elektrische stadsfiets en een elektrische hybride fiets is het doeleinde waarvoor de fiets gebruikt gaat worden. Wij zien vaak dat de elektrische stadsfiets gebruikt wordt om mensen van A naar B te brengen, een fiets voor ondersteuning bij de dagelijkse ritten. Elektrische hybride fietsen worden vaker ingezet om even lekker een rondje te fietsen in het weekend. Elektrische hybride fietsen worden vaak gebruikt wanneer het fietsen het doel is, elektrische stadsfietsen worden gebruikt als middel. Elektrische stadsfietsen zijn daarom zeer degelijk, waar elektrische hybride fietsen vaak wat sportiever zijn. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat dit voor iedereen zo zal zijn, je kunt ook prima een elektrische hybride fiets gebruiken voor woon-werkverkeer, als je net wat sportiever van A naar B wilt komen. 

Hieronder zullen wij de elektrische stadsfiets en de elektrische hybride fiets verder uitlichten, met voorbeelden in verschillende prijsklasses. 

Elektrische stadsfietsen

Elektrische stadsfietsen hebben als doel om jou van A naar B te brengen. Met een elektrische stadsfiets heb je het grote voordeel dat jij zonder al te veel moeite de (bijna) dagelijkse tochten kunt afleggen. Deze fietsen hebben puur als doel om jou te ondersteunen. De fietstocht is in dit geval meer noodzaak dan plezier. Dat neemt natuurlijk niet weg dat je met een elektrische stadsfiets prima een plezierritje kunt maken op de zondagmiddag. Comfort staat hoog in het vaandel bij elektrische stadsfietsen, omdat je deze (dagelijkse) ritten zo plezierig mogelijk wilt maken.

Elektrische stadsfietsen tot €2000,-

Elektrische stadsfietsen tot €2000,- zijn al zeer degelijke elektrische fietsen. Deze fietsen worden voornamelijk in de stad gebruikt, om bijvoorbeeld boodschappen te doen of om naar school te fietsen. De fietsen zijn bedoeld voor dagelijkse ritten tot zo'n 20 km, zonder poespas. Je hebt vaak weinig keuze uit verschillende rijprogramma's, en het display laat de standaard waarden zien. Als je van plan bent om meer te fietsen dan 20 kilometer per dag, dan raden wij aan om naar een iets hogere prijsklasse te kijken. Wil je meer informatie over elektrische stadsfietsen in deze categorie? Lees dan deze blog.  

1.969,- 2.199,-
Waardering:
100%
10% korting
1.599,- 1.999,-
Waardering:
96%
20% korting
1.799,- 1.999,-
Waardering:
97%
10% korting
1.619,- 1.789,-
Waardering:
100%
10% korting

Elektrische stadsfietsen tussen €2000,- en €3000,-

Elektrische stadsfietsen tussen de €2000,- en €3000,- behoren qua naam in het middensegment van de e-bikes. Deze elektrische stadsfietsen zijn over het algemeen uitgerust met een krachtige middenmotor, waardoor je een goed uitgebalanceerde fiets kunt kopen. De balans tussen comfort, duurzaamheid en prestaties is in deze categorie goed terug te vinden. Dit is een ideale elektrische stadsfiets voor iedereen die nét wat meer kilometers wil maken en die een goede prijs-kwaliteitsverhouding willen. Voor meer informatie kan je deze blog lezen. 

2.499,- 2.749,-
9% korting
2.599,- 3.049,-
15% korting
2.699,- 2.949,-
8% korting
2.599,- 2.899,-
NIEUW

Man en vrouw op elektrische stadsfietsen

Elektrische stadsfietsen boven de €3000,-

Elektrische stadsfietsen boven de €3000,- zijn de beste elektrische stadsfietsen die je kunt krijgen. Je krijgt de krachtigere middenmotoren, grote (vaak geïntegreerde) accu's en een zeer goede afmontage. Met deze elektrische fietsen weet jij zeker dat je het beste van het beste krijgt en dat deze fiets jou overal naar toe kan brengen, met de juiste ondersteuning. Kwaliteit en duurzaamheid staan voorop, je kan vertrouwen op goede prestaties en heel veel fietsplezier. 

3.249,- 3.599,-
10% korting
3.649,- 3.799,-
3.229,- 3.599,-
Waardering:
79%
10% korting
3.749,-
Waardering:
94.5000%

Elektrische hybride fietsen

Elektrische hybride fietsen hebben als voornaamste doel om te fietsen. Niet per se om van A naar B te komen, maar het gaat juist om het fietsen zelf. Elektrische hybride fietsen worden daarom ook vaak sportieve elektrische fietsen genoemd. Door de elektrische ondersteuning heb je minder last van steile heuvels en zal je het langer vol kunnen houden. Hierdoor krijg je meer fietsplezier en kan je steeds grotere avonturen aan. Elektrische hybride fietsen zijn er in verschillende prijsklasses, hieronder bespreken wij enkele van deze prijsklasses en geven wij enkele voorbeelden.

Elektrische hybride fietsen tot €3000,-

Elektrische hybride fietsen in het prijssegment tot €3000,- zijn het beste van twee werelden. Aan de ene kant krijg je een kwalitatief goede fiets, voor een niet extreem hoge prijs. De afmontage van dit soort fietsen is zeer goed en de betere onderdelen zijn op deze fietsen terug te vinden. Denk aan een krachtige middenmotor, grote accu, duurzame schakelgroep en goede remmen. Met deze elektrische hybride fietsen weet je zeker dat je goed voorbereid op weg kunt gaan en dat de prestaties je zeker niet tegen zullen vallen. Laat het avontuur maar komen. 

2.999,- 3.649,-
18% korting
2.899,- 3.199,-
9% korting
2.699,- 2.999,-
10% korting
2.699,- 2.999,-
10% korting

Elektrische hybride fietsen boven de €3000,-

Elektrische hybride fietsen boven de €3000,- zijn elektrische fietsen die niets te wensen over laten. Alleen het beste van het beste is nog goed genoeg. De krachtigste motoren, de grootste accu's en de beste afmontages zijn op deze fietsen te vinden. Dankzij deze hoogwaardige onderdelen ben jij klaar voor ieder fietsavontuur en zal je zeer zeker van de fiets kunnen genieten. 

3.249,- 3.599,-
10% korting
3.649,- 3.799,-
3.229,- 3.599,-
Waardering:
79%
10% korting
3.749,-
Waardering:
94.5000%

Man met elektrische hybride fiets in de mist

Hoe kies je de beste onderdelen voor een e-bike?

Binnen de verschillende categorieën zoals de elektrische stadsfietsen en de elektrische hybride fietsen is er vaak nog veel keuze omtrent accu's, motoren, afmontage etc. Hieronder benoemen wij enkele onderdelen die belangrijk zijn voor op de elektrische fiets, zodat jij de beste keuze kunt maken. 

Elektrische fietsen met riemaandrijving

Elektrische fietsen zijn er naast varianten met een 'reguliere' ketting tegenwoordig ook met een riemaandrijving. Het grote voordeel van een riemaandrijving is het gebrek aan onderhoud dat gepleegd moet worden. De riem vergt weinig onderhoud, waardoor je qua kosten weer bespaart. De riemen zijn enorm sterk, waardoor ze de kracht van een e-bike goed aankunnen. Ook heeft een riemaandrijving minder weerstand dan een ketting, wat wel zo prettig is voor een 'zware' e-bike. E-bikes met een riemaandrijving worden voornamelijk gebruikt voor de dagelijkse ritten in de stad, omdat een naafversnelling vereist is voor een riemaandrijving. 

Veel verschillende merken bieden elektrische fietsen met riemaandrijving aan. Hieronder staan enkele van deze elektrische fietsen met riemaandrijving:

2.999,- 3.599,-
17% korting

Accukeuze

Naast het beoogde gebruik van de fiets is de accukeuze ook een belangrijk onderdeel in het kiezen van de juiste elektrische fiets. Als je in de grote stad kleine stukjes moet fietsen heb je niet de allergrootste accu nodig die je kunt kopen, maar dan is een iets kleinere accu (zo’n 400 Wh) ook voldoende. Ga je daarentegen graag lange afstanden fietsen? Dan is een grotere accu misschien (500 – 625Wh) iets voor jou.

Op het moment dat jij vaak korte afstanden fietst, en toegang hebt tot een laadpunt, is een kleine accu misschien wel beter. Aan het gebruik van een accu zit nog wel een aantal haken en ogen. Een grote accu is wel prettig, maar dan moet je deze accu ook wel echt gebruiken. Wil je meer weten over hoe jij jouw accu het beste kunt gebruiken? Lees dan deze blog.

Motorkeuze

Op de verschillende e-bikes worden verschillende motoren geleverd. De meeste e-bikes die wij verkopen hebben een middenmotor, maar ook e-bikes met voorwielmotoren en achtermotoren behoren tot ons assortiment. Het voordeel van een middenmotor is dat het zwaartepunt centraal is gelegen, waardoor je een goede balans hebt. Ook kunnen middenmotoren de druk goed verdelen over de fiets, waardoor je vaak een krachtigere motor hebt. De kracht van een motor wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm). Hoe hoger het aantal Nm, hoe krachtiger de motor is. Een krachtige motor betekent ook dat jij bij het stoplicht sneller weg kunt trekken, en dat je gelijk goed ondersteund wordt op het moment dat jij begint met trappen. Weet jij nog niet welke motor jij graag zou willen? Lees dan deze keuzehulp over de ideale plek van een motor. Wil je meer lezen over middenmotoren? Lees dan onze blog over middenmotoren.

Man op oranje elektrische mountainbike Cube

Voor al je advies over e-bikes kan je altijd contact opnemen met ons. Wil je een fiets testen? Kom naar onze winkel!

Meer tips nodig bij kopen van een elektrische fiets?

Om je te helpen bij de aanschaf van een e-bike hebben wij de meest voorkomende vragen voor je op een rijtje gezet. Een overzicht vind je in onze koopgids voor elektrische fietsen.

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van dit blog vragen? Stel ze gerust.

Mail: [email protected] / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?

Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen met een opgeladen accu. Maar aan een grotere accu hangt natuurlijk een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt ook af van verschillende factoren; Niet iedereen komt even ver met precies dezelfde fiets. 

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud.