Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen

Koopgids: Beste elektrische fietsen rond de €2000,-

Koopgids: Beste elektrische fietsen rond de €2000,-

Elektrische fietsen zijn er in enorm veel verschillende vormen, maten en prijsklassen. Het is dan ook handig om van tevoren te bepalen waar je de fiets voor gaat gebruiken en wat je hier ongeveer aan uit wil geven. Daarnaast is het van belang om erachter te komen wat je ongeveer kunt verwachten van een e-bike in de door jou gehanteerde prijsklasse.

We leggen in deze blog graag aan je uit wat je kunt verwachten van een elektrische fiets in een prijsklasse rond de €2000,-. Wanneer je toch liever iets minder uitgeeft kun je ook altijd onze koopgids voor elektrische fietsen tot €2000,- raadplegen.

Direct persoonlijk advies?
Ontvang binnen 1 minuut jouw persoonlijke e-bike advies

Daarnaast hebben we ook koopgidsen in andere prijscategorieën:

Koopgids: Beste elektrische fietsen rond de 2500 euro 

Koopgids: Beste elektrische fietsen rond de 3000 euro

Koopgids: Beste elektrische fietsen boven de 3000 euro

Koopgids: Beste elektrische fietsen boven de 5000 euro

Sportieve blauwe Trek elektrische fiets met accu op het frame

Is een elektrische fiets in deze prijsklasse iets voor jou?

Als je op zoek bent naar een comfortabele elektrische fiets met een goede actieradius, dan vind je in de prijsklasse rond de €2000,- zeker een fiets die aan jouw wensen voldoet. Ze zijn simpelweg méér fiets dan de instapmodellen. Deze fietsen hebben soepelere trapondersteuning, meer comfort en een langere actieradius dan de e-bikes uit het goedkopere segment. Dit maakt ze uitermate geschikt voor dagelijks woon-werkverkeer en mooie ritten door de Nederlandse polders. Deze elektrische fietsen bieden namelijk de ideale middenweg op het gebied van comfort, duurzaamheid en prestaties. Het is dan ook niet voor niets dat de gemiddelde prijs van een elektrische fiets net boven de €2350,- ligt. Natuurlijk zijn er fietsen van dubbel (of zelfs driedubbel) deze prijs, maar wij zijn van mening dat je voor €2000 een goedkope e-bike kunt kopen die jaren meegaat.

Dit kun je verwachten van een elektrische fiets rond de €2000,-

Elektrische fietsen in de prijsklasse rond de €2000,- bezitten alle positieve eigenschappen die je van een e-bike mag verwachten, maar steken nergens met kop en schouders bovenuit. Deze fietsen bevinden zich hierdoor dan ook in het middensegment en zijn bedoeld voor iedereen die op een comfortabele en redelijk intensieve manier gebruik wil gaan maken van zijn nieuwe fiets. Deze e-bikes zijn standaard voorzien van kwalitatief hoogstaande componenten, een groter accupakket dan goedkopere modellen en een motor die een zeer soepele trapondersteuning biedt. Binnen deze prijsklasse vind je zowel stadsfietsen en transportfietsen als hybride fietsen welke ideaal zijn voor dagelijkse ritten naar het werk en recreatieve tochten in het weekend. Mocht je van plan zijn om lange tochten in het buitenland of in de bergen te gaan fietsen, dan is het wellicht verstandig om te kijken naar e-bikes in het segment rond de €3000,-.

Zwarte Trek e-bike met accu in het frame en een middenmotor

Elektrische stadsfietsen

Elektrische stadsfietsen hebben als doel om jou van A naar B te brengen op een comfortabele manier. Of dat nu van thuis naar werk, andersom of naar de supermarkt is, is geheel aan jou. Deze fietsen ondersteunen jou in je dagelijkse activiteiten en maken jouw dagelijkse ritme net even wat makkelijker.  Doorgaans worden deze fietsen meer gebruikt uit noodzaak dan voor plezier. Dat neemt uiteraard niet weg dat je met elektrische stadsfietsen prima een plezierritje kunt maken in het weekend. 

2.599,99
Waardering:
87%
23% korting
3.299,99
Waardering:
100.0000%
12% korting
2.999,99
Waardering:
100%
23% korting
2.399,99
8% korting

4 producten(en)

Elektrische transportfietsen

Waar een elektrische stadsfiets meer aandacht besteedt aan comfort, is een elektrische transportfiets ontworpen om zoveel mogelijk mee te kunnen nemen. Transportfietsen worden daarom altijd geleverd met een stevige voor- en achterdrager. Vaak kun je hierop gemakkelijk een mand, krat of kinderzitje op monteren. Transportfietsen zijn ideaal om boodschappen mee te doen en om schooltassen of andere zware voorwerpen mee te vervoeren. 

