Kona Fietsen
Kona is een merk dat te omschrijven is in 1 woord: Eigenwijs. De Candese fabrikant bestaat sinds 1988 en is gevestigd in Vancouver. Kona heeft sindsdien nog steeds dezelfde eigenaar. Zelf vind Kona de vrijheid die je op een fiets ervaart voorop staan. Deze vrijheid is terug te zien in hun ontwerpen. Van uitbundige kleuren tot excentrieke frames. Niks is te gek voor Kona.
De namen zijn misschien een beetje gek maar zijn veelal vanuit Hawaiiaanse en Haïtische afkomst. Gekkigheid is een specialiteit van Kona. Van Glow in the dark fietsen tot fietsen die een rol spelen in Disney films. Bij Kona kan het allemaal. Maar niet alleen de gekkigheid is leuk. Ook op kwaliteit weet Kona te leveren. Al zijn de fietsen eigenzinnig, zo rijden ze niet. Met een Kona bestorm je de trails of gravel.
Kona valt niet alleen op met haar fietsen maar ook met haar activiteiten. Met het Kona AfricaBike hielpen ze hulpverleners tegen HIV en AIDS van A naar B te komen. Dankzij het grote succes van dit project zette Kona haar eigen non-profit organisatie op: Kona Basic Needs.
Bekijk van Kona
Kona is vooral bekend om haar mountainbikes en gravelbikes maar levert ook kinderfietsen. De modellen die Kona aanbiedt loopt van goedkope instapmodellen tot topfietsen waar alles mogelijk mee is. Kona heeft onder de mountainbikes veel full suspension modellen maar biedt ook hardtails.
Een ander voorbeeld van een serie van Kona is de Rove serie. Rove betekent "Zwerven" in het Creools Haïtiaans. Daar doet deze serie haar naam eer mee aan. Je kan met deze gravelbikes overal overweg en zo rondzwerven waar je maar wilt. De Roves beginnen al bij €800 bij het instapmodel.
Populaire series van Kona
- Process 134 Serie
- Rove Serie
- Honzo
- Libre AL
Kona modellen
Kona heeft voor ieder wat wils. Van instapmodellen tot kinderfietsen. Of je nou op vakantie wilt fietsen of gewoon door Nederland wilt toeren, Kona voorziet in elke behoefte. Bij 12GO hebben we uiterst secuur een selectie samengesteld om het beste van Kona aan te bieden. In het mountainbike assortiment is bijvoorbeeld de Remote 160 te vinden. Dit is een absoluut vlaggenschip in de collectie van Kona. Een elektrische mountainbike die tot 25 kilometer per uur ondersteunt.
Ook zijn er de modellen als Jake The Snake, de Rove en de Sutra waarmee je over alle soorten wegen kan toeren. Dan is er nog de Honzo, een all-mountain hardtail die multi-inzetbaar is. De Honzo zet de standaard voor de modellen van Kona. Een heerlijk speelse fiets maar afgestemd om aan al je mountainbike behoeften te voldoen.
Kona op aanvraag bij 12GO
Op aanvraag voor je besteld!
Zie je sommige modellen niet op de website maar wil je deze toch hebben? Bij 12GO Biking is er de mogelijkheid om deze modellen toch te bestellen. Dit geldt voor de modellen, Jake the Snake, Fire Mountain, Blast en nog een aantal kinderfietsen. Met de Mahuna kunt u ook een elektrische mountainbike in huis halen.
Kona fietsen dealer
12GO Biking is Kona premium dealer. Dat betekent dat we een van de grootste Kona dealers van Nederland zijn en vele modellen kunnen aanbieden. Daarnaast is een voordeel hiervan dat we bepaalde onderdelen, modellen en frames voor u kunnen bestellen.
Lees verder...Lichaamslengte
Kies hier jouw lichaamslengte. Dit filter laat je de fietsen zien die een framemaat hebben die geschikt is voor jouw lichaamslengte.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Lichaamslengte
Kies je lichaamslengte waarmee wij de juiste maat dames- en herenfietsen hebben gekoppeld en combineer met de gewenste levertijd om de beschikbare fietsen te filteren.
Levertijd
Gebruik mountainbike
Cross Country
Cross Country (XC) fietsen zijn gericht op pure snelheid en efficiëntie. XC-parcours bestaan uit singletracks van niet meer dan 60 cm breedte en hebben relatief weinig hoogteverschil.
Trail
Trail rijden is iets avontuurlijker dan Cross country. Je komt iets grotere obstakels tegen en je bent niet vies van een klimmetje, zolang de afdaling maar voldoende spanning met zich meebrengt.
Enduro
Enduro ritten gaan voornamelijk bergaf. De fietsen zijn een stuk minder gericht op trapefficiëntie door de lange veerweg, maar blinken uit in de technische en uitdagende afdalingen. Enduro rijden gebeurt veel in hiervoor ingerichte bikeparks met gave sprongen en enorm snelle bochten.
Downhill
De fiets is speciaal ontworpen voor de meest gevaarlijke en steile afdalingen.
Type mountainbike
Hardtail: heeft alleen vering in de voorvork. Dit type is lichter en stijver dan een fully, maar biedt wel minder controle op ruiger terrein.
Full Suspension: naast geveerde voorvork ook vering voor het achterwiel. Met een "fully" heb je meer controle over de mountainbike, als is dit type wel iets zwaarder dan een hardtail.
Type racefiets
Normaal: Zoals de naam al zegt, racefietsen met een gemiddelde geometrie. Dus niet aero of endurance
Klimfiets: Deze fietsen zijn licht van gewicht (onder de 8,5 kg) en zijn gemaakt om de bergen of heuvels soepel mee door te komen.
Aero: Racefietsen met een aerodynamische zithouding en ontwerp.
Endurance: Racefietsen met een zithouding die wat vriendelijker is voor het lichaam. Daardoor beter geschikt voor het maken van langere ritten.
Gravelbike: Deze fietsen houden de middenweg tussen een racefiets en een cyclocrosser.
Cyclocrosser: Een soort racefiets die speciaal is ontworpen om mee te veldrijden. De ideale afwisseling in het winterseizoen!
Maat wielen
De wielmaat bepaalt de wendbaarheid en rolweerstand. Hoe groter de wielmaat hoe minder rolweerstand. Hoe kleiner de wielmaat hoe meer wendbaarheid.
Tegenwoordig worden bijna alle mountainbikes uitgerust met 29 inch wielen. Soms kiezen merken er nog voor om op kleinere maten of op specifieke modellen nog 27,5 inch wielen te hanteren.
Framemateriaal
Aluminium: Het meest gebruikte materiaal. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.
Carbon: Lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames.
Type fiets
Stadsfiets: De ideale fiets voor gebruik in de stad. Vaak al volledig aangekleed met spatborden, een bagagedrager en verlichting.
Transportfiets: Oerdegelijke no-nonsense fietsen die beschikken over een voor- en achterdrager.
Opa- & Omafiets: De klassieke opa- en omafietsen
Moederfiets: De ideale fiets voor het dynamische gezinsleven. Extra stevig en voorzien van allerlei gemakken om de kids mee te nemen.
Trekking hybride: De ideale fiets om lange afstanden mee af te leggen. Ook wanneer je bepakking hebt is een trekking hybride ideaal.
Fitness hybride: Ook bekend als sportfiets. Deze fietsen lijken op racefietsen, maar met een recht stuur. Perfect om aan je conditie te werken.
Cross hybride: Een sportieve fiets met een geveerde voorvork en iets bredere banden. Hiermee kun je ook op onverharde ondergrond uit de voeten.
Type aandrijving
Ketting: De klassieke aandrijving die we kennen op fietsen.
