a >Meer informatie< a
a >Meer informatie< a
Datum:
15 februari 2019
Door:
Tim
Delen

Koopgids: Beste elektrische fietsen rond de €2000,-

Met een elektrische fiets beschik je altijd over een extra steuntje in je rug en arriveer je altijd onvermoeid op je eindbestemming. Ideaal wanneer je vaker met de fiets op pad wil of juist graag langere afstanden aflegt. Ondanks deze voordelen blijft een elektrische fiets natuurlijk een flinke aanschaf en wil je graag weten waar je nu precies je geld aan uitgeeft. In deze blog geven we je dan ook graag een aantal tips die je helpen bij de aanschaf van je eerste e-bike, zodat je een fiets aanschaft waar je nog jaren plezier van hebt!

Elektrische fietsen zijn er in enorm veel verschillende vormen, maten en prijsklassen. Het is dan ook handig om van tevoren te bepalen waar je de fiets voor gaat gebruiken en wat je hier ongeveer aan uit wil geven. Daarnaast is het van belang om erachter te komen wat je ongeveer kunt verwachten van een e-bike in de door jou gehanteerde prijsklasse. We leggen in deze blog graag aan je uit wat je kunt verwachten van een elektrische fiets in een prijsklasse rond de €2000,-. Wanneer je toch liever iets minder uitgeeft kun je ook altijd onze koopgids voor elektrische fietsen tot €2000,- raadplegen!

Sfeer 1

Is een elektrische fiets in deze prijsklasse iets voor jou?

Als je op zoek bent naar een comfortabele elektrische fiets met een goede actieradius, dan vind je in de prijsklasse rond de €2000,- zeker een fiets die aan jouw wensen voldoet. Deze fietsen hebben een soepelere trapondersteuning, meer comfort en een langere actieradius dan de e-bikes uit het goedkopere segment. Dit maakt ze uitermate geschikt voor dagelijks woon-werkverkeer en mooie ritten door de Nederlandse polders. Deze elektrische fietsen bieden namelijk de ideale middenweg op het gebied van comfort, duurzaamheid en prestaties. Het is dan ook niet voor niets dat de gemiddelde prijs van een elektrische fiets net boven de €2350,- ligt.

Dit kun je verwachten van een elektrische fiets rond de €2000,-

Elektrische fietsen in de prijsklasse rond de €2000,- bezitten alle positieve eigenschappen die je van een e-bike mag verwachten, maar steken nergens met kop en schouders bovenuit. Deze fietsen bevinden zich hierdoor dan ook in het middensegment en zijn bedoeld voor iedereen die op een comfortabele en redelijk intensieve manier gebruik wil gaan maken van zijn nieuwe fiets. Deze e-bikes zijn standaard voorzien van kwalitatief hoogstaande componenten, een groter accupakket dan goedkopere modellen en een motor die een zeer soepele trapondersteuning biedt. Binnen deze prijsklasse vind je zowel stadsfietsen als hybride fietsen welke ideaal zijn voor dagelijkse ritten naar het werk en recreatieve tochten in het weekend. Mocht je van plan zijn om lange tochten in het buitenland of in de bergen te gaan fietsen, dan is het wellicht verstandig om te kijken naar e-bikes in het segment rond de €3000,-.

Sfeer 1

Verschillen binnen de categorie

Een elektrische fiets rond de €2000,- is een breed begrip en binnen dit budget zijn er dan ook meerdere verschillen aan te duiden. Een e-bike van €2700,- heeft bijvoorbeeld andere eigenschappen dan een fiets van €2200,-. Om ervoor te zorgen dat je precies weet waar dit prijsverschil door veroorzaakt wordt, bespreken we hieronder de belangrijkste onderlinge verschillen. 

Motor

Binnen deze categorie zijn fietsen bijna allemaal voorzien van een middenmotor. Een fiets met een voor- of achterwielmotor kom je hier dan ook nog maar sporadisch tegen. Dit is niet zonder reden, want het gebruik van een middenmotor zorgt voor een stabieler rijgedrag en een soepelere trapondersteuning dankzij het gebruik van een trap-, kracht- én rotatiesensor. Duurdere modellen binnen deze categorie zijn over het algemeen uitgerust met een middenmotor die meer koppel levert en hierdoor een nog soepeler rijgedrag biedt dan de middenmotoren met wat minder koppel. Veelgebruikte motoren zijn afkomstig van Shimano Steps, Ion en de populaire Bosch Active Line.

Aandrijving

Fietsen binnen deze categorie zijn verkrijgbaar met een verschillend aantal versnellingen en aandrijvingen.. Een aantal duurdere modellen is voorzien van een riemaandrijving, welke schoner, stiller en onderhoudsvriendelijker is dan een traditionele ketting. Mocht je benieuwd zijn naar alle voordelen van een riemaandrijving, lees dan ook eens onze blog over fietsen met een riemaandrijving. Een ander opmerkelijk verschil binnen deze categorie is het gebruik van een 7-speed of 8-speed versnellingsnaaf. Een 8-speed versnellingsnaaf zorgt ervoor dat je minder rolweerstand ervaart en daarnaast over een groter schakelbereik beschikt. De rolweerstand wordt gereduceerd doordat er in de 8-speed versnellingsnaaf gebruik is gemaakt van 3 verschillende ‘kamers’, waarbij alleen de kamer draait waarin de versnellingen zijn ondergebracht. Een 7-speed versnellingsnaaf beschikt slechts over 1 kamer, waardoor alles tegelijkertijd draait en je meer rolweerstand ondervindt. Een 8-speed versnellingsnaaf wordt hierdoor over het algemeen gebruikt bij de wat duurdere modellen binnen deze categorie.

Sfeer 4

Comfort

Comfort is van groot belang wanneer je vaak met de fiets onderweg bent. Een geveerde voorvork, zadelpen en geïntegreerde verlichting zijn in dit geval opties die meer dan welkom zijn. Het is echter niet vanzelfsprekend dat iedere fiets binnen deze prijsklasse met deze opties is uitgerust. Het is dan ook aan jezelf om te bepalen hoeveel waarde je hier aan hecht en of je de (eventuele) meerprijs hiervoor over hebt.

Remmen

Met een elektrische fiets verplaats je je over het algemeen nu eenmaal sneller dan met een normale fiets. Goede remprestaties zijn dan ook van groot belang voor de veiligheid van jezelf en je medeweggebruikers. Met de fietsen binnen deze categorie is het niet nodig om je hier heel veel zorgen over te maken, want deze fietsen zijn allemaal uitgerust met hydraulische velg- of schijfremmen. Hydraulische schijfremmen leveren daarbij zelfs nog iets betere remprestaties onder natte weersomstandigheden.

Accu

De accu is een belangrijk aspect van je nieuwe fiets, aangezien deze bepalend is voor de uiteindelijke actieradius. Binnen deze categorie wordt gebruik gemaakt van accu’s met verschillende capaciteit: 300Wh, 400Wh en 500Wh. Een groot aantal modellen binnen deze categorie is standaard uitgerust met een 400Wh accu, waarmee je – afhankelijk van het type ondersteuning – tussen de 50-80km fietst. Houdt er echter rekening mee dat een aantal modellen binnen deze categorie met een 300Wh accu geleverd worden. Daarbij is het vaak wel mogelijk om deze (tegen een meerprijs) te upgraden. Daarnaast zijn sommige modellen zelfs uitgerust met een 500Wh accu. Dit resulteert over het algemeen in een hogere prijs, maar wordt in sommige gevallen ook gerealiseerd door op de eerder besproken componenten te bezuinigen.

Sfeer 3

Verschil met duurdere fietsen

Elektrische fietsen in de prijsklasse rond de €2000,- bieden de ideale middenweg op het gebied van comfort, duurzaamheid en prestaties. Het eventueel verruimen van je budget resulteert in nóg krachtigere motoren, accu’s met een grotere capaciteit, duurzamere onderdelen en in sommige gevallen zelfs een ondersteuning tot 45km/h. Dit is vooral het overwegen waard wanneer je vaak erg lange afstanden aflegt of van plan bent om in het buitenland of de heuvels te gaan fietsen.

Onze keuze in dit segment

Hieronder vind je een selectie populaire elektrische fietsen. Deze fietsen bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en kunnen je helpen om een keuze te maken. Deze fietsen zijn wat ons betreft een hele goede keuze die we je graag aanraden!

Simpel, maar degelijk

Batavus Wayz E-go Active Plus 8v: deze betrouwbare en degelijke e-bike van Batavus is voorzien van de krachtigere Bosch Active Plus motor en een Shimano Nexus 8-speed versnellingsnaaf. Daarnaast is dit model standaard voorzien van een 400Wh accu en een geveerde voorvork én zadelpen voor optimaal comfort. De geïntegreerde koplamp en weggewerkte kabels maken het geheel erg mooi af.

Pegasus Siena E7F: een e-bike met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Dit model is onder andere voorzien van een Bosch Active Line middenmotor en wordt standaard geleverd met een 400Wh accu. Het verstelbare stuur, de Shimano Nexus 7-speed versnellingsnaaf en een geveerde voorvork zorgen daarnaast voor voldoende comfort tijdens je volgende rit.

Wayz E-go Active Plus 8v 2019

Batavus Wayz E-go Active Plus 8v 2019

(1)

<p>De Wayz E-Go Active Plus is een betrouwbare en comfortabele e-bike</p>

Type display
Bosch Intuvia
Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
8
Plaats motor
Middenmotor
Type rem
Hydraulische velgremmen
Type elektrische fiets
Stadsfiets

€ 2.449,00

Vanaf € 2.199,00
Siena E7F 500Wh 2019

Pegasus Siena E7F 500Wh 2019

(2)

<p>Deze mooie elektrische fiets van Pegasus is speciaal voor de fietser die zo nu en dan een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Door de Bosch middenmotor heb je de perfecte wegligging en met zeven versnellingen kan je in elke omstandigheid de weg op.</p>

Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
7
Type aandrijving
Ketting
Plaats motor
Middenmotor
Type rem
Hydraulische velgremmen
Type elektrische fiets
Stadsfiets

€ 2.599,00

€ 2.399,00

Comfort topper

Trek LM2+: met de Trek LM2+ weet je in iedergeval zeker dat je comfortabel op je bestemming arriveert. Dit model is namelijk voorzien van een gesloten kettingkast, een comfortabele geometrie en de krachtigere Bosch Active Line Plus middenmotor. Het enige nadeel is dat deze fiets standaard wordt geleverd met een 300Wh accu, maar deze is eventueel (tegen een meerprijs) te upgraden.

Pegasus Ravenna E8F: deze e-bike van Pegasus is van alle gemakken voorzien. Een Bosch Active Line middenmotor in combinatie met een 400Wh accu zorgen voor voldoende ondersteuning tijdens je volgende rit. Daarnaast is dit model afgemonteerd met hydraulische schijfremmen en een geveerde zadelpen en voorvork. Comfortabeler gaat het niet worden!