2.560,99
12% korting
2.499,99
Waardering:
96%
20% korting
2.349,99
Waardering:
93%
15% korting
2.460,99
16% korting

4 producten(en)

Elektrische hybridefietsen

Het doel van een elektrische hybridefiets is fietsen zelf. Elektrische hybridefietsen zijn vaak sportieve fietsen met een derailleurversnelling. Een hybride fiets met een derailleur vergt wat meer onderhoud maar heeft een groot bereik aan versnellingen. Hierdoor is een hybride fiets geschikt voor veel verschillende landschappen. Andere kenmerken van een elektrische hybridefiets zijn de grote actieradius en sterke motor. 

2.899,99
Waardering:
98%
OVERSCHOTDEAL
3.099,99
Waardering:
99%
OVERSCHOTDEAL
2.299,99
Waardering:
100%
13% korting
3.699,99
Waardering:
98%
46% korting

4 producten(en)

Verschillen binnen de categorie

Een elektrische fiets rond de €2000,- is een breed begrip en binnen dit budget zijn er dan ook meerdere verschillen aan te duiden. Een e-bike van €2500,- heeft bijvoorbeeld andere eigenschappen dan een fiets van €1900,-. Om ervoor te zorgen dat je precies weet waar dit prijsverschil door veroorzaakt wordt, bespreken we hieronder de belangrijkste onderlinge verschillen.

Motor

Binnen deze categorie zijn de fietsen bijna allemaal voorzien van een middenmotor. Zeker boven de €2000 kom je bijna geen fiets met een voor- of achterwielmotor tegen. Zoals de naam al verraadt zit de motor in het midden van de fiets; in de trapas. Dit is niet zonder reden, want het gebruik van een middenmotor zorgt voor een stabieler rijgedrag en een soepelere trapondersteuning dankzij het gebruik van een trap-, kracht- én rotatiesensor. Duurdere modellen binnen deze categorie zijn over het algemeen uitgerust met een middenmotor die meer koppel levert en hierdoor een nog soepeler rijgedrag biedt dan de middenmotoren met wat minder koppel. Veelgebruikte motoren zijn afkomstig van Shimano Steps, Bafang en het populaire Bosch. Ook binnen deze merken zijn er krachtige en minder krachtige varianten. 

De meest voorkomende middenmotors in dit segment zijn de Bosch Active Line en de Bosch active Line Plus motor. Beide motoren zijn robuust, betrouwbaar en duurzaam. De Active Line Plus heeft een koppel van 50 Nm in plaats van de 40 Nm waar de Active Line mee wordt geleverd. Een koppel tussen de 40 en 50 Nm is ook het meest gangbare in deze prijsklasse. Ook zijn er elektrische fietsen in dit segment met een aanzienlijk hogere koppel. Dat betekent niet gelijk dat deze fiets een stuk beter is en sneller op trekt. Een Bosch middenmotor is bijvoorbeeld een stuk sterker dan een Bafang middenmotor.

Aandrijving

Fietsen binnen deze categorie zijn verkrijgbaar met een verschillend aantal versnellingen en aandrijvingen. Elektrische in deze prijsklassen hebben vaak een naafversnelling, maar kunnen ook een onderhoudsvriendelijke riemaandrijving of een sportieve derailleurversnelling hebben. 

Naafversnelling 

Bij een naafversnelling zitten de versnellingen in de naaf van het achterwiel. Fietsen met een naafversnelling hebben vaak een gesloten kettingkast waardoor de ketting en tandwielen minder snel vuil kunnen worden. Een naafversnelling heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig en wordt daarom veel gebruikt in stadsfietsen. Veel voorkomende versnellingsnaven zijn de Nexus 7-speed en Nexus 8-speed naven. Over het algemeen kom je een 8-speed versnellingsnaaf tegen bij de wat duurdere modellen binnen deze categorie. Wil je wat meer weten over naafversnellingen? Lees dan onze blog: Alles over de versnellingen van jouw e-bike.