Riemaandrijving: Je fiets wordt aangedreven door middel van een riem. Een riem heeft als grootste voordeel dat je hem nauwelijks hoeft te onderhouden. In ons blog vind je alles over riemaandrijving.
Type versnelling
Derailleurversnelling: geschikt voor een lichte fiets met veel versnellingen.
Naafversnelling: Minder onderhoud nodig en robuuster dan een derailleur.
Enviolo: Traploze versnellingsnaven waarmee je altijd de juiste weestand vindt om comfortabel te fietsen.
Versnellingen
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Versnellingsgroep
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Verlichting
Verlichting zorgt ervoor dat je ook in het donker nog goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Met verlichting op je fiets ga je altijd veilig de weg op.
Spatborden
Spatborden zorgen ervoor dat opspattend water en vuil wordt opgevangen. Zo blijven jij en je fiets ook bij minder goed weer schoon.
Bagagedrager
Met een bagagedrager kun je bepakking makkelijk achterop de fiets meenemen.
Geveerde voorvork
Een verende voorvork verhoogt het comfort voor je handen, armen en polsen.
Type zadelpen
Vaste zadelpen: De zadelpen heeft geen vering en is alleen in hoogte verstelbaar.
Verende zadelpen: De zadelpen veert mee bij oneffenheden, waardoor je meer comfort hebt op de fiets.
Dropper zadelpen: Een dropper zadelpen kun je vanaf het stuur in hoogte verstellen.
Schakeling
Mechanisch schakelen
Bij mechanisch schakelen wordt door middel van een kabel de voor- of achterderailleur in beweging gezet.
Elektrisch schakelen
Bij elektrisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden.
Type rem
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Meer weten? Lees alles over de verschillende soorten remmen!
Tyre clearance
De tyre clearance duidt de maximale bandbreedte aan die in het frame past.
Type voorvork
Coilvering wordt gebruikt bij de instapfietsen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een springveer
Luchtvering werkt op lucht en is af te stellen op het gewicht of voorkeuren van de berijder. Door het ontbreken van de springveer is de voorvork ook een stuk lichter.
Bij de Vaste vork is er geen sprake van vering.
Lees hier alles over voorvorken op de fiets.
Veerweg mountainbike
Mountainbikes met meer veerweg zijn beter geschikt voor het rijden van ruige trails en nemen van grotere drops en sprongen. Meer veerweg betekent wel dat de fiets minder snel is op klimmetjes.
100-110 mm: Meest gebruikte veerweg op XC mountainbikes. Ruim voldoende voor Nederlandse parcoursen.
120 tot 150mm: Geschikt voor All Mountain. Uitstekend om hard naar beneden te knallen terwijl ook klimmetjes nog goed te doen zijn.
150 tot 190mm: Voornamelijk gebruikt op Enduro fietsen, waar klimmen minder belangrijk is dan dalen. Geschikt voor zeer ruig terrein en extreme parcoursen.
Meer dan 190mm: Gemaakt voor de meest extreme afdalingen. Eigenlijk alleen te vinden op Downhill fietsen, waarbij alles draait om dalen.
Lock-out voorvork
Met een lock-out kan de voorvork worden vastgezet waardoor de vork niet of nauwelijks meer veert. Dit is handig op verharde wegen of tijdens het klimmen.
Door gebruik van de lock-out gaat er minder kracht verloren in de vering.
De lock-out vanaf het stuur heeft als voordeel dat je je handen aan het stuur kunt houden.
Lock-out achterdemper
Met de lock-out kun je de achterdemper vastzetten waardoor deze niet of nauwelijks meer veert. Hierdoor gaat er minder kracht verloren, waardoor je makkelijker kunt klimmen en over verharde paden kunt rijden.
Bediening vanaf het stuur heeft als voordeel dat je je handen aan het stuur kunt houden tijdens het in- en uitschakelen van de lock-out.
Voorvork merk
De fabrikant van de voorvork die je op deze mountainbike vindt.