De populaire Gazelle Esprit fiets is er in elektrische uitvoering: de Gazelle Esprit T7 HFB. De fietsen in de Gazelle Esprit serie zijn zeer stevig en staan al jaren bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding. Niet voor niets is de Gazelle Esprit veel te zien onder jongeren die dagelijks naar school fietsen. Voor iedereen die in de stad fietst en graag ondersteuning wil en voor iedereen die elke dag fietst en sneller op zijn bestemming wil zijn, is er nu de elektrische Esprit T7 HFB.
De Gazelle Esprit T7 is een praktische elektrische fiets voor een scherpe prijs. Het lichtgewicht aluminium frame is erg stevig en wordt in twee trendy kleuren uitgevoerd. In het frame zit de voorlamp mooi weggewerkt, hierdoor is de lamp beschermd tegen de minder kwestbaar in de fietsenstalling. De zitpositie op deze fiets is rechtop en is daarmee erg comfortabel.
Je op zoek bent naar een betrouwbare elektrische fiets waarmee je de komende jaren goed zit. Je gebruikt de fiets vooral in de stad of om naar school te fietsen, dus je nieuwe fiets moet goed tegen een stootje kunnen. De elektrische ondersteuning van een krachtige motor moet ook helemaal in orde zijn, zodat je lekker snel op je bestemming bent zonder al te veel moeite te hoeven doen. De Esprit is al langer een geliefd model van Gazelle, en nu ook beschikbaar als elektrische fiets. Deze Esprit T7 HFB zal dan ook bij jou zeker in de smaak vallen.
De populaire Gazelle Esprit fiets is er nu eindelijk ook in een elektrische uitvoering: de Gazelle Esprit T7 HFB. De fietsen in de Gazelle Esprit serie zijn zeer degelijk en staan al jaren bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding. Niet voor niets is de Gazelle Esprit veel te zien onder jongeren die dagelijks naar school heen en weer fietsen. Voor iedereen die dagelijks lange ritten in de stad maakt en graag wat ondersteuning wil of voor iedereen die elke dag naar school fietst en wat sneller op school wil zijn, is er nu de elektrische Esprit T7 HFB.
De Gazelle Esprit T7 is een praktische elektrische fiets voor een schappelijke prijs. Het lichtgewicht aluminium frame is erg stevig en wordt in twee trendy kleuren uitgevoerd. In het frame zit de voorlamp mooi weggewerkt, hierdoor is de lamp beschermd tegen de wreedheden van een fietsenstalling op school of het station. De zitpositie op deze fiets is rechtop en is daarmee erg comfortabel.
Deze elektrische stadsfiets is voorzien van zeven versnellingen in de naaf, waardoor je altijd de juiste versnelling vindt. De Bafang voorwielmotor met 30 Nm is een praktische motor die je een fijn duwtje in de rug geeft. Een bruggetje op is geen probleem met deze motor. Met 30 Nm is dit niet de sterkste motor, maar de motor geeft wel ondersteuning tot 25 km per uur. Het rijden met een voorwielmotor kan in het begin wat vreemd aanvoelen, omdat de motor de fiets vooruit trekt. Voorwielmotoren zijn een stuk goedkoper dan middenmotoren, waardoor je voor een goede prijs kunt genieten van een elektrische fiets.
Met de 7 Shimano Nexus versnellingen kun je in elke situatie wel een goede versnelling vinden. Schakelen gaat soepel met de draaischakelaar op het stuur. Ook het remmen is helemaal in orde met de Shimano rollerbrakes aan de voor- en achterkant. Bij de hoge snelheden van een elektrische fiets is het belangrijk dat je kunt vertrouwen op je remmen, en bij deze Esprit T7 HFB is dat absoluut geen probleem.
De Gazelle Esprit T7 HFB is een oerdegelijke fiets voor een hele goede prijs. Hiermee ga je veel fietsplezier beleven tijdens de ritten naar school en werk. Ook voor je ritten in en rond het dorp is deze fiets de juiste keuze. De Esprit T7 is niet zo geschikt voor lange avonturen of ritten door de heuvels, maar is wel jouw favoriete vervoersmiddel voor dagelijks gebruik.
Deze fiets met voorwielmotor is zeker een van de scherpst geprijsde e-bikes onder de A-merken. Het volgende wordt opgemerkt over de fiets: ''Soepele motor, chill, gaat lekker hard. Makkelijk bedienbaar, maar komt laat op gang''. Het oordeel van de test jury is even simpel als treffend: ''een goede fiets die goed fietst''. Wat wil je nog meer?
Al sinds 1892 staat het fietsmerk Gazelle synoniem aan Nederlandse kwaliteitsfietsen. Gazelle ontwikkelt nog steeds de fietsen verder door, om zo te zorgen dat ze perfect aansluiten bij de wensen van de consument.
Gazelle elektrische fietsen zijn erop gericht om jou zo comfortabel mogelijk van A naar B te brengen. De Gazelle Orange en de Gazelle Grenoble series blinken uit bij gebruik in de stad. Voor langere ritten haal je met de Gazelle Ultimate serie een sportievere e-bike in huis. Voor alledaags gebruikt heeft Gazelle ook een ruim aanbod elektrische transportfietsen van Gazelle.
Meer van Gazelle? Bekijk alle Gazelle fietsen of alle Gazelle e-bikes.
Ja. In onze winkel in Moordrecht hebben we een grote showroom waar de modellen staan geëtaleerd. Hier kun je alles eens rustig van dichtbij bekijken en passen. E-bikes kunnen worden geprobeerd op onze indoor testbaan. Onze verkoopadviseurs staan klaar om je vragen te beantwoorden. Bovendien kan jouw nieuwe elektrische fiets vaak dezelfde dag nog mee naar huis. Ja. Al onze fietsen zijn aan te schaffen via het fietsplan. Onder het fietsplan vallen: De WKR-regeling, FiscFree, het Nationaal Fietsplan (NFP), en overige fietsplannen. Om een fiets via het fietsplan aan te schaffen is het handig om dit in onze fietsenwinkel te regelen of contact op te nemen met onze klantenservice. Bij ons kan de fiets, als deze op voorraad is in de juiste maat, direct mee. Het klaarmaken van de fiets duurt ongeveer 60 minuten (afhankelijk van de drukte). Houd er rekening mee dat het klaarmaken van een elektrische fiets langer duurt. Bij aankoop krijg je altijd even een indicatie van de wachttijd. Je kan direct op je nieuwe fiets wegrijden. De fiets is volledig gemonteerd en afgesteld. De fiets krijgt een afleverbeurt en wordt uitgebreid getest, zodat we zeker weten dat hij 100% in orde is. Daarnaast nemen we de tijd voor het uitleveren van de elektrische fiets. We stellen de elektrische fiets af op je lengte, houding, gewicht en wensen. We geven de uitleg over het gebruik en onderhoud van de fiets en je krijgt alle bijbehorende papieren en documentatie. Mocht het niet lukken met inladen in de auto, dan helpen we graag een handje! Wanneer je jouw nieuwe elektrische fiets voor 12:00 bestelt, wordt de fiets dezelfde dag nog meegenomen door de koeriersdienst. Afhankelijk van de drukte wordt de fiets in de meeste gevallen de volgende werkdag thuisbezorgd. Dit is afhankelijk van verschillende omstandigheden. Er is namelijk geen vast aantal kilometers te noemen voor een accu. Wel wordt de actieradius voor een groot deel bepaalt door de accucapaciteit. Gemiddeld fiets je met een volledig opgeladen 500Wh accu ongeveer 100 tot 125 kilometer. Met een 625Wh accu rijd je vaak tot wel 150 kilometer weg. De actieradius hangt verder af van bijvoorbeeld jouw eigen gewicht, de buitentemperatuur en mate van ondersteuning. Elektrische fietsen worden in Nederland gratis thuisbezorgd! Voor levering in België betaal je €39,-.
In Moordrecht, vlakbij Gouda, vind je de grootste fietsenwinkel van Nederland en België en alles voor je elektrische fiets. Deze elektrische fietsen kun je testen op de grootste indoor testbaan van de Benelux. Daarnaast laat je je elektrische fiets onderhouden door een van onze topmonteurs in ons moderne Service Center. Wacht op je nieuwe fiets of onderhoudsbeurt terwijl je geniet van een broodje in het lunchcafe.
12GO Biking steunt Bikes4Africa door gedoneerde fietsen van klanten op te knappen en te verkopen. Ook zijn er gedurende het jaar verschillende evenementen waarmee geld in wordt gezameld. Bikes4Africa steunt hiermee verschillende goede doelen.
Het type elektrische fiets is bepalend voor wat voor gebruik je e-bike geschikt is.
Stadsfiets: Deze e-bikes zijn perfect voor gebruik in de stad. Ze zijn robuust, wendbaar en onderhoudsvriendelijk.
Hybride fiets: Dit zijn sportievere elektrische fietsen die daardoor geschikt is voor langere afstanden.
Speed Pedelec: De ideale vervanger van de auto. Met deze e-bikes kun je namelijk 45 km per uur!
Mountainbike: De e-bike voor de mountainbiker die af en toe een extra steuntje in de rug kan gebruiken.
Gravelbike: Wanneer je op de gravelstroken net dat beetje harder wilt gaan, of juist je gravelritten nog langer wilt maken!
