Feedback
Toggle Nav
Winkelwagen

Kona gravelbikes

Kona gravelbikes zijn uniek doordat ze met de hand worden gebouwd. Met de Libre en de Rove heeft Kona twee allround modellen, terwijl de Sutra is uitgerust met brede banden en een comfortabele geometrie met veel aanhechtingspunten, waardoor dit model te gebruiken is voor grootste avonturen. Er zijn Kona gravelbikes beschikbaar van aluminium én staal!

Bekijk direct: Aluminium gravelbikes | Stalen gravelbikes | Alle gravelbikes

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Adviesprijs 1.899,99
Populaire keuze
Adviesprijs 1.999,99
Waardering:
100%
Waardering:
100.0000%
Adviesprijs 2.399,99
per pagina

Alle Kona gravel bikes op een rij

Gravelbikes van Kona worden gekocht door fietsers die net even iets anders willen dan een gemiddelde gravelbikes. Dat begint al bij de looks, het stalen frame, en de eindeloze mogelijkheden om bagage mee te nemen. 

Kona Rove

De Kona Rove is een veelzijdige gravelbike, ontworpen voor zowel lange avonturen op onverharde wegen als dagelijkse ritten op asfalt. Met een stalen of aluminium frame biedt de Rove duurzaamheid en comfort, terwijl de bredere banden zorgen voor extra stabiliteit en grip. De fiets is uitgerust met betrouwbare Shimano of SRAM groepsets.

Kona Sutra

De Sutra is hét model om mee te ''bikepacken''. De comfortabele geometrie in combinatie met de vele bevestigingspunten maken dit dé fiets om je stoutste gravelavonturen mee te voltooien.

Kona Libre

De Libre is het meest ''gemiddelde'' model van Kona. Dit is de enige fiets met een aluminium frame en daardoor iets meer gangbaar. Toch heeft hij met een tyre clearance van minimaal 45mm en vele bevestigingspunten alles wat jij nodig hebt tijdens je gravelrit.

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader
Filteren
Selectie verfijnen
Lichaamslengte
Lichaamslengte
Lichaamslengte
Lichaamslengte
Prijs
Modeljaar
Schakeling
Materiaal velg

Herenfiets: Fietsen met hoge stang. Opstappen op deze fietsen doe je door een been over het zadel te zwaaien
Damesfiets: Fietsen zonder hoge stang. Ze worden ook veel door heren gekozen, door de makkelijke in- en uitstap.
Lage instap: Vergelijkbaar met damesfietsen, maar dan extra lage instap.
Trapeze frame: Deze fietsen worden ook wel trapezemodellen genoemd. Ze hebben een extra diagonale stang in het frame.

Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.

Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.

Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.

In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen

 

Bij mechanisch schakelen wordt door middel van een kabel de voor- of achterderailleur in beweging gezet.

Bij elektrisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden.

De manier waarop je de gravelbike gaat gebruiken is bepalend voor de keuze die je maakt.

Allround: Zoals de naam al zegt, gravelbikes met een gemiddelde geometrie. Comfortabel, maar sportief.

Performance: Gravelbikes met een sportieve geometrie, om zo snel mogelijk over de gravelpaden te knallen.

Bikepacking: Uitgerust met genoeg bevestigingspunten om bagage mee te nemen. Een stabiele geometrie voor lange reizen.

Avontuur: Gemaakt voor modderige paden, steile hellingen, en zelfs een mountainbikepad.

 

Aluminium: Het meest gebruikte materiaal. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

Carbon: Lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames.

 

Het velgmateriaal is uiterst belangrijk voor de rijeigenschappen van het wiel. Carbon is erg stijf door de verschillende lagen en de structuur, daarnaast zorgt dit ook nog eens voor een goede demping van de trillingen. Aluminium wielen zijn qua prijs een stuk goedkoper dan een carbon wiel, maar zijn vaak minder direct, vaak zijn ze ook wat zwaarder maar kunnen ze wel goed tegen een stootje.

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.

Nog niet zeker welke remmen je wil op je nieuwe racefiets? Lees er alles over in ons blog Kies je racefiets: Schijfrem of velgrem!