LM2+ 2019

Trek LM2+ 2019

<p>De Trek LM2 + is van alle gemakken voorzien en zorgt ervoor dat jij altijd comfortabel op je bestemming aankomt. Een hoog gebruiksgemak en zo min mogelijk onderhoud zijn de speerpunten van deze fiets. Dit betekent onder andere dat deze fiets standaard is uitgerust met ge&iuml;ntegreerde verlichting, spatborden en een bagagedrager. Deze fiets is dan ook een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare fiets voor al jouw recreatieve ritten.</p>

Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
7
Type aandrijving
Ketting
Plaats motor
Middenmotor
Type rem
Hydraulische velgremmen
Type elektrische fiets
Stadsfiets

€ 2.599,00

Vanaf € 2.099,00
OUTLET
Ravenna E8F 2019

Pegasus Ravenna E8F 2019

<p>De Pegasus Ravenna E8F 2019 is een prachtige, elegante elektrische fiets van Pegasus met haar accu in de bagagedrafer weggewerkt. Deze Ravenna 8V is uitgerust met een Bosch middenmotor en heeft een 400 Wh of 500 Wh accu naar keuze die onder de bagagedrager gaat.</p>

Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
8
Type aandrijving
Ketting
Plaats motor
Middenmotor
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type elektrische fiets
Stadsfiets

€ 2.899,00

€ 2.499,00

Keuze voor de forens

Trek UM4+: de ideale fiets voor woon-werkverkeer en recreatieve tochten. Deze e-bike is namelijk lichtgewicht en voorzien van een riemaandrijving met 7 versnellingen. De krachtige Bosch Active Line Plus middenmotor zorgt voor voldoende koppel en daarnaast leveren de hydraulische schijfremmen goede remprestaties onder alle weersomstandigheden. Net als bij de LM2+ geldt wel dat deze fiets standaard wordt geleverd met een 300Wh accu, maar deze eventueel (tegen een meerprijs) te upgraden is.

Sparta M8B: wanneer je echt lange afstanden af moet leggen naar je werk, dan biedt de Sparta M8B uitkomst. Deze e-bike wordt namelijk standaard geleverd met een 500Wh accu en een Bosch Active Line Plus middenmotor. Dit zorgt voor een grote actieradius en voldoende ondersteuning in iedere situatie. De geveerde zadelpen en voorvork, het verstelbare stuur en de comfortabele geometrie zorgen er daarnaast voor dat je altijd comfortabel op je bestemming arriveert.

UM4+ 2019

Trek UM4+ 2019

<p><span>E-Bikes oubollig? De UM4+ is een fantastische fiets met een nette weggewerkte middenmotor. Ideaal voor als je op zoek bent naar een fiets om mee naar school te fietsen als je wat verder woont of een wanneer je gewoon een goede degelijke fiets zoekt met veel versnellingen. De fiets heeft een sportieve look en is helemaal compleet met strakke spatborden, een minimalistische drager en een slot.</span></p>

Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
7
Type aandrijving
Riem
Plaats motor
Middenmotor
Type rem
Hydraulische schijfremmen
Type elektrische fiets
Stadsfiets

€ 2.699,00

Vanaf € 2.349,00
STUNTWEKEN
M8B Active Plus 2019

Sparta M8B Active Plus 2019

<p>De M8B is een E-bike met een sterke middenmotor. De fiets is veelzijdig en zowel geschikt voor dagelijkse- als lange ritten.&nbsp;</p>

Type versnelling
Naafversnelling
Versnellingen
8
Type aandrijving
Ketting
Plaats motor
Middenmotor
Type rem
Hydraulische velgremmen
Type elektrische fiets
Stadsfiets

€ 2.599,00

Vanaf € 2.349,00

E-bikes testen?

Natuurlijk wil je ook graag je nieuwe e-bike uitproberen voor je hem definitief aanschaft. Hiervoor kan je langskomen in onze winkel. In onze winkel hebben wij een enorme showroom waar je de modellen in het echt kunt zien, passen, meten, wegen en voelen. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk fanatieke fietsers en weten precies waar je op moet letten.

Meer weten? 

Heb jij naar aanleiding van deze blog vragen? Stel ze gerust!
Mail: info@12gobiking.nl  / Bel: 0182-621850  

Volg ons ook op social media.

Facebook: @12gobikingbv / Instagram: @12go_biking / Strava: @12GO Biking