Moederfiets: De ideale fiets voor alledaags gebruik met de kinderen. Geschikt voor kinderzitjes, voorzien van een stuurslot en twee-poot standaard.
De positie van de motor in de fiets bepaalt voor het grootste deel de rijeigenschappen van de fiets.
Voorwielmotor: Deze motor trekt je als het ware vooruit. De ondersteuning voelt hierdoor niet heel natuurlijk.
Middenmotor: De ondersteuning wordt geleverd in de trapas. Hierdoor voelt het natuurlijk aan en is de e-bike erg stabiel.
Achterwielmotor: Geeft je letterlijk een steuntje in de rug. Dit type motor wordt echter weinig meer gebruikt. Je vind het met name nog terug op enkele sportieve e-bikes.
Motoren bieden een lichte tot sterke trapondersteuning. Hoe hoger het aantal NM, hoe sterker de ondersteuning van de motor. Elektrische stadsfietsen zijn vaak uitgerust met een geruisloze motor die een lichte ondersteuning biedt (t/m 50 NM). Op sportieve fietsen zit vaak een sterke motor met een hoog piekvermogen (50 tot 95 NM).
De kracht van de motor wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm). Dit geeft een indicatie van hoe snel je elektrische fiets optrekt. Een krachtigere e-bike trekt sneller op.
Normaal: Dit zijn de motoren die gewoon doen wat ze moeten doen. Onder normaal verstaan we motoren tot 45 Nm.
Krachtig: Deze motoren trekken al een stukje sneller op dan normale motoren en bieden wat meer power op hellingen. Krachtige motoren hebben tussen de 45 en 75 Nm koppel.
Zeer krachtig: De aller sterkste motoren. Deze zorgen dat je iedere helling op kunt en ook met gemak over onverharde wegen kunt rijden. Alle motoren met meer dan 75 Nm vallen onder "zeer krachtig"
Rotatiesensor: registreert de rotatie van de pedalen. Gaan de pedalen rond, dan biedt de fiets ondersteuning.
Trapkrachtsensor: meet de druk op de pedalen, hoe meer druk, hoe meer ondersteuning.
Fietsen met een trapkrachtsensor ondersteunen over het algemeen natuurlijker.
De accu kan op drie verschillende manieren gepositioneerd worden op de e-bike.
In de bagagedrager: De voordeligste en bekendste optie. De accu zit onder de bagagedrager. Het zwaartepunt ligt wel iets hoger, wat de e-bike iets minder stabiel maakt.
Aan het frame: De accu zit zichtbaar aan het frame bevestigd. Het zwaartepunt is hierdoor lager dan met een drageraccu.
Geïntegreerd in het frame: De accu zit vrijwel onzichtbaar in het frame weggewerkt. Hierdoor is je accu goed beschermd en ziet de fiets er fraai uit.
De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.
De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.
Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.
Derailleurversnelling: geschikt voor een lichte fiets met veel versnellingen.
Naafversnelling: Minder onderhoud nodig en robuuster dan een derailleur.
Enviolo: Traploze versnellingsnaven waarmee je altijd de juiste weestand vindt om comfortabel te fietsen.
Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.
Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.
Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.
Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.
In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen
Ketting: De klassieke aandrijving die we kennen op fietsen.
Riemaandrijving: Je fiets wordt aangedreven door middel van een riem. Een riem heeft als grootste voordeel dat je hem nauwelijks hoeft te onderhouden. In ons blog vind je alles over riemaandrijving.
Rechte zithouding: Perfect voor de alledaagse ritjes, waarbij je geen uren op de fiets zit.
Gebogen zithouding: Een goede zithouding voor de middellange ritten. Denk aan woon-werkverkeer of een recreatieve rit.
Sportieve Zithouding: De ideale zithouding op de lange afstanden. In deze houding houd je het makkelijk een paar uur uit op de fiets.
Een verende voorvork verhoogt het comfort voor je handen, armen en polsen.
Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefietsen en op (elektrische) stads- en hybride fietsen.
Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremmen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.
Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Deze remmen presteren goed onder alle omstandigheden.
Meer weten? Lees alles over de verschillende soorten remmen!
Met slot: Bij deze fiets wordt standaard een slot geleverd.
Zonder slot: Deze fiets wordt zonder slot geleverd. Wij raden daarom een ART** slot aan.
Aluminium: Het meest gebruikte materiaal. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.
Carbon: Lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames.
De wielmaat bepaalt de wendbaarheid en rolweerstand. Hoe groter de wielmaat hoe minder rolweerstand. Hoe kleiner de wielmaat hoe meer wendbaarheid.
Tegenwoordig worden bijna alle mountainbikes uitgerust met 29 inch wielen. Soms kiezen merken er nog voor om op kleinere maten of op specifieke modellen nog 27,5 inch wielen te hanteren.