Riemaandrijving

Een aantal duurdere modellen is voorzien van een riemaandrijving, welke schoner, stiller en onderhoudsvriendelijker is dan een traditionele ketting. Mocht je benieuwd zijn naar alle voordelen van een riemaandrijving, lees dan ook eens onze blog over fietsen met een riemaandrijving

Derailleurversnelling

Een derailleurversnelling is een zeer efficiënt systeem en geeft minder weerstand dan een naafversnelling. Het grote nadeel van een derailleurversnelling is dat het systeem meer onderhoud nodig heeft. De ketting en kettingbladen worden namelijk aan weer en wind bloot gesteld. Een derailleurversnelling kom je tegen op elektrische hybridefietsen. Als je ervoor kiest om een elektrische hybride te kopen fiets je voor je plezier. Een beetje onderhoud hoort daarbij!

Elektrische fiets met middenmotor en riemaandrijving

Comfort

Comfort is van groot belang wanneer je vaak met de fiets onderweg bent. Een geveerde voorvork, zadelpen en geïntegreerde verlichting zijn in dit geval opties die meer dan welkom zijn. Het is echter niet vanzelfsprekend dat iedere fiets binnen deze prijsklasse met deze opties is uitgerust. Het is dan ook aan jezelf om te bepalen hoeveel waarde je hier aan hecht en of je de (eventuele) meerprijs hiervoor over hebt.

Remmen

Met een elektrische fiets verplaats je je over het algemeen nu eenmaal sneller dan met een normale fiets. Goede remprestaties zijn dan ook van groot belang voor de veiligheid van jezelf en je medeweggebruikers. Bij de fietsen binnen deze categorie is het niet nodig om je hier heel veel zorgen over te maken, want deze fietsen zijn allemaal uitgerust met hydraulische velg- of schijfremmen. Hydraulische schijfremmen leveren daarnaast zelfs nog iets betere remprestaties onder natte weersomstandigheden.

Accu

De accu is een belangrijk aspect van je nieuwe fiets, aangezien deze bepalend is voor de uiteindelijke actieradius. Binnen deze categorie wordt gebruik gemaakt van accu’s met verschillende capaciteit: 300Wh, 400Wh en 500Wh. Een groot aantal modellen binnen deze categorie is standaard uitgerust met een 400Wh accu, waarmee je – afhankelijk van het type ondersteuning – tussen de 50-80 km fietst.

Houdt er echter rekening mee dat een aantal modellen binnen deze categorie met een 300Wh accu geleverd worden. Daarbij is het vaak wel mogelijk om deze (tegen een meerprijs) te upgraden. Schaf je een fiets aan met de intentie om langere recreatieve tochten te fietsen of om grote afstanden af te leggen naar je werk? Dan is het aan te raden om een grotere accu te nemen. Daarnaast zijn sommige modellen zelfs uitgerust met een 500Wh accu. Dit resulteert over het algemeen in een hogere prijs, maar wordt in sommige gevallen ook gerealiseerd door op de eerder besproken componenten te bezuinigen.

Trek elektrische fiets met middenmotor en accu in de bagagedrager

Verschil met duurdere fietsen

Elektrische fietsen in de prijsklasse rond de €2000,- bieden de ideale middenweg op het gebied van comfort, duurzaamheid en prestaties. Het eventueel verruimen van je budget resulteert in nóg krachtigere motoren, accu’s met een grotere capaciteit, duurzamere onderdelen en in sommige gevallen zelfs een ondersteuning tot 45km/h. Dit is vooral het overwegen waard wanneer je vaak erg lange afstanden aflegt of van plan bent om in het buitenland of de heuvels te gaan fietsen. Bij duurdere modellen zien we ook vaker dat de accu in het frame geïntegreerd is, wat de fiets net een iets mooiere uitstraling geeft. Wil je meer informatie over de prijs van de elektrische fiets? Lees dan onze blog: Wat kost een elektrische fiets?

Onze keuze in dit segment

Hieronder vind je een selectie populaire elektrische fietsen. Deze fietsen bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en kunnen je helpen om een keuze te maken. Deze fietsen zijn wat ons betreft een hele goede keuze die we je graag aanraden!

Simpel, maar degelijk

Batavus Fonk E-go Plus N7: Deze betrouwbare en degelijke e-bike van Batavus is voorzien van de betrouwbare middenmotor en een Shimano Nexus 7-speed versnellingsnaaf. Het frame is supersterk en ontzettend stijf, voor de optimale rijervaring. Daarnaast is dit model standaard voorzien van een 400Wh accu die je kan upgraden tot een 500Wh accu. De fiets ziet er simpel maar robuust uit en is onwijs wendbaar wat ideaal is in de stad. 

Gazelle Esprit C7 HMS: De Gazelle Esprit C7 HMS biedt de ultieme mix van comfort, prestaties en stijl. Met een stevig frame, 7 versnellingen en hoogwaardige hydraulische schijfremmen is deze fiets perfect voor elk terrein. De Shimano Steps 5000 motor zorgt voor soepele elektrische ondersteuning, terwijl handige details zoals geïntegreerde verlichting en een bagagedrager jou klaar maken voor elke rit.

2.399,99
8% korting
2.199,99
Waardering:
100%
15% korting

Comfort topper

Winora Sinus 9: De Winora Sinus 9 is een zeer comfortabele fiets. De brede banden, geveerde voorvork en comfortabele geometrie zorgen ervoor dat je de hobbels nauwelijks opmerkt. Dankzij de accu van 625Wh heb je een enorme actieradius.

Trek District+ 1: Met de Trek District+ 1 weet je in ieder geval zeker dat je comfortabel op je bestemming arriveert. Dit model is namelijk voorzien van een gesloten kettingkast, een comfortabele geometrie, vering in de voorvork en de krachtigere Bosch Active Line middenmotor. De fiets wordt standaard met een 400Wh accu geleverd, dus ook geschikt voor langere afstanden!

3.599,99
Waardering:
98%
OVERSCHOTDEAL
2.299,99
Waardering:
93.0000%
26% korting

Keuze voor de forens

Sparta A-Shine Fit M7B: Deze e-bike van Sparta is van alle gemakken voorzien. Een Bosch Active Line middenmotor in combinatie met een 300, 400 of 500 Wh accu zorgen voor voldoende ondersteuning tijdens je volgende rit. Daarnaast is dit model afgemonteerd met hydraulische schijfremmen en een geveerde zadelpen en voorvork. Comfortabeler gaat het niet worden!

Winora Sinus N8F 500 Wh: De Bosch Active Line motor in combinatie met de 500 Wh accu zorgt voor een comfortabele rit. De Winora is voorzien van een duurzame Shimano Nexus 8 naafversnelling en beschikt over een verende voorvork en zadelpen voor nóg meer comfort. Uitstekende kwaliteit voor een goede prijs!

3.399,99
Waardering:
99%
OVERSCHOTDEAL
2.499,99
Waardering:
92%
28% korting

E-bikes testen?

Natuurlijk wil je ook graag je nieuwe e-bike uitproberen voor je hem definitief aanschaft. Hiervoor kan je langskomen in onze winkel. In onze winkel hebben wij een enorme showroom waar je de modellen in het echt kunt zien, passen, meten, wegen en voelen. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk fanatieke fietsers en weten precies waar je op moet letten.

De grootste fietsenwinkel van Nederland

12GO Biking is de grootste fietsenwinkel van Nederland en België. Alles voor jouw fietsplezier, zoals fietsen, accessoires en kleding zijn in de winkel. Jouw nieuwe fiets kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. En er is een service center met topmonteurs en je kunt een broodje eten in het lunchcafé.

Bikes4Africa wordt gesteund door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Wil je werken bij de grootste fietsenwinkel van Nederland en België? Kijk dan op werkenbij.12gobiking.nl

Volg ons ook op social media.

   

Gerelateerde berichten

De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen De 10 meestgestelde vragen over elektrische fietsen
Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten Fietsen met riemaandrijving: alles wat je moet weten

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud. Tegenwoordig vind je in ieder segment fietsen met riemaandrijving: van elektrische stadsfietsen tot trekking fietsen.

Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets? Actieradius: Hoeveel km haalt de accu van jouw elektrische fiets?

Je wilt met jouw elektrische fiets natuurlijk het liefst zo ver mogelijk kunnen fietsen. Aan een grotere accu hangt echter ook een hogere prijs. Hoe ver je kunt fietsen hangt overigens niet alleen af van de accucapaciteit; uiteindelijk bepaalt de mate van ondersteuning die je van de motor vraagt hoelang je met de accu doet.
In deze blog vertellen we je meer over de verschillende accugroottes en de bijbehorende actieradius zodat je straks precies weet welke accu het beste bij jou past. Daarnaast delen we een paar tips om zuiniger met je accu om te gaan, zodat je zo veel mogelijk kilometers kunt maken met jouw gekozen accu.

Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving Koopgids: De beste e-bikes met riemaandrijving

Je springt iedere keer weer op de fiets, of het nu regent, sneeuwt of als de zon schijnt. Maar als jij zo’n doorzetter bent, dan verwacht je toch op zijn minst dat je fiets deze eigenschap ook bezit? Een fiets die betrouwbaar is in alle weersomstandigheden, zonder al te veel onderhoud.