Feedback
Toggle Nav
Winkelwagen

Cannondale elektrische mountainbikes

E-MTB's van Cannondale zijn van hoge kwaliteit en zijn voorzien van de beste frames en onderdelen in de markt. Het merk produceert voornamelijk full-suspension e-MTB's voor enduro gebruik, oftewel: zo hard mogelijk afdalen. Dankzij de elektronische ondersteuning heb je minder moeite om weer naar boven te klimmen.

Handige informatie: Alles over e-MTB's | e-MTB keuzehulp

Bekijk direct: Elektrische mountainbikes | Cannondale mountainbikes

Lees verder...
Filters Filters
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Adviesprijs 6.599,99
per pagina

Cannondale Moterra elektrische mountainbike

De Cannondale Moterra is de elektrische mountainbike-serie van Cannondale. Het is een full-suspension e-mountainbike met een vrij bijzondere achtervering, die niet verticaal, maar meer horizontaal onder de bovenbuis ligt. Dit zou een betere vering moeten leveren. De mountainbikes zijn voorzien van Bosch middenmotoren, Shimano of SRAM-versnellingen en ze kunnen goed tegen een stootje. Verder zijn ze gemaakt voor snelheid tijdens het afdalen, het zijn namelijk enduro e-MTB’s.

Cannondale elektrische mountainbike vergeleken met andere merken

Cannondale staat bekend om haar hoge kwaliteit frames en dat is voor de elektrische mountainbikes niet anders. Cannondale produceert haar frames zelf en dat zie je terug aan hoe het frame naadloos op de onderdelen aansluit. Daarnaast is de afwerking van het frame, zoals de lasnaden, uitstekend en hoor je geen gerammel als je hem heen en weer zwaait. Vergeleken met merken die niet zelf hun frames ontwikkelen, merk je een verschil in hoe soepel en goed alles met elkaar samenwerkt.

Lees verder...

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail


12GO Biking steunt Bikes4Africa

Bikes4Africa steunt fietsgerelateerde projecten in Afrika. Doneer je oude fiets en steun het goede doel.
Lees meer over Bikes4Africa.

loader
Filteren
Selectie verfijnen
Lichaamslengte
Lichaamslengte
Lichaamslengte
Prijs
Modeljaar
Type mountainbike
Gebruik mountainbike
Merk motor
Versnellingen
Framemateriaal

Hardtail: heeft alleen vering in de voorvork. Dit type is lichter en stijver dan een fully, maar biedt wel minder controle op ruiger terrein.

Full Suspension: naast geveerde voorvork ook vering voor het achterwiel. Met een "fully" heb je meer controle over de mountainbike, al is dit type wel iets zwaarder dan een hardtail.

Fatbike: Een nieuw type mountainbike. Geschikt voor de avonturier die het strand, een dik pak sneeuw of grote modderpoel opzoekt.

Cross Country
Cross Country (XC) fietsen zijn gericht op pure snelheid en efficiëntie. XC-parcours bestaan uit singletracks van niet meer dan 60 cm breedte en hebben relatief weinig hoogteverschil.

Trail
Trail rijden is iets avontuurlijker dan Cross country. Je komt iets grotere obstakels tegen en je bent niet vies van een klimmetje, zolang de afdaling maar voldoende spanning met zich meebrengt.

Enduro
Enduro ritten gaan voornamelijk bergaf. De fietsen zijn een stuk minder gericht op trapefficiëntie door de lange veerweg, maar blinken uit in de technische en uitdagende afdalingen. Enduro rijden gebeurt veel in hiervoor ingerichte bikeparks met gave sprongen en enorm snelle bochten.

Downhill
De fiets is speciaal ontworpen voor de meest gevaarlijke en steile afdalingen.

Motoren bieden een lichte tot sterke trapondersteuning. Hoe hoger het aantal NM, hoe sterker de ondersteuning van de motor. Elektrische stadsfietsen zijn vaak uitgerust met een geruisloze motor die een lichte ondersteuning biedt (t/m 50 NM). Op sportieve fietsen zit vaak een sterke motor met een hoog piekvermogen (50 tot 95 NM).

Lees alles over de motor type van: Bosch, Shimano, Bafang.

De kracht van de motor wordt uitgedrukt in Newtonmeters (Nm). Dit geeft een indicatie van hoe snel je elektrische fiets optrekt. Een krachtigere e-bike trekt sneller op.

Normaal: Dit zijn de motoren die gewoon doen wat ze moeten doen. Onder normaal verstaan we motoren tot 45 Nm.
Krachtig: Deze motoren trekken al een stukje sneller op dan normale motoren en bieden wat meer power op hellingen. Krachtige motoren hebben tussen de 45 en 75 Nm koppel.
Zeer krachtig: De aller sterkste motoren. Deze zorgen dat je iedere helling op kunt en ook met gemak over onverharde wegen kunt rijden. Alle motoren met meer dan 75 Nm vallen onder "zeer krachtig"

Aanduiding hoeveel versnellingen er op de fiets zitten.

Naafversnelling: De versnellingen zitten alleen in de achternaaf, er wordt één getal gebruikt om het aantal versnellingen aan te duiden.

Derailleurversnelling: Je schakelt over verschillende tandwielen. Er wordt gebruik gemaakt van een 'x' aanduiding. Het getal voor de x is het aantal tandwielen bij de crank, het getal achter de x het aantal versnellingen dat je op de cassette hebt.

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Duurdere versnellingsgroepen zijn lichter, duurzamer en schakelen beter onder belasting.

In onze blogs vind je alles over de verschillende merken en groepen.
Shimano racefietsgroepen
Shimano MTB groepen
Sram racefietsgroepen
Sram MTB groepen
Shimano naafversnellingen

Aluminium: Het meest gebruikte materiaal. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

Carbon: Lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames.

De stelregel hierbij is dat je per 100 wattuur gemiddeld zo'n 15-25 kilometer kan fietsen, afhankelijk van motorstand en andere externe factoren.

De vuistregel die je kunt aanhouden is:
300 Wh: 35 - 60 km
400 Wh: 45 - 75 km
500 Wh: 60 - 120 km
600+ Wh: 75 - 150 km.

Kijk voor een uitgebreide uitleg over de actieradius van e-bikes in dit blog.