Feedback

Klopt er iets niet of heb je een verbeterpunt voor deze pagina, dan kun je dat hier aan ons doorgeven.

Als we nog vragen hebben kunnen wij je hierop bereiken

Toggle Nav
Winkelwagen
Cyclocross Buitenbanden

Cyclocross Buitenbanden

Cyclocross banden zijn speciaal gemaakt om zo hard mogelijk over onverharde wegen te scheuren. De banden zijn hebben noppen en lijken daarom ook op gravelbike banden. Toch zijn er heel veel verschillen te vinden. De cyclocross banden zijn vaak smaller dan de gravelbike banden. De maximale breedte van een cyclocross band is ook 33mm, terwijl een gravelbike band wel 40mm breed kan zijn.

Bekijk direct: Het verschil tussen een gravelbike, cyclocrosser en racefiets

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

54,99
36% korting
54,99
Waardering:
67%
36% korting
per pagina

Buitenbanden voor cyclocross fietsen

Ben je op zoek naar cyclocross banden? Ook dan kun je bij ons terecht. Je vindt bij ons verschillende soorten cyclocross banden, waarmee je bij alle omstandigheden in het veld uit de voeten kunt. Cyclocross buitenbanden zijn ontworpen om met maximale snelheid door de modder te ploegen en daarbij een goede grip te bieden. Zijn je cyclocross banden aan vervanging toe, dan vind je bij ons de beste banden voor je cyclocross fiets!

Soorten cyclocross banden

Er zijn verschillende soorten cyclocross banden op de markt. Iedere band heeft andere eigenschappen en ook zijn er cyclocross banden die speciaal zijn ontwikkeld voor bijvoorbeeld zand of juist snellere parcoursen.Net als bij racefiets banden kun je bij cyclocross banden kiezen uit draadbanden, vouwbanden, tubes en tubeless geschikte banden.

Cyclocross draadbanden

Draadbanden hebben een stalen hieldraad, die de band stugger en zwaarder maakt. Meestal zien we dit terug bij goedkopere banden voor het veldrijden.

Cyclocross vouwbanden

Een alternatief is de vouwband. Bij deze cyclocross band is de draad gemaakt van een ander materiaal, bijvoorbeeld kevlar. Dit maakt de band soepeler en lichter en zorgt ervoor dat de band opvouwbaar is.

Cyclocross tubes

Ook in de cyclocross worden tubes gebruikt. Een tube is een band waarbij de binnenband in de buitenband is genaaid. Een cyclocross tube band wordt op een speciale velg gelijmd. Deze banden hebben een erg lage rolweerstand en bieden uitstekende rijeigenschappen. De banden zijn echter minder makkelijk te vervangen.

Tubeless cyclocross banden

In ons assortiment vind je ook cyclocross banden die tubeless geschikt zijn. Tubeless cyclocross banden kun je met binnenband rijden, maar je kunt er ook voor kiezen om deze zonder binnenband te gebruiken. In plaats van de binnenband kies je er dan voor om de band op te vullen met vloeibare latex. Tubeless cyclocross banden hebben een lagere rolweerstand en bovendien is er minder kans op stootlekken. Wil je gebruik maken van tubeless banden tijdens het crossen, dan moet je wel zorgen dat je velgen hier geschikt voor zijn.  

Onze merken cyclocross buitenbanden

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader