Outlet | tot wel 50% korting! ›

Toggle Nav
Winkelwagen

Tips gebruik accu elektrische fiets

De accu is de zwakste schakel in je elektrische fiets... De accu is een slijtageonderdeel en verliest door ouderdom en gebruik zijn capaciteit. De kwaliteit van accu’s is de laatste jaren enorm toegenomen, maar nog steeds is de levensduur van een accu beperkt. Houd er rekening mee dat de capaciteit van de accu per jaar zo’n 10 tot 15% zal afnemen. Met de volgende vijf tips kun je er echter voor zorgen dat het capaciteitsverlies zo veel mogelijk beperkt blijft en dat de accu van jouw elektrische fiets zo lang mogelijk in topconditie blijft:

  • Bewaar de accu op een plek waar het minimaal 5°C is, het liefst op kamertemperatuur. Als je een erg koude schuur hebt is het dus verstandig om de accu uit de fiets te halen en op een warmere plek te bewaren.
  • Sluit de oplader altijd eerst aan op de accu en steek pas daarna de stekker in het stopcontact.
  • Laad de accu pas op wanneer hij ten minste half leeg is.
  • Laad de accu bij voorkeur helemaal op.
  • Een accu voelt zich het fijnst als hij tussen de 20 en 80% geladen is. Als je de accu volledig hebt opgeladen moet je de accu daarom óf gebruiken, óf aan de acculader laten zitten (deze heeft een accubeheersysteem). Als de accu helemaal leeg is, moet je deze zo snel mogelijk opladen.
  • Als je de fiets langere tijd niet gaat gebruiken (zo’n 3 maanden), bewaar de accu dan als deze voor zo’n 60% geladen is (in ieder geval niet helemaal vol en niet helemaal leeg).

Bij gemiddeld gebruik gaat een accu normaal gesproken zo’n vier jaar mee – let op, de levensduur van kleinere 250 Wh accu’s is vaak korter. Het vervangen van een accu kost zo’n 400 tot 1100 euro, afhankelijk van het systeem en de capaciteit. Dit is dus een kostenpost waar je rekening mee moet houden bij het onderhoud van een elektrische fiets. De meeste fabrikanten geven twee jaar garantie op een accu voor defecten. Capaciteitsverlies door slijtage valt daar niet onder.

accu verwijderen

Fietsaccu vervangen

Na verloop van tijd kan het toch gebeuren dat je accu er volledig mee stopt. Het vervangen van een accu in je bagagedrager is natuurlijk geen probleem. Ook een uitneembare accu is gemakkelijk te vervangen. Dit is gewoon een kwestie van een nieuwe fietsaccu kopen. Het vervangen van een fietsaccu die geïntegreerd is in het frame is een stuk lastiger. Hiervoor kan je de fiets langs brengen bij onze werkplaats. Plan hier een afspraak in!

Hieronder is een selectie van onze collectie accu's. 

549,- 629,-
13% korting
449,- 497,-
10% korting
549,- 629,-
13% korting
549,- 609,-
10% korting

Bekijk de gehele collectie hier

Oplader fietsaccu vervangen

Kijk bij het vervangen van je accu eerst of dit niet aan je oplader ligt. De aanschaf van een oplader is een stuk minder duur en zal je dan ook minder in je portemonnee voelen. Bekijk direct onze collectie e-bike opladers

89,-
39,-
Waardering:
100%
79,99 90,50
Waardering:
97%
12% korting
5,99
Waardering:
100%

Ben je op zoek naar een elektrische fiets en weet je niet welke accu je moet kiezen? Meer informatie over de fietsaccu is te vinden in de volgende blogs:

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van dit blog vragen? Stel ze gerust.

Mail: [email protected] / Bel: 0182-621850  

Volg ons op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?

Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen met een opgeladen accu. Maar aan een grotere accu hangt natuurlijk een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt ook af van verschillende factoren; Niet iedereen komt even ver met precies dezelfde fiets. 

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud.